Stranica 34 od 132 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 6589

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #1651
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    može samo paradoks prošli tjedan na jelovniku pisalo lazanje s tikvicama, kad ono oni napravili obično tijesto pomješano s sitno narezanim tikvicama i s sirom s majonezom pomiješali

    moj klinac voli kurkumu na puretini ( žutu puretinu)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2015. at 19:15

  2. #1652
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Mojca, ja sam radila neku s coolinarke. Dinstala sam sitno sjeckanu kapulu, sitnije kocke slanine, dodala ribane tikvice, jaje, brašno od pira i kefir. Ne znam je li to ta na koju misliš.

  3. #1653
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    llella thnx, i ja sam neispavana pa ne vidim najbolje

  4. #1654

    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    257

    Početno

    Jucer klasicna pizza
    Danas pita od krumpira i krumpira i mesa

  5. #1655
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ništa ne pečem. Gledam da što manje grijem kuhinju - sve nešto na brzinu...

    Danas salata od mladih mahuna i pileće bijelo meso na naglo. Mahune sam skuhala sinoć dok više nikome nije trebala kuhinja, a piletinu ću ispržiti danas - tanki odresci gotovi su u roku keks.

    Ako ne bude dosta, možda napravim još i paradajz salatu.

  6. #1656
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    rižoto od lignji i zelena salata

  7. #1657
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Na kraju sam napravila ovo , ali bez rajčica... draže su mi sirove.
    http://www.coolinarika.com/recept/ti...ukan-faze-2-4/

    Još sam malo posipala parmezana... i nisam stavila mekinje nego pahuljice.

  8. #1658
    angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    899

    Početno

    Mojce ja sam vec 2 puta radila ovaj i suuper je -jedino sam jos na svoju ruku ubacila jogurt/kefir jer mi se cinilo gusto ( mijenjala sam kolicine tikvica) i savršeno ispalo oba puta..
    http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/

  9. #1659
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    E tako nešto sam htjela.
    thx.

  10. #1660
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    varivo od mahuna
    svinjetina na naglo

  11. #1661
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    Kupus sa teletinom.

  12. #1662
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    E tako nešto sam htjela.
    thx.
    probatću nekaj slično ali bez naših alergena pa javim

  13. #1663
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    probatću nekaj slično ali bez naših alergena pa javim
    ajd javi, i ja gledala i razmišljala da probam

  14. #1664
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    evo probat ću u nedelju

    može li pomoć geldam ponovo recept i vidim da ide puno luka, taj luk ovdje glumi vezivo ili štogod drugo, jel to neko zna?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.07.2015. at 11:48

  15. #1665
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    ajde još jedno pitanje ovo s uljem to ipak ide u smjesu kaj ne?

  16. #1666
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ajde još jedno pitanje ovo s uljem to ipak ide u smjesu kaj ne?
    aha, piše u komentarima da ide u koraku br.2

  17. #1667
    angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    899

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    evo probat ću u nedelju

    može li pomoć geldam ponovo recept i vidim da ide puno luka, taj luk ovdje glumi vezivo ili štogod drugo, jel to neko zna?
    Jelena ak ti puno luka smeta-ti smanji kolicinu ( iako je to jedna srednja glavica ) , a ja sam ga ustvari propržila sa slaninom i takvog ga ubacila u ostatak smjese. Ja sam imala veliku tikvicu(vise od ove kolicine u receptu) pa sam dodala malo vise brašna i onda i jogurt i super je bilo..tak da nije da se striktno moras drzati kako sve pise u receptu...prilagodi si..

  18. #1668
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Danas hladna ljetna tjestenina: fusilli + crvena paprika + zelena paprika + paradajzi + kiseli krastavci + jedna veca konzerva tune (tu bi se dalo jos ubaciti zelenih i crnih maslina i kukuruza, ako netko zeli), zaliveno umakom od pola vrecice majoneze + cijelim light jogurtom + sol, papar, cesnjak u prahu i origano, stavljeno u frizider da se hladi na par sati.
    Prije posluzivanja se moze dodati i mozzarella ili neki drugi sir - Feta ili slicno.


    E da, za lagana ljetna jela - u Lidlu ima na akciji grcki tzatziki, nama je odlican uz meso s rostilja. Tako da sutra planiramo pilece filete na naglo ili na rostilju (ovisno o vanjskoj temperaturi), tzatziki i paradajz-salatu. Desert lubenica.

  19. #1669
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena ak ti puno luka smeta-ti smanji kolicinu ( iako je to jedna srednja glavica ) , a ja sam ga ustvari propržila sa slaninom i takvog ga ubacila u ostatak smjese. Ja sam imala veliku tikvicu(vise od ove kolicine u receptu) pa sam dodala malo vise brašna i onda i jogurt i super je bilo..tak da nije da se striktno moras drzati kako sve pise u receptu...prilagodi si..
    ne smeta mi luk, nego pitam koje svostvo ima, jer mi ne smijemo ni jaja, ni sir, a ni brašno, uglavnom pripremim sutra pa se javim

  20. #1670
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    gotovo

    radila kombinacija sjeckana puretina, tikvice, luk, mješavina našeg brašna ( heljda, proso, rižino)
    izgled nije tak picast ko na slici ( nikak se ne može držati u ruci),sad za jest je ok, radila u pravokutnom obliku, trebalo je možda i deblje napraviti

  21. #1671
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    Kad se malo ohladilo moglo se i držati, ali nema izgled ko na slici, valjda sir i jaja ipak doprinesu izgledu

  22. #1672
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Brzi ručak. Pileća prsa pečena na naglo s karijem. Integralna pašta od pira sa špinatom na maslacu.

  23. #1673
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Imam prefini domaci svjezi sir i vrhnje i domacu blitvu..
    Sto da spremim za rucak a da nije zapeceno s tjesteninom?
    Neka pita ili sl??

  24. #1674
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Danas juha i leso iz juhe, uz to salata. Sinek je bubani pa nema nakuhavanja.

  25. #1675
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    bolognese+špageti+salata

  26. #1676
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Fish fingers, varivo od graska, svjeza paprika za salatu.

  27. #1677
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Meni se po ovim vrucinama nista ne kuha
    Al mi se zato jede jednako kao i prije

  28. #1678
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Lol...
    Ja ne znam kad sam zadnji put nešto skuhala osim mahuna na salatu.

  29. #1679
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Joj, ulovila me grižnja savjesti nakon gornjeg posta, pa sam odmah skuhala i ručak i večeru.
    Za ručak mladi grah s mrkvicom, za večeru krumpir salata.
    Uz oboje će ići još puno friskog povrća.

  30. #1680
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,493

    Početno

    Mojca

    danas ću pileći paprikaš s mladim graškom
    jučer hamburger
    sutra špageti sa šalšom
    puno salate

  31. #1681
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Lol...
    Ja ne znam kad sam zadnji put nešto skuhala osim mahuna na salatu.
    x

    Djeca su nam na moru, pa smo mi uglavnom na salatama.

    Ukiselila sam ljetne krastavce, to jedemo. Ima i svježih. Jučer sam napravila grčku salatu (blaženi Lidl - ima finog greek-style sira i crnih maslina bez koštica), povremeno okrenem neko meso na naglo i to je to, jer mm ne bi preživio samo na salatama, a i meni nije loše pojesti komadić. Povremeno pojedemo kakvu juhu (recimo od tikvice, to nam je fino).

    Isto - blaženi ekspres lonac - mlada cikla gotova za 10 min. Ukiselila sam par staklenki na klasičan način (iako ja više volim to pojesti svježe, bez zalijevanja octom), da imamo za slučaj hude sile & za starije članove obitelji.

    I krastavce sam ukiselila klasično (4 kg, možda ću još jer uvijek pola podijelimo), ali to je za topic o zimnici.

  32. #1682
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Cikla gotova za 10 min?
    Imam neki exspres lonac, nisam nikad radila u njemu

    Danas popecci od blitve i sezama, pire krumpir, umak od sampinjona i salata

  33. #1683
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,558

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Lol...
    Ja ne znam kad sam zadnji put nešto skuhala osim mahuna na salatu.
    Ja sam jučer sama sebi trebala nešto napraviti za ručak (nisam na GO, nego slučajno kod kuće radim). Odmrznula sam neki kao bolonjez s paprikom u posudi za jednu osobu i mislila da ću si skuhat tijesto. Kad je došlo vrijeme za jelo nije mi se ni to dalo Bilo je odlično samo (srećom skroz nemasno), zgrijala sam na tavi za palačinke da imam što veću površinu da skratim vrijeme, pojela to tak iz tave s vilicom i onda sam pred kraj malo potunkala s kukuruznim miješanim kruhom. Da li me opravdava što nemam klimu u stanu (ni na poslu) pa mi je mozak zakuhao

    Mi smo i u nedjelju i u ponedjeljak imali mahune na salatu s teletinom ispod peke koju su mi u subotu spakirali u restoranu jer nam je puno ostalo.
    Nadam se da se ovo ne ocjenjuje kao smrtni grijeh .
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.07.2015. at 09:37

  34. #1684
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,493

    Početno

    Jelena ovo se ocjenjuje kao odličan prijedlog kako si max olakšati i pojednostaviti život
    Posljednje uređivanje od flopica : 16.07.2015. at 09:48

  35. #1685
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Kakav smrtni grijeh, Jelena... pa to je super... nema boljeg!

    Nebesima zahvaljujem što imam dijete koje će između kuhanog i sirovog uvijek izabrati sirovo, a najviše od svega voli sardine... uz to malo kruha ili kus-kus (to ne brojim u kuhanje)... a MD-u uopće nije do hrane po ovoj vrućini.

  36. #1686
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    E da flopice... Smjehuljica stalno govori da bi jela paprikaš, (uopće ne znam od kud joj to... valjda od dede)... a ja nisam u životu skuhala paprikaš (do pred 5 godina sam bila vegetarijanac, ako me to može opravdati), a dedu ne bi pitala za recept, jer mi njegov nije fin. Molim recept na sunce.

  37. #1687
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Cikla gotova za 10 min?
    Imam neki exspres lonac, nisam nikad radila u njemu

    Danas popecci od blitve i sezama, pire krumpir, umak od sampinjona i salata
    Mlada cikla, promjera 5-7 cm.

    U ekspres lonac stavim 1,5 kg (ako je sitna), nalijem vode da ogrezne, a kad ventil zapišti, kuham deset minuta pa isključim plin, ali NE otvaram odmah nego pustim da se hladi tako, pod tlakom. Lonac je neki s istoka, zove se Peterhof - ovakav: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...Z0q4RDWhXg7PLk

    Cikla ne bi bila mekana da se lonac otvori odmah. Tu je trik.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2015. at 10:26

  38. #1688
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,493

    Početno

    Mojca radim po nekom jednostavnom receptu
    jednu sitno isječenu kapulu, češanj-dva češnjaka i jednu veću mrkvu popržim na masnoći
    dodam pileće meso isječeno na komade (ne valja file za ovo, bolje kad ima i malo kosti)
    dodam i žličicu mljevene crvene paprika i list lovora, te začinim ( a netko doda i isječenu paprika plus mljevenu)
    kad se malo izdinsta sve skupa, dodam grašak, a nakon 15 min. i krumpir isječen na kockice
    ako radiš s graškom iz konzerve njega dodaješ zadnjih 10 min.

    uz to domaći kruh i kisela cikla za salatu, meni najdraža kombinacija
    e da, umjesto krumpira možeš zamutiti i noklice no moji ih ne vole u ovoj kobinaciji

  39. #1689
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Ja mislila da u paprikas ide paprika. Kad ono - grasak

  40. #1690
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,558

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislila da u paprikas ide paprika. Kad ono - grasak
    Ne treba biti previše krut u tumačenju recepata

    Kod mene se na ulju dinsta dosta luka, pa se doda svinjetina, pa oguljeni paradajzi, pa naribana mrkva, jedna crvena paprika (na cca 500 g mesa), sol, papar (može i mljevene paprike, al ja to baš ne volim), zaliješ vodom da prekrije sadržaj i dinstaš sat vremena na laganoj vatri.

  41. #1691
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,558

    Početno

    Moj paprikaš je vjerojatno gušći od flopičinog i može i sa žgancima.

  42. #1692
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,493

    Početno



    pa ide, i mljevena paprika je paprika

  43. #1693
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,310

    Početno

    Riblja juha od glava i repova lokardLokarde u al foliji u tavi, klinci si budu krumpife skuhaliZa večeru bolonjez s tikvicama, tjesto

  44. #1694
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Hvala flopica.

  45. #1695
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    mi isto slabo kuhamo po ovoj vrućini.
    jučer smo eva tuna (super mi je ta, cijeli filet je), s kaparima, maslinama i pomidorima. maslinovo ulje preko. sve hladno :D
    kuhamo jedino mahune. i onda isto hladne na salatu. nas tri (m je s bakom u dalmaciji) pojedemo kilu mahuna, još unutra stavim tvrdo kuhana jaja.
    maksimum kuhanja je pašta. neki dan smo skuhali špagete, stavili maslinovo ulje, češnjak, malo čilija i naribali granu. ono talijansko aglio e olio. i brdo salate. ili stavim na špagete dimljenog lososa ili tunu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.07.2015. at 09:33

  46. #1696
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Ovako ja radim paprikas:

    Izdinstam luk, mrkvu, piletinu (batake, zabatke, moze i malo filea na kockice), tri vrste paprike (zuta, zelena, crvena, radi boljeg okusa i sarenila).
    Ubacim zacine - sol, papar, mljevenu papriku, lovorov list, podlijem vinom i kuham desetak min dok ne ispari.
    Dodajem pelat, protisnuti cesnjak, grasak i krumpir i nastavljam kuhati. Zalijevam vodom po potrebi.
    Pred kraj dodajem malo sampinjona narezanih na cetvrtine i kuham jos dok ne omeksaju.

    Meni je ovo prekrasno, bogato jelo koje moze sluziti i kao umak za tjesteninu, samo se u tom slucaju izbace krumpiri.

  47. #1697
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    orada i brancin i blitva...jedva čekam da dođem s posla i napravim jelo

  48. #1698
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Hladna krem juha od tikvica,popečci od tikvica i file lososa na naglo

  49. #1699
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Jučer tortelini sa špinatom i sirom+carbonara umak,miješana salata
    Sutra sataraš i pileći file na naglo
    U nedjelju izlet i roštilj na Mrežnici s društvom

  50. #1700
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,524

    Početno

    Sutra idemo na bazen Jezerčica. E sad, što imate od prijedloga za napraviti za staviti u onaj prijenosni hladnjak? što obično nosite? nama je već krumpir salate i pohane piletine "pun nos".

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •