Stranica 114 od 131 PrviPrvi ... 1464104112113114115116124 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,651 do 5,700 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    Mi isto danas imamo foccaciu. Al nemam paštetu

  2. #2
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    MM sprema osso buco. Najgore sto tako lijepo mirisi, a jos dugo se mora krčkati :/

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    MM sprema osso buco. Najgore sto tako lijepo mirisi, a jos dugo se mora krčkati :/
    Za ovo bi dušu dao lonac za sporo kuhanje. Moram to nabaviti.

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mi isto danas imamo foccaciu. Al nemam paštetu
    I sama focaccia je divna..

  5. #5
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    I moja i moja. Al ja volim pačju/gušću paštetu. A mislim da ju ne bih znala napravit

  6. #6
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam sada prvi puta po sasinom receptu pravila i stvarno je odlicna, a nije komplicirano. Mozda se na prvu cini da jest, ali stvarno nije...

  7. #7
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Prošlih dana sam radila šalatu od špinata, carbonaru s špinatom, danas krpice sa zeljem, sad bolonjez za sutra i kiflice s pekmezom. Možda bih trebala probat špinat u lisnatom.

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Prošlih dana sam radila šalatu od špinata, carbonaru s špinatom, danas krpice sa zeljem, sad bolonjez za sutra i kiflice s pekmezom. Možda bih trebala probat špinat u lisnatom.
    Ovdje imaš dobar i jednostavan recept za špinat u lisnatom. To se radi od onog već razvaljanog tijesta u rolici, pa je baš brzo gotovo. Meni se obično ne da zafrkavati s pletenjem, pa samo zarolam i gotovo, ali u tom slučaju treba štrucu izbosti viljuškom da para može izlaziti tijekom pečenja: http://vrtaljica.blogspot.com/2011/0...spinata-i.html

    Dobar tek!

  9. #9
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kod mene danas prežgana juha, ostaci uskrsne šunke i kobasica (izvukla iz leda) i gravče na tavče. Salata - svježi krastavci s vrhnjem.

    Jučer su bile filane paprike i ćufte, a za sutra još ne znam, imam kelj na balkonu ali nemam baš inspiraciju za to. Možda napravim rižu s povrćem i uz to zapečenu piletinu iz pećnice https://www.youtube.com/watch?v=ZnGjTOOD1I4

  10. #10
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    910

    Početno

    Jučer grah.
    Danas bolonjez, sutra opet grah.
    Petak tko zna, možda ostaci od bolonjeza i graha pa kaj koga dopadne.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sada prvi puta po sasinom receptu pravila i stvarno je odlicna, a nije komplicirano. Mozda se na prvu cini da jest, ali stvarno nije...
    Koliko mesa u gramima treba uzeti ? :D

  12. #12
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam radila od 500g jer sam imala takav paket u dubokom...
    Ovisi za koliko ljudi radis i zelis li da ti ostane za kasnije...
    Mislim da ti je 400-500g i vise nego dovoljno za neko druzenje.
    Ja cu za nas doma raditi od 200g ubuduce.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila od 500g jer sam imala takav paket u dubokom...
    Ovisi za koliko ljudi radis i zelis li da ti ostane za kasnije...
    Mislim da ti je 400-500g i vise nego dovoljno za neko druzenje.
    Ja cu za nas doma raditi od 200g ubuduce.
    Hvala ti !

  14. #14
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    Ok, mogla bih se i ja upustit u to. Gdje kupiti gušću/pačju jetru? I taj neki alkohol koji ide unutra. I postoji li alternativa? Nesto kaj mozda imam doma

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ovaj tjedan kod nas teska klasika.
    Umor od posla + bezvoljnost = lijena i neinspirativna jela :D
    Ponedjeljak - sarma od slatkog kupusa
    Utorak - juha od domace koke s knedlama
    Srijeda - saft od svinjskog vrata s graskom i pire krumpir
    Cetvrtak - za mene druzenje vani uz dobru pizzu, djeca domaca jaja i mladi sir
    Petak - romb, peceni krumpir, spinat na leso
    Subota - musaka, ukiseljena cikla

  16. #16
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, mogla bih se i ja upustit u to. Gdje kupiti gušću/pačju jetru? I taj neki alkohol koji ide unutra. I postoji li alternativa? Nesto kaj mozda imam doma
    ja sam jetricu uzela u medjimurskim picekim, ne znam ima li uvijek. Ali mislim da je i pileca skroz ok, sasa je napisala da uzme jednu i drugu.
    Porto sam bila trazila i nasla u sparu tek kad sam vec napravila pastetu. Vjerojatno ima u vrutku, ali mi nije na ruku. Ja sam samo whiskey stavila. Za iduci puta imam i porto.

  17. #17
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj tjedan kod nas teska klasika.
    Umor od posla + bezvoljnost = lijena i neinspirativna jela :D
    Ponedjeljak - sarma od slatkog kupusa
    Utorak - juha od domace koke s knedlama
    Srijeda - saft od svinjskog vrata s graskom i pire krumpir
    Cetvrtak - za mene druzenje vani uz dobru pizzu, djeca domaca jaja i mladi sir
    Petak - romb, peceni krumpir, spinat na leso
    Subota - musaka, ukiseljena cikla
    Vidis, musake si me sjetila. Imam mljevene junetine, mislila sam hamburgere praviti, ali cu musaku.

  18. #18
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Articoke s bobom i bizima, konacno!

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Articoke s bobom i bizima, konacno!
    Jao, baš ti zavidim....

    Dobro si me sjetila na bob - mi smo obožavatelji. Reći ću mužu da pregleda plac u subotu.

  20. #20
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Articoke s bobom i bizima, konacno!
    i mi smo u ponedjeljak

  21. #21
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Ja ih obozavam, uvijek mi je zao sto tako kratko traje sezona. ALI, kod mene doma samo ih zenska populacija jede, muski nece te “siske” ni pod razno.
    Posljednje uređivanje od ivana s : 05.05.2021. at 15:04

  22. #22

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Ponedjeljak - piletina s povrćem na kineski način (i kineskim rezancima)
    Utorak - čušpajz s povrćem i svinjetinom
    Srijeda - dinstane gljive i lignje s pečenim krumpirom + zelena salata

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Danas Kelj čušpajz i kobase pečene
    Jučer kelj juha, špecli sa sirom i salata

  24. #24
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Pečene pastrve i krumpir salata

  25. #25
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Punjene paprike i pire, djeca narucila...

  26. #26
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Juha od purećeg krila
    Tjestenina (mašnice) + pesto od boba i češnjaka
    Pečene tanke kobasice
    Zelena salata za sina koji voli sirovo povrće + cikla za sina koji voli samo kuhano povrće

    Desert - čupavci iz Konzuma, vrijeme je poljoprivrednih radova i generalnog čišćenja, pa se nisam pretrgla oko kolača

  27. #27
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Peterlin, ovo zvuči fino.

    Radila sam danas gulaš krumpir. Vrlo lijeno, ali je ispao dobar. Najstarija pojela sve, drugo dvoje brljali. Meni je super.
    Ne shvaćam djecu. Zašto? Zašto kenjaju s hranom?

  28. #28
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, ovo zvuči fino.

    Radila sam danas gulaš krumpir. Vrlo lijeno, ali je ispao dobar. Najstarija pojela sve, drugo dvoje brljali. Meni je super.
    Ne shvaćam djecu. Zašto? Zašto kenjaju s hranom?
    Idemo od repa - kenjaju s hranom jer im može biti... Osim toga, vide jedan od drugoga. Moji su odbijali hranu kad su taj obrazac pokupili u vrtiću. Trajalo jeeee možda i cijelu godinu, baš vrtić, za jaslice se ne sjećam da je toga bilo. Negdje sa tri ili četiri godine, vježbali su moje živce. Ne uzrujavaj se, proći će ih...

    Dalje - gulaš je baš jelo za lijenčine, kao i paprikaš, bolonjez i slično. Imam to najmanje jednom tjedno na jelovniku, hehehe...

    Bob je super, ali ga gulim. To mi je tlaka, inače bi ga jeli češće.

  29. #29
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Djeca od 2 do 5 godina imaju manju potrebu za hranom i često brljaju s njom. Dijete nakon što se rodi, naraste u 2 godine onoliko koliko će narasti u sljedećih 14-16 godina i logično jr da su manje gladni i apetitljivi nakon 2. rođendana. Od 5. do 8. godine vole zezati s hranom jer su tad u fazi Svijet su druga djeca i onda oponašaju drugu djecu u izbirljivosti. Od 8. do 11. je već bolje, a od 11. nadalje ne bi trebalo biti nikakvih problema kod većine.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 15.05.2021. at 10:42

  30. #30
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Danas przena janjeca jetrica s palentom
    Jucer pastrva s krumpir salatom i blitvim na leso
    Prekjučer čevapi i roštilj kobasice, blitva i pomfrit
    Srijeda - pileca juha s bijelim mesom, bulgur s tikvicama, mrkvom i mladim lukom
    Uto- sataraš, kupus salata, krem juha od tikvice i blitve
    Sutra cu pecenu janjetinu sa salatom i neku laganu juhu...

  31. #31
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Danas przena janjeca jetrica s palentom.
    Gdje se kupuju janjeca jetrica?
    Mi se svercamo s kuhanjem po ovim vrucinama. Nemamo klimu. Mali jos ruca u vrticu.
    Jucer sam skuhala bolonjez u 7 ujutro za 2 dana, paralelno s palacinkama koje su bile za dorucak. Jucer bolonjez sa smrznutim domacim njokima, danas sam radila klasicnu domacu tjesteninu i zelenu salatu. Za veceru przene srdele, sir i vrhnje i zelenu salatu.
    Kupila sam marelice za pekmez i nisam stigla napravit.

  32. #32
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se kupuju janjeca jetrica?
    Mi se svercamo s kuhanjem po ovim vrucinama. Nemamo klimu. Mali jos ruca u vrticu.
    Jucer sam skuhala bolonjez u 7 ujutro za 2 dana, paralelno s palacinkama koje su bile za dorucak. Jucer bolonjez sa smrznutim domacim njokima, danas sam radila klasicnu domacu tjesteninu i zelenu salatu. Za veceru przene srdele, sir i vrhnje i zelenu salatu.
    Kupila sam marelice za pekmez i nisam stigla napravit.
    Znao je imati Don Vito na Kvatriću, ali trebaš imati sreće i doći rano. Oprez - ta mesnica definitivno nije najjeftinija. Osim toga, možda su mi stare informacije, jer otkad je korona, slabo hodam po gradu pa nisam bila.

  33. #33
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    danas grašak s noklicama
    sutra vjerojatno faširanci i sataraš

  34. #34
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    danas grašak s noklicama
    sutra vjerojatno faširanci i sataraš
    Mogla bih ja grašak s noklicama napraviti sutra. Fala na ideji.

    Danas kelj varivo i pečene kobasice.

  35. #35
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno


    I ja sam sinoć skuhala fino varivo s noklicama i piletinom, doduše kod mene prevladavaju mrkve i peršin. Jeli za večeru i danas za ručak. Mi nismo osjetljivi po pitanju ponavljanja, osim kad nam nije ukusno. Imam ove godine baš bogatu lepezu začinskog bilja u teglicama, uživam u okusima.

  36. #36
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,661

    Početno

    Danas orada svjeza s otocke trznice, blitva/krumpir, salata, desert (puding s visnjama)

  37. #37
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.07.2021. at 15:23

  38. #38
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,463

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Ovisi, da li želiš da pojedu i sljedeći put.

  39. #39
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Blazeno neznanje...moje ne zele jesti mrkvu, a u krem juhama brdo mrkve, nisam im rekla da stavljam...ma to je kao sol, kad me pitaju od cega je juha, ne govorim da sam stavila i sol...tak sam pogrijesila i srednjoj rekla jednom da sam stavila poriluk i sad svaki puta pita, jel ima u juhi poriluka

  40. #40

    Datum pristupanja
    Jul 2021
    Postovi
    1

    Početno

    Pozdrav illella, vidjela sam vas post od 2013 godine za krv u stolici i alergije. Ne znam kako cam poslati privatnu poruku na ovom forumu tek sad sam se uclanila. Meni sin takoder ima vec dugo krv u stolici i lagano ludim. Mozete li mi reci kada je kod vas to prestalo i sta je na kraju bilo.. Hvala

  41. #41
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Ne moraš im sad reći. Bit će prilike...

    Probaj jednom napraviti popečke od tikvica bez mesa, samo tikvice, jaja, sol, zobene pahuljice i malo brašna ili krušnih mrvica da se poveže. Moj stariji bi se udavio u tome.

    Evo malo tuđe pameti: https://www.coolinarika.com/recept/p...d-0242ac120027
    Ja ne cijedim tikvice svaki put, eventualno ako vidim da su baš jako mokre.

  42. #42
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Na tragu sam vaših mišljenja.
    Šutim. I šutjeti ću.
    Nisam im ništa loše dala za jesti. Baš naprotiv.

  43. #43
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Ja znam i u rižu staviti ribane tikvice i tikve

  44. #44

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Danas će biti punjeni patliđani i salata
    Sub. Srdelice i krumpir salata
    Pet. Pohano meso i buća čušpajz
    Četv. Pečena svinjetina i sataraš, zelje salata

  45. #45
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    I da, moja djeca ne jedu ribu, pa to ne radim. Za to idem u restoran.

  46. #46
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Morsko kuhanje .
    Danas bonduelle hawai mix i purisove okruglice za djecu, batat pomed i kobasice za mene i mm.
    Sutra pileći file na naglo i pire
    Utorak tjestenina na bijelo s piletinom
    U sri planiram izlet pa nešto kao zapečeni grah, sa dlanitkom i kukuruzom, kobasicama i hrenovkama.
    Čet riza i pečeno bataci i file.
    Pet... Nemam pojma.

    Kuhanje od pola sata, sa hrpetinom salata.

  47. #47
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    salsa od domaćeg paradajza sa širokim rezancima, juha od tikvica i salata od svega pomal
    razmišljam i o kolaču/torti s malinama bademima i kremom, samo mi tlaka naći recept...

  48. #48
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    salsa od domaćeg paradajza sa širokim rezancima, juha od tikvica i salata od svega pomal
    razmišljam i o kolaču/torti s malinama bademima i kremom, samo mi tlaka naći recept...
    Jesi probala Vesna tortu?
    Mi danas šalša špageti i popržene tikvice i patiliđane.

  49. #49
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Pečeni ramsteak i krumpir. Tikvice na pariški.
    n.grace-ina pita od borovnica.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 05.08.2021. at 14:34

  50. #50
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Pon riža na obično s dinstanom mrkvicom.
    Uto, sri bolonjez.
    Danas slanutak.
    Sutra riža, dinstano povrće, orada.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •