fala cvijeto
ide sljedeci tjedan
i paprike
trebaju mi brzinski recepti...ne stignem nakuhavati, a i neeee daaaa miiii seeee
ja bih sad jedno mjesec dana jela po restoranima ili da mi netko dodje doma kuhati...
fala cvijeto
ide sljedeci tjedan
i paprike
trebaju mi brzinski recepti...ne stignem nakuhavati, a i neeee daaaa miiii seeee
ja bih sad jedno mjesec dana jela po restoranima ili da mi netko dodje doma kuhati...
od svega što je sasa nabrojala ja bi jedino tikvice mogla izgrilati i marinirati (no marinada sigurno ne bi bila kao njezina).
Ja ne volim klasičnu punjenu papriku, ja ju volim pečenu u pećnici sa grahom i malo junetine.
Danas juha od karfiola, pohane tikvice, mladi krumpir i kupus salata.
danas na Dolcu vidim papriku, i kazem MM.u - mogli bi sutra filanu
danas - punjeni patlidzani i tikvice, zapeceni u pecnici
paradajza salata
Ajme Jurana puno ti hvala bas. I drugima sto me hvale. Ali nije to nikakva visoka kuhinja. Samo stvarno jako i vise od svega volim kuhanje pa puno razmisljanja i puno citanja i puno kuhanja dovede do mozda malo netipicnijih jela. To nije bas velika umjetnost.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Imam bucu izrendanu, treba mi ideja koja bi išla u pećnicu, s puretinom,moze i riža bez mlijeka i jaja
Last edited by jelena.O; 03.07.2017 at 13:16.
Ako je zelena buča (a ne narančasta), onda samo bučnica dolazi u obzir. Ja sam za vikend radila bučnicu s cvebama i s makom, bez sira.
Uostalom, ako želiš slano, zašto ne bi u bučnicu umjesto sira stavila rižu kuhanu i puretinu (prepečeš na naglo na tavi pa narežeš na kockice)? Samo treba dooobro začiniti jer je inače bez ikakvog okusa i mirisa.
sasa to sto tebi nije umjetnost, za mene je nedokucivost. pa ti procijeni jel ili nije ipak umjetnost obicnom puku. ili ti ga talent![]()
evo jedna ljetna salata za tražitelje ljetnih salata
ima i ime, ali sam ga zaboravila
patlidžani nasjeckani na kockice i pečeni
slanutak kuhani
rajčice (sjeckane na male komade, ili prepolovljene cherry)
krastavci na kockice
svježi kozji sir
maslinovo ulje, sol, timijan, poprženi sezam, bosiljak
i kad smo kod toga, imamo proslavu rođendana u subotu, i fali mi ideja šta još da napravim slano za odrasle, uz gore navedenu salatu, nešto lagano, što se može unaprijed pripremit ranije (barem 80%)
ako tražiš salatu, onda šopska (paradajz, krastavci, paprika, luk, feta sir - sve izrezano na jednake komade), možeš dodatno obogatiti komadićima maslina i kukuruzom
a ako ti treba nešto drugo lagano, onda kiflice od lisnatog (samo ga razvaljaš i nema zezanja oko pripreme tijesta) i napuniš komadićima šunke i naribanog sira
Last edited by Boxica; 05.07.2017 at 08:30.
Ili Quiche lorraine, možeš ga napraviti u velikoj tepsiji pa rezati na kockice.
Ja bih ovako: unaprijed napravis labneh sa pistacijama, maslinama i maslinovim uljem- to je cas posla, a jako fino i osvjezavajuce. Labneh posluzis sa krekerima od parmezana i maka koji se isto mogu napraviti dan ranije ili ujutro i jako su brzi i ukusni. Onda bih posluzila mesne okruglice od puretine, mladog luka i lista korijandra u umaku od soja sosa i djumbira. One su zgodne jer ih isto mozes napraviti dan unaprijed i samo ispeci taj dan, ili cak ispeci ranije pa malo podgriajti u pecnici. Posluzis ih sa cackalicama kao finger food i umak sa strane. I mozda jednu ljetnu galetu. Sa cherry rajcicama i tikvicama i tome slicno. To se isto ujutro ispece. Eventualno ako volis i spretna si s vucenim tijestom unaprijed se mogu razvuc i napravit razne strudle- od standardnih sa bucom i sirom do malo netipicnijih primjerice s gljivama. Ako ti se sto od ovog svidi pisem recept.
sasa catering ideja ovaj put
super, sasa, nisam nikad radila labneh slani, samo slatki, ali vjerujem da je odličan dip. Pistacije i masline (crne ili zelene?) se samo sitno nasjeckaju unutra? Sad se mislim da napravim falafel uz njih, tako sam pokrila i svekrvu vegetarijanku
sad sam googlala šta je to galeta, i za to te molim recept
šopska salata mi je pala na pamet, ali relativno je slična ovoj sa slanutkom koju ću radit, pa ću je vjerojatno preskočit ipak
tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit
ja bih recept za te krekere i okruglice!
Ima na Dolcu kod one žene koja ima sve kozje, na jednom od ulaza u mliječni dio
Imaš na Dolcu - dolje između mliječnog i mesnog dijela štand s proizvodima od kozjeg mlijeka
Ja ne radim s kozjim jogurtom labneh, bolji mi je s kravljim. I dodajem za'ahtar! On mi je kljucan za labneh. Recepte danas dostavim za ovo troje!
Evo i galette https://smittenkitchen.com/2013/08/b...-and-zucchini/
Ove drugi su mi doma!
Za svekrvu osim galette je jako fina i parmigiana melanzana koja se isto samo zapece 5 minuta.
okruglice mesne.
prvo napravim umak, sećerni sirup od pola šalice vode i isto toliko šećera, u koji onda umiješam pola šalice soja sosa i pola šalice mirina, dodam puuuuuno nasjeckanog đumbira i iskuhavam na lagano dok nije sirupasto- 30-40 minuta uz povremeno miješanje.
okruglice onako standardno- meso, puno mladog luka, lišća korijandra, jaje, soja sos, sezamovo ulje, nekad i malo pancete- rolam i pržim desetak minuta na tavi, radim male okruglice onako kao orah neoljušteni. meso je najčešće puretina. jer je blaga i fino primi okuse.
krekeri od parmezana
210 g brašna
pola žličice pzp
pola žličice dimljene slatke paprike
malo kajenske paprike
malo soli i papra
165 g maslaca sobne temp
165 g parmezana svježe naribanog na sitno
80 g maka
pomiješati brašno, pzp, paprike, sol, papar
u drugoj psouditi izmiksati maslac s parmezanom pa dodati smjesu brašna, podijeliti na dva dijela pa svaki oblikovati u valjak promjera 3-4 cm. zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na minimalno 30 min. onda staviti mak na plitak tanjur, pa uvalajti svaki valjak u mak sa svih strana. ponovo u frižider na jedan sat. upaliti pećnicu na 180. kad je zagrijana rezati valjke na male kekse 5-8 mm debele i staviti na pleh na papir z apečenje. peći 12 min. ohladiti. jesti.
Jesi ga držala u frižideru dok se procijeđivalo i koliko dugo?
jesam, preko noći sam ga ostavila da se cijedi, ispala je količina otprilike pola kante (od cijele)
u subotu:
parmigiana di melanzana (prvi puta sam radila, fino je, ali bih voljela probati originalnu parmigianu, da vidim jel to sto sam ja napravila ok.)
za desert zalivena pita od jabuka
ja isto obožavam parmigianu i radila sam je već triput ove godine
više je volim jest hladnu nego toplu, pa mi je super za napravit ujutro, a jest popodne, zadnji put sam je napravila prije mora, da nas dočeka kad se vratimo, djeci smo samo dodali neke pileće medaljone na naglo
sad mi malo mama kuha, ja sam jedino u petak radila rižot s kozicama, i to sam prvi put napravila onako kako se to properly radi, da sam kupila friške kozice, očistila ih, od ljuski i glava skuhala temeljac i onda radila rižot. To se ne može usporedit koliko je bolje, a ni čišćenje kozica nije toliko pepavo kako sam zamišljala, ne znam zašto sam se toliko dugo tome opirala.
ništa nisam više stavila, samo sam prelila vodu preko, mislim da nisam ni solila jer je bilo fino slano od mora
ja sam isto u petak kupila kozice - i gledala na sat koliko mi treba za očistiti ih.
Točno pola sata kilu kozica. Radila sam polpete od njih inspirirana ručko kod Ugarkovićke. I jako su bile fine. Djeca oduševljena, ja malo manje jer ne volim pohati. No kako su stvarno bile dobre i izdašne, vjerujem da ću se još koji put upustiti u to.
Ja za rižoto baš uvijek radim temeljac od glava i ljuski. I bolji je što se duže kuha. Može se dodati i povrća - i ne mora. kako imam inspiraciju
Imate li neki svoj ili provjereni recept za parmigianu? Imam sve sastojke doma, čini mi se, a i čini mi se jako fino
Kozice, sad smo u 6 mjesecu bili na Mureru kod suprugove sestre, imaju ribara u obitelji pa smo dobili 3 i pol kile kozica, a na mene zapalo čišćenje, obećala sam sama sebi nikad više kozice!! :D (iako su bile predivne, naravno)
ja sam radila po ovom receptu
a ako imaš 3ipo kila za očistit, nije zgorega nabavit pomoćnika, točnije 3ipo pomoćnika bi ti trebala
ja parmigianu radim odoka, volim da imam već gotovu domaću šalšu da je ne moram posebno za to radit, znači ako kuham za špagete, pa napravim duplo
patlidžane narežem na fete i posolim, pa popečem na teflonskim tavama (onim za palačinke) s malo maslinovog ulja (prskam, da ne bude previše, jer one mogu jako puno upit)
onda slažem patlidžani, šalša, mozzarella, pa pospem češnjakom i bosiljkom, pa opet tako, gore pospem dosta parmezana, zalijem još maslinovim
eto, ako se to može nazvat receptom, količine stavljam koje imam
Super, hvala! Da, i ja sam 'odokativni kuhar', onako kako čega imam da mi po osjećaju ide količinski. Ide za vikend, ili možda dan ranije spremim balancane pa ujutro zapečem. Javim dojmove!
Kozice, djeca mi nisu htjela pomoći čistiti (moja mala i nećaci), šogorica je morala u polje, je, oko 2 i pol sata posla. A završile su u rižotu (u kojem je sve bilo domaće, pomidori, maslinovo, peršin - sve osim riže) Al ajde, obitelj je bila sretna pa sam i ja bila sretna![]()
patlidzan ja izrezem na debiljnu od cca 1 cm. stavim ga bez icega u pecnicu na 250 kratko.
a koristim ricotu.
A jel ih pustiš prije i ocijediš/okapaš? Balancane?
Last edited by MalaRiba; 10.07.2017 at 13:44.
ja sam probala radit sa ricotom i to mi nije bilo fino, tako da se držimo mozzarelle
Jedna fina ljetna salata:
Skuhaju se žute, okrugle mahune zajedno s 1-2 žuta krumpira na kockice.
Doda se tanko sjeckani luk, tostirani pinjoli, cheddar na kockice i file tune (ja sam iz konzerve, sigurno je još finije sa svježom). Začinila sam sol, papar, maslinovo, mrva octa i žlica senfa.
Jako fino je ispalo.