Page 47 of 130 FirstFirst ... 3745464748495797 ... LastLast
Results 2,301 to 2,350 of 6499

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    fala cvijeto
    ide sljedeci tjedan
    i paprike
    trebaju mi brzinski recepti...ne stignem nakuhavati, a i neeee daaaa miiii seeee
    ja bih sad jedno mjesec dana jela po restoranima ili da mi netko dodje doma kuhati...

  2. #2
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    od svega što je sasa nabrojala ja bi jedino tikvice mogla izgrilati i marinirati (no marinada sigurno ne bi bila kao njezina).
    Ja ne volim klasičnu punjenu papriku, ja ju volim pečenu u pećnici sa grahom i malo junetine.
    Danas juha od karfiola, pohane tikvice, mladi krumpir i kupus salata.

  3. #3
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    danas na Dolcu vidim papriku, i kazem MM.u - mogli bi sutra filanu

    danas - punjeni patlidzani i tikvice, zapeceni u pecnici
    paradajza salata

  4. #4
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ajme Jurana puno ti hvala bas. I drugima sto me hvale. Ali nije to nikakva visoka kuhinja. Samo stvarno jako i vise od svega volim kuhanje pa puno razmisljanja i puno citanja i puno kuhanja dovede do mozda malo netipicnijih jela. To nije bas velika umjetnost.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    maštovito kuhanje baš jest velika umjetnost

  6. #6
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    maštovito kuhanje baš jest velika umjetnost
    Točno.

    Treba misliti izvan okvira.

  7. #7
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,238

    Default

    Imam bucu izrendanu, treba mi ideja koja bi išla u pećnicu, s puretinom,moze i riža bez mlijeka i jaja
    Last edited by jelena.O; 03.07.2017 at 13:16.

  8. #8
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Imam bucu izrendanu, treba mi ideja koja bi išla u pećnicu, s puretinom,moze i riža bez mlijeka i jaja
    Ako je zelena buča (a ne narančasta), onda samo bučnica dolazi u obzir. Ja sam za vikend radila bučnicu s cvebama i s makom, bez sira.

    Uostalom, ako želiš slano, zašto ne bi u bučnicu umjesto sira stavila rižu kuhanu i puretinu (prepečeš na naglo na tavi pa narežeš na kockice)? Samo treba dooobro začiniti jer je inače bez ikakvog okusa i mirisa.

  9. #9
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    sasa to sto tebi nije umjetnost, za mene je nedokucivost. pa ti procijeni jel ili nije ipak umjetnost obicnom puku. ili ti ga talent

  10. #10
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    evo jedna ljetna salata za tražitelje ljetnih salata
    ima i ime, ali sam ga zaboravila

    patlidžani nasjeckani na kockice i pečeni
    slanutak kuhani
    rajčice (sjeckane na male komade, ili prepolovljene cherry)
    krastavci na kockice
    svježi kozji sir
    maslinovo ulje, sol, timijan, poprženi sezam, bosiljak


    i kad smo kod toga, imamo proslavu rođendana u subotu, i fali mi ideja šta još da napravim slano za odrasle, uz gore navedenu salatu, nešto lagano, što se može unaprijed pripremit ranije (barem 80%)

  11. #11
    Boxica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,402

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ...
    i kad smo kod toga, imamo proslavu rođendana u subotu, i fali mi ideja šta još da napravim slano za odrasle, uz gore navedenu salatu, nešto lagano, što se može unaprijed pripremit ranije (barem 80%)
    ako tražiš salatu, onda šopska (paradajz, krastavci, paprika, luk, feta sir - sve izrezano na jednake komade), možeš dodatno obogatiti komadićima maslina i kukuruzom

    a ako ti treba nešto drugo lagano, onda kiflice od lisnatog (samo ga razvaljaš i nema zezanja oko pripreme tijesta) i napuniš komadićima šunke i naribanog sira
    Last edited by Boxica; 05.07.2017 at 08:30.

  12. #12
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    kao snack zalogaje ili kao konkretan obrok iz tanjura?

  13. #13
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    kao snack zalogaje ili kao konkretan obrok iz tanjura?
    kao snack
    i može dan ranije i može ujutro

  14. #14
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    i koliko unaprijed? dan ranije ili tipa ujutro?

  15. #15
    suma's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    u sumi
    Posts
    193

    Default

    Pasteta, od ribe ili mesa ii graha//lece...

  16. #16
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Ili Quiche lorraine, možeš ga napraviti u velikoj tepsiji pa rezati na kockice.

  17. #17
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    catering?

  18. #18
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ja bih ovako: unaprijed napravis labneh sa pistacijama, maslinama i maslinovim uljem- to je cas posla, a jako fino i osvjezavajuce. Labneh posluzis sa krekerima od parmezana i maka koji se isto mogu napraviti dan ranije ili ujutro i jako su brzi i ukusni. Onda bih posluzila mesne okruglice od puretine, mladog luka i lista korijandra u umaku od soja sosa i djumbira. One su zgodne jer ih isto mozes napraviti dan unaprijed i samo ispeci taj dan, ili cak ispeci ranije pa malo podgriajti u pecnici. Posluzis ih sa cackalicama kao finger food i umak sa strane. I mozda jednu ljetnu galetu. Sa cherry rajcicama i tikvicama i tome slicno. To se isto ujutro ispece. Eventualno ako volis i spretna si s vucenim tijestom unaprijed se mogu razvuc i napravit razne strudle- od standardnih sa bucom i sirom do malo netipicnijih primjerice s gljivama. Ako ti se sto od ovog svidi pisem recept.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #19
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    sasa catering?

  20. #20
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    sasa catering ideja ovaj put
    super, sasa, nisam nikad radila labneh slani, samo slatki, ali vjerujem da je odličan dip. Pistacije i masline (crne ili zelene?) se samo sitno nasjeckaju unutra? Sad se mislim da napravim falafel uz njih, tako sam pokrila i svekrvu vegetarijanku

    sad sam googlala šta je to galeta, i za to te molim recept


    šopska salata mi je pala na pamet, ali relativno je slična ovoj sa slanutkom koju ću radit, pa ću je vjerojatno preskočit ipak

  21. #21
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    možeš i babaganush kao dip napraviti, ima finih patlidžana

  22. #22
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
    ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit

    ja bih recept za te krekere i okruglice!

  23. #23
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
    ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit

    ja bih recept za te krekere i okruglice!
    dakle ovaj labneh
    drugi put ću morat napravit i krekere s makom, ali i s falafelom i kupovnim krekerima je super išlo

  24. #24
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
    ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit

    ja bih recept za te krekere i okruglice!
    jaooooo link više ne radi, a jako mi treba sad

  25. #25
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    bety i sasa di nadjete koziji jogurt?

  26. #26
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ima na Dolcu kod one žene koja ima sve kozje, na jednom od ulaza u mliječni dio

  27. #27
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Imaš na Dolcu - dolje između mliječnog i mesnog dijela štand s proizvodima od kozjeg mlijeka

  28. #28
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ma nešto mi zvoni da sam ga vidila i u Konzumu

  29. #29
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ja ne radim s kozjim jogurtom labneh, bolji mi je s kravljim. I dodajem za'ahtar! On mi je kljucan za labneh. Recepte danas dostavim za ovo troje!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  30. #30
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Evo i galette https://smittenkitchen.com/2013/08/b...-and-zucchini/
    Ove drugi su mi doma!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  31. #31
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Za svekrvu osim galette je jako fina i parmigiana melanzana koja se isto samo zapece 5 minuta.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  32. #32
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    okruglice mesne.

    prvo napravim umak, sećerni sirup od pola šalice vode i isto toliko šećera, u koji onda umiješam pola šalice soja sosa i pola šalice mirina, dodam puuuuuno nasjeckanog đumbira i iskuhavam na lagano dok nije sirupasto- 30-40 minuta uz povremeno miješanje.

    okruglice onako standardno- meso, puno mladog luka, lišća korijandra, jaje, soja sos, sezamovo ulje, nekad i malo pancete- rolam i pržim desetak minuta na tavi, radim male okruglice onako kao orah neoljušteni. meso je najčešće puretina. jer je blaga i fino primi okuse.

  33. #33
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    krekeri od parmezana

    210 g brašna
    pola žličice pzp
    pola žličice dimljene slatke paprike
    malo kajenske paprike
    malo soli i papra
    165 g maslaca sobne temp
    165 g parmezana svježe naribanog na sitno
    80 g maka
    pomiješati brašno, pzp, paprike, sol, papar
    u drugoj psouditi izmiksati maslac s parmezanom pa dodati smjesu brašna, podijeliti na dva dijela pa svaki oblikovati u valjak promjera 3-4 cm. zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na minimalno 30 min. onda staviti mak na plitak tanjur, pa uvalajti svaki valjak u mak sa svih strana. ponovo u frižider na jedan sat. upaliti pećnicu na 180. kad je zagrijana rezati valjke na male kekse 5-8 mm debele i staviti na pleh na papir z apečenje. peći 12 min. ohladiti. jesti.

  34. #34
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Jesi ga držala u frižideru dok se procijeđivalo i koliko dugo?

  35. #35
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    jesam, preko noći sam ga ostavila da se cijedi, ispala je količina otprilike pola kante (od cijele)

  36. #36
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    u subotu:
    parmigiana di melanzana (prvi puta sam radila, fino je, ali bih voljela probati originalnu parmigianu, da vidim jel to sto sam ja napravila ok.)
    za desert zalivena pita od jabuka

  37. #37
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja isto obožavam parmigianu i radila sam je već triput ove godine
    više je volim jest hladnu nego toplu, pa mi je super za napravit ujutro, a jest popodne, zadnji put sam je napravila prije mora, da nas dočeka kad se vratimo, djeci smo samo dodali neke pileće medaljone na naglo

    sad mi malo mama kuha, ja sam jedino u petak radila rižot s kozicama, i to sam prvi put napravila onako kako se to properly radi, da sam kupila friške kozice, očistila ih, od ljuski i glava skuhala temeljac i onda radila rižot. To se ne može usporedit koliko je bolje, a ni čišćenje kozica nije toliko pepavo kako sam zamišljala, ne znam zašto sam se toliko dugo tome opirala.

  38. #38
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ja isto obožavam parmigianu i radila sam je već triput ove godine
    više je volim jest hladnu nego toplu, pa mi je super za napravit ujutro, a jest popodne, zadnji put sam je napravila prije mora, da nas dočeka kad se vratimo, djeci smo samo dodali neke pileće medaljone na naglo

    sad mi malo mama kuha, ja sam jedino u petak radila rižot s kozicama, i to sam prvi put napravila onako kako se to properly radi, da sam kupila friške kozice, očistila ih, od ljuski i glava skuhala temeljac i onda radila rižot. To se ne može usporedit koliko je bolje, a ni čišćenje kozica nije toliko pepavo kako sam zamišljala, ne znam zašto sam se toliko dugo tome opirala.
    E, baš mi je drago da si ovo napisala. Onda ću se I ja odvažiti
    Što si još stavila u temeljac?

    Parmigianu i muž I ja jako volimo.

  39. #39
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ništa nisam više stavila, samo sam prelila vodu preko, mislim da nisam ni solila jer je bilo fino slano od mora

  40. #40
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    ja sam isto u petak kupila kozice - i gledala na sat koliko mi treba za očistiti ih.

    Točno pola sata kilu kozica. Radila sam polpete od njih inspirirana ručko kod Ugarkovićke. I jako su bile fine. Djeca oduševljena, ja malo manje jer ne volim pohati. No kako su stvarno bile dobre i izdašne, vjerujem da ću se još koji put upustiti u to.

    Ja za rižoto baš uvijek radim temeljac od glava i ljuski. I bolji je što se duže kuha. Može se dodati i povrća - i ne mora. kako imam inspiraciju

  41. #41
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Imate li neki svoj ili provjereni recept za parmigianu? Imam sve sastojke doma, čini mi se, a i čini mi se jako fino

    Kozice, sad smo u 6 mjesecu bili na Mureru kod suprugove sestre, imaju ribara u obitelji pa smo dobili 3 i pol kile kozica, a na mene zapalo čišćenje, obećala sam sama sebi nikad više kozice!! :D (iako su bile predivne, naravno)

  42. #42
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by MalaRiba View Post
    Imate li neki svoj ili provjereni recept za parmigianu? Imam sve sastojke doma, čini mi se, a i čini mi se jako fino
    ja sam radila po ovom receptu

  43. #43
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    po mom izračunu - skoro dva sata čišćenja

  44. #44
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    a ako imaš 3ipo kila za očistit, nije zgorega nabavit pomoćnika, točnije 3ipo pomoćnika bi ti trebala

    ja parmigianu radim odoka, volim da imam već gotovu domaću šalšu da je ne moram posebno za to radit, znači ako kuham za špagete, pa napravim duplo
    patlidžane narežem na fete i posolim, pa popečem na teflonskim tavama (onim za palačinke) s malo maslinovog ulja (prskam, da ne bude previše, jer one mogu jako puno upit)
    onda slažem patlidžani, šalša, mozzarella, pa pospem češnjakom i bosiljkom, pa opet tako, gore pospem dosta parmezana, zalijem još maslinovim
    eto, ako se to može nazvat receptom, količine stavljam koje imam

  45. #45
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Super, hvala! Da, i ja sam 'odokativni kuhar', onako kako čega imam da mi po osjećaju ide količinski. Ide za vikend, ili možda dan ranije spremim balancane pa ujutro zapečem. Javim dojmove!
    Kozice, djeca mi nisu htjela pomoći čistiti (moja mala i nećaci), šogorica je morala u polje, je, oko 2 i pol sata posla. A završile su u rižotu (u kojem je sve bilo domaće, pomidori, maslinovo, peršin - sve osim riže) Al ajde, obitelj je bila sretna pa sam i ja bila sretna

  46. #46
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    patlidzan ja izrezem na debiljnu od cca 1 cm. stavim ga bez icega u pecnicu na 250 kratko.
    a koristim ricotu.

  47. #47
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    A jel ih pustiš prije i ocijediš/okapaš? Balancane?
    Last edited by MalaRiba; 10.07.2017 at 13:44.

  48. #48
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by MalaRiba View Post
    A jel ih pustiš prije i ocijediš/okapaš? Balancane?
    ne, i na ovaj nacin mi nikad nisu gorke. to su me naucili na nekom tecaju kuhinje.

    tang meni ricota ublazi salsu, a ni ne otopi mi se. iskreno do danas nisam ni znala ime tog jela, kojeg svi volimo, jer sam ga ucila na tecaju francuske kuhinje

  49. #49
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja sam probala radit sa ricotom i to mi nije bilo fino, tako da se držimo mozzarelle

  50. #50
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    Jedna fina ljetna salata:

    Skuhaju se žute, okrugle mahune zajedno s 1-2 žuta krumpira na kockice.
    Doda se tanko sjeckani luk, tostirani pinjoli, cheddar na kockice i file tune (ja sam iz konzerve, sigurno je još finije sa svježom). Začinila sam sol, papar, maslinovo, mrva octa i žlica senfa.
    Jako fino je ispalo.

Page 47 of 130 FirstFirst ... 3745464748495797 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •