Stranica 40 od 135 PrviPrvi ... 3038394041425090 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 6755

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    a normalnog su okusa? Gorkasti?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Jucer spinat i pileci fileti
    Danas grah s kobasicama
    Sutra varivo mahune i junetina

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    thx Peterlin!

    Fora je recept, ali mislim da ću normalni pizza nadjev stavljati, nekak mi ne šmeka patlidžan u to ...

  4. #4
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,517

    Početno

    danas pire krumpir i spinat

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Za sutra su moji naručili kiselo zelje s grahom.

  6. #6
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Šta od Nove godine nitko niš ne kuha, cccccc....

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    jučer sarma (zadnja iz friza)
    danas francuski krumpir (ipak nisam imala sve sastojke za pizzu)
    sutra grašak+piletina+knedlice na jušnato
    četvrtak pohano meso uz korabica čušpajz

  8. #8
    angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    899

    Početno

    Evo :
    Danas: juha od hokaido bundeve sa prosom, popečci od zobenih pahuljica u umaku od rajčica + pire krumpir
    Jučer: klincima ( i meni)varivo od kelja i leće,
    Mm i dedi-dinstani kiseli kupus sa špekom i njokima + kranjske kobasice
    Prekjučer; pileća juha, riža s povrćem i piletina u umaku od vrhnja, čoko muffini s borovnicama

  9. #9
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,527

    Početno

    juha od sjeckanog povrća (kapula, mrkva, koraba, celer) s kapancima
    pečena rebarca u medu, pečeni krumpir/batat, pečena roga

  10. #10
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,517

    Početno

    jucer pileci paprikas sa sirokim rezancima
    danas juha, musaka od krumpira i fasiranog, strudla od sira

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Vidim da niko niš ne kuha
    Da vas čujem,ideje...
    Isparila mi sva inspiracija

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da niko niš ne kuha
    Da vas čujem,ideje...
    Isparila mi sva inspiracija
    Istina je! Nekako se zadnje vrijeme nisam baš pretrgla kuhajući. Tak je ispalo - stalno vrtimo nekakve ostatke ili jedemo negdje vani. Čudan tjedan - bez ribe, ali to ćemo u subotu kad uspijem do ribarnice.

    Danas je mm zadužen za ručak - to znači da će donijeti špek fileke iz kantine s posla, he he he...

    A sad ozbiljno - evo našeg tjednog jelovnika (ofrlje, nisam sve zapamtila)
    - nedjelja: bila je juha od telećih rebara (meso mi je ostalo za ponedjeljak, to jedem samo ja), piletina iz woka, mlinci i cikla, pita od sira
    - ponedjeljak: varivo od krumpira i šampinjona, ostatak cikle (od mesa - bilo je ćevapa koje je poslala moja svekrva, kome je baš trebalo meso)
    - utorak: paradajz juha, špinat, njoke iz vrećice, pohanci
    - jučer: mm i ja jeli vani (silom prilika), za djecu juha od povrća, riža s povrćem (đuveđ iz Podravkine konzerve, požderali smo sav domaći), pečenice
    - danas - spomenuti fileki

    Za petak planiram fantaziju (mješavinu mahunarki i žitarica) ili leću sa zobenim pahuljicama - ovisno o tome što djeca odaberu. Unutra kockice špeka i to je to. Salata - cikla za starijeg sina i zelena iceberg za mlađega.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    moram planirati da mogu slijediti raspored,
    jedan dan mi dijete jede doma, drugi dan joj moram donijeti da pojede u putem između škole i aktivnosti, treći dan dođe doma u 9 navečer pa je glupo da joj dam neku tešku hranu ...
    i ne stignem svaki dan do dućana a do placa samo kad imam puuuno sreće

  14. #14
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Jucer varivo od graska, pohane tikvice i pirjana leca s komoracem.
    Danas pileca juha, kuhano meso i hren umak. Matovilac salata.
    Sutra peceni oslic s krumpirom preliven vinom i maslinovim uljem, zelena salata.
    U subotu polpete od puretine i tikvica, pirjane mahune, salata od krastavaca.

  15. #15
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    i meni je nestala inspiracija, tj cijelom obiteljskom kolektivu zaduženom za ručkove evo šta smo jeli zadnjih par dana, ali maltene stalno to vrtimo

    subota: riblja juha, komarča na gradela, blitva s krumpirima, pečene masline
    nedjelja: mesna juha, pečena teletina s krumpirima i batatom, kupus salata
    ponedjeljak: varivo od mahuna, graška i palente, neki izum mog muža
    utorak: pohana piletina i pire
    srijeda: varivo od leće
    danas mislim da tata pravi burek s mesom

  16. #16
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,054

    Početno

    ponedjeljak: juha od nedjelje, pohani karfiol i zelena salata
    utorak: juha od pilećih kostiju, grilana pileća prsa, šampinjoni, riža i zelena salata.
    srijeda: faširanci i kelj varivo
    četvrtak: pileća jetrica i kelj za mene i mm-a, sinovi pileća prsa i nešto za prilog možda palenta pa bude neki umak, zelena salata.
    sutra: ne znam, možda tijesto sa umakom od povrća ili neka riba ako nađem

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Niš,danas imamo zapečenu tijesteninu s brokulom i svježim sirom.
    A sutra?...pratim vas

  18. #18
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Jučer; ćufte, pire krumpir i salata.
    Danas: homemade pizza, za mm krvavice i kiselo zelje
    Sutra: orada i lešo blitva

  19. #19
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Saft tikvice, idem skuhati rižu i napokon je stigao mladi luk. Jeee

    Radit ću kolač od naranče.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.03.2016. at 19:36

  20. #20
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Sutra čimulice na lešo, popečci od prosa i povrtna juha.
    Ovo si pišem sada, da ne zaboravim što cu kuhat.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da niko niš ne kuha
    Da vas čujem,ideje...
    Isparila mi sva inspiracija
    Nas su ove viroze zavrtile u nekoj cudnoj okrepljujuce-dijetalnoj kombinaciji menija
    Dakle, svaki pon neka od nas krenula bi s temperaturom, to je bio signal za kuhanje pilece juhice.
    Pa je meni tjednima glasio ovako:
    pon - pileca juha, kuhano pilece meso, pire, umak od paradajza/hrena
    uto - od ostatka mesa napravim rizoto, salata
    sri - spinat, pofezne
    cetv - tu bi se vec oporavili, dohvatili bi obicno neku mesinu
    pet - ribice
    sub - juha od tikvica, pecenka, najcesce pureci zabatak, krumpir i mrkvica, salata
    nedj - juha od mrkvice, krumpir u tepsiji, salata

  22. #22
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Sinoć sam uništila makarone sa sirom. Takoreći ispali su kao tjestenina u umaku od tijesta. Previše bešamela, premalo sira. Sada ću morati nabaviti goleme količine paradajza i češnjaka da ipak to nekako provarim sljedeća dva dana.

  23. #23
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    u petak je kod nas bio rižot s porilukom i gljivama,
    subota: lignje, pečeni batat i poriluk, lešo brokula i ćimulice
    nedjelja: mesna juha, faširanci na gradela, pire, salata
    ponedjeljak: oslić, varivo od mahuna i graška
    danas: pečena piletina s krumpirima i batatom

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    nedjelja:pohanci,ječam,proso i salata od krastavaca+juneća juha
    ponedjeljak:seitan,restani krumpir i zelena salata
    danas:varivo od kelja i neke fine šunkice

  25. #25
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Stavila sam peći kruh od rižinog brašna, malo izmijenila recept i dodala još pšenično brašno. Uglavnom, nisam se držala uputa. Trebalo je staviti da se diže jedno tri puta po sat vremena, a meni se dizao samo kvasac i onda tijesto nekih 10 minuta. Nadam se da neće ispasti potpuni fijasko. Nakon toga pravim gljive s jajima.

  26. #26
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Tijesta s germom zahtijevaju strpljenje. Kad ti se ne da, ostavi tijesto da se diže prek noći u frižideru. Ali mora biti bar polovica pšeničnog brašna.

    Kod nas danas gulaš od junetine iz ekspres lonca, s mrkvom i mahunama + špecli i zelena salata. Subota je dan čišćenja pa obično imam takav ručak, bez komplikacija.

  27. #27
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Glede dizanja tijesta s germom u frižideru, nisam napisalq da treba biti u zatvorenoj posudi dovoljnog volumena da ne zbriše van kad se digne.

  28. #28
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Nije nešto ispao, ali bu se pojelo.

  29. #29
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    ja danas cufte radila, predobro su ovaj put ispale ! napravila za dva dana i super.

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  30. #30
    lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,647

    Početno

    Trebam savjet. Ne znam pripremati ribu. Al nikako. Mi to doma nismo skoro uopće pripremali, samo onaj panirani oslić, i ja sad ne znam djetetu speći ribu.
    U pećnici sam probala, više se skuhala nego spekla. Na tavi se spržila, skoro karbonizirala.
    Što je bitno kod toga? Puno ulja? Na tavi? U pećnici?
    Mislim nikad neće ispast ko na gradelama...

  31. #31
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam savjet. Ne znam pripremati ribu. Al nikako. Mi to doma nismo skoro uopće pripremali, samo onaj panirani oslić, i ja sad ne znam djetetu speći ribu.
    U pećnici sam probala, više se skuhala nego spekla. Na tavi se spržila, skoro karbonizirala.
    Što je bitno kod toga? Puno ulja? Na tavi? U pećnici?
    Mislim nikad neće ispast ko na gradelama...
    Koju ribu pripremaš?
    Ako je mala riba, ja ju pečem u tavici, a ako je velika u pečnici. Ne treba ti velika temperatura, a i brže je gotova nego meso. Ako pečem u pećnici onda ju prvo pokrijem folijom da se ne zasuši, a na kraju je otkrijem i zapečem. Treba naravno biti nauljena.

  32. #32
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    jučer: rizi-bizi, pečena puretina, coleslaw (slata od zelja, mrkve i majoneze)
    danas: ostaci od jučer, + saft od šampinjona i tijesto, salata od zelja
    sutra: pileća juha, mladi krumpir, kopar sos, salata (zelena ili matovilac)
    preksutra: pileća juha, dinstano kiselo zelje, restani krumpir

  33. #33
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    U čemu je problem ako bude malčice ko skuhana kada je u rolu?
    Ja bih ovako: oslić file natankat maslinovim, češnjakom, peršinom i ako ima ružmarina, u foliju i u peć.

  34. #34
    lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,647

    Početno

    A koliko dugo je pečete u pećnici? na kojoj temperaturi?

    Koliko dugo u tavi? Jel u puno ulja?

  35. #35
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko dugo je pečete u pećnici? na kojoj temperaturi?

    Koliko dugo u tavi? Jel u puno ulja?
    U pečnici oko pola sata (ovisi o veličini), s tim da je riba premazana mješavinom ulja, češnjaka, peršina i limuna, i podloga je nauljena.
    U tavi kraće, ne znam 10-15 min, dok nisu gotove. Ulja stavim par milimetera.

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    Citiraj modesty71 prvotno napisa Vidi poruku
    U pečnici oko pola sata (ovisi o veličini), s tim da je riba premazana mješavinom ulja, češnjaka, peršina i limuna, i podloga je nauljena.
    U tavi kraće, ne znam 10-15 min, dok nisu gotove. Ulja stavim par milimetera.
    baš tak, ja malo i pokrijem s poklopcem kad okrenem ribu, za onu u komadu je tolko pečenje, ako je filetirana max. 2x3 minute

  37. #37
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Ne kuham ništa. Ima juhica od jučer.

  38. #38
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Mahune varivo i pileće bijelo meso s curryjem.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    peterlin kako napravis ovu piletinu s curryjem? kakav to bude umak?

  40. #40
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin kako napravis ovu piletinu s curryjem? kakav to bude umak?
    Joj, nije to umak nego samo začin... Ja samo piletinu prženu na naglo posipam curryjem kao što bi posipala crvenom paprikom. Moj mlađi sin to obožava. Ispržim da dobije relativno rumenu boju, ali da se ne presuši, pa tek nakon toga solim i posipam curryjem. Obično stavim i grančicu ružmarina ili lovorov list, što mi se nađe pri ruci.

    Ako hoćeš da bude umak, uzmi pakiranje vrhnja za kuhanje. Kad je piletina pržena, izvadiš komade mesa u zdjelu, a u tavu frkneš vrhnje za kuhanje (2 dl) i 1 žlicu curryja, razmiješaš i pustiš da se zagrije skoro do vrenja. Skineš s vatre i umak preliješ preko mesa. To je dobar način da bijelo meso ne bude suho.

  41. #41
    Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagorje zeleno
    Postovi
    871

    Početno

    Pileća juhica, pileći saft + tjestenina, kiseli krastavci, sladoled

  42. #42
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Išla uzeti pile za malu, pa sam ostatak bacila na ulje, dodala vina, soli, papra, currya, i češnjaka. U svoj rapsodiji mirisa još sam ga na kraju zašpricala limunom. Čista improvizacija, a rezultat je prihvatljiv. Jestivo je, ali nije sada da svršim od užitka. Uvijek se nekako nadam da će jelo takvo ispasti, ali ne.

  43. #43
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Išla uzeti pile za malu, pa sam ostatak bacila na ulje, dodala vina, soli, papra, currya, i češnjaka. U svoj rapsodiji mirisa još sam ga na kraju zašpricala limunom. Čista improvizacija, a rezultat je prihvatljiv. Jestivo je, ali nije sada da svršim od užitka. Uvijek se nekako nadam da će jelo takvo ispasti, ali ne.
    Za svršavanje ti u ovom receptu fali - ružmarin. To je klasika.

    Idem pogledati ima li štogod na coolinarici. Ima: http://www.coolinarika.com/recept/pi...-bijelog-vina/

    * * *

    Da pitaš moju djecu, oni bi izjavili da fali soja sos (to ponekad napravim, mariniram piletinu u soja sosu ALI NE SLATKOM TAJLANDSKOM nego klasičnom) i onda ispržim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.04.2016. at 15:26

  44. #44
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    E, ružmarin, nikako da se sjetim pribaviti ga.

    Soja sos čuvam za striktno vegetarijanske recepte, ili sushi kada ga radim u rijetkim prilikama. Koji je isto vegetarijanski jer mi se gadi sirova riba. Imam samo slani tamari.

  45. #45
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    E, ružmarin, nikako da se sjetim pribaviti ga.

    Soja sos čuvam za striktno vegetarijanske recepte, ili sushi kada ga radim u rijetkim prilikama. Koji je isto vegetarijanski jer mi se gadi sirova riba. Imam samo slani tamari.
    Ružmarin za piletinu ja donesem od mame (svježi), operem i smrznem, narezan na 4 prsta duge grančice. Ne stavljam ga previše i tu grančicu izvadim prije serviranja, jer ima laksativni učinak. Nezamjenjivo za piletinu i janjetinu, a dobro ide uz puretinu i kunića.

    Suhi je isto dobar, ali ni blizu kao svježi.

    Btw. imala sam ga na balkonu, krasna velika tri grma, ali su mi se osušili prošlog ljeta. Neki dan sam posadila novi mediteranski aranžman: ružmarin, smilje i lavandu. Ružmarin uredno čerupam za kuhanje. Imam ga i ispred zgrade ovdje, ali tam se motaju susjedovi mački, pa mi baš i nije špica filma.

    Soja sos koristim s mjerom i ne ide mi u svako jelo, ali kad djeca trebaju nešto sama skuhati, jedno od jela koje znaju pripremiti je piletina iz woka (ta koja se marinira u soja sosu). Tamari je super.

  46. #46
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Stigao mi ružmarin. Još da se primi.

    Danas ovo:
    http://www.kingarthurflour.com/recip...alzones-recipe

    Neloše.

  47. #47

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Stigao mi ružmarin. Još da se primi.

    Danas ovo:
    http://www.kingarthurflour.com/recip...alzones-recipe

    Neloše.
    što je to EggPlant?

  48. #48
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    što je to EggPlant?
    Patlidžan, ali onaj američki, više bijeli nego ljubičasti. Zna ih biti na mom placu (Volovčica) za kupiti.

    Ček malo, potražit ću sliku.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.05.2016. at 10:05

  49. #49
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,012

    Početno

    Dinstana paprika, pile, kukuruz, sve začinjeno curryem, chillijem, dodan tamari. Okus je bio odličan.

  50. #50
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,026

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dinstana paprika, pile, kukuruz, sve začinjeno curryem, chillijem, dodan tamari. Okus je bio odličan.
    U ovom ti fali dinstani luk, he he he...

    A sad ozbiljno - moja djeca isto obožavaju te curry-chilly-tamari kombinacije.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •