krem juha od povrca
fuzi u bijelom umaku sa tartufatom
krem juha od povrca
fuzi u bijelom umaku sa tartufatom
Klasicni nedjeljni rucak - teleca juha s povrcem, domaci peceni picek, pire, zelena salata s cesnjakom, strudla od jabuka
Nedjeljom je uvijek stol bogat
Krem juha od rajčice, pečeno pile, zapečeni krumpir sa sirom, a za desert sladoled.
majko moja, il sam ja smotana i nije mi za kuhat nego onako po svom il ne znam. sat vremena sam filetirala hebene srdele, već su svi umrli od gladi, pojeli sendviče i ne znam ko će, osim mene uopće jest te sendviče od srdela. ispatih se ko isus na križu.
Praznim frizider,pa je bio burek sa sirom.
Za sutra sam izvadila svinjska rebra. Inace ih mariniram u puno zacina,soja sos i med,al to mi je dosadilo. Ima neko drugu ideju kako spremit svinjska rebra?
Danas jedemo ostatke od jučer. Nema bacanja u smeće, to je ipak hrana![]()
Posljednje uređivanje od karantena35 : 23.02.2015. at 08:18
Danas, po želji sina, zapečena tjestenina sa sirom i cikla.
maneštra od biži špakati (oni suhi biži, polovice). i dosta. ako netko bude gladan nek si friga jaja uz to![]()
Mislim da ću danas pastirsku pitu, ako stignem do mesara da mi izmelje meso.
Ako zakasnim, piletina s curryjem i rižom.
ja uvijek isto - popržim na maslinovom ulju kapulu, naribani celer, dodam prethodno namočene biže, i mrkvu na kockice. kuham dosta dugo, da se biži raspadnu. pred kraj dodam šaku riže, al da ostane rijetko. jer se voli zgusnut pa umjesto maneštre ispadne rižoto. na samom kraju dodam protisnuti češnjak i peršin.
Hvala.
Ja sam dosad od polubiža (sušenog graška) radila samo pire, koji odlično ide uz lešo meso, a u njega mi ide samo češnjak, ne i kapula.
Subota (bili smo kod mojih roditelja): pileća juha, pečeni picek s mlincima, zelena salata
Nedjelja: ostatak juhe od subote, pečenice, hajdinska kaša, cikla
Ponedjeljak: poriluk varivo
Planovi za dalje:
Utorak: sekeli gulaš
Srijeda: rižoto od piletine (ili šareni rižoto i pileći faširanci - kako djeca izaberu)
Četvrtak: nešto s mahunama (abšmalcane)
Petak: pastrve iz tave, slanutak i kukuruz na salatu
danas- juha od mahuna i amarantha, tijesto sa umakom od skuše,krastavci
ut- filana paprika i pire
sri- ričet, za mm kobasica
čet-juha od kelja i quinoqe, riža i piletina
pet- paradajz juha, salata od hobotnice
sub- juha od bundeve i prosa, zapečeno tijesto
Danas: Juneći šnicli u bijelom umaku s povrćem i basmati riža.
Sutra: Brokula lešo i pureći šnicli, najvjerojatnije na roštilj tavi.
Danas: juha od povrca, u pecnici zapeceno pilece bijelo meso s lukom, vrhnjem i sirom + tjesenina, zelena salata
Sutra nesto s janjetinom, stigla friska, njamiiii
danas opet pileća juha s puno povrća i rezancima i lazanje
sutra varivo od poriluka i slanutka
u srijedu ću brudet od tune i skuše i palentu
Danas nastavljam eksperimentirati s teletinomStavila sam je u marinadu od senfa, kopra, češnjaka, soli i papra, pa ću je ispeći. Za prilog, mahune na salatu.
Jučer: Varivo mahune sa krumpirom, mrkvom i domaćim špekecom
Danas: Kokošja juhica, bolonjez, zelena salata
Skuhala sam "bolognese" od leće kako ga radi n.grace i oduševila sam se. Prva pomisao mi je bila: kako mi ovo nitko nije prije rekao?
Djeca tako-tako.
je, n.grace ima super recepte. od kad je napisala one svoje orehnjače, od božića, svaka dva tjedna ih radim
iako, malo sam skeptična prema ovoj leći, moram priznati![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 24.02.2015. at 14:37
Jedino što ja nisam imala crvenu leći, nego običnu (zelenu?).
Cvijeto, i ja sam bila skeptična, ali trebala sam u nešto uvaliti leću koju sam dobila.
I nisam požalila.
Posljednje uređivanje od Jurana : 24.02.2015. at 14:38
cvijeta
napravi pola mjere, s pola šalice leće pa baci ako ti ne valja
hvala, cure, baš mi je drago da vam se sviđa lećni bolonjez
e da, i posipamo ga ribanim parmezanom, baš kao i obični
neki dan sam gledala 24 kitchen i tip je pričao kako u Turskoj leću koriste umjesto mljevenog mesa
radio je polpetice, skuhao crvenu i žutu leću, pomiješao s bulgurom (rekao je da može ići bilo koja kuhana žitarica), zdinstao dosta luka na listiće, dodao pasiranu crvenu papriku, paradajz i začine, sjecani peršin, sve to izmiješao i oblikovao male njokiće
mislila sam da će to pržiti ili peći, ali nije, samo ih je tako poslužio, sa salatom
I ja cu sigurni probati, mada mi je nezamislivo jesti to sa spagetima, ne znam zasto.
Ok, ja vrlo malo jedem tjesteninu, ali probat cu svakako.
Dinstani grasak, pire krumpir, pohani pileci file sa sezamom( u pecnici).
Danas poriluk varivo, pecene kobasice
sirius, jel pospricas uljem kad pohas u pecnici?
Ja rijetko poham, al onda klasicno
ja isto ne znam gdje griješim kad pečem meso u pećnici, u komadu
mogla bih ispohati cipelu da bude mekana, ali s pečenjem se baš namučim da ne bude kao džon
i da znaš, rehab, zbog tvog pisanja se i meni nekidan jela teletina s lešo mahunama![]()
Anci, možeš jesti umak s povrćem - tikvicama, brokulom, cvjetačom
mi ga jedemo i uz smeđu rižu
ne moraš s tjesteninom
jučer je muž radio vratinu, ispalo je odlično
on najprije pirja u voku marinirano meso izrezano u šnicle s lukom dobrih sat i pol, na laganoj vatri
onda premjesti u pećnicu i zapeče
to je bilo nešto prefino, meso meeeekano, topi se u ustima
možda bi bilo dobro tako raditi i s teletinom? (prvo dinstati, pa zapeći)
I ja kuham bolonjez od leće (smeđe) i super nam je, svi jako volimo to jelo.
Jedino mi je u zadnje vrijeme leća iz DM-a jako loša. Gdje vi kupite leću?
Možda je do mesa. Ako je malo starija teletina, nema šanse da ne bude žilava. Inače, sat vremena ti je malo ako si pekla cca 2 kg mesa. I treba peći na prilično visokoj temperaturi jer puno ovisi i o pećnici. 200 stupnjeva je minimum. Ako je manje (čak i u mojoj relativno novoj pećnici s ventilatorom) ostane to meso žilavo. Moja ofrlje prosudba - možda je trebalo dulje peći s poklopcem, a puno kraće bez poklopca. Staviš na gril, samo da uhvati koricu. Gotovo je kad se dobro odvaja od kosti (ako ima kosti) ili kad viljuška lagano ulazi u meso, kao u putar.
Prije rezanja treba meso prohladiti jer se inače raspada ako je dobro pečeno.
Ma ja dosta kuham smeđu leću, i kao varivo, a nekako mi je ta iz DM postala loša jer se pretvori u same ljuspice, prije mi je bila puno bolja.
Ili sam prije kupovala u bio&bio ?! Hmm, moguće da je i to.