Stranica 110 od 131 PrviPrvi ... 1060100108109110111112120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,451 do 5,500 od 6534

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5451
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Riblja juha, foccacia s inćunima, cherry rajčicama i motarom
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.01.2021. at 14:31

  2. #5452
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    https://thehappyfoodie.co.uk/recipes...egranate-salsa

    Evo ga
    Moze i kao prilog i kao samostalno jelo
    I sutra bude super
    Hvala

  3. #5453
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,830

    Početno

    Pile sam pohala. Prošlo je tako dugo od zadnje piletine da sam skroz zaboravila na to kao opciju.

  4. #5454
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Davno sam zapisala recept za peciva od batata koji je sasa podijelila i tek sam danas isprobala jer mi je ostalo pola batata u frizideru za potrositi.
    Jako su fina, mekana i pahuljasta. Jedino sam dodala malo vise mlijeka nego je navedeno u receptu. Posipana su sezamom, crnim kimom i za’atarom.

  5. #5455
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Daj kopiraj recept pliiz munkice

  6. #5456
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ne mogu naci pa cu ga natipkati jer imam screen shot.

    125 g pirea od batata (peces ispikani batat 45 min na 200 ili u mikrovalnoj kao ja). Zagrijes 130 g mlijeka u koje dodas zlicicu kvasca, 350 g brasna, pire od batata, 3/4 zlicice soli, 35 g svijetlo smedjeg secera, malo muskatnog prascica, jedan zumanjak i miksas 5 min. Zatim dodjes 40 g maslaca u 3 dijela, malo po malo. Miksas 6-8 min na vecoj brzini dok tijesto nije glatko. Dize se 2 sata pa oblikujes 7 peciva koja se dizu opet sat vremena. Premazes bjelanjkom i posipas necime po zelji (sezam, nigella...). Peces na 190 20 min.

    Ja sam jedino trebala dodati malo vise mlijeka.

  7. #5457
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Muskatnog orascica

  8. #5458
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Ko zna kakvog bi okusa bija taj muškatni praščić

  9. #5459
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    danas tortilje s junetinom na trakice i povrćem iz woka
    gusta krem juha od krumpira
    neka salata
    ovaj desert https://www.eatingwell.com/recipe/78...anana-pudding/

  10. #5460
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ja pečem pureće zabatke u pećnici, imamo juhu od puretine i rižoto s povrćem. Ne da mi se komplicirati, čeka me naporan tjedan pa se odmaram.
    Jučer sam ispekla mramorni kolač s kavom, pola su pojeli. Kompote kuham skoro svaki dan, da potrošimo jabuke.

  11. #5461
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu naci pa cu ga natipkati jer imam screen shot.

    125 g pirea od batata (peces ispikani batat 45 min na 200 ili u mikrovalnoj kao ja). Zagrijes 130 g mlijeka u koje dodas zlicicu kvasca, 350 g brasna, pire od batata, 3/4 zlicice soli, 35 g svijetlo smedjeg secera, malo muskatnog prascica, jedan zumanjak i miksas 5 min. Zatim dodjes 40 g maslaca u 3 dijela, malo po malo. Miksas 6-8 min na vecoj brzini dok tijesto nije glatko. Dize se 2 sata pa oblikujes 7 peciva koja se dizu opet sat vremena. Premazes bjelanjkom i posipas necime po zelji (sezam, nigella...). Peces na 190 20 min.

    Ja sam jedino trebala dodati malo vise mlijeka.
    Ovo cu probati, jos da nabavim ljubicasti batat.
    U koji oblik si ih pravila?

  12. #5462
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ja sam prošle godine imala ljubicasti batat. Narucivala sam od nekog lika, al on vozi samo veće količine pa nam je stizalo na posao

  13. #5463
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Hvala munkice

  14. #5464
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Bilo je prošle godine na dolcu ljubičastog batata

  15. #5465
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala munkice
    I hvala Sasi.

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo cu probati, jos da nabavim ljubicasti batat.
    U koji oblik si ih pravila?
    Zhang, oblikovala sam ih u loptice. 100 g svaku.

    Danas peceni pacji batci s zabatcima (bili u mokrom pacu (mislim da je to naziv za brine) s narancom) i pire od krumpira, celera i majcine dusice s beurre noisette iliti otopljenim putrom dok ne posmedji.

  16. #5466
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala munkice
    I hvala Sasi.

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo cu probati, jos da nabavim ljubicasti batat.
    U koji oblik si ih pravila?
    Zhang, oblikovala sam ih u loptice. 100 g svaku.

    Danas peceni pacji batci s zabatcima (bili u mokrom pacu (mislim da je to naziv za brine) s narancom) i pire od krumpira, celera i majcine dusice s beurre noisette iliti otopljenim putrom dok ne posmedji.

  17. #5467
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,830

    Početno

    Bacila oslića na tavu. Gledam ne bih li juhu od graška poslije. Sutra krumpir gulaš.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.01.2021. at 15:07

  18. #5468
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,650

    Početno

    Danas radila ajngemahtec po Skokinom receptu. Bozanstven je ispao, treba sat i po za pripremu, al isplatilo se cekat :njamii:, davili smo se.
    Biskvitni kolac s visnjama.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.01.2021. at 17:11

  19. #5469
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ja sam jučer napravila rižot pa ćemo danas to.

  20. #5470
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer napravila rižot pa ćemo danas to.
    provokatorice

  21. #5471
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Malo se zabavljam :D
    I zauzimam za malog čovjeka i njegove obične rižote za sutra, ako mu je tako zgodno

  22. #5472
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    vertex!
    Kod nas danas saft divljač od subote s graškom i noklicama, plus kiseli kupus salata
    Posljednje uređivanje od flopica : 01.02.2021. at 11:18

  23. #5473
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,650

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Malo se zabavljam :D
    I zauzimam za malog čovjeka i njegove obične rižote za sutra, ako mu je tako zgodno
    nek vam je u slast!

  24. #5474
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Danas pljeskavice i lešada (zelje, krumpir, mrkva). Ujutro sam to kuhala, jučer mi se nije dalo. Dečki imaju ispite, nisam im mogla uvaliti još i kuhaču.

    Moram ispeći neke fritule, mramornog kolača od subote neima , pojelo se...

    Za sutra nemam pojma što bi, možda hajdinsku kašu sa šampinjonima + jetrica u woku. To je brzo gotovo.

  25. #5475
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,629

    Početno

    Ostalo mesne štruce, pa dodala samo juhicu, pire i dinstala kiselo zelje.
    Još nam ostalo pahuljastih sezamovih pužića, čoko torte s aromom naranče i spekla 2 runde coca-cola keksića.

  26. #5476
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Malo se zabavljam :D
    I zauzimam za malog čovjeka i njegove obične rižote za sutra, ako mu je tako zgodno

  27. #5477
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer napravila rižot pa ćemo danas to.

  28. #5478
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    juha od rajčice s pestom od sušenih rajčica i pinjola
    ekstra fina domaća guščja pašteta koju dobih na poklon

  29. #5479
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Malo se zabavljam :D
    I zauzimam za malog čovjeka i njegove obične rižote za sutra, ako mu je tako zgodno
    kakva plemenita borba! A i motivira na kuhanje, sto je uvijek dobro.
    zasli smo duboko u sezonu kelja, zelja i poriluka. kod nas se kuha varivo od lignji, jecma i mungo graha, varivo od lece i chorizo kobasica s toskanskim keljom, salata od slanutka s misom i kikirikijem, wontoni od celera i kikirikija, fritata s manchego sirom, cvjetacom i chorizom, congee od smedje rize sa shitakama, sporo peceno pile sa gochujang pastom, zaprzena crna riza sa spicy tunom i korijandrom, pesto od kelja sa pastom od lece, pire od celera uz gljive ili ribu, vikendima pasta ala gricia, baozi od svinjetine i zelja uz chilly- soja umak, marokanska pastilla, sporo pecena svinjetina u malim bao pecivima uz brzo ukideljeno povrce (luk ili rotkvice), parena pa przena piletina uz koreanski vinaigrette, rizoto s gljivama.. inace vecinu toga kuham kroz tjedan dan ranije, a za vikend obavim svu pripremu, pranje salata, kuhanje temeljaca, priprema umaka i sl.

  30. #5480
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    I hvala Sasi.



    Zhang, oblikovala sam ih u loptice. 100 g svaku.

    Danas peceni pacji batci s zabatcima (bili u mokrom pacu (mislim da je to naziv za brine) s narancom) i pire od krumpira, celera i majcine dusice s beurre noisette iliti otopljenim putrom dok ne posmedji.
    nema na cemu! Sjajna su ta peciva s muskatnim prascicima!

  31. #5481
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    juha od rajčice s pestom od sušenih rajčica i pinjola
    ekstra fina domaća guščja pašteta koju dobih na poklon
    Betty, reci tome od kog si dobila pastetu da imas frendicu koja voli fino jesti. Gdje se moze upoznati te tvoje prijatelje?

  32. #5482
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    kakva plemenita borba! A i motivira na kuhanje, sto je uvijek dobro.
    zasli smo duboko u sezonu kelja, zelja i poriluka. kod nas se kuha varivo od lignji, jecma i mungo graha, varivo od lece i chorizo kobasica s toskanskim keljom, salata od slanutka s misom i kikirikijem, wontoni od celera i kikirikija, fritata s manchego sirom, cvjetacom i chorizom, congee od smedje rize sa shitakama, sporo peceno pile sa gochujang pastom, zaprzena crna riza sa spicy tunom i korijandrom, pesto od kelja sa pastom od lece, pire od celera uz gljive ili ribu, vikendima pasta ala gricia, baozi od svinjetine i zelja uz chilly- soja umak, marokanska pastilla, sporo pecena svinjetina u malim bao pecivima uz brzo ukideljeno povrce (luk ili rotkvice), parena pa przena piletina uz koreanski vinaigrette, rizoto s gljivama.. inace vecinu toga kuham kroz tjedan dan ranije, a za vikend obavim svu pripremu, pranje salata, kuhanje temeljaca, priprema umaka i sl.
    Ovaj puta se neces izvuci sa receptima. Sad me izvolis posvojiti

  33. #5483
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Betty, reci tome od kog si dobila pastetu da imas frendicu koja voli fino jesti. Gdje se moze upoznati te tvoje prijatelje?
    reci joj sama!

    ili, nek ti napiše recept skupa s ostalima koje si tražila

  34. #5484
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Aaaahahahahaha kaj sasa?

  35. #5485
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    E, a taman imam u skrinji guscu jetricu i svaki put kad ju vidim pomislim da moram neki dobar recept pronaci.

  36. #5486
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    kod mene se kuhalo varivo od leće i slanutka s porilukom i kobasicama
    jučer musaka i juha
    dan prije wok piletina i povrće i stakleni rezanci

  37. #5487
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    i tvoju ću probat ako pošalješ

  38. #5488
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene se kuhalo varivo od leće i slanutka s porilukom i kobasicama
    jučer musaka i juha
    dan prije wok piletina i povrće i stakleni rezanci
    I kod tebe cu se doselit

  39. #5489
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    i tvoju ću probat ako pošalješ
    ahahahaha moze. Ako mi sasa da recept

  40. #5490
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Subota losos.s pireom od mrkve i.krumpira, jucer pola mladog janjeta s krumpirom peceno dugo i lagano u pečnici, danas pileci curry s basmati rizom.

  41. #5491
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Pastetu i druge meze radimo kad si priustimo druzenje s najblizima, sjajno ide uz sourdough kruh, kojeg si ti Zhang vec doktorirala. Ja ju radim tako da uzmem pola gusje, a pola pilece jetre, dobro ju ocistim od zuci i zilica, pa ju zagrijem na pari sa soli (na nekih 400 g jetre stavim pola velike zlice soli). Dotlen jedan ljubicasti luk stavim da se reducira s portom i viskijem. A istodobno rastopim 400 g maslaca. Onda u blenderu miksam jetru i luk, dodam cetiri jaja, pa na kraju maslac. Procijedim kroz jako gusto cijedilo i stavim u kalup oblozen papirom za pecenje- najbolje onaj kalup kao za strucu kruha. I onda taj kalup stavim u drugi duboki pleh i nalijem vruce vode do otprilike pola kalupa u kojem je pasteta. Peces na 140- nekih 50-60 minuta. Vazno je provjeravati jer zapravo cekas da se ispece, ali ne smije ti granulirati. Zvuci kompliciranije nego sto jest, ako si ikada radila neki creme brulee imat ces ideju kako treba izgledati. Onda ju ohladis na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Divna je. Moze se spremiti u manje teglice pa zaliti rastopljenim maslacom da ju konzervira, ili jos bolje visak pokloniti prijateljima.

  42. #5492
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ajme, ne smijem ovo ni čitat

    sasa, stvarno si majstorica

  43. #5493
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    I kod tebe cu se doselit
    osjećam se obveznom reći ti da mi je wok ispao onako osrednje
    ali samo ti dođi!

  44. #5494
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Juha od tikvice i prosa
    Pureci batci u pecnici
    Slani krumpir/ riza sa slanutkom, kukuruzom i brokulom
    Zelje na salatu

    A sad radila fritule bez glutena, jaja i vrhnja, podsjetila me Peterlin na fritule...ispale super hrskave, jos vruce pola otislo

  45. #5495
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pastetu i druge meze radimo kad si priustimo druzenje s najblizima, sjajno ide uz sourdough kruh, kojeg si ti Zhang vec doktorirala. Ja ju radim tako da uzmem pola gusje, a pola pilece jetre, dobro ju ocistim od zuci i zilica, pa ju zagrijem na pari sa soli (na nekih 400 g jetre stavim pola velike zlice soli). Dotlen jedan ljubicasti luk stavim da se reducira s portom i viskijem. A istodobno rastopim 400 g maslaca. Onda u blenderu miksam jetru i luk, dodam cetiri jaja, pa na kraju maslac. Procijedim kroz jako gusto cijedilo i stavim u kalup oblozen papirom za pecenje- najbolje onaj kalup kao za strucu kruha. I onda taj kalup stavim u drugi duboki pleh i nalijem vruce vode do otprilike pola kalupa u kojem je pasteta. Peces na 140- nekih 50-60 minuta. Vazno je provjeravati jer zapravo cekas da se ispece, ali ne smije ti granulirati. Zvuci kompliciranije nego sto jest, ako si ikada radila neki creme brulee imat ces ideju kako treba izgledati. Onda ju ohladis na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Divna je. Moze se spremiti u manje teglice pa zaliti rastopljenim maslacom da ju konzervira, ili jos bolje visak pokloniti prijateljima.
    Ides... Mislim da sam polovila! Hvala!
    Ovaj luk, to stavis neke masnoce ili samo luk i alkohol?
    I ovo kad paris jetricu, sol ide u vodu? Koliko dugo paris?
    Koliko dugo moze stajati, tako zalivena maslacem?

  46. #5496
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Luk narezes na tanke snite, stavis deci i po porta i casicu viskija i pustis da alkohol skoro skroz ispari. A jetrica posolis i stavis da se griju na pari- kao da recimo topis cokoladu. Mi ju pojedemo i razdijelimo- ali pretpostavljam bar 7-10 dana.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  47. #5497
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Hvala!

  48. #5498
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Sasa, narucila bih bilo sto za van. Ma i ono s dna lonca od jucer je ok.

    Danas peceni celer s bbq umakom od datulja i fermentiranog cesnjaka. Piletina na gheeu s majcinom dusicom, gingerom i limunom.

  49. #5499
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dugo moze stajati, tako zalivena maslacem?
    a ti nemas prijatelje

    sasa reci joj jos jednom

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Moze se spremiti u manje teglice pa zaliti rastopljenim maslacom da ju konzervira, ili jos bolje visak pokloniti prijateljima.
    i meni moze bez kruha, za to se i sama snadjem
    Posljednje uređivanje od spajalica : 02.02.2021. at 06:54

  50. #5500
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Spajka Ima i za frendove

    Danas grasak, piletina, noklice varivo.
    Posljednje uređivanje od zhang : 02.02.2021. at 08:33

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •