Stranica 79 od 134 PrviPrvi ... 2969777879808189129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,901 do 3,950 od 6711

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Ja sam dva puta pekla kruh sa starterom. Malo sam probala ubrzati proceduru, pa mi rezultat nije savršen al skros je dobar za početnicu. Ni klasični kruh nisam puno puta pekla.
    I radila sam pizzu s tim tijestom. Predobra.

    sasa jesi možda kad pekla taj kruh a da si stavljala u hladnu posudu za pečenje? I čak i hladnu pećnicu?

    Nemam adekvatnu posudu pa mi je jako teško s njom manevrirat kad je vruća

  2. #2
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Nisam, uvijek u kipucu pecnicu i kipucu posudu. S poklopcem, sve zagrijavam na najvecoj temperaturi bar sat vremena. Ja se tim tijestom za kruh bavim kroz dva dana, ali to nije zapravo puno posla, vise je u pitanju ljubav i paznja, ali kruh je apsolutno neopisiv- mislim da nista ne radim bolje nego taj kruh.

  3. #3
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam, uvijek u kipucu pecnicu i kipucu posudu. S poklopcem, sve zagrijavam na najvecoj temperaturi bar sat vremena. Ja se tim tijestom za kruh bavim kroz dva dana, ali to nije zapravo puno posla, vise je u pitanju ljubav i paznja, ali kruh je apsolutno neopisiv- mislim da nista ne radim bolje nego taj kruh.
    a ja sam ga probala i potvrđujem

    nego, planiram ujutro u koricu po taj kvas, valjda se neće sve razgrabit
    nakon toga ću imati milijun pitanja
    a prvo imam već sad
    jel ga mogu hraniti običnim bijelim brašnom?

    munkice, hvala za recept, probat ću sigurno ovih dana

  4. #4
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Ovo je bio odgovor za Nano.

  5. #5
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Sasa, zasto ne posusis malo Chada za slucaj kataklizme? Ili vec jesi...
    Ja sam svoj razmazala tanko na pak papir i stavila na resetku da se prosusi. Vjerojatno je moglo i direktno na protvan. Nedavno sam ga aktivirala jer mi se ovaj u frizideru upljesnivio jer sam u zurbi dodala premalo vode.

  6. #6
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    pa nisam dosad jer nije bilo potrebe- sve se nadam da nece biti mada si u pravu, mozda je bolje za svaki slucaj. inače moj je muž jednom zabunom bacio Chada. skoro sam se razvela. spasio se tako što je u nevjerovatno genijalnom restoranu molio cheficu da mu da malo kvasa.

  7. #7
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Ako to nije ljubav sasa onda ne znam sto je.

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Hvala sasa. Meni je to okus kruha "djetinjstva". Kid nas nije bilo kiselog kruha i onxa bi ja uvijek nažicala starce da kupimo ogroman kolut pri svakom odlasku u špeceraj u Graz. Obožaavla sam ga.
    Da, nema puno posla samo ga treba dovoljno rano počet radit.

    Ja sam stavljala u hladnu vatrostalnu pisudu i hladnu pećnicu, i takvim postupkom se kruh dignuo ali ne dovoljno. Al skroz zadovoljavajuće. Sada razmišljam da ostavim tijesto da se duže diže. Ovaj put sam ostavila preko noći.

    I još po mom starom običaju, lijena sam vagat pa sve opet radim otprilike

  9. #9
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Oo, sad sam tek pročitala ovu romantičnu priču.

    Pa zakaj bi se razvela. Ja svako malo idem kemijat neki novi starter jer sad nemam bas dobar izbir brašna.
    Prvi sam radila s pirivim. I tada je kruh bio baš jako kusel, pa moji nisu htheli jesti. Pa sam napravila od bijelog

  10. #10
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Mozes bez problema. Ja hranim 20 g startera i 100 g vode i 100 g brasna. Nekad mijesam s integralnim. Ja ga puno koristim pa ga hranim svaki dan, znam mnoge koji ga drze u frizideru pa hrane prema potrebi. Kljucna je zapravo dobra posuda. Cast iron. S odgovarajucim poklopcem.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #11
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    jel imate link ili stari post za detaljan opis kako napraviti starter i kruh
    kvasac mi se blizi kraju, a brasna imam...

  12. #12
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Pogledaj tu
    https://oslanomislatkom.wordpress.co...elim-tijestom/

    Al sasa sigurno zna bolje

  13. #13
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    hvala Nano

  14. #14
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Imam zamrznute ostatke bifteka pa cemo ih spremiti na grill tavi, medium rare. Tko zna kada ce se opet bifteci jesti

    Uz to tjestenina u umaku od tartufa. Inace bih skuhala siroke rezance, ali sada imam masnice.

  15. #15
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Dodatak - za desert imamo brownies od kikiriki maslaca i dzema od maline. Mada je primjereniji za dorucak.

  16. #16
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Mislim da cu sutra sinovima prepustiti kuhaču, a to znači da ćemo jesti nešto od navedenog:

    - salata od tunjevine i kukuruza
    - tjestenina s tunjevinom, rajčicom i mozzarelom
    - kranjske kobase i grah-kukuruz salata

    Ne stignu ništa kompliciranije napraviti, a nije ni bitno. Danas uživaju u filanim paprikama.

  17. #17
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Telece snicle sa sopskom salatom.
    I vjerovali ili ne domaci kruh

  18. #18
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Bravo
    Teleći šnicli u saftu, rižoto s ostacima povrća: mladi luk, poriluk, medvjeđi luk

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Za sve one kojima se ne da gnjaviti sa starterom, a imaju doma prašak za pecivo, evo nekoliko recepata:

    Jučer sam pekla sirne pogačice:
    1 šalica (2 dl) svježeg sira
    1/2 šalice (1 dl) ulja - može maslinovo ili bilo kakvo
    1/2 šalice vrhnja - može kiselo, može za kuhanje - što se nađe
    1 žličica (čajna, ravna) kuhinjske soli
    1/2 praška za pecivo
    1 šalica kukuruzne krupice
    1 šalica zobenih pahuljica
    1 žlica sjemenki (suncokret, lan, bundeva - po želji)
    1/2 šalice običnog brašna (glatko T-550)

    Dok se pećnica grije na 200 oC, to se sve pomiješa u zdjeli. Na veliki pleh stavi se pek papir i žlicom se oblikuju pogačice (12 kom). Peče se pet minuta samo na donjem grijaču, pa još 10 na oba grijača s ventilatorom.

    ***
    Kukuruzni kruh bez germe - iz glave pišem, nadam se da neću ništa promašiti. Ovo mi je mjera za manji pravokutni pleh (28 cm, veličine cca A4 papira):

    2 šalice kukuruznog brašna
    1 šalica običnog bijelog brašna
    1 žličica soli (čajna, ravna)
    2 žličice šećera
    1/2 praška za pecivo
    1 šalica jogurta/vrhnja/mlijeka
    1/2 šalice ulja

    Peče se u plehu obloženom pek-papirom. malo dulje treba nego pogačicama, ali ista stvar, prvo par minuta na donjem grijaču, pa onda na oba dok ne dobije lijepu koricu - brzo je gotovo i nema nikakvih komplikacija.

    Offt. ne pečem to baš često, jer bi u protivnom imala 150 kila

  20. #20
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,716

    Početno

    Okus tijesta s kvasom se stvarno ne može s ničim uspiredit. Barem meni ne. Sam kaj bu to kod mene dovelo do značajnog povećanja kila

  21. #21
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Nešto slično ja radim za svog klinca tj. on radi sam

  22. #22
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,510

    Početno

    jučer: varivo ječam+grah
    danas: juha, bolonjez i penne
    sutra: planiram špinat i pire krumpir, možda kobasice uz to

  23. #23
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Jučer ćufte i pire krumpir, danas poriluk varivo, sutra tuna grill, baš sam ju napacala u maslinovo i češnjak, za prilog grah i krumpir salata i juha od buče i zelena salata

  24. #24
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Gulaš

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas domaća juha od rajčice, pržene lignje (za djecu), lignje sa žara (za nas), blitva/krumpir, pomfri, salata.
    Daj mi molim te pošalji malo. prefino

  26. #26
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    za rucak kelj varivo i poslije palacinke
    za veceru domaca pizza, dok jos imam kvasca za tijesto
    sutra muz radi srneci gulas i knedle

  27. #27
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    za rucak kelj varivo i poslije palacinke
    za veceru domaca pizza, dok jos imam kvasca za tijesto
    sutra muz radi srneci gulas i knedle
    ostavi di malo tjesta za idući put umješaš taj komadić kao kvas
    Stavi u neku manju zdjelicu i frk u frižider
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.04.2020. at 11:24

  28. #28
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Danas za dorucak pura s jogurtom, za rucak domaca kokosja juha i pizza da pocistimo ostatke po hladnjaku. I malo odmorimo zeludac.

  29. #29
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Jucer sam radila palacinke za dorucak, od ostatka je mm napravio za veceru pohane sa sunkom i sirom. Odlicno su ispale.
    Danas wok s piletinom.

  30. #30
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Meni je zanimljivo kak vama uvijek ostane palačinka nama nikad

  31. #31
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,762

    Početno

    ahahahaha ni kod mene, uvijek kažem napravit ću više tijesta da ima ujutro za doručak, i nikad mi ne uspije

  32. #32
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,330

    Početno

    Ma kod nas se pojede prije nek bude pečeno

  33. #33
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Ja sam jucer ujutro ispekla, i nas 4 pojelo ravno 3 za dorucak. Zato je za veceru planuo ostatak.

  34. #34
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Kod nas se isto ne pojede puno palačinki, nisu nam one baš tak neki specijalitet. :/

  35. #35
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Danas: juha, kuhano meso, paradajz sos, pire, pohana piletina, kupus salata, kolac
    Sutra: juha, francuski krumpir, kupus salata.

  36. #36
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,510

    Početno

    danas: ćevapi, domaći pomfrit, zapečeni grah, ajvar
    sutra: juha, pečena patka s mlincima, zelena salata. neki kolač će biti, nisam još odabrala koji

  37. #37
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,510

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    sutra: juha, pečena patka s mlincima, zelena salata. neki kolač će biti, nisam još odabrala koji
    Anin ludo čokoladni brownie
    iz današnje Dobre hrane

  38. #38
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Jucer: pizza
    Danas: pohana svinjetina (punjena kulenom, sirom i ajvarom), pire krumpir, umak od sampinjona i salata

  39. #39
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Juha
    Fasiranci i flekice s kupusom
    Muffini

  40. #40
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    juha, rostilj, peceni krumpir, razne salate
    ostalo je dosta toga (malcice smo pretjerali) pa ce isto biti i sutra uz neki novi prilog

  41. #41
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod mene slično, juha od gljiva, meso s roštilj tave, batat s maslinovim uljem, restani krumpir, zelje salata.

  42. #42
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,040

    Početno

    Mesna struca s krumpirom, mrkvom i paprikom, zelena salata, banana kruh s puno mrvica čokolade

  43. #43
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Jučer lungići pečeni u umaku od senfa i bijelog vina, pire i šparoge na maslacu i prezlama; navečer palačinke s naribanim jabukama
    Danas teleće pečenje s krumpirom i korjenastim povrćem
    Sutra ječmena kaša s bobom

  44. #44
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,762

    Početno

    Ja sam jucer radila onaj sasin vignole i super je bio! Uz njega piletina sa senfom i kaparima
    Danas je tata kuhao juhu, pecenu teletinu i krumpire, ja za desert paradizot, koji netragom nestade

  45. #45
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,795

    Početno

    Pileća juha, losos s grila, blitva, krumpirići, salata.
    Desert: čupavci

  46. #46
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pileća juha, losos s grila, blitva, krumpirići, salata.
    Desert: čupavci
    stigla pecnica?

  47. #47
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas ne kuham ništa, ostalo je od jučer...

    Večeras ću skuhati špek fileke, moji sinovi se unaprijed vesele... Nemam baš previše svježe salate, ali uspjela sam u Lidlu nabaviti kućicu miješane mlade salate (rukola, mladi špinat, mlada cikla). Žao mi je što nisam uzela dvije.

  48. #48
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Jucer butterflied chicken ili leptirasto pile na rostilju koje se preko noci pacalo u mokroj salamuri (brine) s cesnjakom, korijandrom, medom, bergamotom i timijanom i salata od boba, rotkvica i preserved limuna.

    Dan prije toga gusta juha od slanutaka s cherry rajcicama, komoracem, sourdough kruhom i pestom.

  49. #49
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Danas: juha, piletina i tjestenina u vrhnju
    Sutra: cufte (imam taman par komada za klince), pire i ostatak danasnjeg rucka

  50. #50
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Tjrstrnina s vrhnjem i povrcem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •