Stranica 104 od 135 PrviPrvi ... 45494102103104105106114 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,151 do 5,200 od 6718

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,948

    Početno

    Bijelim ili crnim?

    Brčkam bolonjez za sutra.

  2. #2
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Bijelim ili crnim?

    Brčkam bolonjez za sutra.

    Mene pitaš za tartufe?

    Imala sam i jedne i druge, ali stavila sam ovog puta crne...

  3. #3
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,948

    Početno

    Okej, fantastičan je. Stvarno moram pokušat sa sarmom. Mislim da ću razvalit.

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas varivo od leće s puno korjenastog povrća + tanke pečenice. Kome treba salata, nek očisti zelenu. Imam cijelu glavurdu, ali slabo se jelo zadnjih dana (bilo je cikle, tankih zelenih mahuna, grah salate, krumpir salate... pa je zelena ostala netaknuta).

    Za sutra je u planu neka domaća juha (unutra gris knedli ili leber knedli), mesna štruca i zelena salata. Ne znam hoću li još neki prilog raditi. Možda karfiol gratinirani.

  5. #5
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja na kraju nisam danas stigla kuhati, nego se pojelo sto je ostali od proslih dana. Svatko je jeo nesto drugo
    Sutra cu onda lungic koji sam danas planirala

  6. #6
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,241

    Početno

    Meni je mama kupila neke nove ribe koje su se pojavile u našim krajevima koje su zasad jako jeftine jer naši ljudi ne vole novitade. Divovske su pa ih je muž filetirao, od kostiju temeljac, fileti na naglo. Prilog još ne znam, ali imam viziju špinata i slanutka pa ću nešto

  7. #7
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,333

    Početno

    Lice?

  8. #8
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,241

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Lice?
    Da!

  9. #9
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Šalša iz frizera, šufnudli od batata isto iz frizera. Odmor od kuhanja

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Nakon što se mesna rolada pojela u roku keks, morala sam smisliti nešto za sutra: kisela repa s grahom, u ekspres loncu to je brzo gotovo. Uz to će biti domaće krvavice, a kome treba i krumpir, nek si ga skuha.

    Danas sam još napravila fritule.

  11. #11
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,917

    Početno

    Juhica od juneće koljenice.
    Bolonjez, zelena salata.
    Domaći kruh.
    Orehnjača.

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Fritule su nestale, tj. ima još 4 kom od pune zdjele...Morat ću ponoviti za koji dan.

  13. #13
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Joj fritule. Niti jednom ih ove sezone nisam napravila. A baš ih volimo

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Joj fritule. Niti jednom ih ove sezone nisam napravila. A baš ih volimo
    Nama su ovo bile prve u sezoni. Vjerojatno su zato tako dobro prošle...

  15. #15
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Mi smo ih par puta pravili. Tj muz. Koji je onda naucio starijeg. Ja se u fritule ne petljam, to je njihov rajon.
    Iako, muz kaze da to nisu fritule sto on pravi, nego ustipci.

    Za veceru sam burek napravila.

  16. #16
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    I kod nas fritule uvijek dobro prolaze.
    Radim dvije vrste, klasicne s dizanim tijestom i brzu verziju s jogurtom i praskom za pecivo. Cesce ovu drugu i brzu verziju.
    Jucer je bila juha i leso meso s sugom od pomidora. Za veceru mm radio hamburgere.
    Danas nemam ideje, znam samo da ce biti prokulice za prilog.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    nl
    Postovi
    660

    Početno

    U predbozicne dane sam vidjela negdje recept za veganski bakalar na bijelo, s bukovacama, slanutkom i nori algama. I ne mogu ga vise naci na netu. A bukovace u frizideru.
    Jel nekom poznat ovaj recept?

  18. #18
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Danas sarma i pire, a oni koji beće sarmu imaju pilećeg safta od jučer , isto uz pire

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Lunja, ovdje je recept za veganski bakalar sa slanutkom i bukovačama: https://www.facebook.com/permalink.p...64168555287057
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.01.2021. at 09:56

  20. #20
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Lunja, ovdje je recept za veganski bakalar sa slanutkom i bukovačama: https://www.facebook.com/permalink.p...64168555287057
    Nema ni slanutka ni gljiva?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    nl
    Postovi
    660

    Početno

    Peterlin, google je malo dijete za tebe

  22. #22
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,333

    Početno

    Sad ne kužim kak je to kod vas na moru nova riba,ja je viđam već godinu dana.

  23. #23
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,241

    Početno

    Šta je godina dana nekome tko već 70 godina jede iste ribe

  24. #24
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Šta je godina dana nekome tko već 70 godina jede iste ribe
    Baš tako...

    Ja se uvijek osjećam kao neznalica kad su ribe u pitanju, pogotovo morske. Kolega koji se bavi podvodnim ribolovom spominjao je i te ribe, ali ja ih nikad nisam pripremala.

    Jadran je pun različitih vrsta, a ja bih sad uz dosta muke nabrojila manje od deset. Gle popis: https://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Jadranske_ribe
    Kad tu pogledam, mogu se za spomenutih desetak prisjetiti kako izgledaju, ostale - nula bodova.

  25. #25
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Pohanci i pire danas. I tart od colade i karamele. Bomba!

  26. #26

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,312

    Početno

    Kuhana teletina, juhica naravno, restani krumpir i zelena salata.

  27. #27
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Jučer - fažol

    Danas juhica, lešo ramstek s hrenom i pireom od cvjetače

  28. #28
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,241

    Početno

    Pile s porilukom, mrkvom i bulgurom iz pećnice

  29. #29
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Juneci saft i palenta, tart od jucer. Palacinke za veceru.

  30. #30
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Pileca krilca i krumpir iz pecnice, uz to jos popecci od tikvica, da bude bar nesto zeleno.
    Zhang, ovaj tart zvuci slasno!

  31. #31
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Morat ću ponoviti sarmu, mlađi sin je naručio...

  32. #32
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Pileca krilca i krumpir iz pecnice, uz to jos popecci od tikvica, da bude bar nesto zeleno.
    Zhang, ovaj tart zvuci slasno!
    Jao, krilca nisam dugo pravila, a obozavam ih. Dobro si me podsjetila.
    Tart je super, ako zelis recept, zaljepim tu.

  33. #33
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Tart je super, ako zelis recept, zaljepim tu.
    Moze, super!

    Inace, na utrinskom placu ima u jednoj mesnici kupiti smotane sarme, isprobali smo i jako su fine.

  34. #34
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,796

    Početno

    Pileci i pureci batci u pecnici, mlinci i fitness povrce od Peterlin za mene. Jako fino moram priznat za napravit na brzaka zdrav prilog.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,392

    Početno

    Peterlin, hvala ti puno!

    Stvarno si volja !

  36. #36
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    https://lifemadesimplebakes.com/salt...ocolate-tart/#

    Super fora ovo sa gotovim sarmama. Cini mi se da ce sve vise mesnica imati vec pripremljeno jelo. Santoku vec ima, ali ce se vjerojatno i drugi poceti tome okretati...
    Posljednje uređivanje od zhang : 09.01.2021. at 09:26

  37. #37
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Nisam otvarala link, al sarme već godinama viđam u mesnicama

  38. #38
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,333

    Početno

    Pa sarma nije problem za napraviti

  39. #39
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sarma nije problem za napraviti
    Jel netko rekao da je problem??
    Problem je samo u tome da nemas uvijek vremena za motanje, pogotovo uz 4-mjesecnu bebu.
    Nisam ni ja znala da toga ima, mozda jer ne idem u mesnicu cesto, to je mm-ova domena.

    Zhang, hvala na receptu!
    Posljednje uređivanje od ivana s : 09.01.2021. at 11:02

  40. #40
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,948

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sarma nije problem za napraviti
    Ako je nikad nisi radila...
    Btw je li sarma naše nacionalno jelo?

  41. #41
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,333

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je nikad nisi radila...
    Btw je li sarma naše nacionalno jelo?
    Ma daj moja klinka ju je prošle godine radila sama uz youtube

    Odgovorni čitaju rodu, bit će i kuhanih ,strpi se malo Mima
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.01.2021. at 15:23

  42. #42
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,796

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sarma nije problem za napraviti
    Ja sarmu recimo nisam nikad radila jer em djeca nisu neki ljubitelji, a ja i MM je volimo pojest al rijetko, ono obično za Novu godinu i možda još jednom-dvaput u godini, obično kod baka.Ne da mi se uložit vrijeme da bi nas dvoje pojeli 4-5 sarmi (ja 2, muž 3) i baš bi mi te iz mesnice bile odlične.

    Da smo neki sarmo ljubitelji,sigurno bih je radila.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.01.2021. at 20:15

  43. #43
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Otvori link, on je za salted caramel chocolate tart

    Ja cu danas juhu, kotlete na samoborski, pekaraki krumpir i razne salate. Skuzila sam da nikad ne napisem salate kad pisem rucak, a bude bar 2 vrste.

    Nisam znala ovo da ima sarme za kupiti.
    Kad mi se zvijezde poklope, kupim nesto u santoku. U purexu znam uzeti one marinirane purece zabatke ili krilca, kad sam bas u stisci s vremenom. I cevape u mojoj mesnici.

  44. #44
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Naše i tursko.

  45. #45
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Btw. fora mi je to sa gotovim sarmama, premda mi problem nije motanje, nego kuhanje, radi mirisa.

  46. #46
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Aaa tart izgleda odlično.

    MM je konačno "ulovio" ribu na štandovima Dolca tak da su za ručak bile trlje i lokarde

  47. #47
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Dajte neki provjereni recept za batat, nikad nisam spremala ni jela pa ne znam otkud poceti da dobro ispadne...

  48. #48
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ja ga samo narežem na ploške, malo polijem maslinovim uljem i posolim i stavim peći. 20 min poklopljeno, 20 min otklopljeno na 200 C.

    Jedno od najdražih jela nam je kad nakon 20 min otklopljenog pečenja dodam kocke pilećeg filea koje posolim, pouljim i posipam suhim bosiljkom i onda to sve zajedno otklopljeno pečem 20-ak minuta.

  49. #49

    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    557

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga samo narežem na ploške, malo polijem maslinovim uljem i posolim i stavim peći. 20 min poklopljeno, 20 min otklopljeno na 200 C.

    Jedno od najdražih jela nam je kad nakon 20 min otklopljenog pečenja dodam kocke pilećeg filea koje posolim, pouljim i posipam suhim bosiljkom i onda to sve zajedno otklopljeno pečem 20-ak minuta.
    Pardon, još 20 minuta nakon otklopljenog, pa ukupno sat vremena ili si se zabunila u riječi?


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  50. #50
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Pardon, još 20 minuta nakon otklopljenog, pa ukupno sat vremena ili si se zabunila u riječi?


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    20 minuta poklopljeno, 20 otklopljeno - otprilike

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •