može samo paradoks prošli tjedan na jelovniku pisalo lazanje s tikvicama, kad ono oni napravili obično tijesto pomješano s sitno narezanim tikvicama i s sirom s majonezom pomiješali
moj klinac voli kurkumu na puretini ( žutu puretinu)
može samo paradoks prošli tjedan na jelovniku pisalo lazanje s tikvicama, kad ono oni napravili obično tijesto pomješano s sitno narezanim tikvicama i s sirom s majonezom pomiješali
moj klinac voli kurkumu na puretini ( žutu puretinu)
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2015. at 19:15
Mojca, ja sam radila neku s coolinarke. Dinstala sam sitno sjeckanu kapulu, sitnije kocke slanine, dodala ribane tikvice, jaje, brašno od pira i kefir. Ne znam je li to ta na koju misliš.
Jucer klasicna pizza
Danas pita od krumpira i krumpira i mesa
Ništa ne pečem. Gledam da što manje grijem kuhinju - sve nešto na brzinu...
Danas salata od mladih mahuna i pileće bijelo meso na naglo. Mahune sam skuhala sinoć dok više nikome nije trebala kuhinja, a piletinu ću ispržiti danas - tanki odresci gotovi su u roku keks.
Ako ne bude dosta, možda napravim još i paradajz salatu.
Na kraju sam napravila ovo , ali bez rajčica... draže su mi sirove.
http://www.coolinarika.com/recept/ti...ukan-faze-2-4/
Još sam malo posipala parmezana... i nisam stavila mekinje nego pahuljice.
Mojce ja sam vec 2 puta radila ovaj i suuper je -jedino sam jos na svoju ruku ubacila jogurt/kefir jer mi se cinilo gusto ( mijenjala sam kolicine tikvica) i savršeno ispalo oba puta..
http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/
evo probat ću u nedelju
može li pomoć geldam ponovo recept i vidim da ide puno luka, taj luk ovdje glumi vezivo ili štogod drugo, jel to neko zna?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.07.2015. at 11:48
ajde još jedno pitanje ovo s uljem to ipak ide u smjesu kaj ne?
Jelena ak ti puno luka smeta-ti smanji kolicinu ( iako je to jedna srednja glavica ) , a ja sam ga ustvari propržila sa slaninom i takvog ga ubacila u ostatak smjese. Ja sam imala veliku tikvicu(vise od ove kolicine u receptu) pa sam dodala malo vise brašna i onda i jogurt i super je bilo..tak da nije da se striktno moras drzati kako sve pise u receptu...prilagodi si..
Danas hladna ljetna tjestenina: fusilli + crvena paprika + zelena paprika + paradajzi + kiseli krastavci + jedna veca konzerva tune (tu bi se dalo jos ubaciti zelenih i crnih maslina i kukuruza, ako netko zeli), zaliveno umakom od pola vrecice majoneze + cijelim light jogurtom + sol, papar, cesnjak u prahu i origano, stavljeno u frizider da se hladi na par sati.
Prije posluzivanja se moze dodati i mozzarella ili neki drugi sir - Feta ili slicno.
E da, za lagana ljetna jela - u Lidlu ima na akciji grcki tzatziki, nama je odlican uz meso s rostilja. Tako da sutra planiramo pilece filete na naglo ili na rostilju (ovisno o vanjskoj temperaturi), tzatziki i paradajz-salatu. Desert lubenica.
gotovo
radila kombinacija sjeckana puretina, tikvice, luk, mješavina našeg brašna ( heljda, proso, rižino)
izgled nije tak picast ko na slici ( nikak se ne može držati u ruci),sad za jest je ok, radila u pravokutnom obliku, trebalo je možda i deblje napraviti
Kad se malo ohladilo moglo se i držati, ali nema izgled ko na slici, valjda sir i jaja ipak doprinesu izgledu
Brzi ručak. Pileća prsa pečena na naglo s karijem. Integralna pašta od pira sa špinatom na maslacu.
Imam prefini domaci svjezi sir i vrhnje i domacu blitvu..
Sto da spremim za rucak a da nije zapeceno s tjesteninom?
Neka pita ili sl??
Danas juha i leso iz juhe, uz to salata. Sinek je bubani pa nema nakuhavanja.
Meni se po ovim vrucinama nista ne kuha
Al mi se zato jede jednako kao i prije![]()
Lol...
Ja ne znam kad sam zadnji put nešto skuhala osim mahuna na salatu.
Joj, ulovila me grižnja savjesti nakon gornjeg posta, pa sam odmah skuhala i ručak i večeru.
Za ručak mladi grah s mrkvicom, za večeru krumpir salata.
Uz oboje će ići još puno friskog povrća.
Mojca
danas ću pileći paprikaš s mladim graškom
jučer hamburger
sutra špageti sa šalšom
puno salate
x
Djeca su nam na moru, pa smo mi uglavnom na salatama.
Ukiselila sam ljetne krastavce, to jedemo. Ima i svježih. Jučer sam napravila grčku salatu (blaženi Lidl - ima finog greek-style sira i crnih maslina bez koštica), povremeno okrenem neko meso na naglo i to je to, jer mm ne bi preživio samo na salatama, a i meni nije loše pojesti komadić. Povremeno pojedemo kakvu juhu (recimo od tikvice, to nam je fino).
Isto - blaženi ekspres lonac - mlada cikla gotova za 10 min. Ukiselila sam par staklenki na klasičan način (iako ja više volim to pojesti svježe, bez zalijevanja octom), da imamo za slučaj hude sile & za starije članove obitelji.
I krastavce sam ukiselila klasično (4 kg, možda ću još jer uvijek pola podijelimo), ali to je za topic o zimnici.
Cikla gotova za 10 min?
Imam neki exspres lonac, nisam nikad radila u njemu
Danas popecci od blitve i sezama, pire krumpir, umak od sampinjona i salata
Ja sam jučer sama sebi trebala nešto napraviti za ručak (nisam na GO, nego slučajno kod kuće radim). Odmrznula sam neki kao bolonjez s paprikom u posudi za jednu osobu i mislila da ću si skuhat tijesto. Kad je došlo vrijeme za jelo nije mi se ni to daloBilo je odlično samo (srećom skroz nemasno), zgrijala sam na tavi za palačinke da imam što veću površinu da skratim vrijeme, pojela to tak iz tave s vilicom i onda sam pred kraj malo potunkala s kukuruznim miješanim kruhom. Da li me opravdava što nemam klimu u stanu (ni na poslu) pa mi je mozak zakuhao
Mi smo i u nedjelju i u ponedjeljak imali mahune na salatu s teletinom ispod peke koju su mi u subotu spakirali u restoranu jer nam je puno ostalo.
Nadam se da se ovo ne ocjenjuje kao smrtni grijeh.
Posljednje uređivanje od Jelena : 16.07.2015. at 09:37
Jelena ovo se ocjenjuje kao odličan prijedlog kako si max olakšati i pojednostaviti život![]()
Posljednje uređivanje od flopica : 16.07.2015. at 09:48
Kakav smrtni grijeh, Jelena... pa to je super... nema boljeg!
Nebesima zahvaljujem što imam dijete koje će između kuhanog i sirovog uvijek izabrati sirovo, a najviše od svega voli sardine... uz to malo kruha ili kus-kus (to ne brojim u kuhanje)... a MD-u uopće nije do hrane po ovoj vrućini.
E da flopice... Smjehuljica stalno govori da bi jela paprikaš, (uopće ne znam od kud joj to... valjda od dede)... a ja nisam u životu skuhala paprikaš (do pred 5 godina sam bila vegetarijanac, ako me to može opravdati), a dedu ne bi pitala za recept, jer mi njegov nije fin. Molim recept na sunce.![]()
Mlada cikla, promjera 5-7 cm.
U ekspres lonac stavim 1,5 kg (ako je sitna), nalijem vode da ogrezne, a kad ventil zapišti, kuham deset minuta pa isključim plin, ali NE otvaram odmah nego pustim da se hladi tako, pod tlakom. Lonac je neki s istoka, zove se Peterhof - ovakav: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...Z0q4RDWhXg7PLk
Cikla ne bi bila mekana da se lonac otvori odmah. Tu je trik.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2015. at 10:26
Mojca radim po nekom jednostavnom receptu
jednu sitno isječenu kapulu, češanj-dva češnjaka i jednu veću mrkvu popržim na masnoći
dodam pileće meso isječeno na komade (ne valja file za ovo, bolje kad ima i malo kosti)
dodam i žličicu mljevene crvene paprika i list lovora, te začinim ( a netko doda i isječenu paprika plus mljevenu)
kad se malo izdinsta sve skupa, dodam grašak, a nakon 15 min. i krumpir isječen na kockice
ako radiš s graškom iz konzerve njega dodaješ zadnjih 10 min.
uz to domaći kruh i kisela cikla za salatu, meni najdraža kombinacija
e da, umjesto krumpira možeš zamutiti i noklice no moji ih ne vole u ovoj kobinaciji
Ja mislila da u paprikas ide paprika. Kad ono - grasak![]()
Ne treba biti previše krut u tumačenju recepata
Kod mene se na ulju dinsta dosta luka, pa se doda svinjetina, pa oguljeni paradajzi, pa naribana mrkva, jedna crvena paprika (na cca 500 g mesa), sol, papar (može i mljevene paprike, al ja to baš ne volim), zaliješ vodom da prekrije sadržaj i dinstaš sat vremena na laganoj vatri.
Moj paprikaš je vjerojatno gušći od flopičinog i može i sa žgancima.
Riblja juha od glava i repova lokardLokarde u al foliji u tavi, klinci si budu krumpife skuhaliZa večeru bolonjez s tikvicama, tjesto
mi isto slabo kuhamo po ovoj vrućini.
jučer smo eva tuna (super mi je ta, cijeli filet je), s kaparima, maslinama i pomidorima. maslinovo ulje preko. sve hladno :D
kuhamo jedino mahune. i onda isto hladne na salatu. nas tri (m je s bakom u dalmaciji) pojedemo kilu mahuna, još unutra stavim tvrdo kuhana jaja.
maksimum kuhanja je pašta. neki dan smo skuhali špagete, stavili maslinovo ulje, češnjak, malo čilija i naribali granu. ono talijansko aglio e olio. i brdo salate. ili stavim na špagete dimljenog lososa ili tunu.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.07.2015. at 09:33
Ovako ja radim paprikas:
Izdinstam luk, mrkvu, piletinu (batake, zabatke, moze i malo filea na kockice), tri vrste paprike (zuta, zelena, crvena, radi boljeg okusa i sarenila).
Ubacim zacine - sol, papar, mljevenu papriku, lovorov list, podlijem vinom i kuham desetak min dok ne ispari.
Dodajem pelat, protisnuti cesnjak, grasak i krumpir i nastavljam kuhati. Zalijevam vodom po potrebi.
Pred kraj dodajem malo sampinjona narezanih na cetvrtine i kuham jos dok ne omeksaju.
Meni je ovo prekrasno, bogato jelo koje moze sluziti i kao umak za tjesteninu, samo se u tom slucaju izbace krumpiri.
orada i brancin i blitva...jedva čekam da dođem s posla i napravim jelo
Hladna krem juha od tikvica,popečci od tikvica i file lososa na naglo
Jučer tortelini sa špinatom i sirom+carbonara umak,miješana salata
Sutra sataraš i pileći file na naglo
U nedjelju izlet i roštilj na Mrežnici s društvom
Sutra idemo na bazen Jezerčica. E sad, što imate od prijedloga za napraviti za staviti u onaj prijenosni hladnjak? što obično nosite? nama je već krumpir salate i pohane piletine "pun nos".