Riblja juha, foccacia s inćunima, cherry rajčicama i motarom
Riblja juha, foccacia s inćunima, cherry rajčicama i motarom
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.01.2021. at 14:31
Pile sam pohala. Prošlo je tako dugo od zadnje piletine da sam skroz zaboravila na to kao opciju.
Davno sam zapisala recept za peciva od batata koji je sasa podijelila i tek sam danas isprobala jer mi je ostalo pola batata u frizideru za potrositi.
Jako su fina, mekana i pahuljasta. Jedino sam dodala malo vise mlijeka nego je navedeno u receptu. Posipana su sezamom, crnim kimom i za’atarom.
Ne mogu naci pa cu ga natipkati jer imam screen shot.
125 g pirea od batata (peces ispikani batat 45 min na 200 ili u mikrovalnoj kao ja). Zagrijes 130 g mlijeka u koje dodas zlicicu kvasca, 350 g brasna, pire od batata, 3/4 zlicice soli, 35 g svijetlo smedjeg secera, malo muskatnog prascica, jedan zumanjak i miksas 5 min. Zatim dodjes 40 g maslaca u 3 dijela, malo po malo. Miksas 6-8 min na vecoj brzini dok tijesto nije glatko. Dize se 2 sata pa oblikujes 7 peciva koja se dizu opet sat vremena. Premazes bjelanjkom i posipas necime po zelji (sezam, nigella...). Peces na 190 20 min.
Ja sam jedino trebala dodati malo vise mlijeka.
Ko zna kakvog bi okusa bija taj muškatni praščić![]()
danas tortilje s junetinom na trakice i povrćem iz woka
gusta krem juha od krumpira
neka salata
ovaj desert https://www.eatingwell.com/recipe/78...anana-pudding/
Ja pečem pureće zabatke u pećnici, imamo juhu od puretine i rižoto s povrćem. Ne da mi se komplicirati, čeka me naporan tjedan pa se odmaram.
Jučer sam ispekla mramorni kolač s kavom, pola su pojeli. Kompote kuham skoro svaki dan, da potrošimo jabuke.
Ja sam prošle godine imala ljubicasti batat. Narucivala sam od nekog lika, al on vozi samo veće količine pa nam je stizalo na posao
Bilo je prošle godine na dolcu ljubičastog batata
I hvala Sasi.
Zhang, oblikovala sam ih u loptice. 100 g svaku.
Danas peceni pacji batci s zabatcima (bili u mokrom pacu (mislim da je to naziv za brine) s narancom) i pire od krumpira, celera i majcine dusice s beurre noisette iliti otopljenim putrom dok ne posmedji.
I hvala Sasi.
Zhang, oblikovala sam ih u loptice. 100 g svaku.
Danas peceni pacji batci s zabatcima (bili u mokrom pacu (mislim da je to naziv za brine) s narancom) i pire od krumpira, celera i majcine dusice s beurre noisette iliti otopljenim putrom dok ne posmedji.
Bacila oslića na tavu. Gledam ne bih li juhu od graška poslije. Sutra krumpir gulaš.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.01.2021. at 15:07
Danas radila ajngemahtec po Skokinom receptu. Bozanstven je ispao, treba sat i po za pripremu, al isplatilo se cekat :njamii:, davili smo se.
Biskvitni kolac s visnjama.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.01.2021. at 17:11
Ja sam jučer napravila rižot pa ćemo danas to.
Malo se zabavljam :D
I zauzimam za malog čovjeka i njegove obične rižote za sutra, ako mu je tako zgodno![]()
vertex!
Kod nas danas saft divljač od subote s graškom i noklicama, plus kiseli kupus salata
Posljednje uređivanje od flopica : 01.02.2021. at 11:18
Danas pljeskavice i lešada (zelje, krumpir, mrkva). Ujutro sam to kuhala, jučer mi se nije dalo. Dečki imaju ispite, nisam im mogla uvaliti još i kuhaču.
Moram ispeći neke fritule, mramornog kolača od subote neima, pojelo se...
Za sutra nemam pojma što bi, možda hajdinsku kašu sa šampinjonima + jetrica u woku. To je brzo gotovo.
Ostalo mesne štruce, pa dodala samo juhicu, pire i dinstala kiselo zelje.
Još nam ostalo pahuljastih sezamovih pužića, čoko torte s aromom naranče i spekla 2 runde coca-cola keksića.
juha od rajčice s pestom od sušenih rajčica i pinjola
ekstra fina domaća guščja pašteta koju dobih na poklon
kakva plemenita borba! A i motivira na kuhanje, sto je uvijek dobro.
zasli smo duboko u sezonu kelja, zelja i poriluka. kod nas se kuha varivo od lignji, jecma i mungo graha, varivo od lece i chorizo kobasica s toskanskim keljom, salata od slanutka s misom i kikirikijem, wontoni od celera i kikirikija, fritata s manchego sirom, cvjetacom i chorizom, congee od smedje rize sa shitakama, sporo peceno pile sa gochujang pastom, zaprzena crna riza sa spicy tunom i korijandrom, pesto od kelja sa pastom od lece, pire od celera uz gljive ili ribu, vikendima pasta ala gricia, baozi od svinjetine i zelja uz chilly- soja umak, marokanska pastilla, sporo pecena svinjetina u malim bao pecivima uz brzo ukideljeno povrce (luk ili rotkvice), parena pa przena piletina uz koreanski vinaigrette, rizoto s gljivama.. inace vecinu toga kuham kroz tjedan dan ranije, a za vikend obavim svu pripremu, pranje salata, kuhanje temeljaca, priprema umaka i sl.
E, a taman imam u skrinji guscu jetricu i svaki put kad ju vidim pomislim da moram neki dobar recept pronaci.
kod mene se kuhalo varivo od leće i slanutka s porilukom i kobasicama
jučer musaka i juha
dan prije wok piletina i povrće i stakleni rezanci
Subota losos.s pireom od mrkve i.krumpira, jucer pola mladog janjeta s krumpirom peceno dugo i lagano u pečnici, danas pileci curry s basmati rizom.
Pastetu i druge meze radimo kad si priustimo druzenje s najblizima, sjajno ide uz sourdough kruh, kojeg si ti Zhang vec doktorirala. Ja ju radim tako da uzmem pola gusje, a pola pilece jetre, dobro ju ocistim od zuci i zilica, pa ju zagrijem na pari sa soli (na nekih 400 g jetre stavim pola velike zlice soli). Dotlen jedan ljubicasti luk stavim da se reducira s portom i viskijem. A istodobno rastopim 400 g maslaca. Onda u blenderu miksam jetru i luk, dodam cetiri jaja, pa na kraju maslac. Procijedim kroz jako gusto cijedilo i stavim u kalup oblozen papirom za pecenje- najbolje onaj kalup kao za strucu kruha. I onda taj kalup stavim u drugi duboki pleh i nalijem vruce vode do otprilike pola kalupa u kojem je pasteta. Peces na 140- nekih 50-60 minuta. Vazno je provjeravati jer zapravo cekas da se ispece, ali ne smije ti granulirati. Zvuci kompliciranije nego sto jest, ako si ikada radila neki creme brulee imat ces ideju kako treba izgledati. Onda ju ohladis na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Divna je. Moze se spremiti u manje teglice pa zaliti rastopljenim maslacom da ju konzervira, ili jos bolje visak pokloniti prijateljima.
Ajme, ne smijem ovo ni čitat
sasa, stvarno si majstorica
Juha od tikvice i prosa
Pureci batci u pecnici
Slani krumpir/ riza sa slanutkom, kukuruzom i brokulom
Zelje na salatu
A sad radila fritule bez glutena, jaja i vrhnja, podsjetila me Peterlin na fritule...ispale super hrskave, jos vruce pola otislo
Luk narezes na tanke snite, stavis deci i po porta i casicu viskija i pustis da alkohol skoro skroz ispari. A jetrica posolis i stavis da se griju na pari- kao da recimo topis cokoladu. Mi ju pojedemo i razdijelimo- ali pretpostavljam bar 7-10 dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sasa, narucila bih bilo sto za van. Ma i ono s dna lonca od jucer je ok.
Danas peceni celer s bbq umakom od datulja i fermentiranog cesnjaka. Piletina na gheeu s majcinom dusicom, gingerom i limunom.
Spajka![]()
Ima i za frendove
Danas grasak, piletina, noklice varivo.
Posljednje uređivanje od zhang : 02.02.2021. at 08:33