Stranica 126 od 135 PrviPrvi ... 2676116124125126127128 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,251 do 6,300 od 6744

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    sarma je skoro pa najjednostavnije jelo za napraviti, tajna je u tankom zelju(za Novo leto), mada i s lošim zeljem (za Štefanje) može ispasti ok. to čak i moj najmanji zna složiti unatrag 5-7 godina.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.01.2025. at 11:34

  2. #2
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,517

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sarma je skoro pa najjednostavnije jelo za napraviti, tajna je u tankom zelju(za Novo leto), mada i s lošim zeljem (za Štefanje) može ispasti ok. to čak i moj najmanji zna složiti unatrag 5-7 godina.
    i ja sam prije mislila da je sarma ne znam kakav kunst i komplicirano, al fakat nije
    obožavam

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam prije mislila da je sarma ne znam kakav kunst i komplicirano, al fakat nije
    obožavam
    Moja svekrva je voljela kuhati sarmu za sve nas dok je još mogla i to je bio cjelodnevni projekt. Kad više nije mogla, ja sam skuhala sarmu na brzinu i mm je to tada komentirao na sličan način. Moj mlađi je obožavatelj, mm i ja jedemo, a stariji voli samo kobase iz sarme. Ostalo ga ne zanima.

    Kvaliteta sarme DIREKTNO ovisi o kvaliteti namirnica. Mora biti dobro zelje (ne pretvrdo, da se može fino motati; glavica odgovarajuće veličine, ne prekiselo itd.), mora biti dobro meso (ne volim kad je odleđeno, ne meljem doma ali odaberem u mesnici komade i tražim da mi dvaput samelju), mora biti unutra finog dimljenog špeka i nekakve finije kobase. Budući da sam jaaako lijena to kuhati pola dana, moja sarma ide u ekspres lonac (7 litara) i to je sva mudrost. Moj tata i brat isto obožavaju kao i moj mlađi sin, pa im povremeno ugodim. Inače, taj veliki ekspres lonac stoji u spremištu u podrumu jer mi zauzme previše mjesta u kuhinji, a koristim ga isključivo za 2 stvari: sarmu i zimnicu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.01.2025. at 13:43

  4. #4
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,517

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da sam jaaako lijena to kuhati pola dana, moja sarma ide u ekspres lonac (7 litara) i to je sva mudrost.
    ma kojih pola dana
    na pripremu mi ode 30ak minuta, kuham max 2 sata i bude super

  5. #5
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    baš kunst

  6. #6
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    Ja kuham u loncu - rajngli od 12 litri, , bez kobasa i slično, jel klinac ne jede svinjetinu, za Štefanje je bilo odleđeno meso,ko bi čuvali 3_4 dana u frižideru mljeveno meso, zelje je bilo malko deblje, ali je zato za Novo leto bili od kumice koja ima odlično plosnato.
    Obadva puta je bilo super, ali s ipak prvi put kružila ta tvrdoća zero više
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.01.2025. at 16:59

  7. #7
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    Vaši klinci ono ne odvoje zelje i pojedu samo meso, a zelje ostave?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,313

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Vaši klinci ono ne odvoje zelje i pojedu samo meso, a zelje ostave?
    Bože sačuvaj... pa zelje je prefino... i puno C vitamina...

    odvajati se smije samo filana paprika

  9. #9
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,245

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Bože sačuvaj... pa zelje je prefino... i puno C vitamina...

    odvajati se smije samo filana paprika
    Upravo ovako


    Danas chilli con carne od puretine, riža i kupus-salata.

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Vaši klinci ono ne odvoje zelje i pojedu samo meso, a zelje ostave?
    Moj stariji pojede samo rezano zelje i kobase iz sarme, motana mu se ne dopada i to smo davno prihvatili. Svi ostali uredno jedu i zelje i meso.

    Paprike ni ne punim, nego napravim ćufte i ubacim 1-2 paprike prerezane na polovicu. Tako mi je brže gotovo, a kuhane paprike jede samo mm i to rijetko, jer mu smeta iako to voli.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    741

    Početno

    Ima i rasuta sarma za one kojima se ne da motati, a okus je isti.

    https://www.index.hr/food/clanak/mot...e/2515819.aspx

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i rasuta sarma za one kojima se ne da motati, a okus je isti.

    https://www.index.hr/food/clanak/mot...e/2515819.aspx
    e to je tek klopa, i ljeti znam raditi i sa slatkim zeljem, rasute radim u pećnici slično ko musaku
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.01.2025. at 22:30

  13. #13
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Vaši klinci ono ne odvoje zelje i pojedu samo meso, a zelje ostave?
    Moj hoce i samo zelje. Cak se sad sjetio da kad sam ja zadnjiput radila nije bilo dovoljno narezanog zelja.
    Inace, moje je dijete gurman. Uz malo iznimaka sve sto je dobro pripremljeno njemu je fino. A sve ce probati, i puževe i sushi sa sirovom ribom, i sve sto nikad nije vidio. Azijska kuhinja mu je top. Obozava ribu, voce, povrce, od mesa preferira piletinu. Ali ako netko lose skuha, nece.

  14. #14
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    pile sam uzela namazala mirodijama, jedino nije bilo majčine dušice u bosoa ((
    i sebi jetricu pileću obožavanu, i prošlo mi kroz misli da djeci uzmem juneću jer željezo i vitamini, ali nisam naskroz sigurna kak spremit a da oni prihvate

  15. #15

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    741

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    pile sam uzela namazala mirodijama, jedino nije bilo majčine dušice u bosoa
    Možda ti je bilo pod nazivom timijan.

  16. #16
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    dakle, pile je božanstveno, još da je bilo majčine dušice...

  17. #17
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    nemoguće... pa kaj je to isto?
    sin nije htio opet tvrdi pile smrdi

  18. #18

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    741

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    nemoguće... pa kaj je to isto?
    sin nije htio opet tvrdi pile smrdi
    Da, i mene je iznenadilo

    https://www.konzum.hr/web/products/k...na-dusica-19-g

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    nemoguće... pa kaj je to isto?
    sin nije htio opet tvrdi pile smrdi
    Da, timijan = majčina dušica

    Što se tiče sina, hitno ga moraš uključiti u pripremanje hrane. Kod mojih je upalilo. Nije prerano da pomaže i odabire začine, a kasnije postepeno može i skuhati ili ispeći neke jednostavne stvari uz nadzor.

    Moj stariji nije baš prigovarao (jeo bi uz komentar "nije baš jako fino"), ali mlađi je znao komentirati, pa je dobio mandat u kuhinji još davno... Sad mi se čini da je češće kuhao krajem OŠ i u srednjoj, dok je imao više vremena (išao je u smjenama, pa kad je dopodne bio doma, mogao je nešto brzinski pripremiti). Tako je i ostalo. Baš danas peče pureće odreske na naglo. Nije neko kulinarsko umijeće i ne traži puno vremena, ali može birati začine kakve god hoće iz zbirke od valjda 30 raznih. To znači da će vjerojatno sipnuti ljutu papriku i curry, ali dobro nam dođe da on skuha prije nego mi dođemo s posla. Planirani prilog je mješavina povrća s malo riže i zelena salata - ni brige ni pameti.

    Rijetko pečemo piceka u pećnici (radije kupim već ispečenog ako smo u gužvi). Uobičajena jela su nam fileti peradi na naglo, fileti pilećih zabataka, paprikaš od bataka i zabataka s kostima ili pilećih krilaca i mm-u omiljeni pureći zabatak u pećnici.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.01.2025. at 11:30

  20. #20
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    Pekla sam ga prije nego dođu iz škole da imaju odmah što pojesti inače bi trajalo dva sata. Tvrdi da mu ima loš miris. Sjećam se da je i meni smetalo dok sam bila dijete.

  21. #21
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Pekla sam ga prije nego dođu iz škole da imaju odmah što pojesti inače bi trajalo dva sata. Tvrdi da mu ima loš miris. Sjećam se da je i meni smetalo dok sam bila dijete.
    Probaj kupiti piletinu od provjerenog dobavljača. Mi imamo štand na tržnici Utrina na kojem mm i dalje kupuje međimursku piletinu iako smo odselili iz N. Zagreba prije 25 godina. Evo da im napravim reklamu: https://online.trznice-zg.hr/jancec-d-o-o/10?oid=246

  22. #22
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    jesam domaći opg prodaju u ovoj mesnici, najbolje pile koje mogu uzet

  23. #23
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    jesam domaći opg prodaju u ovoj mesnici, najbolje pile koje mogu uzet
    Onda ništa... Pripremi na neki drugi način ili pusti sina da napravi po svome i preskoči poneki obrok. Pa nije piletina za ručak svaki dan.

  24. #24
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    jasno, samo pile je doista ispalo krasno, osim evo da je bilo dodatnih začina još bolje, ...

    za danas ću hladnu šalatu od prsa pilećeg, možda uzmem sladoled za iza, a sutra slanutak uz kobasice. mmmm
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.01.2025. at 15:23

  25. #25
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Možda mu zbilja samo smrdi piletina. Moja mama ne voli patku, isto joj smrdi. Doduše, patka ima intenzivniji miris.
    Ali, slažem se s Peterlin da ga treba uključiti u proces kuhanja i nabavke hrane da osvijesti koliko što košta i kako se dođe do jela. I sama sam u sličnom procesu, iz drugih razloga. Da vidiš kad mora svoj novac izvući iz džepa kako se mijenja stav. Ili kad me svaki obrok traži da mu kuham, ja velim da može, al da on pere rajnglice. Onda bude dobro i ono što imamo bez kuhanja.

  26. #26
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    [QUOTE=Jelena;3272233Da vidiš kad mora svoj novac izvući iz džepa kako se mijenja stav. Ili kad me svaki obrok traži da mu kuham, ja velim da može, al da on pere rajnglice. Onda bude dobro i ono što imamo bez kuhanja.[/QUOTE]

  27. #27
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    vjerujem da mu smrdi jer znam kako je meni smrdjela, taj neki intenzivan miris mesa koji začini ne mogu otkloniti, s vremenom se izgubio, jedino začine osjetim, ali eto... jedino mi nije jasno kako mu kod pohanog ne smeta
    evo polako ih uvodim, poslala po vrhnje i rajčica sos, donijeli jogurt i sos, al ok haha

  28. #28
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    Vode djeca brigu o zdravlju

  29. #29
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    Našla sam ovo
    Koja je osnovna razlika između majčine dušice (Thymus serpyllum) i timijana (Thymus vulgaris)?

    Najveća razlika je u načinu rasta. Ako promotrite bolje kako biljka rastre u tegli vidjet ćete da kod timijana stabljičice stoje uspravno, a kod majčine dušice se stabljika povija prema rubovima tegle.

    Druga razlika je i u listićima koji su kod timijana nešto uži i lagano povinute prema dolje. Osim toga, timijan cvate bijelim ili lagano ružičastim cvjetićima, a majčina dušica ima cvjetiće u tamnijoj nijansi ružičaste. Miris im je vrlo sličan, a što se tiče okusa, majčina dušica ima nekako gorči okus od timijana.
    Mislila sam da odem po ramstek odležani. Nisam to nikad radila, ali baš bi mi bio gušt.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.01.2025. at 13:51

  30. #30
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    s obzirom na to da djeca dolaze uveče za sebe sam stavila pileći vrat da se kuha za juhu možda pomogne prehladi, njima činke
    a ovaj tj ću isprobati dječji sushi napraviti, napunit ću krastavac rižom i pečenim lososom

    odrezak je ispao koma, totalno sam ga uništila
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.01.2025. at 13:28

  31. #31
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,846

    Početno

    Sta ti ne bi prije pojeli peceni losos i rizu kao prilog?

  32. #32
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sta ti ne bi prije pojeli peceni losos i rizu kao prilog?
    Moj obožava normalan sushi i jede štapićima, a i njegovi prijatelji isto, tako da vjerojatno nije problem ni odrasli sushi, ako imaš friškog lososa. Mislim da je djeci veselo jesti sushi, tako da tko zna što bi radije.

  33. #33
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Ali smo mi više tradicionalni u zadnje vrijeme.
    Petak - grah s kuhanom šunkom.
    Subota - isti taj grah, samo sam ga malo obogatila i dodala tijesto, jer nam ne bi bilo dovoljno, pekla sam kruh i kolače
    Nedjelja - sekeli gulaš i kuhani krumpir, dokrajčili kolače
    Nisam meso od subote i nedjelje jela, što se otopilo u jelu, otopilo se.
    Danas marinirana piletina na roštilj tavi, prokulice.

  34. #34
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sta ti ne bi prije pojeli peceni losos i rizu kao prilog?
    ne, mali neće vidjet rižu ovako, pa me želja za sushijem s nj strane iznenadila

  35. #35
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    mali je oduševljen sushijem! ajmeee napokon nešto
    iako nije ispalo ko sushi nego zamislimo roladu sa pečenom ribom i mrkvom u sredini
    moram otić po bambusovu podlogu i štapiće pa da to idući put bude još bolje

  36. #36
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,846

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Moj obožava normalan sushi i jede štapićima, a i njegovi prijatelji isto, tako da vjerojatno nije problem ni odrasli sushi, ako imaš friškog lososa. Mislim da je djeci veselo jesti sushi, tako da tko zna što bi radije.
    To moze reci samo majka djeteta koje nije probirljivo, jede skoro sve i rado isprobava nove stvari.

    Ja recimo bih uvijek radije peceni losos nego sushi i stapice.

    Zuta jesu jeli krastavac napunjen rizom i lososom?

  37. #37
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,846

    Početno

    Aaa odgovorila si al nisam bas skuzila, roladu? Nije krastavac bio u igri?
    Jesu jeli i ostali?

    Super za sina

  38. #38
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,846

    Početno

    Ja sam u usbotu pasticadu laznu s njokima, a u nedjelju paellu.

  39. #39
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    Promijenila sam plan jer nemam ništa čime bih izdubila krastavca, a i nisam našla sushi rižu ni u lidlu ni u konzumu. Najmanjoj se nije svidjelo, rekla je da hoće ribu samo. Al ok, za prvi put ...

    Danas radim gulaš krumpir, nikakve egzotike, normalno obično jelo...

  40. #40
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Promijenila sam plan jer nemam ništa čime bih izdubila krastavca
    Jesi li probala običnom žličicom, isto kao tikvice, dinje i sl.?

  41. #41
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    repa na slatko nekaj ko prisiljeno zelje, ali je s repom, tijesto, piletina, puretina

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    repa na slatko nekaj ko prisiljeno zelje, ali je s repom, tijesto, piletina, puretina
    Dobra ideja! MOram kupiti repu...

    Ja to kuham s mrkvom i krumpirom (otprilike u jednakim omjerima) i da, stavim unutra pileći hrbat ili krilca. Ne stavljam paradajz kao u slatko zelje, nego crvenu papriku slatku i ljutu.

  43. #43
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    možeš tanko "oguliti" krastavac

  44. #44
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    nisam probavala možda idući put samo da nabavim još neke stvari. ne znam jel bih im radila sa onom alga folijom. jednom sam se gotovo ugušila s tim kad mi se zalijepila za nepce

  45. #45
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,525

    Početno

    Jučer repa u grahu sa svinjskim rebrima i krumpir na lešo
    danas krem juha brokula tikvica i tjestenina s glivama
    ponestaje mi inspiracije, moji bi samo meso a mene hvata muka od mesine

  46. #46
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,022

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer repa u grahu sa svinjskim rebrima i krumpir na lešo
    danas krem juha brokula tikvica i tjestenina s glivama
    ponestaje mi inspiracije, moji bi samo meso a mene hvata muka od mesine
    Isto i kod nas...

    Danas (opet) ćufte i pire krumpir. Repu i ja planiram za sutra ako se ne predomislim. Za subotu planiramo neku ribu, barem pastrvu ako ne nađem oradu ili brancina - što zateknem. Sve ovisi o tome hoću li ja stići kuhati ili ću ipak svratiti na posao. Ako ne budem doma - moji muški će po svoj prilici peći minutne odreske u nekom umaku, jer se nikome ne da čistiti ribu (sirovu, pečena je druga priča ) i napraviti salatu. Vidjet ćemo...

  47. #47
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,010

    Početno

    varivo od leće sa kobasicama, kolač od maka

  48. #48
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,245

    Početno

    Danas eksperimentiram: odvojila sam od sušene oglavine dio s obrazima, što je kao kimpakl/goder/guanciale pa ću ga u kockicama kratko prokuhati da isperem višak soli, a onda baciti na tavu da ispusti masnoću pa ću u to ubaciti ljubičastu kapulu i na kraju kuhane krumpire. Mislim da ću to onda dovršiti u pećnici. Da, dodat ću i malo aceta balsamica.
    Uz to salata od kupusa.

  49. #49
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,245

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Danas eksperimentiram: odvojila sam od sušene oglavine dio s obrazima, što je kao kimpakl/goder/guanciale pa ću ga u kockicama kratko prokuhati da isperem višak soli, a onda baciti na tavu da ispusti masnoću pa ću u to ubaciti ljubičastu kapulu i na kraju kuhane krumpire. Mislim da ću to onda dovršiti u pećnici. Da, dodat ću i malo aceta balsamica.
    Uz to salata od kupusa.
    Eksperiment nije uspio.

    Nismo ostali gladni, ali neću ponoviti.

    Danas losos na tavi i neko povrće.

  50. #50
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,617

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Danas eksperimentiram: odvojila sam od sušene oglavine dio s obrazima, što je kao kimpakl/goder/guanciale pa ću ga u kockicama kratko prokuhati da isperem višak soli, a onda baciti na tavu da ispusti masnoću pa ću u to ubaciti ljubičastu kapulu i na kraju kuhane krumpire. Mislim da ću to onda dovršiti u pećnici. Da, dodat ću i malo aceta balsamica.
    Uz to salata od kupusa.
    Nista ja ne razumijem sto si napisala.
    Nikad nisam vidjela sušenu oglavinu.
    Kod mene bulgur sa sampinjonima i puno persinova lisca. Isto mi je publika znacajno sklonija mesu od mene.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •