Stranica 16 od 135 PrviPrvi ... 614151617182666116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 6723

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Danas kelj varivo.
    Imam doma slanutak, napravila bih ga na salatu. Molim vas udijelite mi neki provjereni i fini recept.

  2. #2
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    A ja ga najvolim na salatu u kombinaciji sa zelenom salatom. Zacinim masl. uljem, acetom, soli i malo cesnjaka... I to je to..

  3. #3
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Ljudi, što s teletinom? Kupila sam 20-ak kg domaće teletine, od svega pomalo, ima i kostiju i šnicli (i samo za njih imam ideju kako ih pripremiti), a sve ostalo me jako zbunjuje. Pokušala sam speći, pa je bilo užasno žilavo, pokušala skuhati na lešadu, pa je isto bilo žilavo a i prilično neukusno

    kako vi pripremate teletinu?

  4. #4
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Prava domaca teletina je zilava i malo tvrdja. Jednostavno je takva.
    Pomaze dan prije je nasoliti i snicle recimo staviti u mlijeko.
    Ostale dijelove koji se peku nasoliti i dobro nauljiti da odstoji isto tako bar noc u frizideru.
    A ovo sto se kuha mozda dulje kuhati?

  5. #5
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja teletinu (doduše ne domaću, nego kupim u mesnici) radim na tri načina:
    - šnicle - na brzinu ili pohane - to je od buta, to je skupo, pa ne kupujemo tako često.
    - za pečenje obično kupim plećku, vrat ili sl, onako prošarano meso, može i s kosztima - bude tako mekano da se topi u ustima, pečem ne u pećnici nego u padeli, sa kapulom. češnjakom i kaduljom, a nekih dva sata sigurno, ako je veći komad.
    - teleći rižoto ili tingul, riži - biži - to isto uzmem ove jeftinije dijelove, uglavnom plećku.

    u svim varijantama mi nikad nije teletina bila žilava
    nikad ne namačem u ništa. kupim i spremim.
    da, koljenica za juhu. al to rijetko radim, više volim junetinu za juhu.

  6. #6
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    pa da, ja sam isto očekivala da će teletina biti mekano meso pa sam zato sad malo na čudu... šnicle su mi ispale super, pohala sam ih.
    sljedeće sam planirala raditi rižoto, valjda ću onda morati duže dinstati meso...
    Lakše je inače kupiti po komad od mesara, još mi on uvijek savjetuje koji komad za što. A sad sam sama pred hrpetinom mesa A bilo mi je žao propustiti domaće, kad imam priliku kupiti svježe, a i znam gdje je tele odraslo i što je jelo.

  7. #7
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Vjeruj mi velika je stvar ako je tele uistinu pravo provjereno domace, slobodno trckaralo... Ovo sto kupujemo u mesnicama nije to meso.

  8. #8
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    teletinu pravim često i to ili u onom kukirikuju (posuda za pečenje s poklopcem) koljenicu pečem s povrćem 3 sata na 150 stupnjeva-bude kao ispod peke, za prste polizati
    ili pravim http://www.coolinarika.com/recept/ossobuco/ i to nekad s koljenicom a nekad vratom tj odrescima s kostima koje puste tu ljepljivost..ono što je bitno kod mene da teletinu nikad ispod 2,5 sata ne pripremam na lagano jer volimo da se topi u ustima

  9. #9
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    danas juneća juha, kuhana junetina, povrće + sos od hrena i rajčice
    uto-krem juha od cvjetače i mrkve, odresci u kopar sosu + njoke, turšija za salatu
    sri-mahune varivo
    čer ponavljamo mahune
    pet pastrva s blitvom i krumpirima

  10. #10
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Ja domacu teletinu samo kuham ili dinstam. Ne pecem jer bude zilavo. Radim ili u juhi, pa imam kuhanu teletinu uz pire ili radim na saft, nekad snicle, nekad na kockice.
    Vjerujem da bi je pac omeksao, ali ja se nikad ne sjetim upacati dan ranije.

  11. #11
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja isto teletinu obavezno duugo obrađujem. recimo malo ju zapečem na puno luka i mrkve pa pdlijem vinom i pelatima, ubacim cimeta i češnjaka i lovora i stavim u pećnicu na 2-3 h. to se raspada u ustima. još malo kremaste palente...mljac.

  12. #12
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,521

    Početno

    juha od bundeve
    pileći bataci pečeni u padeli s kapulom
    rižoto s gljivama
    za mene ukiseljene mahune i malo gliva solo

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Pohane pileće šnicle i mahuna na salatu.

    Ja teletinu obično stavljam samo u variva, jer nisam baš spretna s pečenkama, pa mi je žao upropastiti dobar komad mesa. Obično bude mekana, ali zna se desiti da mi ostane malo žilava. Ne znam do čega je, uvijek je spremam na isti način, od istog komada mesa. Čula sam od mame i susjede o pečenju teletine u ekspres loncu, ali nikada se nisam usudila. Navodno bude za prste polizati.

  14. #14
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    juha od bundeve

    pileći bataci pečeni u padeli s kapulom

    rižoto s gljivama

    za mene ukiseljene mahune i malo gliva solo

    Valjda neces preskociti ove pilece batake

  15. #15
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,521

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda neces preskociti ove pilece batake
    neee Anci
    samo rižu

  16. #16
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Svjetski je dan pizze pa u to ime- pizza, domaca

    Jucer pohane palacinke uz ciklu na salatu

    Sutra cemo sarmu

  17. #17
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Danas- juha od mahuna i amarantha, tijesto, umak od skuse, cikla i krastavci
    Ut- filana paprika
    Sri- ricet
    Cet- juha od bundeve, pureci batak u pecnici, tijesto, kuselo zelje
    Pet- juha od brokule, neka riba sa krumpirom u pecnici

  18. #18
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    E bravo

    Danas juha od junetine i lesada iz juhe plus jedno od omiljenih jela moje djece- saft
    To je jelo na koje su ih naucile bake, a mm i ja ga uredno preskacemo :D
    Na poslu sam jela (nesto bezveze u brzini, bolje da se ne hvalim :D) pa poslije samo juhu.

  19. #19
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    kakvo je to jelo - saft?

  20. #20
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Pa saftić

  21. #21
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Danas bez juhe, djeca pitaju kakav je to rucak
    Telece snicle i bile su mekane i socne, rizoto s povrcem, kiseli kupus

  22. #22
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    na kraju sam prisilno odledila komad teletine i napravila rižoto sa sitnim kockicama mesa i graškom, bio je izvrstan (iako sam radila s pilećim temeljcem, da mi ne propadne)
    a danas ću isto tako sitno nasjeckati meso i napraviti umak za tjesteninu, to će klincima biti super.

    zaboravila sam reći da sam one dijelove s kojima stvarno nisam znala što dala samljeti i bolonjez od te mljevene teletine je isto bio odličan.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 10.02.2015. at 07:07

  23. #23
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Danas zabatci i prokulica sa češnjakom.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Dinstani kupus i pečene paprike za salatu

  25. #25
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Jucer juha od telecih kosti i povrca, zagrebacki i pire, putarica
    Danas kelj varivo i zagrebacki (puno sam ih napravila)

    Stalno vrtim isto

  26. #26
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    I naravno, crni kruh iz pekaca
    I pogacice sa sirom

  27. #27
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,521

    Početno

    krem juha od brokule
    brokula i piletina u bijeom umaku sa špaclima
    za mene s batatom
    šarena salata

  28. #28
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Gratinirano povrce, pileci batci i zabatci.

  29. #29
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    po najnovijem, mi smo podijelili tjedne - jedan tjedan kuham ja, drugi tjedan mm.
    onaj ko ne kuha, mora prati kupaone.
    sad je moj tjedan i ovako izgleda:
    pon - ostalo od nedjelje juneće juhe, lešo meso na salatu (bilo ga je malo, pa sam skuhala jaja, kapula, pomodorini)
    uto - pileći bataci koje sam prvo marinirala sa kapulom, začinima, maslinovim uljem i limunom, a onda na tavi ispekla, s tim svim začinima su bili super. kao prilog rižoto sa crvenim radičem, malo pancete i feta sirom. svidjelo se i j, što je veliki uspjeh. naravno, brdo salate, u našoj familiji bez juhe može ručak, al bez salate se ne priznaje.
    danas - maneštra od poriluka i slanutka, to je dosta, ako nekome bude malo, ima onih ledo štrukli u frižideru
    sutra - krem juha od brokule, juneće šnicle i salata
    petak - još ne znam, ostati će nadam se tih šnicli, i uz njih malo kelja na padelu. i salata. ako ne ostane, onda sve isto, umjesto šnicli ću napraviti polpete.

  30. #30
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno Što danas kuhate /39.dio/

    Kako radis junece snicle?
    Posljednje uređivanje od Anci : 11.02.2015. at 13:18

  31. #31
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Kako radis junece snicle?
    ove su od buta, malo tvrđe.
    ja ih malo prvo s batom iako ovdje tvrde da se tako ne smekšaju, al neka ih. posolim.
    onda ih stavim na maslinovo ulje (za kuhanje koristim ekstra vergine, al neko jeftino, talijansko, a za sirovo koristim svoje najnajbolje s murtera ), zajedno s kapulom na četvrtine. popržim ih na naglo s obje strane, da uvate boju.
    onda podlijem vodom i dodam dosta češnjaka, svako zrno prerežem na pola.
    i tako podlijevam nekih sat vremena, možda i sat i pol. da budu skroz mekane. ako svako malo zaboraviš dodati vode, još bolje, malo se, kako mi kažemo "taka" za padelu, pa toć bude poslije još bolji. bitno je da češnjak ne zagori.
    nikakvi drugi začini. kapula isto bude fina.
    toć se napravi od maslinovog ulja, soka koje pusti meso i češnjaka. i kapula koja da okus, al ostane u komadu. i meni je tako jako fino.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 11.02.2015. at 14:52

  32. #32
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Danas sam napravila pileci file i tikvice na zaru plus ruza za razmazene.

    Sutra kelj i fasiranci.

    Ja sam dosta slaba sa zacinoma i uopce obogacivanjem okusa jela. Kad citam sto sve sasa stavi, slime mi cure, a ja nemam pojma kako bih to napravila

  33. #33
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,007

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam napravila pileci file i tikvice na zaru plus ruza za razmazene.

    Sutra kelj i fasiranci.

    Ja sam dosta slaba sa zacinoma i uopce obogacivanjem okusa jela. Kad citam sto sve sasa stavi, slime mi cure, a ja nemam pojma kako bih to napravila
    Evo liste začina, samo za podsjetnik. Drugi put možemo o tome što paše u koje jelo. Zapravo, mogli bi otvoriti novi topic. Bilo je toga i prije, ali ne da mi se tražiti, pa evo:

    Klasika
    - sol (kamena ili morska)
    - papar – crni, bijeli, crveni i mješavine – za mesna jela, salate i drugo
    - crvena paprika slatka i ljuta – za variva i umake, za marinade i slično
    - lovorov list – za sve umake + goveđu juhu (povećava probavljivost)
    - ružmarin – za janjetinu i teletinu, ribu
    - češnjak – za ribu i lešade, brojne salate itd.

    Proširena lista začinskog bilja:
    - bosiljak – tjestenina, pesto genovese (svježi),
    - majčina dušica (timijan) – piletina
    - kopar – u sve živo, za juhe (od peradi) i povrtne, sos, variva od tikvica, krastavaca, kineskog kupusa, graška...
    - kim (kumin) – u ciklu, u salatu od kupusa svježeg i kiselog
    - komorač – na salatu, lešada, sjemenke isto kao i kim + za čaj protiv napuhavanja
    - peršin, list sušeni – u sve što nam padne na pamet
    - celer, list sušeni – u sve što nam padne na pamet, a svježi celer (korijen i stabljike) u salate, većinu variva naročito od mahunarki, gulaše i umake
    - ljupčac ili selen (to je biljka koja daje karakterističan miris vegete) – juhe i variva
    - mažuran – svinjetina, jela od gljiva
    - vlasac (šnitlauh) – u razne umake, juhe, variva, u svježi sir s vrhnjem...
    - origano – nisam ljubitelj, ali mm i djeca stavljaju na pizzu, jetrica i pileće bijelo meso
    - kadulja – u svako pečenje
    - matičnjak (melisa) – uglavnom koristim za čaj, ponekad za pečenje
    - čubar – za gulaše i umake
    - metvica – za paradajz salatu, za salatu od kineskog kupusa
    - muškatni oraščić – za goveđu juhu, bešamel, medenjake i biskupski kruh
    - borovica (klek, brinje) – za umake i gulaše, naročito od divljači, isto i brusnica
    - hren – kao umak, za ciklu, za salatu od jaja...
    - chilli / kajenski papar – za mnoge umake i gulaše
    - estragon (pehtran) – za poticu (mazanicu) tj. kolače od dizanog tijesta, za kisele krastavce
    - piment – nezamjenjiv za krvavice

    Sjemenke i ostalo:
    - sezam, lan i suncokret sjemenke – u kruh i peciva

    Slatki začini:
    - đumbir (ginger) – za medenjake, engleski kolač sa suhim voćem i kekse
    - anis – za medenjake (treba jako paziti jer je jak ko 100 vragova, sve prefarba)
    - cimet i klinčić – za medenjake i druge kolače, štrudle od jabuka, kompote

    Manje uobičajeni:
    - curry – za jela od riže (indijska)
    - umak od soje – za jela od riže (kineska) i tjesteninu, mariniranje mesa i sl.
    - Hikori – „rauchsalz“ je nezamjenjiv za gulaše (umjesto kockica špeka)
    - Kardamom i kurkuma – za indijske kombinacije – to su sastojci curry-ja pa rijetko koristim odvojeno, sigurno im je istekao rok trajanja, he he he...
    - korijandar (kineski peršin) za juhe i variva, za kineska jela

    Evo, toliko od mene, a sad pišite što sam sve preskočila.

  34. #34
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    krem juha od brokule i karfiola, pečena jaja sa špekom,bruskete sa sušenim rajčicama

  35. #35
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    nedjelja - ručak kod bake
    ponedjeljak - grah i ječam i brdo salate od cikle
    utorak - pileća prsa s karijem, integralna riža s gljivama i salata od rige, mrkve i korabe
    srijeda - integralna tjestenina od pira i mesni umak, plus opet puno cikle
    četvrtak - falafel i tortilja sa svježim kupusom, mrkvom, salatinom,....plus umaci od mente i jogurta i tahini
    petak - musaka od karfiola, krem juha od kelja s kuglicama od pira, tuna

  36. #36
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Slicno i ja pravim, junetina se bas mora dugo dinstati na malo vode jer je inace zilava.

    Peterlin, suuuuper! tenks!!

  37. #37
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Pohano i pire, falafel/kofte sa spinatom i umak od jogurta i tahinija.
    Vidim da je ikod palcice slican meni.

  38. #38
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Salata - baby zelena, kukuruz i cherry rajcice

  39. #39
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Pileca juha, bolonjez i zapecena palenta

  40. #40
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Znam sto cu i sutra:
    teleca juha, piletina u umaku currya i suhih sljiva (ovo ), kus-kus, zelena salata
    i vjerojatno torta od sira

  41. #41

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ja danas pečem tu slavnu teletinu. Moram
    Prekjučer sam sasvim slučajno naletjela na divan keramički pekač u Konzumu i kupila ga, a dan poslije, neočekivano, dobila fine domaće teletine. Eto što ti je sudbina
    Stavila sam je jučer da se paca u ulju, soli, papru, češnjaku i peršinu, a danas neka mi je Bog na pomoći

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,007

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas pečem tu slavnu teletinu. Moram
    Prekjučer sam sasvim slučajno naletjela na divan keramički pekač u Konzumu i kupila ga, a dan poslije, neočekivano, dobila fine domaće teletine. Eto što ti je sudbina
    Stavila sam je jučer da se paca u ulju, soli, papru, češnjaku i peršinu, a danas neka mi je Bog na pomoći
    nadam se da ti pekač ima poklopac...

    Ako ima - nemaš brige.

    Ako nema - poklopi nečim, makar folijom (iako ju ja baš ne volim koristiti tijekom termičke obrade, ali to su samo moje muhe u glavi) sve do pred sam kraj, pa tek zadnjih desetak minuta otvori da dobije koricu.

    Drugi način za pečenje mesa u cijelom - ako nemaš poklopac, prije pečenja meso treba "zataliti" - uzmeš ulje (cca 1,5 dl) i dooobro ga zagriješ u džezvi ili nekoj drugoj posudi s ručkom, da se ne opečeš. Kad je ulje dobro kipuće, preliješ preko mesa koje je već smješteno u posudu za pečenje, tako da ulje "zapeče" žilice i stvori koricu. Meso će ostati sočnije.

    Treći način - zapeci meso na tavi sa svih strana - to je isto, samo treba manje masnoće, ali ponekad je nespretno ako pečeš veliki komad.

    Dobar tek!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2015. at 11:11

  43. #43

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da ti pekač ima poklopac...

    Ako ima - nemaš brige.

    Ako nema - poklopi nečim, makar folijom (iako ju ja baš ne volim koristiti tijekom termičke obrade, ali to su samo moje muhe u glavi) sve do pred sam kraj, pa tek zadnjih desetak minuta otvori da dobije koricu.

    Drugi način za pečenje mesa u cijelom - ako nemaš poklopac, prije pečenja meso treba "zataliti" - uzmeš ulje (cca 1,5 dl) i dooobro ga zagriješ u džezvi ili nekoj drugoj posudi s ručkom, da se ne opečeš. Kad je ulje dobro kipuće, preliješ preko mesa koje je već smješteno u posudu za pečenje, tako da ulje "zapeče" žilice i stvori koricu. Meso će ostati sočnije.

    Treći način - zapeci meso na tavi sa svih strana - to je isto, samo treba manje masnoće, ali ponekad je nespretno ako pečeš veliki komad.

    Dobar tek!
    Pekač je s poklopcem, preporučujem ga svima

    Zapravo meso uvijek i pečem na načine koje si iznad napisala. Danas je ispalo ok, djeca su me zadržala pa sam ga malkice predugo držala pred kraj bez poklopca, ali krumpiri su bili fantazija
    Posljednje uređivanje od rehab : 12.02.2015. at 21:11

  44. #44
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Eee, Peterlin, ovo ja zovem korisnim savjetima
    sad mi sve žao što nisam odledila teletinu, nego pola pileta.
    Malo za promjenu

  45. #45
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    joj ne mogu vjerovat. ja isto danas radim falafel. još sam kupila i panko bread crumbs pa ce biti ekstra fin. i isto umak od jogurta i kopra. i salatu. iceberg, skuta, pinjoli.

  46. #46
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Aj dajte recept za taj damn falafel!
    Majketi, bit ce me sram pisati sa pravim kelj i fasirance :D kraj tih vasih jela.

  47. #47
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    i mene zanima recept za falafel, jer u svaki koji sam ja našla ide namočeni nekuhani slanutak a to je meni grozno
    ima baš specifičan "travnat" okus koji ne volim
    a kad stavim kuhani onda mi je nekako pregnjecav
    doduše, skužila sam da mi legumi ustvari uopće ne pašu
    radila sam onu sasinu salatu sa pečenim slanutkom i ribanom mrkvom i jako mi je fina, al sam dva dana nakon toga bila napuhana ko žaba

  48. #48
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    U moj falafel uvijek ide kvalitetan slanutak iz konzerve. I obavezno mu skinem one ljuskice jer zapravo one (najvise) napuhavaju.

    Recept: Konzerva slanutka (mislim da je kolicina oko 400g), iscijem vodu. Jedan omanji luk ili nekoliko cijelih mladih lukova. Sjeckani cesnjak ili peceni cesnjak u prahu (ovo drugo zapravo daje super okus), sjeckani persin. Par zlica tahinija, maslinovo ulje po zelji, mala zlicica kumina, mala zlicica mljevenog korijandera (korijena, nikako smrdulju od lista iliti cilantro), malo crvene paprike. Sve ubacim u food processor i dodam jedno umuceno jaje. Sjeckam/mijesam. Formiram male polpete, s obzirom da ih je lakse ispeci u pecnici od kuglica. Pecem na papiru za pecenje dok mi se ne svidja kako izgledaju, a na temperaturi od oko 180C. Mrvicu ih poskropim maslinovim uljem prije pecenja. Ovaj put sam ih uvaljala u prezle prije pecenja, a ponekad ne valjam ni u sto. (Ne volimo panko.)

  49. #49
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U moj falafel uvijek ide kvalitetan slanutak iz konzerve. I obavezno mu skinem one ljuskice jer zapravo one (najvise) napuhavaju.

    Recept: Konzerva slanutka (mislim da je kolicina oko 400g), iscijem vodu. Jedan omanji luk ili nekoliko cijelih mladih lukova. Sjeckani cesnjak ili peceni cesnjak u prahu (ovo drugo zapravo daje super okus), sjeckani persin. Par zlica tahinija, maslinovo ulje po zelji, mala zlicica kumina, mala zlicica mljevenog korijandera (korijena, nikako smrdulju od lista iliti cilantro), malo crvene paprike. Sve ubacim u food processor i dodam jedno umuceno jaje. Sjeckam/mijesam. Formiram male polpete, s obzirom da ih je lakse ispeci u pecnici od kuglica. Pecem na papiru za pecenje dok mi se ne svidja kako izgledaju, a na temperaturi od oko 180C. Mrvicu ih poskropim maslinovim uljem prije pecenja. Ovaj put sam ih uvaljala u prezle prije pecenja, a ponekad ne valjam ni u sto. (Ne volimo panko.)
    Evo

  50. #50
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Nisam ni ja nes kreatovma.
    Jecam s porilukom i mrkvom i lungic na naglo.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •