Ja sam sebi danas brzinski omlet s gljivama i salatu.
Ja volim ta brzinska, a lagana i zdrava jela.
Moji vole konkretnije.i nitko ne ljubi gljive, a ja ih obozavam na sve nacine.
Ja sam sebi danas brzinski omlet s gljivama i salatu.
Ja volim ta brzinska, a lagana i zdrava jela.
Moji vole konkretnije.i nitko ne ljubi gljive, a ja ih obozavam na sve nacine.
MM nam je za danas skuhao pureće dobatke a la osso bucco
uz to tjestenina ili njoki ili pak samo točanje kruha, sve bude super.
Djeca danas gotovo da neće bit doma jer su u školi pa poslijepodne vani... pa ću speći kolač od mrkve (tako mi špagetno čudovište pomoglo), a sebi ću sad speći pileća jetrica jer ih volim i kao imaju A vitamin i željezo.
subota: kuhani buncek, zapečni grah, malo pirea za sinca, salate
nedjelja: sushi iz Fisherije
ponedjeljak: kelj varivo, faširanci
utorak: palenta, svinjske šnicle na saft, salata
srijeda: varivo od svega i svačega
sigurno? a vitamin je točno kaj mi treba.
evo klinac jede treći komad, super
nisam shvatila pitanje
rizibizi, puretina (bijelo+ dio zabatka s paradajzom), zelje salata
i tak napravila ćufte i dođe najmanja i kaže ne sviđa mi se, nisi radila kao inače, ima puno peršina, pa sam joj rekla ali peršin je najzdravija stvar u svemiru, i šutke je otišla... hahhahs
Pileća juha, kus kus od slanutka i piletina u paradajz umaku.
Ja sam na poslu pojela ražnjiće, malo krumpira i malo više salate, a moji doma jedu ostatke od jučer - slatko zelje i kobase.
Za sutra ću im ostaviti da ispeku tanko meso (pileće filete) u frižideru, a za prilog napraviti rizibizi ili tijesto s brokulom, što budu htjeli. Uz to cikla.
Naletila na recept za toskansku juhu s grahom i keljom i baš mi se svidjela, pa sam to skuhala jučer za danas, uz to ćemo dodati neke kobasice https://www.washingtonpost.com/recip...and-kale-soup/
baš me zanima kako je ispalo, nisam je jučer doslovno stigla ni probati.
Jučer srnetina s mrkvom i krumpirom, na čušpajz.
Danas svinski šnicli u saftu s češnjakom, za prilog rižoto od mrkve i poriluka. Puterica salata.
pizzu. tijesto je bilo u friđu 3 dana, jednom sam ga premijesila. sada kad sam odigla foliju imalo je blagiii alkoholni miris... valjda će bit ok
Osim što je proglašen najotrovnijom biljkom 2023?
Lišće i korijen je ok, ali cvijet nije.
Da ne pretjerujem, treba samo paziti da se ne pretjera. S količinom![]()
Eh.... Zar rajčica i krumpir isto nemaju otrovne sjemenke i druge dijelove? To je tako za jako puno biljaka.
Evo tuđe pameti: https://zivim.jutarnji.hr/zivim/jede...odine-15306475
Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.10.2024. at 09:00
Ha mislim i voda je otrovna ak je se popije dva galona.![]()
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.10.2024. at 08:41
Ne znam jel bih od skuhanog krumpira, jajeta i viršle napravila složenac ili sve strpala u usta ovako samo kakvo je ko kromanjonac, ...
Jučer sam našla i u lidlu prefin sok od aloe vere, ima miris po sorti crnog grožđa koje moja mama zove ananas, pitam se mogu li doma uzgojiti tu vrstu aloe vere pa da si je sama cijedim![]()
Ja cu danas puretinu na štapiće sa sezamom i blitvu s krumpirom (sinu przeni krumpir).
Ja na kraju napravila mahune i uz to par stapica puretine sa sezamom.
Mahune, bez mesa, prvi puta u povijesti naše kuće.
Fino varivo : piletina, mahune, mrkva, tikva , grašak i malo prosa
Radila gulaš krumpir... i prvi put u dugo vremena svo troje djece kaže da je dobar, čak i mali koji je bolestan.
Danas bolonjez za djecu (ostatak od utorka), za nas leća.
Danas smo na poslu pojeli mesnu štrucu, rižu s povrćem i salatu. Mislim da doma nema nikoga na ručku, ali ako se ipak zateknu, ima gulaša od jučer.
Jučer sam domaće krpice napravila i umak od lososa i blitve. Umjesto slatkog vrhnja sam izmiješala kukuruzno brašno i vodu, i dodala malo mlijeka i žličicu omegola.
Danas kelj varivo i faširanci od puretine.
Kod nas danas varivo mahune i odresci od pilećih prsa na naglo.
Rižoto od sveg u svaćeg puretina+ mrkve, patlidžan, đahune-olovke, riža
Jučer: restani, krvavice i zelje.
Danas: krmići, pomfri i salata.
Jučer pečena srneća rebra, pire krumpir, zelena salata.
Danas junetina na saft, tjestenina, zelena salata.
pon: stakleni rezanci s hrpom povrća i malo bijelog mesa i indijskih oraščića + zelena salata
uto: sarma i pire
sri: home made pizza (šunka, sir, malo ljute kobasice, malo špeka, gljive i kukuruz)
čet: kelj varivo i faširanci
pet: paradajz juha, umak od šampinjonima uz njoke ili torteline i cikla salata
Danas ništa, ostalo je od jučer 2 komada vratine u umaku od češnjaka i fini rižoto s tikvicama.
danas kelj i krunpir na leso, peceni nadbaci, juneca i pileca juha sa gris noklama
Sutra mene nema pa sam ne bas nedjeljno skuhala junetinu s graskom
i mrkvicom, rizu
ponedjeljak divljac koja je u pacu(savjeti dobrodosli) i ako mi se bude dalo rimske njoke.
Na moru smo i susjed donio lignje frisko ulovljene, pa sam ih u rerni "na umido" s maslinovim uljem, bijelim vinom, krumpirom i lukom i ruzžmarinom. Divota!