Stranica 124 od 134 PrviPrvi ... 2474114122123124125126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,151 do 6,200 od 6711

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Ja sam sebi danas brzinski omlet s gljivama i salatu.

    Ja volim ta brzinska, a lagana i zdrava jela.

    Moji vole konkretnije. i nitko ne ljubi gljive, a ja ih obozavam na sve nacine.

  2. #2
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    MM nam je za danas skuhao pureće dobatke a la osso bucco
    uz to tjestenina ili njoki ili pak samo točanje kruha, sve bude super.

  3. #3
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Djeca danas gotovo da neće bit doma jer su u školi pa poslijepodne vani... pa ću speći kolač od mrkve (tako mi špagetno čudovište pomoglo), a sebi ću sad speći pileća jetrica jer ih volim i kao imaju A vitamin i željezo.

  4. #4
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    subota: kuhani buncek, zapečni grah, malo pirea za sinca, salate
    nedjelja: sushi iz Fisherije
    ponedjeljak: kelj varivo, faširanci
    utorak: palenta, svinjske šnicle na saft, salata
    srijeda: varivo od svega i svačega

  5. #5
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ..kolač od mrkve (tako mi špagetno čudovište pomoglo), a ... .
    Kuhane mrkve imaju više A vitamina od sirovih
    Nego jel ti čudovište radi na sirovu u komadu ili kuhanu mrkvu?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.10.2024. at 20:22

  6. #6
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    sigurno? a vitamin je točno kaj mi treba.
    evo klinac jede treći komad, super
    nisam shvatila pitanje

  7. #7
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kuhane mrkve imaju više A vitamina od sirovih
    Nego jel ti čudovište radi na sirovu u komadu ili kuhanu mrkvu?
    Nemaju vise nego u organizmu se lakse apsorbira.

  8. #8
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    danas sekeli s pireom, jučer kineska.

  9. #9
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    danas sekeli s pireom, jučer kineska.
    Joj, hvala na podsjećanju... to bi mi mogli jedan dan.

    Kod nas se danas ništa ne kuha. Svi jedemo na poslu osim mlađeg sina koji će vjerojatno doma, ima chilli con carne od jučer.

  10. #10
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    rizibizi, puretina (bijelo+ dio zabatka s paradajzom), zelje salata

  11. #11
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    i tak napravila ćufte i dođe najmanja i kaže ne sviđa mi se, nisi radila kao inače, ima puno peršina, pa sam joj rekla ali peršin je najzdravija stvar u svemiru, i šutke je otišla... hahhahs

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    i tak napravila ćufte i dođe najmanja i kaže ne sviđa mi se, nisi radila kao inače, ima puno peršina, pa sam joj rekla ali peršin je najzdravija stvar u svemiru, i šutke je otišla... hahhahs
    Eto, napredujete...

    Moji bi pojeli ćufte da su i od blata, hehehe... I dan danas je tako.

    Ont. Kod nas je slatko zelje bilo za ručak, uz to ostatak pohanaca od jučer. Ima i za sutra, ali netko bude morao peći kobase.

  13. #13
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ali peršin je najzdravija stvar u svemiru,
    Nikako nije najzdraviji, a ni zdrav. Nema problema ako se koristi u minimalnim količinama, kao začin, no s peršinom treba biti jako oprezna.

  14. #14
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,592

    Početno

    Pileća juha, kus kus od slanutka i piletina u paradajz umaku.

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ja sam na poslu pojela ražnjiće, malo krumpira i malo više salate, a moji doma jedu ostatke od jučer - slatko zelje i kobase.

    Za sutra ću im ostaviti da ispeku tanko meso (pileće filete) u frižideru, a za prilog napraviti rizibizi ili tijesto s brokulom, što budu htjeli. Uz to cikla.

  16. #16
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Naletila na recept za toskansku juhu s grahom i keljom i baš mi se svidjela, pa sam to skuhala jučer za danas, uz to ćemo dodati neke kobasice https://www.washingtonpost.com/recip...and-kale-soup/
    baš me zanima kako je ispalo, nisam je jučer doslovno stigla ni probati.

  17. #17
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Danas grah s kobasama, sutra sekeli i pire.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Jučer srnetina s mrkvom i krumpirom, na čušpajz.

    Danas svinski šnicli u saftu s češnjakom, za prilog rižoto od mrkve i poriluka. Puterica salata.

  19. #19
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    pizzu. tijesto je bilo u friđu 3 dana, jednom sam ga premijesila. sada kad sam odigla foliju imalo je blagiii alkoholni miris... valjda će bit ok

  20. #20
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Zašto?

  21. #21
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Osim što je proglašen najotrovnijom biljkom 2023?
    Lišće i korijen je ok, ali cvijet nije.

    Da ne pretjerujem, treba samo paziti da se ne pretjera. S količinom

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Osim što je proglašen najotrovnijom biljkom 2023?
    Lišće i korijen je ok, ali cvijet nije.

    Da ne pretjerujem, treba samo paziti da se ne pretjera. S količinom
    Eh.... Zar rajčica i krumpir isto nemaju otrovne sjemenke i druge dijelove? To je tako za jako puno biljaka.

    Evo tuđe pameti: https://zivim.jutarnji.hr/zivim/jede...odine-15306475
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.10.2024. at 09:00

  23. #23
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Ha mislim i voda je otrovna ak je se popije dva galona.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.10.2024. at 08:41

  24. #24
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Ne znam jel bih od skuhanog krumpira, jajeta i viršle napravila složenac ili sve strpala u usta ovako samo kakvo je ko kromanjonac, ...
    Jučer sam našla i u lidlu prefin sok od aloe vere, ima miris po sorti crnog grožđa koje moja mama zove ananas, pitam se mogu li doma uzgojiti tu vrstu aloe vere pa da si je sama cijedim

  25. #25
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Ni ne pokusavaj

  26. #26
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Ja cu danas puretinu na štapiće sa sezamom i blitvu s krumpirom (sinu przeni krumpir).

  27. #27
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod nas je sekeli gulaš

  28. #28
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Ja na kraju napravila mahune i uz to par stapica puretine sa sezamom.

  29. #29
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Mahune, bez mesa, prvi puta u povijesti naše kuće .

  30. #30
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mahune, bez mesa, prvi puta u povijesti naše kuće .
    Kod nas još takve došle nisu

  31. #31
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mahune, bez mesa, prvi puta u povijesti naše kuće .
    Moje su uvijek bez mesa, aliiii si moja muška ekipa uz to ispeče ili skuha kobase, pljeskavice ili slično. Meni ne treba.

  32. #32
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moje su uvijek bez mesa, aliiii si moja muška ekipa uz to ispeče ili skuha kobase, pljeskavice ili slično. Meni ne treba.
    Nisu se sve pojele, tako da eto....

  33. #33
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Fino varivo : piletina, mahune, mrkva, tikva , grašak i malo prosa

  34. #34
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Radila gulaš krumpir... i prvi put u dugo vremena svo troje djece kaže da je dobar, čak i mali koji je bolestan.

  35. #35
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod nas pašta fažol

  36. #36
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Danas bolonjez za djecu (ostatak od utorka), za nas leća .

  37. #37
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas smo na poslu pojeli mesnu štrucu, rižu s povrćem i salatu. Mislim da doma nema nikoga na ručku, ali ako se ipak zateknu, ima gulaša od jučer.

  38. #38
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,592

    Početno

    Jučer sam domaće krpice napravila i umak od lososa i blitve. Umjesto slatkog vrhnja sam izmiješala kukuruzno brašno i vodu, i dodala malo mlijeka i žličicu omegola.
    Danas kelj varivo i faširanci od puretine.

  39. #39
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod nas danas varivo mahune i odresci od pilećih prsa na naglo.

  40. #40
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Rižoto od sveg u svaćeg puretina+ mrkve, patlidžan, đahune-olovke, riža

  41. #41
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Jučer: restani, krvavice i zelje.
    Danas: krmići, pomfri i salata.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Jučer pečena srneća rebra, pire krumpir, zelena salata.
    Danas junetina na saft, tjestenina, zelena salata.

  43. #43
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    pon: stakleni rezanci s hrpom povrća i malo bijelog mesa i indijskih oraščića + zelena salata
    uto: sarma i pire
    sri: home made pizza (šunka, sir, malo ljute kobasice, malo špeka, gljive i kukuruz)
    čet: kelj varivo i faširanci
    pet: paradajz juha, umak od šampinjonima uz njoke ili torteline i cikla salata

  44. #44
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    921

    Početno

    Orada i blitva.

  45. #45
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas ništa, ostalo je od jučer 2 komada vratine u umaku od češnjaka i fini rižoto s tikvicama.

  46. #46
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,940

    Početno

    Umak od češnjaka?

  47. #47
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Umak od češnjaka?
    Ako ja kuham, napravim domaći. Baza je bešamel, dodam u njega sitno sjeckani češnjak i peršin. Umjesto maslaca paše i maslinovo ulje, što god imaš pri ruci.

    Ako kuhaju moji sinovi, uzmu gotovi umak.

  48. #48
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Umak od češnjaka?
    Ako ja kuham, napravim domaći. Baza je bešamel, dodam u njega sitno sjeckani češnjak i peršin. Umjesto maslaca paše i maslinovo ulje, što god imaš pri ruci.

    Ako kuhaju moji sinovi, uzmu gotovi umak. Podravka, mislim da se zove marinada od češnjaka.

  49. #49
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,040

    Početno

    danas kelj i krunpir na leso, peceni nadbaci, juneca i pileca juha sa gris noklama
    Sutra mene nema pa sam ne bas nedjeljno skuhala junetinu s graskom
    i mrkvicom, rizu
    ponedjeljak divljac koja je u pacu(savjeti dobrodosli) i ako mi se bude dalo rimske njoke.

  50. #50
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Na moru smo i susjed donio lignje frisko ulovljene, pa sam ih u rerni "na umido" s maslinovim uljem, bijelim vinom, krumpirom i lukom i ruzžmarinom. Divota!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •