Stranica 116 od 134 PrviPrvi ... 1666106114115116117118126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,751 do 5,800 od 6698

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,791

    Početno

    Kosjenka, znam zato i kazem.

    Ja recimo obozavam te hladne salate ljeti i sad bi ih mogla jesti preko tjedna, al moji ukucani ne (aj bi muz). Iako ja bi se fino najela prasetine, krumpir salate i francuske mljaaac

    Iako u nacelu ipak preferiram topla jela za rucak, sad kad je zahladilo posebno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.11.2021. at 16:37

  2. #2
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Radila sam slanutak, obično na maslacu, luku i špeku. Pojeli su, a ukuhala sam i malo brokule. Mali koji je prije jeo brokulu sada nikako. Starija koja je prije sveeee jela sad isto ne. Samo je najmanja jela - brokulu, ali slanutak ne. Ispalo je na koncu da sam dijete od 5 i 6 g morala žlicom hraniti dok je najmanja jela sama. Sada idem u excel sastaviti jelovnik za sljedeći tjedan.

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Slanutak možeš i malo orepržiti ko lješnjak

  4. #4
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Jelena, probat ću, al bolje mi je namakanje.

    Jučer sam radila "fritatu". Popirjala poriluk i pomiješala ga s mojom smjesom za "omlet" (jaja, vrhnje, brašno). Bacila u pećnicu. Ne, oni to nisu htjeli jesti jer ima poriluk. Al bilo je oke, osim da je možda mrvu manje zasoljeno. Sad ću pokušat još fritatu s brokulom.

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Nekad davno je jedna forumašica jela poriluk kod Leonarde Boban, pa je rekonstruirala recept i ja od tada uvijek tako kuham poriluk (uz male izmjene).

    Uglavnom, u originalu ona je prepržila pileće batke i zabatke (s kožom) na malo ulja, dodala gore nasjeckani poriluk i ribanu mrkvu, pustila da malo povene, pa zalila vrućom vodom i kuhala (nekih pola sata) i onda na kraju zgusnula zobenim pahuljicama. Jako fino i slasno, ali nama i pomalo masno, tako da ja sad to jelo radim sa fileom pilećeg zabatka, znači bez kože.

  6. #6
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,762

    Početno

    ja se pak sjećam isto s foruma, mislim čak mima da si ti bila napisala, recept za varivo od poriluka i slanutka, pa sam ga napravila i meni je bilo apsolutno savršeno, ali djeca nisu bila oduševljena, mužu škodi i poriluk i slanutak, tako da ga kasnije nisam radila

  7. #7
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Da, mislim da je to originalno recept J. Olivera. Ne kuham baš više poriluk i slanutak zajedno, nego odvojeno. Tako imam dva ručka [emoji16]

  8. #8
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    I super je kad u to poriluk-slanutak varivo ubacite koru parmezana dok se kuha. Mi cesto stavimo na kraju u tanjur po zlicu pesta od bosiljka.

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja kore stavim u krem juhe, bas im da dodatni okus.

  10. #10
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Danas bažulj na žlicu s prosom+ ima i bažulja za salatu
    Za velike buncek k tome

  11. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod mene ričet sa suhim mesom, dok je još zimska sezona

    Bome sam se već zaželjela friškog povrća, ali načekat ćemo se do Uskrsa... Još ima mjesec dana do početka korizme, pepelnica je tek početkom ožujka

  12. #12

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Prekjučer i jučer grah sa zeljem i slanutkom.
    Danas svinjski šnicli uvaljani u brašno, naglo zapečeni, pa onda polako dinstani i kuhani u temeljcu. Na kraju dodan češnjak. Za prilog riža s mrkvom i porilukom. Cikla salata.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Tjedan sam pocela s domacom zeljanicom, a za sutra je vec gotovo varivo s graskom i teletinom.
    Prekosutra cemo varivo lecu, a dalje samo nebo zna.. Nek' imam rijesen meni za barem 3 dana

  14. #14

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Jučer buncek sa zeljem i noklicama.
    Danas srneći but, krumpir, kupus i mrkva, sve zajedno pečeno u pećnici.
    Sutra ostatak srnećeg buta na gulaš s knedlama od kruha.

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Jučer francuski krumpir, zelena salata i cikla, banana nut bread

    Danas i sutra sarma

  16. #16
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,791

    Početno

    Jučer svinjski kotleti, prilog pečeni krumpirići, kelj-krumpir, kiseli kupus.
    Ovaj kelj s krumpirom mi je tako fino ispao, dodala sam ovaj put malo više češnjaka, bio mi je za prste polizat njama

  17. #17

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Lungić u saftu s gljivama (vrganji), prilog riža. I zelena salata.

  18. #18
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,512

    Početno

    upravo dio kuham a dio sam i dovršila jer idem na kraći put a mi baš nismo ljubitelji dostave
    plus kasnije kanim ići na trčanje pa me mrzi ka ddođem išta osim odmoriti uz čaj i seriju

    bolonjez
    pohana piletina
    svinsjki medaljoni u puno povrća /basmati riža, juha i salata crveni kupus za danas

  19. #19
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ovaj tjedan nas 3/5 je sastavila neka crijevna viroza pa smo čitav tjedan na laganoj nezačinjenoj hrani. Zato je jučer bila pohana puretina, povrće u umaku i krumpirići, paradajz juha.
    Danas idemo na rođendan, ne kuham. Navečer ću za sutra složiti lazanje jer sam kupila domaće kore (planirala danas pa uletio poziv koji se ne odbija )
    Posljednje uređivanje od babyboys : 13.03.2022. at 09:14

  20. #20

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Danas povrtna juha, pečena zečetina s krumpirima i zelena salata.

  21. #21
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Lumaccccccooooni s pelatima, mojim friško delanim, i žnj tvrdim sirom. Jea.

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Poriluk s rižom i mrkvom, a uz to hrpa iskoštenih pilećih zabataka ispečenih u woku. Nije mi dan za kompliciranje. Sutra ne kuham (imam planiran ručak izvan kuće), a ako se tko slučajno zatekne doma oko ručka, pržit će kobasice i napraviti salatu od graha iz konzerve. Ima mladog luka, ima cikle, a možda što ostane i od danas.

  23. #23
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ovih dana smo imali grilani file trlje s provansalskim pire krumpirom. Krumpir se skuha, izgnjeci i doda se maslinovo ulje i malo vode od kuhanja. U to se ubace sjeckane susene rajcice, sjeckane crne masline, cili i zacinsko bilje (persin, kopar, cubar i vlasac), pa smo jeli bronzinic sa sipama, komadima oslica (koji je ostao od kuhanja juhe za bronzinic) i lecom.

    Danas je zacinjena mljevena junetina na posteljici od patlidzana i jogurta. Na isprzeni sjeckani luk se doda mljevena junetina i zacini se cimetom, pimentom, crnim paprom, sjeckanim cilijem i melasom od sipka (moze i kvalitetni gusti aceto) i pirja se dok nije mekano. Ubace se tostirane pinjole i persin. Patlidzani se peku cijeli u pecnici ili na plinu uz okretanje dok ne pocrne. Ogule se i pomijesaju s grckim jogurtom i cesnjakom. Na tanjur se sloze patlidzani s jogurtom, pospe se mljevenim mesom i zrncima nara.

  24. #24
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,791

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovih dana smo imali grilani file trlje s provansalskim pire krumpirom. Krumpir se skuha, izgnjeci i doda se maslinovo ulje i malo vode od kuhanja. U to se ubace sjeckane susene rajcice, sjeckane crne masline, cili i zacinsko bilje (persin, kopar, cubar i vlasac)
    Baš ću probat ovaj provansalski pire, samo bez čilija.

  25. #25
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Eh sad sam se sjetila da imam smrznutih cufti. Valjda će to onda u petak ili subotu. Mm bude složio pire

  26. #26
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Danas rucak umak od sampinjona i bijelog mesa u vrhnju, s tjesteninom. Za večeru američke palačinke s bananom, šlagom voćem i nutelom
    Sutra poriluk varivo s nekim kobasicama (nemam pojma kojim, muz ih kupio pa ću ih iskoristiti)
    Srijedu kuha on, bit će mislim pileci batak/nadbatak u pećnici s carskim povrcem i njokima, jer će taman bit piletini rok
    Četvrtak se nadam da ću stic složiti Fajitas
    Petak trenutno nemam ideje, mislim da ću prepustiti mm
    Subota ne znam a nedjelju valjda rucak kod sveki, ja radim pa nek se snadju...

    Za večere planiram
    kolač od jabuka koji je sin dobio recept na engleskom i kaze da je prefin
    Bucnicu
    Sirnicu
    Baš me zanima hoće li mi se stvarno i dat sve to kuhati. Nekako imam volju kuhati nakon dosta vremena što mi se nije dalo...

  27. #27
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,590

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Za večere planiram
    kolač od jabuka koji je sin dobio recept na engleskom i kaze da je prefin.
    I ja sam neki dan pristala da mali i ja pecemo kolač od jabuka za kojeg je dobio recept u skoli, valjda na prirodi, ni ne znam vise. Vidjelo se iz aviona da to nije bas nesto. Zali boze putra po ovim cijenama. Kad sam si ga natopila rumom i posula cimetom i przenim ljesnjacima, taman je bio

    Nama je MM napravio jucer tjesteninu s umakom od vrganja, poriluka i mascarponea. Fino je bilo.
    Danas grah. Navecer MM ispekao odlican kruh.
    Sutra vjerojatno samo pileca juha, ili kakav paprikas.

  28. #28
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Pire od patlidzana s jogurtom i mljeveno meso. Cijele patlidzane grilati u pecnici (cca 20 min) dok koza ne potamni. Oguliti ih i ostaviti da se ocijede pa sitno nasjeckati. Pomijesati s grckim jogurtom, cesnjakom i persinom.
    Na malo ulja sotirati luk dok ne omeksa pa dodati mljevenu junetinu i mijesati dok se ne odvoji na komadice. Dodati cimet, piment i sirup od datulje ili sipka (moze i dobar aceto), malo cilija i par zlica vode i kuhati dok ne omeksa.

    Na tanjur staviti pire od patlidzana, gore mljeveno meso i posipati persinom, tostiranim pinjolama i sipkom.

  29. #29
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,791

    Početno

    Meni ovo zvuci njam, jos da postoji mogucnost da se stavi slika uz svaki recept, bilo bi super. Ovako zamisljam hmmmm....slasno je sigurno.

  30. #30
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ovos patlidžane je izraelski recept. Davno sam to jela preko bare, bolje da ne zbrajam godine. Hvala na podsjećanju, iako češće radim samo grilane patlidžan u maslinovom ulju sa začinima i sušenim rajčicama. Lijena sam za komplicirane recepte.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.06.2022. at 21:02

  31. #31
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Patlidzanom
    Muka mi je pisati s mobitela
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.06.2022. at 21:03

  32. #32
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,512

    Početno

    je li netko radio filet ribe na tefal roštilju?
    nedavno sam ga počela koristiti pa me malo frka da ga ne presušim, imam tendenciju sve reš ispeći
    užasavam se sirovog mesa/ribe...

  33. #33
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,512

    Početno

    je li netko radio filet ribe na tefal roštilju?
    nedavno sam ga počela koristiti pa me malo frka da ga ne presušim, imam tendenciju sve reš ispeći
    užasavam se sirovog mesa/ribe...

  34. #34
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Ja na kraju danas nisam s piletinom radila fajitas nego wok, gotovo u 20 min sve skupa i još svi govorili da im je fino - napokon da nitko nije gunđao

  35. #35
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ovisi file cega. Neces jednako peci file lososa i file orade ili oslica. Osim velicine je vazna masnoca ribe, pa jesi li marinirala.. Najbolje ti je nabaviti termometar za kuhanje (u ikei ima jeftinih) i tako si sigurna da neces prepeci.

  36. #36
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Danas kuhkam ljutu hranu. Izmislila sam jelo praktički. Nabacila junetine na luk, šampinjoni, papar, chilli, mrkva, malo bambusa, zatim, rižu, rajčica sos, sezamovo ulje, soja sos, rižin ocat. Hehe, razmišljam dodati i malo pistacije sjeckane. Držite palce.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 26.06.2022. at 15:19

  37. #37
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Neki lijeni omurice i sad nemrem disati. Baš nemam mjeru.

  38. #38
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,791

    Početno

    Ljeto je, na moru smo pa sve simple.
    Piletina i tikvice na grilu, krumpirići iz pećnice, salata.

    Sad čekamo otočku feštu i njihiv brudet mljaaac

  39. #39
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Ovaj tjedan planiram malo rascistiti zakutke zamrzivaca, pa će bit na rasporedu:
    -nešto sa smrznutim jadranskim kozicama (imam negdje neki recept za kremasti umak s tjesteninom, ili će bit bruskete s mariniranim kozicama, nisam još odlucila)
    -nešto sa smrznutim ostatkom mljevenog mesa - vjerojatno Chili con carne s tortiljama
    -nešto sa spinatom - vjerojatno špinat, pire i neko meso na naglo ili nešto pohano isto iz frizera, imam nešto gotovog spremno za slučaj nužde kad treba rucak u 10 min
    -pohani sir (isto kupila jednom na nekoj akciji sad već mjesecima u frizideru) - probat ću ili sa coleslaw salatom ili s krpicama sa zeljem
    -smrznuti file oslica bi trebao ic s blitvom i krumpirom

    Ovo će vjerojatno bit djelomično i idući tjedan, previse se toga nakupilo Ima nakon ovog još par stvari ali za sad nemam inspiraciju za njih još što od njih skuhati
    Najveći su mi izazov neki ostaci kojih nema nego za dvije osobe, pa moramo dupli rucak raditi. Ili za večeru tko hoće a ostali sendvič ili pahuljice...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 01.11.2022. at 08:00

  40. #40
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kolače sam zaboravila spomenuti, karlbadska pita s ribizlima, dizano tijesto s nadjevom od šljivinog crnog pekmeza i malo rogača, i još kesten šnite. Odlučila sam udovoljiti svima, jer nekako dugo nisam pekla kolače. Čini se da su zadovoljni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.11.2022. at 12:46

  41. #41
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Produženi vikend se izletovalo,pa je i kuhanje simple.
    Petak špinat, pire i nekima jaja nekima oslić file. Subota brzi bolonjez. Danas pileći file, krumpir iz rola i gljive. Salate su svježi paradajz, paprika, krastavci. Slatko je samo voće ovih dana

  42. #42
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Pohani kruh ujutro s jogurtom,
    Pohana pileća prsa, s paradajzom i rižom,
    Pohani sir, neuspio, muffini neuspjeli, umesto tog pahuljice s mlekom
    Dakle taj sir radim prvi i zadnji put. Nikad više!!!

  43. #43
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Pohani dan?

  44. #44
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Danas muz radio svinjske medaljone na naglo s umakom od maslina, kapara i vrhnja, i miješanim salatom (matovilac, paradajza, sir) za sebe i djecu
    Ja sam si umjesto toga radila prisiljeno zelje
    Za oba jela prilog pire

    Zadnjih dana jedem malo laganije nešto me želudac muči čim neko "jace" jo pojedem A taman sezona kojekakvih rucaka/večera i druženja, nakon svakog mi u zadnje vrijeme nije dobro...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 18.11.2022. at 16:50

  45. #45
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Da, tak su ga i klinci nazvali.

  46. #46

  47. #47
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Peterlin, ovo je otkriće. Hvala ti!

  48. #48
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Beti, drago mi je. Moji sinovi to obožavaju, a ni mužu nije mrsko. Nije da ga kupujem često, ali povremeno imam u zamrzivaču za slučaj hude sile. Smrznuti pohani sir vidjela sam i u Lidlu, ali nisam kupila. Kupila sam ga nedavno u Eurospinu i kažu dečki da je super. Imali su dvije vrste, u pločicama ili mozzarella kuglice. Isto je ok, cijena po kg je tu negdje, a ne vrijedi truda i vremena to pripremati doma. Osim toga, dobar pohani sir doma nije lako napraviti, a za želju i povremeni odmor od kuhače nije loše, pogotovo ljeti dok izbjegavamo grijanje kuće.

  49. #49
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,938

    Početno

    Hm... morti dam siru drugu ćansu

    Danas sam za doručak uzela burek, nisu jeli baš
    Kuhala ćufte s pire krumpirom. Nisu jeli baš. Samo starija
    Onda sam radila tortu s piškotama i gotovom parfe kremom. Ugodno iznenađena jednostavnošću
    Nisu jeli, prije toga su spat ošli

    Virus prelade odradio svoje
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.08.2022. at 21:28

  50. #50
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Žuta a da si im napravila za doručak bijelu kavu da su namoče kruh po starinski?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •