Page 27 of 132 FirstFirst ... 1725262728293777127 ... LastLast
Results 1,301 to 1,350 of 6556

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #1301
    Cocolina's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    912

    Default

    špageti sa salsom, uz to zelena salata.
    sutra, rižoto s lignjama ili oslić s krumpirom na juhu.

  2. #1302
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Skusa, krumpir, blitva
    Za veceru salata od slanutka

  3. #1303
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    E, i mozda pizza muffine curama za uzinu
    Ako stignem

  4. #1304
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ričet + svinjski šnicli + zelena salata

  5. #1305
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Piletina u curry umaku, basmati i divlja riža.

  6. #1306
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Karfiol na prezlima s vrhnjem i faširani šnicli.

  7. #1307
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Karfiol na prezlima s vrhnjem.
    Kako se to radi?
    (Vjerovatno padam s marsa )

  8. #1308
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Za korištenje figurica. Ni ja nisam znala šta s njima.
    Sestra i ja smo od susjede dobile jednog čokoladnog zeca od cca 30cm i prekrasnom omotaču od aluminijske folije. Njezin je sin odrastao. Dok je on bio dijete - taj se zec godinama vadio za uskrs. Onda smo ga mi godinama vadili za uskrs i baš nas je veselio. Ak to nije bilo odgovorno gospodarenje otpadom... MM me često zafrkava zbog tog zeca.

    Bože, kako sam stara

  9. #1309
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Kako se to radi?
    (Vjerovatno padam s marsa )
    Skuham karfiol u slanoj vodi (al ne raskuham) pa na malo ulja od pohanja (može naravno i obično, al ovo ima aromu od mesa) propržim 2-3 žlice prezla i na to bacim taj karfiol, pažljivo promiješam, ugasim vatru, još malo posolim, dodam cca pola čaše kiselog vrhnja promiješam i gotovo.

    Mi volimo, moja sestra ne voli (tako je naša mama kuhala), ali njezin sin obožava, al mislim da je to zato jer je njemu sve jako fino što ja skuham, vrlo subjektivno.
    Last edited by Jelena; 27.03.2015 at 10:36.

  10. #1310
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    I da, iako tako nekako i naša mama kuha (ona jedino nije umiješala karfiol u prezle, nego je prelila pržene prezle odozgora), moj karfiol je prema nećakovom doživljaju potpuno nedostižan
    Premda je to najvjerojatnije zbog međusobnog obožavanja, ovako kako radi moja mama je masnije, ja puno manje ulja koristim, moji prezli nisu u "tekućem" stanju.

  11. #1311
    Marija's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,064

    Default

    Juha od povrća (luk, poriluk, mrkva, brokula, celer) s rezancima.

    Šaran u rerni, krumpir salata. I još ćimulice na lešo s bijelim lukom za mene.

    Mogla bih drugi tjedan karfiol s prezlama, već dugo ga nisam pravila.

  12. #1312
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Skuham karfiol u slanoj vodi (al ne raskuham) pa na malo ulja od pohanja (može naravno i obično, al ovo ima aromu od mesa) propržim 2-3 žlice prezla i na to bacim taj karfiol, pažljivo promiješam, ugasim vatru, još malo posolim, dodam cca pola čaše kiselog vrhnja promiješam i gotovo.
    Joj, to je i moja baka radila!
    Pitat cu mamu da mi ih napravi.

  13. #1313
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Za rucak smo bili na rostilju, a za veceru sam napravila onu sasinu salatu s mrkvom i skanutkom
    Fino i jako zasitno, jos uvijek jedva disem

    Curama sam napravila pizza miffine koje onomad nisam stigla, a obecala sam
    Fini su, al nisu se bas dali odljepiti od papirica
    I dalje sam u potrazi za slanim

  14. #1314
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    I mi smo jučer slanutak by sasa
    odličan je, odličan
    plus faširanci

    za večeru home made pizza, sa bukovačama I poprženim lukom, bila je mljac mljac
    danas čušpajz od slatkog kupusa I ostaci faširanaca od jučer
    Last edited by flopica; 29.03.2015 at 08:45.

  15. #1315
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Morat cu i ja ovaj tjedan probati salatu. Doma sam par dana pa se veselim kuhanju bez zurbe i unaprijed

    Danas cemo obozavane hamburgere.

  16. #1316
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Imate li provjeren, starinski recept za bazlamacu?

  17. #1317
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Jucer sam bila sama doma pa sam kuhala samo za sebe: popecci: jaja, gljive, luk, sir. Uz to pecene paprike punjene skutom i pestom od srijemusa.
    danas: paradajz juha, lazanje, zelena salata.

  18. #1318
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Elly, a gdje si ti na vjezbacima? Navrati malo
    Last edited by zhang; 29.03.2015 at 14:44.

  19. #1319
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Anci, daj opet link na te svoje hamburgere

    mm i ja smo danas zajedno kuhali: paradajz juha, teleci kotleti, staklasti rezanci, povrce iz woka, palacinke

  20. #1320
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

  21. #1321
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Kakvi su to krekeri?
    Ti peces i peciva, je li?

  22. #1322
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ne. Sasa pece.
    Krekeri bilo kakvi, slani.

  23. #1323
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Aaaa
    Znaci smijem kupovne?
    Kruh nismo kupili vec skoro dvije godine, al nisam sigurna da bih se upustala u izradu tih peciva

  24. #1324

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Imate li provjeren, starinski recept za bazlamacu?
    imam za slanu bazlamaču, si tu mislila?
    Ako je za slatku verziju (Zagorsku), tu nemam.

  25. #1325
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Hvala, ali treba mi za slatku bazlamacu.

    Zhang, imas pravo, trebam navratiti.
    (presla sam na Fitday).

  26. #1326
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Riblja juha, lešo riba i krumpir iz juhe

  27. #1327
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Jucer ostatak kotleta od dana prije plus nove palacinke

    Danas varivo od teletine, graska i mrkve i poslije savijaca od sira

  28. #1328

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Danas me uhvatila inspiracija. Ispekla sam baguette, i danas ću raditi sendviče sa lososom i inćunima.
    Neka netko škicne na dohranu ili mi odgovori ovdje, smijem li bebačici (10 mj) dati losos ?

  29. #1329
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Hvala, ali treba mi za slatku bazlamacu.

    Zhang, imas pravo, trebam navratiti.
    (presla sam na Fitday).
    Evo tu ima recepata:
    http://forum.roda.hr/threads/56564-Bazlamače

    Ja radim ovako i OK mi je:

    4dl kukuruznog brasna
    4 jaja
    1 dl ulja
    2 dl kiselog vrhnja
    (Moze i svjezi sir ili jogurt umjesto vrhnja)
    1 pkt praska za pecivo
    Mlijeko po potrebi
    Šećera po želji.
    2 jabuke, sljive, orasi...
    Malo soli u snijeg

    Miksati zumanjke s vrhnjem, dodati ulje, brasno i prasak. Dodati naribane jabuke, umijesati njezno cvrsti snijeg.

    Izliti u veci protvan (cca 33x37), dodati sljive, orahe i sl. i peci na 210 C cca 20 min. Pred kraj premazati vrhnjem ako imaš.

  30. #1330
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Jota i suha rebarca

  31. #1331
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Juha od povrca i piletine (mrkva, celer, karfiol, prokulice, batak) i gibanica.
    Jedno jelo biraju djeca, jedno ja.

  32. #1332

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Danas juneće šnicle u umaku od povrća, riža, zelena salata sa rotkvicama

  33. #1333
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    pileća juha sa povrćem i noklicama, pohana kilca, rizi-bizi i zelena salata
    za desert zljevanka sa kiselim mlijekom i prelivena sa puno vrhnja..mljaccc

  34. #1334
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    piletina u curry umaku, basmati riza, zelena salata
    muffini rodini, al s komadicima cokolade

    kiara79, ajme, cestitam

  35. #1335
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Jučer pileći paprikaš, danas štrukli i brdo salate.

  36. #1336
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post

    kiara79, ajme, cestitam

    Aaaaaaaa...
    Pridružujem se čestitkama!


    Da ne budem skroz u off topicu javljam da kuham lagani povrtni rižoto, nekakvu piletinu (nisam još odlučila) i tonu salate s rotkvicama i vlascem. A mogla bi i pileću juhu, kad već idem po piletinu... I njoke sa skutom za u zamrzivač, malo fast fooda za dane kad se nema vremena kuhati.
    Last edited by Mojca; 02.04.2015 at 07:54.

  37. #1337
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    slanutak varivo
    kupus salata

  38. #1338
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Mojca, kakvi su to njoki sa skutom?

    Ja danas jos ne znam sto cu...

  39. #1339
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Kod nas se upravo krčka juha od pilećeg sitniša, rizi-bizi i pri kraju su teleći šnicli u bijelom umaku (vrhnju).
    Za salatu još neznam, kaj bude lijepo bilo, nekak si mislim puteicu s bućinim uljem...joooj, kak je meni lijep biti na slobodnim danima :D

  40. #1340
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    Mojca, kakvi su to njoki sa skutom?

    Ja danas jos ne znam sto cu...
    Nešto fino, što je moja baka radila... recept nemam pa ću iskombinirati nešto od recepata na netu.
    http://www.kulinarika.net/recepti/62...utini-svaljki/
    http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1814
    http://okusno.je/recept/njoki-za-lenobe

    Ja ću po ovom prvom, da bude manja šteta ako zeznem.
    150 g skute
    50 g brašna
    50 g ribanog parmezana
    1 jaje
    malo soli
    Last edited by Mojca; 02.04.2015 at 09:22.

  41. #1341
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    grah sa ričetom i suhim rebricama

    Ginger, Mojca

  42. #1342

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    kod nas je danas "zeleni četvrtak" - špinat

  43. #1343
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Je l ime netko neku dobru ideju za uskršnji doručak osim klasika?

  44. #1344
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Je l ime netko neku dobru ideju za uskršnji doručak osim klasika?
    Mene privlači ovo, iako nisam probala: http://www.jocooks.com/breakfast-2/c...reakfast-ring/

    Dalo bi se lako napraviti od onog gotovog lisnatog tijesta koje se prodaje već razvaljano, u rolici.
    Last edited by Peterlin; 02.04.2015 at 11:04.

  45. #1345
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Je l ime netko neku dobru ideju za uskršnji doručak osim klasika?
    mm je prije desetak dana radio palačinke punjene krem sirom, dimljenim sirom, pršutom i malo paradajz sosa
    uz to smo jeli cherry rajčice i rotkvice, svima je bilo super

    to planiramo i za uskršnji doručak, uz klasiku - jaja, hren i mladi luk

  46. #1346
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Ja sam mislila radit za uskršnji doručak salatu od jaja i tunjevine (egg tuna salad), jela sam nedavno kod frendice i baš mi se svidjela. Idu tvrdo kuhana jaja, konzerva tunjevine, kukuruz, kis. krastavci, majoneza, malo senfa, sol i papar

    ovo što je Peterlin stavila izgleda fantastično

    mene više muči što pravit za ručak, jer se svi toliko najedemo za taj doručak da bi ručak bio dobar laganiji

  47. #1347
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Sad mi sve izgleda fino kad sam gladna
    Ja često radim slane palačinke. I volim. Najviše s nadjevom od dinstane piletine i crvene i zelene paprike.

    Ovdje ima filmić kako se rade pletenice, negdje oko desete minuta (početak na 9:30, pravo pletenje od 10:20).

  48. #1348
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Ja sam mislila radit za uskršnji doručak salatu od jaja i tunjevine (egg tuna salad), jela sam nedavno kod frendice i baš mi se svidjela. Idu tvrdo kuhana jaja, konzerva tunjevine, kukuruz, kis. krastavci, majoneza, malo senfa, sol i papar

    ovo što je Peterlin stavila izgleda fantastično

    mene više muči što pravit za ručak, jer se svi toliko najedemo za taj doručak da bi ručak bio dobar laganiji

    Pa zar ti moraš i jedno i drugo?
    Mi imamo doručak s jednom stranom familije, a ručak s drugom. Ja ove godine radim doručak za jedne, a švercam se za ručak kod drugih. Ne vjerujem da ćemo večerati.

  49. #1349
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Mogu se napraviti i muffini sa šunkom i jajima (ja bih u to uvalila kukuruzno brašno, kao u španjolsku pitu).

    Evo slika: http://bacondippersgallery.blogspot....ffin-cups.html

  50. #1350
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post

    Pa zar ti moraš i jedno i drugo?
    Mi imamo doručak s jednom stranom familije, a ručak s drugom. Ja ove godine radim doručak za jedne, a švercam se za ručak kod drugih. Ne vjerujem da ćemo večerati.
    mi to sve timski, 3 ili 4 kuhara brojim ali skupljam ideje da ne ispadne pečenka za ručak

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •