Stranica 132 od 134 PrviPrvi ... 3282122130131132133134 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,551 do 6,600 od 6688

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6551
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Ka punim u vruće staklenke koje su netom bile u pećnici, i poklopci. Stavim ih na metalni pleh i punim s vrućim sadržajem do kraja , onda zatvorim i dobro začepim i tak ostavim na plehu, dok se ne ohlade , svako malo pucne znak za vakum

  2. #6552
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Okrećeš li staklenke? Ja sam prošle godine kuhala šalšu i okretala sam ih prije hlađenja u deki (navodno da se stvori vakuum) ni jedna mi se nije pokvarila. Ali ne smiju biti pune do vrha jer mi se otvore kad ih okrenem pa si napravim više posla s čišćenjem.
    Ne okrećem. Idelano mi je hladiti ih u pećnici, slično kako Jelena opisuje, malo ugrijem pećnicu.
    Kad ih je više poslažem jednu do druge u gajbicu i stavim najčešće jastuke sa stolaca trpezarijeksih preko njih. Bitno je da su dobro zatvorene, ostalo su finese...

  3. #6553
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Mislim da ću to preskočiti u svojoj kuhinji, barem zasad
    Da imam svoje paradajze, onda bih razmislila. Ostajem na domaćem pekmezu od "zimnice". MM nekad napravi ajvar, ali ja mogu i bez.

  4. #6554
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Ako kuhaš šalšu ljeti probaj dio odvojiti i staviti u staklenku, čisto da dojam dobiješ...

  5. #6555
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,929

    Početno

    Jučer sam pekla brancin, ujutro vafle ali sa integralnim se lijepe i sad kuham juneću u loncu na tlak.

  6. #6556
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,929

    Početno

    Pileći file u vinu pa sam dodala currya i riže. Namočit ću još grah sa suhim rebrima pa kuhat u loncu na tlak. Za sutra il kad već.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.09.2025. at 12:57

  7. #6557
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    Eto i tebe na expres loncu?
    Bravo

  8. #6558
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    fali mi ideja
    ajde malo nabacajte koju

    moj menu ovaj tjedan
    danas juha krem tikvica i pečena piletina iz frajera plus mlinci i crveni kupus salata

    jučer domaća junetina na lešo, krumpir zgnječeni i paradajz sos, juha s griz knedlama
    salat kiselo

    dan prije grah s kobasicom

    prije toga kiseli kupus s rebrima i kuhanim krumpirom
    Posljednje uređivanje od flopica : 18.09.2025. at 11:18

  9. #6559
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Prvorođeni je bolestan pa se svaki dan jede juhica juneća, jučer grašak i vratina na tavi, danas faširke, grašak i riža
    Zadnji paradajzi se jedu za doručak, ručak i večeru...
    Uglavnom varivo i meso na gril tavici...
    Nije baš nešto kreativno...

  10. #6560
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Prvorođeni je bolestan pa se svaki dan jede juhica juneća, jučer grašak i vratina na tavi, danas faširke, grašak i riža
    Zadnji paradajzi se jedu za doručak, ručak i večeru...
    Uglavnom varivo i meso na gril tavici...
    Nije baš nešto kreativno...

    ne treba mi kretivno
    samo da pišete a da nije sto sati raskuhavanja
    užasno sam zasićena svaki dan razmišljenjem što skuhati

  11. #6561
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Joj i meni to treba, toliko sam neinventivna i prezasićena da svaki tjedan bar jednom napravim isto - varivo od piletine, graška i mrkvice. Kad želim promjenu, ubacim i slanutak

  12. #6562
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj i meni to treba, toliko sam neinventivna i prezasićena da svaki tjedan bar jednom napravim isto - varivo od piletine, graška i mrkvice. Kad želim promjenu, ubacim i slanutak

    evo moj doprinos za danas
    krem juha od glavice celera, krumpira i mrkve
    file oslića na lešo s umakom od peršina i maslinovog ulja, češnjaka
    krumpir salat
    uz tostirani kruh premazan masl.uljem

  13. #6563
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    jesu svi prestali kuhati ili što
    ovdje se nekad naveliko razvijala tema

    možda nemaju volje još i pisati
    žene se umorile

  14. #6564
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,929

    Početno

    Mogu samo ponavljati iste stvari. Radila grah, samo najmanja je jela sa mnom.

  15. #6565
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,238

    Početno

    I ja, pogotovo ovaj tjedan, nemam šta napisati. Kad je mlađi u školi popodne, moram kuhati stvari koje se podgrijavaju i uz koje on lako skuha prilog. Bio je gulaš, varivo od kelja, pureće polpetice na skandinavski, wok s flank steakom (to je mali jeo navečer kad se vratio iz škole).
    Sutra će peći teletinu, vjerojatno s krumpirima i povrćem, a kasnije ćemo zarolati lisnato s nutelom i orasima.

  16. #6566
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Evo mog malog doprinosa raznolikosti, sto je u zadnje vrijeme kuhano

    Basmati riza s umakom od bukovača (češnjak, đumbir, peršin list, soja sos, mirin, secer, aceto, papar, sol, u vodu umutila malo kukuruznog brasna i dodala, temeljcem razrijedjivala, ovo mi je bila inspiracija: https://www.hirokoliston.com/king-oy...oom-rice-bowl/ )

    Tabbouleh, zeleni
    bulgur se kuha, ostalo sirovo sitno narezani krastavci bez kore i kostica, cijeli bunt peršinovog lisca, limun, limunova korica, mladi luk, cesnjak, maslinovo

    Pohano meso iz pecnice
    Ovdje ideja za meso:
    https://sasina-kuhinja.com/videorece...nice-i-prilozi

    Pistou s tarenicom

    Pa filana paprika s pire krumpirom, pa su mi neki vrganji uletili pa sam i to s dinstanim povrcem, varivo od mahuna, grah cuspajz s malo kobase i pilecim hrbatom
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.09.2025. at 14:57

  17. #6567
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    U ovom retku : pistou s tarenicom", razumijem samo "s".

  18. #6568
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Bome Beti i ja ...
    Jucer burgeri sa hrpom salate.
    Danas teleca juha, teletina i janjetina s krunpirom i batatom u pecnici, salata od crvenog kupusa
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 21.09.2025. at 11:34

  19. #6569
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Za sutra junetina na satf, ili mozda sa mrkvicom i graskom...
    Imam i bukovace, dajte ideju..

  20. #6570
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U ovom retku : pistou s tarenicom", razumijem samo "s".
    I ja

    Također muči me kreativnost u svakodnevnom kuhanju :/

  21. #6571
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    jesu svi prestali kuhati ili što
    se ovdje nekad naveliko razvijala tema

    možda nemaju volje još i pisati
    žene se umorile
    Moram priznati da mi jako fali živost na forumu.
    Za danas junetina s graškom i mrkvicom.
    Pojma nemam što sutra.
    Mogli bi malo temu prošiti i na gablece, jer tu mi konstantno nedostaje ideja. Danas kefir s lanom i cimetom, colesllaw salata...

    Coleslaw

  22. #6572
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    kod mene za vikend juneće šnicle u saftu, na niskoj temepraturi u keramičkoj posudi u pećnici
    prvi dan sa širokim rezancima i juhom
    jučer sa zapečenom palentom i juhom od korijena celera i mrkve
    danas nešto s lisičarkama, rižoto najvjerojatnije
    mesa nema, ko hoće pečena jaja i pečenice na tavi
    crveni kupus salata
    sutra sarma
    Posljednje uređivanje od flopica : 22.09.2025. at 08:09

  23. #6573
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    kod mene danas marenda brzinska tri izmućena jaja na tavi pa preklopljena

    jesensko voće, jabuka, dren, šljive
    sok svježe cijeđeni
    Posljednje uređivanje od flopica : 22.09.2025. at 08:11

  24. #6574
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    E da, imam karfiola..juhica ili curry s karfiolom..

  25. #6575
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U ovom retku : pistou s tarenicom", razumijem samo "s".
    A bit će zato jer sam ja malo blesava pa sam napisala tarenica umjesto taranica. Tarana ili taranica je sitna tjestenina (s placa, ne radim sama), a pistou je juha/varivo od puno povrća u koje se ubacuje pesto, a servira se s tankim šnitama parmezana. U nju ide sitna tjestenina, ja sam stavila taranicu.

  26. #6576
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Za pistou soup ima masa recepata, raznolikih, ali uvijek je juha od povrća i pesto. Ja imam neki svoj recept u mediteranskoj kuharici, nisam različite isprobavala. Nije komplicirano, samo ako je za više ljudi, dosta se sjecka povrća i treba paziti na tajming da se npr. skuhaju mahune, a ne raskuha tikvica. Odgovara mom speed stilu da lovim jelo s rezanjem, a ne pripremim pristojno sve na početku pa smireno kuham.

  27. #6577
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Tko nije radio tabbouleh, recimo, to je jednostavno, zdravo i ljudi baš vole. Tu se pak cijeli bunt jedrog peršina mora nakosati, stavi se kao buket na dascicu i od stabljike na 2-3 mm, prema lišću. Peršin i bulgur su glavni, a hoćeš s krastavcima ili s paradajzom svejedno. Kuha se samo bulgur, tako da je brzo. Tko mora imati meso uz to, može bilo što, npr. pohano, s roštilja, kako god, može i riba. Ja mogu samo to, moji dječaci trebaju meso, pogotovo MM.

  28. #6578
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da mi jako fali živost na forumu.
    Za danas junetina s graškom i mrkvicom.
    Pojma nemam što sutra.
    Mogli bi malo temu prošiti i na gablece, jer tu mi konstantno nedostaje ideja. Danas kefir s lanom i cimetom, colesllaw salata...

    Coleslaw
    Čije gablece? Za velike ili male? Ja sam se riješila dječjeg gableca, a sebi stavim bilo što što mogu jesti satima. Sama sam u uredu pa nikome ne žvačem. Kutiju s voćkama, vrećicu indijskih oraščića, kolutove "stiropora", komad domaćeg kruha i par cherry paradajza..., uglavnom od mene tu nema ideja.

    Što se aktivnosti tiče, čini mi se da fali kritična masa za neke rasprave. Nekoliko puta sam poželjela otvoriti temu o vlastitoj anksioznosti vezanoj uz tompsonizaciju društva, prihvaćanje neobrazovanog dijela društva (navođenog ili ne) kao društvenog korektiva i prateće ubijanje kulture i promicanje samo kulture prihvatljive širokim masama. Ali odustanem, jer ne vjerujem da bi se razvila neka optimistična priča.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 22.09.2025. at 10:28

  29. #6579
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Gableci za odrasle, moj "mali" jede sendviče, jaja, smutije i sl...al zapravo najviše voli u Lidl stati po neka peciva.
    Lako je ljeti mi bilo, hrpa salate, mogla bi svaki dan jesti paradajz i sir...
    Jelena, dobra bi ti bila tema...

  30. #6580
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A bit će zato jer sam ja malo blesava pa sam napisala tarenica umjesto taranica. Tarana ili taranica je sitna tjestenina (s placa, ne radim sama), a pistou je juha/varivo od puno povrća u koje se ubacuje pesto, a servira se s tankim šnitama parmezana. U nju ide sitna tjestenina, ja sam stavila taranicu.
    Pa sta ne reče juha s povrćem i pestom.
    Mi kazemo ribana kaša za tu tjesteninu (ne znam za taranicu).

    Moram priznat da mi ti hoch pomodni nazivi jela laganini idu na zivce hahaha pogotovo neki glagoli koje sad pobožno rabe raznorazni chefovi u kulinarskim emisijama, a postoji zdravoseljacki izričaj. Daj me nemoj...meni je to preserans u tim emisijama, fensi šmensi prenemaganje...mozda sam ja izrod..

    Jelena, tebi hvala za pojasnjenje jer sam ja ocito "seljo-beljo".
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.09.2025. at 14:11

  31. #6581
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sta ne reče juha s povrćem i pestom.
    Mi kazemo ribana kaša za tu tjesteninu (ne znam za taranicu).

    Moram priznat da mi ti hoch pomodni nazivi jela laganini idu na zivce hahaha pogotovo neki glagoli koje sad pobožno rabe raznorazni chefovi u kulinarskim emisijama, a postoji zdravoseljacki izričaj. Daj me nemoj...meni je to preserans u tim emisijama, fensi šmensi prenemaganje...mozda sam ja izrod..

    Jelena, tebi hvala za pojasnjenje jer sam ja ocito "seljo-beljo".
    Pa ne znam, može i jedno i drugo. Možeš reći povrtna juha s pestom bez pinija i sira, ali bi trebalo pripaziti na naglasak jer se sir dodaje kasnije, da ne bi ispalo da je juha bez sira, a ne pesto bez sira, ili povrtna juha s pistouom , ili juha s pistoum ili ako znaš izgovoriti soupe au pistou, to bi bilo hoch Ja često zapravo isto krivo kažem pistou, a pistou je samo provansalski pesto. U svakom slučaju taj pistou/pesto je jako bitan sastojak jer se dodaje na samom kraju i jako odredi aromu jela.

  32. #6582
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Da Francuzi cesto dodaju na kraju sir u juhu.
    Zivjela sam u Francuskoj pola godine i bila punooo puta tamo.

    I sad idem zbog posla jednom u mjesec-dva
    Tako da izgovor itekako znam jer govorim francuski.

    Bas mi se jede povrtna juha mogu ti reci mljac a to s pestom onako nisam bas sigurna. Sir to da, oh yes...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.09.2025. at 21:57

  33. #6583
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Pesto, cak i talijanski, pase u povrtne juhe. Imas minestrone s pestom gemovese, npr. A ovaj francuski je jos laksi. Jedino ako je cesnjak problem. Moju pistou juhu vole od 1 do 85 godina starosti. Ponesu si za doma. Mislim da je to okus za siroke mase
    Ne kuzim zasto branim sirotu juhu

    Ja sam pesto u juhi otkrila davno u nekom cudnom novinarskom restoranu u Berlinu. Bila je krem juha od pasternaka, pastinaka ili kako se vec zove s pestom od ljesnjaka. I to ne razmuceno, nego usred tanjura kao otocic je stajalo. Trebalo mi je neko vrijeme da dobijem priblizno tako fino doma.

  34. #6584
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Sad idem guglat pesto od lješnjaka.
    Gablec paradajz s mozzarelom (acceto krema i maslinovo), kuhano jaje, kefir s lanom i cimetom.
    Ručak ostaci variva od junetine i graška, pire od karfiola i popotrebi pileća prsa na tavici.

  35. #6585
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Sad idem guglat pesto od lješnjaka.
    I ja!

    moja marenda za na posao je crvena leća s ribanom mrkvom i crvenim kupusom, uz humus
    svježe cijeđeni sok
    Posljednje uređivanje od flopica : 23.09.2025. at 07:27

  36. #6586
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Ja ću danas gustu povrtnu juhu (karfiol, mrkva, celer, luk, peršin, kelj) i svoje croutone na maslinovom, pileće batke sa zabatkom s mlincima, krastavci mali salatni.

  37. #6587
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    920

    Početno

    Mahune s piletinom. Sutra ričet.

  38. #6588
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću danas gustu povrtnu juhu (karfiol, mrkva, celer, luk, peršin, kelj) i svoje croutone na maslinovom, pileće batke sa zabatkom s mlincima, krastavci mali salatni.
    A sad da malo pomodno zvučim:

    Započela sam ručak s gustim povrtnim potažem, pripremljenim od svježeg sezonskog povrća – nježnih cvjetova karfiola, slatkastih mrkvi i mladog krumpira, aromatičnog korijena celera i peršina, uz bazu od karameliziranog luka i lisnatog kelja koji daju posebnu aromu. Sve zaokruženo domaćim hladno prešanim maslinovim uljem i posluženo uz domaće "croutons" hrskave kockice kruha tostirane na maslinovom ulju s notom češnjaka i mediteranskih začina.

    Za glavno jelo, poslužila sam sočne pileće batke sa zabatkom, pečene do savršenosti, uz tradicionalne domaće zagorske mlince koji upijaju bogatstvo tog okusa.
    Sve zajedno čini savršen opojan spoj.

    Uz to, lagana i osvježavajuća salata od mladih cornichons (malih salatnih krastavaca), začinjena s malo soli i kapljicom maslinovog ulja.

    Preserans par excellence

    Eh zaboravila sam da sam dodala i malo kiselog vrhnja na kraju
    A sad ozbiljno, juha s croutonima je bila toop
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.09.2025. at 13:14

  39. #6589
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,034

    Početno

    Brzinski karfiol, mislim ja sam toplu vodu otkrila .
    Skuhala karfiol ujutro, popodne ga vilico grubo u tanjuru zdrobila, pomiješala sa vrhnjem mrvicom maslaca i komadićima mozzarele i ugrijala dobro u mikrovalnoj
    Sinovi su ignorirali moj karfiol, oni s usi pastu s piletinom radili.
    Viroze su i dalje kod nas u kući tako da danas opet neka jaka juha od junećih kostiju, piletina na nekako brzinski za njih za mene karfiol

  40. #6590
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Kosjenka sve te brzinske ideje isto dobro dodju

  41. #6591
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    Lili ja čitam tvoj poetski prikaz i razmišljam sto je s Lili?

    Danas čevapi u lepinji i crveni kupus plus juha od povrća

  42. #6592
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili ja čitam tvoj poetski prikaz i razmišljam sto je s Lili?

    Danas čevapi u lepinji i crveni kupus plus juha od povrća
    Eto vidis ma samo sam se generalno osvrnula na taj izricaj koji vlada u medijima i kulinarskim emisijama, a meni je zapravo tezak za zapamtit recepte. Lakse pamtim onako zdravo seljacki receno/napisano.

    Vidis cevape nisam radila 100 godina.
    Sta mislite kako bi ispali cevapi u dry frieru?
    Netko probao?

  43. #6593
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,929

    Početno

    jučer bolonjez u loncu na tlak, nije uspjelo
    danas pečeno pile, juha, riža

  44. #6594
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    *dry fryeru

  45. #6595
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    920

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    *dry fryeru
    Znači frajer je izmišljen za ćevape i pileća krilca.

  46. #6596
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Opaaa Miki...onda ide isprobavanje uskoro, toop!!
    Hvala ti

  47. #6597
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,586

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A sad da malo pomodno zvučim:

    Započela sam ručak s gustim povrtnim potažem, pripremljenim od svježeg sezonskog povrća – nježnih cvjetova karfiola, slatkastih mrkvi i mladog krumpira, aromatičnog korijena celera i peršina, uz bazu od karameliziranog luka i lisnatog kelja koji daju posebnu aromu. Sve zaokruženo domaćim hladno prešanim maslinovim uljem i posluženo uz domaće "croutons" hrskave kockice kruha tostirane na maslinovom ulju s notom češnjaka i mediteranskih začina.

    Za glavno jelo, poslužila sam sočne pileće batke sa zabatkom, pečene do savršenosti, uz tradicionalne domaće zagorske mlince koji upijaju bogatstvo tog okusa.
    Sve zajedno čini savršen opojan spoj.

    Uz to, lagana i osvježavajuća salata od mladih cornichons (malih salatnih krastavaca), začinjena s malo soli i kapljicom maslinovog ulja.

    Preserans par excellence

    Eh zaboravila sam da sam dodala i malo kiselog vrhnja na kraju
    A sad ozbiljno, juha s croutonima je bila toop
    Ne znam lili je l to mene ide, ali budući da je moj post pokrenuo tvoju reakciju, pretpostavljam da da. Mojoj mami bi tvoj dry fryer zvučao isto preseratorski, prvo bi okrenula očima na taj pomodarski uređaj, a onda bi se pitala zašto ne kažeš da želiš suho pržiti, tako da se pitam gdje je granica.
    Bila sam tako u nekom povjerenstvu gdje je jedna članica povjerenstva stalno nešto jezično uskakala (a ne stručno) i pustila sam ju da kritizira kandidate i na kraju sam joj pred kandidatima pobrojala koje je sve riječi u svojoj kritici krivo upotrijebila. Nema to smisla. Ne bih to nikad napravila da nije bila baš neugodna.

    Uglavnom, meni je tvoj post zazvučao neugodno, onaj u kojem ismijavaš moj post. Potpuno nepotrebno. Ima svatko pravo preferirati nečiji izričaj, ali onda si odaberi što ti odgovara, emisiju, kuhara ili post na forumu. Krivih riječi i rečenica smo ovdje milijun puta napisali svi, eno mog nedavnog posta na penzijama, nemam pojma kako sam tako glup post napisala. Cjepidlačenje i inzistiranje na krivom da bi bilo lakše shvatiti (pistou/pesto), nije isto, niti je svaka (npr. neka poljska) povrtna juha to jelo baš i da ubaciš pistou

    Već danas sam odlučila ne napisati što kuham, pod opterećenjem hoće li biti dovoljno "zdravoseljački", kako sama kažeš. Oporavit ću se ja od tvoje mini-provokacije, ali eto mislim da ne doprinosiš, već gušiš konverzaciju. Premda sam se i zabavila kad sam jutros rano mijesila tijesto za kruh da ti ne bi bila sretna kad bih rekla kakav kruh radim, već bi mi napisala - daj reci zdravoseljački da radiš kruh od žitarica.

    Ima restorana i restorana, filanih paprika i filanih paprika, povrtnih juha i povrtnih juha. Upravo neki mali detalji mijenjaju jelo iz običnog u kategoriju "za goste".

  48. #6598
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,328

    Početno

    A Lili a zakaj nisi pozvala?

  49. #6599
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Jelena,
    Oprostiii, oprosti ako nisam dovoljno naglasila da ne mislim uopce na tvoj post.
    Napisala sam da mislim na kulinarske emisije i svijet chefova....trebala sam ocito vise naglasit.

    Zadnje sto bih ucinila je ismijavanje tebe a kamoli da se ustrucavas pisat onako kako ti zelis.

    Samo pisi kako ti srce zeli, ni slucajno ne obracaj paznju na Lili i njen zdravoseljacki izricaj.

    Bogatstvo je u razlicitosti : heart:

  50. #6600
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,781

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A Lili a zakaj nisi pozvala?
    Pojedosmo sve nas 4oro

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •