Stranica 12 od 131 PrviPrvi ... 210111213142262112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Sep 2014
    Postovi
    2

    Početno

    Danas je roštilj

  2. #2
    Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    146

    Početno

    Ragu juha s piletinom. Ubila sam se - pola kila mesa i 7 vrsta povrća, sve ručno sjeckala
    ali bar imam ručak za dva dana

  3. #3
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Piletina s korma umakom i riža.

  4. #4
    Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    236

    Početno

    Pileće rolice punjene blitvom i sirom s pire krumpirom

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Prisiljeno zelje + pljeskavice

    Za zelje sam imala pomoć starijeg sina, izrezao je sve što je trebalo. Samo zbog toga pišem ovdje, inače nije hrana ništ ekstra.

  6. #6
    cerepaha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    117

    Početno

    Punjene crvene paprike (pečene u pećnici) i salata od paradajza i crvenog luka.

  7. #7
    Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    146

    Početno

    tortilje punjene piletinom i povrćem, zelena salata, mileram

  8. #8
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Jučer me uhvatila neka manija kuhanja, iako sam imala ručak skuhan još od nedjelje (varivo od ječma i poriluka), skuhala sam još juneći gulaš s njokima, a onda sam do 10 navečer nakuhavala lončinu graha da ga zaledim za dane kad neću imati ovakvu inspiraciju. Fakat ne znam što me uhvatilo, nije to baš često tako

  9. #9
    Slucajno tu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    67

    Početno

    A ja danas pravila divan kolac


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #10
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    toliko se o hrani piše na forumu zadnjih dana da se moram tu javiti. jučer rižoto sa pancetom, shitaki gljivama i celerom i salata od rikole, danas lokarde na grilu i salata od rikole, cherry rajčica, skute i pinjola, sutra turske mesne okruglice i salata od cvjetače sa grožđicama, bademima i prženim kaparima, prekosutra juha od hokaido tikve sa kiselim vrhnjem, prženim košticama bundeve i malo pancete, a u petak planiram srdele ili incune, još nisam sigurna kako ću ih pripremiti. u subotu negdje vani, a u nedjelju u dezurstvo nosim parmigiana di melanzana, da produljim ljeto barem okusnim pupoljcima.

  11. #11
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    toliko se o hrani piše na forumu zadnjih dana da se moram tu javiti. jučer rižoto sa pancetom, shitaki gljivama i celerom i salata od rikole, danas lokarde na grilu i salata od rikole, cherry rajčica, skute i pinjola, sutra turske mesne okruglice i salata od cvjetače sa grožđicama, bademima i prženim kaparima, prekosutra juha od hokaido tikve sa kiselim vrhnjem, prženim košticama bundeve i malo pancete, a u petak planiram srdele ili incune, još nisam sigurna kako ću ih pripremiti. u subotu negdje vani, a u nedjelju u dezurstvo nosim parmigiana di melanzana, da produljim ljeto barem okusnim pupoljcima.
    Ajme ni Ana Ugarković se ne bi posramila :respect:

  12. #12
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    turske mesne okruglice

    Moze recept za ovo?
    Tenks

  13. #13
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    pola kile mljevenog mesa

    2/3 salice svježih krušnih mrvica
    1/4 šalice vode

    1 čajna žlicica soli
    1 jaje
    2 češnja češnjaka
    pola žličice mljevenog kumina
    pola žličice mljevenog korijandra
    mala chillija
    2 velike žlice tostiranog sezama

    dakle, sve pomijesati, raditi kuglice veličine loptice za golf, popeći ih sa svih strana na tavi te staviti u pećnicu na 180 na još 20ak minuta.

  14. #14
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Sad cu zvucati kao beti ali to je sve brzo gotovo. Najdulje traje smisljanje menija, a to kombiniram prije spavanja, opusta...

  15. #15
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Najdulje traje smisljanje menija, a to kombiniram prije spavanja, opusta...
    ovako i ja, al onda zaspim na utorku

  16. #16
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovako i ja, al onda zaspim na utorku
    to je zato sto si preopuštena, fali ti neuroze. ja ponekad smislim i za dva tjedna, a i za par nadolazećih praznika.

  17. #17
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    to je zato sto si preopuštena, fali ti neuroze. ja ponekad smislim i za dva tjedna, a i za par nadolazećih praznika.

    sasa, nemaš pojma kako mi je krivo što sam ti pokvarila pancetu! To je bilo po onoj: put u pakao popločan je dobrim namjerama :D

  18. #18
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Sasa, za rizoto slaninu prvo preprzis ili? I kakve su to gljive? Jedu i djeca?

    I da, svaka cast za menije! Zvuci odlicno!

    Ja ovaj tjedan pauziram u kuhanju jer mi je tu svekrva )

  19. #19
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja rizoto radim ovako: nasjeckam spek (sad imam neki genijalni iz italije od obitelji od koje naručujem i parmezan, ne znam jel ima vražjih nitrata), celerov korijen, luk i poriluk- bijeli dio pa stavim na maslinovo ulje i maslac, pustim 10 minuta pa dodam rižu, mješam dok ne postakli pa zalijem bijelim vinom, a onda mic po mic dolijevam kipući temeljac. temeljca imam smrznutog uvijek. dodam timijana usput. malo soli i papra. kad je gotovo umiješam grumen maslaca i parmezana. dok se to kuha na maslacu pržim gljive narezane na listiće. shitake su užasno fine gljive, meni su fine kao lisičarke ili vrganji, puno puno puno bolje od sampinjona ili bukovača. v. jede malo gljiva, a mala naravno ne. s tim da njih dodajem zadnje u rižoto pa lako maloj odvojim porciju.

  20. #20
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Tako radim i ja sve vrste rižota, a naučila od Jamie Olivera
    I obožavam rižoto, i samog i kao prilog.

  21. #21
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    saša, od čega radiš temeljac?
    Posljednje uređivanje od marta : 17.09.2014. at 12:14

  22. #22
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja sam isto jednom vidjela dzejmija kako tako radi rižoto i to je bilo to. do tad mi je riža bila najgluplja namirnica na svijetu, a oni tzv. rižžoti gdje se zasebno nešto skuha pa pridoda riži grozni. a ovo bude kremasto, sočno, za prste polizat.

  23. #23
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ovisno o tome od čega je juha. dakle ili pileći ili juneći/teleći. a unutra sve ko za juhu. grincajg, prepečeni luk i to.

  24. #24
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    sasa, kad imas juhu od bundeve, to vam je cijeli rucak? (odnosno vecera)

  25. #25
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    da. radim ju gustu. isto na temeljcu. i dodam kiselog vrhnja i pancete ( sad me vertex fakat zeznula s tim nitratima) i sjemenki. budemo gladnjikavi prije spavanja- ne večeramo, ali meni je to ok.

    znam da sam nedavno baš komentirala kako kod nas doma nikad nije bilo hrane na biranje- bili smo dosta siromasni i onda za večeru je uglavnom bilo kruha i pekmeza, što i nije bio kraj svijeta, i često smo kao klinci preskakali večeru. ili jeli jako malo za ručak, kad je bilo prisiljeno zelje i sl. a danas su nam u svakom trenutku dostupne najfinije namirnice- ja nisam sigurna da je to baš dobro. mislim, ja kad vidim fine kiflice, uvijek sam gladna. iako realno nisam.

  26. #26
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    da. radim ju gustu. isto na temeljcu. i dodam kiselog vrhnja i pancete ( sad me vertex fakat zeznula s tim nitratima) i sjemenki. budemo gladnjikavi prije spavanja- ne večeramo, ali meni je to ok.

    znam da sam nedavno baš komentirala kako kod nas doma nikad nije bilo hrane na biranje- bili smo dosta siromasni i onda za večeru je uglavnom bilo kruha i pekmeza, što i nije bio kraj svijeta, i često smo kao klinci preskakali večeru. ili jeli jako malo za ručak, kad je bilo prisiljeno zelje i sl. a danas su nam u svakom trenutku dostupne najfinije namirnice- ja nisam sigurna da je to baš dobro. mislim, ja kad vidim fine kiflice, uvijek sam gladna. iako realno nisam.
    ma d,a za veceru je to i meni ok. jer je juha gusta i zasitna. a ako neko hoce moze uzet komadic sira, ili slanu srdelu na kruh..ili slicno.
    mi isto gledamo da navecer jedemo manje i jednostavnije.
    cura jede u skoli, muz uvijek ruca u pauzi posla, on ide rano i vraca se kasno s posla (ovdje je to uobicajno, svi restorani nude nmittagsmenu-e po vrlo prihvatljivim cjenama), ja kako kad, tako da navecer u principu ide nesto laganije.

    pitala sam zato, jer me uvijek isfrustriraju te brzine kuhanja, koji ljudi opisuju na forumu. ja mislim da sam brza i okretna, pa ipak mi ne uspijevaju ti ruckovi od 10 minuta.
    onda sam vidjela da apri obicno radi jedno jelo (a ne juhu, glavno, prilog, salata) pa sam to od nje za navecer i pokupila. naprosto jedno jelo i salata. odnosno ljeti i samo neka bogata salata. kisss apri

    beti me tamo bacila u komu sa svojim ruckom od 27 minuta.
    ali ja nemam expres lonac (nekako imam averziju, ni sama ne znam zasto), tako da je mesna juha od 10 minuta nemoguca, osim toga puno povrca znaci i puno posla. snicle mozes ta 4 minute, ali mi snicle ne jedemo cesto.
    recimo kad radim minestrone juhu, ako oni na pijaci nemaju vec izrezanu mjesavinu (nekad imaju), traje dok ja to sve sasjeckam, pa 10-at minuta. i dok zazutim kapulu, ubacim - proces pripreme je 15 minuta. pogotovo ako jos extra sa strane kuham mladi grah, koji pri kraju ubacim u minestrone.

    pa ako uz to, recimo na vikend, ako ide povrce i neka riba ili pile u pecnici, dok to sve nasjeckas, poslozis.... i salata... ispod 40 minuta meni ne ide.

    eve preksinoc sam radila mahune u salsi i proso, i trebalo mi je dobrih pola sata. a to je fakat jednostavno jelo. ali dok ocistim peteljke mahuna i nasjeckam ih, ode 10 minuta. stavim na paru- posto su debele mahune u igri, treba im 20 minuta.
    za to vrijeme stavim proso- 15 minuta, dok se kuha proso napravim salsu, opet 10 minuta (nasjeckaj cesnjak, persin, bosiljak...) dakle ispod pola sata ne ide, ato je fakat brzo i jednostavmo jelo.

  27. #27
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mi uvijek pojedemo svu juhu, nikako da taj temeljac dodje na red.

  28. #28
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mi uvijek pojedemo svu juhu, nikako da taj temeljac dodje na red.
    isto ovako.
    i onda rižoto radim po istom jamie principu, al s vodom. što je naravno neusporedivo.

  29. #29
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ja stavim zakuhati jednu goveđu kocku kad nemam svog temeljca... I bude fino.

  30. #30
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Fakat, mogla bih uzeti onaj povrtni temeljac u DM-u.

  31. #31
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    marta ja isto vecinom uzmem onaj povrtnih temeljac iz dm, odnosno ovdje ima u bio ducanu i drugih sa manje soli i bez kvasca (hefeexstrat). nije tako super kao pravi temeljac, ali ide.

  32. #32
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    S obzirom da pravim ajvar za ručak se grah sam kuha
    Posljednje uređivanje od bodo : 17.09.2014. at 13:02

  33. #33
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Daj napisi recept za minestrone seni!

  34. #34
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno Što danas kuhate /39.dio/

    Meni tako dobro zvuce ovi vasi recepti, a meni se sve svede na puku jednostavnost :D
    Jucer samo pileci file i brokula leso. Meni fino, djeca lizu tanjure :D ali nema tu egzotike.
    Temeljca nikad nemam, ali sad vidim da ima alternativa u dm-u.

    Za veceru jedemo lagano. Muz nista a ja salate, juhe i sl.
    Kad sam umorna i neraspolozena, onda jedem najmiliji mi kruh i maslac i divku. Sa secerom
    Posljednje uređivanje od Anci : 17.09.2014. at 15:37

  35. #35
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,981

    Početno

    Probajte u rižoto na kraju dodati žlicu bučinog ulja, može i u kombinaciji s maslacem...prefino.

  36. #36
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Otići ću do lidla vidjeti ima li još korma ili tikka masala umaka (ima za tikka masalu dobar recept tu, ali to ne stignem, lakše je s gotovim http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/pi...---353241.html)
    Ako nema, jednostavno ću pileće filete i možda brokulu na lešo.

  37. #37
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Gledala te kocke u DM-u, gledale one mene, vratila ih na policu, palmino ulje i ekstrakt kvasca. Ne mogu si pomoć.
    Idem kuhat temeljac...

  38. #38
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Podrzavam. Nije ni slicno pravom temeljcu.

  39. #39
    Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    236

    Početno

    Zeleni rezanci u umaku od dimljenog lososa, kozica i tikvica

  40. #40
    Slucajno tu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    67

    Početno

    Zene ja sam prije 2 dana opet pravila narandza kocke Kolac je inace prelije. E sad me brine prvi put je ispao ok mada sam dodala kasiku gustina da bude tvrdji fil nekako je bio zidak i ispao je ok. Ovaj put sam pravila duplu mjeru ,i u fil stavila 2 kasike gustina ali je bukvalno iscurio fil nije moglo da se sijece,ljevalo je po kolacu.Nema sanse da se stisne.Do cega moze biti? Meni jedino pada na pamet maslac koji se dodaje kada se skuha fil da je bio rijedak,ili.....ne znam.Sta mislite mogu li umjesto maslaca da stavim margarin za kolace mozda ga vise stisne


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  41. #41
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Ostaci roštilja i salata od poriluka

  42. #42
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Kak radiš salatu od poriluka, Sani?

  43. #43
    Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    236

    Početno

    Pileći file sa žara punjen sirom s povrće sa žara

  44. #44
    Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    198

    Početno

    Teletina i krumpir u pecnici, juha od junetine i cikla salata

  45. #45
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    modesty71 salata je skroz jednostavna i prefina.
    Nareže se sirovi poriluk. Ja ga režem tanko, ali može se kako tko voli.
    Pomiješa se sa sirom grabancijašem, začini sa uljem i octom. Ne soli se jer je sir dosta slan.

  46. #46
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    modesty71 salata je skroz jednostavna i prefina.
    Nareže se sirovi poriluk. Ja ga režem tanko, ali može se kako tko voli.
    Pomiješa se sa sirom grabancijašem, začini sa uljem i octom. Ne soli se jer je sir dosta slan.
    Sani1612, zvuči zanimljivo, probat ću. A nije poriluk tvrd dok je sirov? Nisam ga nikad probala sirovog. Otprilike koji ti je omjer - ima li više sira ili poriluka, ili podjednako?

  47. #47
    Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    198

    Početno

    Junetina leso pire krumpir i paradajz sos

  48. #48
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Lola13 prvotno napisa Vidi poruku
    Junetina leso pire krumpir i paradajz sos
    Ovo je baš tradicionalni ručak! Volim to, ali mm nije ljubitelj kuhanog mesa, pa obično nemam takav ručak za cijelu obitelj.

    Kod nas je danas kineski stir-fry s piletinom i brokulom. I juha od mrkve.

  49. #49
    Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    198

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je baš tradicionalni ručak! Volim to, ali mm nije ljubitelj kuhanog mesa, pa obično nemam takav ručak za cijelu obitelj.

    Kod nas je danas kineski stir-fry s piletinom i brokulom. I juha od mrkve.

    Nije ni moj, ali ne radim to cesto pa danas nema izbora :D
    Na kraju mu ipak bude fino, ali ne tak kak meni

  50. #50
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam uvela novi sistem-napravila menu ploču za tjedan dana i na kartice stavila jela koja pravim..subotom imamo dan iznenađenja i izvlačimo kartice za cijeli tj , te idemo u nabavku stvari. Mogu vam reći da sve super funkcionira, nema frktanja i zavrtanja nosom na neka jela jer se unaprijed zna da ćemo imati to i to, ja ne mozgam šta ću kupiti, šta praviti tj. mozgamo svi zajdeno subotom u jutro. Do sam sam ja sama smišljala cca za cijeli tj i držala za sebe listu okvirno, pa je znalo biti da oni to nebi, da i nisu baš toga željni..sad toga nema jer svi sve znamo unaprijed šta slijedi.
    evo idući tj - faširke + špinat + pire + juha
    juneći gulaš dva dana
    tortilje s piletinom i dodacima
    pastrva i krumpir salata
    iznenađenje-roštilj
    ned idemo u goste ( i za to postoje kartice )

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •