Stranica 98 od 131 PrviPrvi ... 488896979899100108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,851 do 4,900 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zato pitam i kod svakog videa za burek je postavljen sir periodički
    Moje je baš buhtasto kad je i štrudli
    I meni je sirnica puna sira, ali hoću baš probati napraviti burek.

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,289

    Početno

    S domaćim tjestom?

  3. #3
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    S domaćim tjestom?
    Naravno, razvlačim jufke od malih nogu....
    Piše na pakiranju "domaće kore"

  4. #4
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,863

    Početno

    Radila sam bolonjez i za razliku od inače dodala sam crvene leće i ispalo je tak fantastično da su me trnci prolazili dok sam probavala.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.11.2020. at 14:15

  5. #5
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam bolonjez i za razliku od inače dodala sam crvene leće i ispalo je tak fantastično da su me trnci prolazili dok sam probavala.
    mi radimo lećonjez
    iliti "bolonjez" s lećom umjesto mesa
    jako fino

  6. #6

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Danas buncek (naš domaći) + dinstano kiselo zelje s njokama.

    Sutra pileći paprikaš sa šurlicama (domaće) izelena salata.

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas krem juha od brokule i krumpira, krpice sa zeljem koje mi je svekrva poslala i pečene kobasice i krvavice. Za sutra kelj varivo i kuhana šunka
    Dosadan jesenski jelovnik poboljšan je voćnim kolačem sa šumskim jagodama iz leda. Drago mi je da ih još ima...

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Mi smo imali nedjeljni ručak. Pečeni picek, krumpir, batat, mlinci i salata. Za desert ostaci čokoladne parfe torte.
    Zamijesila sam kiseli kruh, uskoro ide na pečenje

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Javi kako je ispao. Moj sutra ujutro ide u rernu!

    Mi smo danas hambi, sve homemade. Jucer je bio saft i zganci, prekjucer pureci batak, umak od pecenja i riza. Sutra ce grah. Za petak jos nemam ideju...

  10. #10
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Izgleda da bu ovaj kao onaj koji mi je najbolje ispao. Konačno sam kupila raženo brašno pa je starter s njim

  11. #11
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    jučer grah s kiselim zeljem, neko suho meso unutra. nepečeni kolač s kokosom

    danas bolonjez

  12. #12
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Mi svako malo jedemo ostatke. Nikako se naviknut da nas više nije 4 neg 3. Tak da danas opet ne kuham.
    Još mi i frižider postaje problem. Male posudice s ostatcima mi užasno puno zauzmu

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mi svako malo jedemo ostatke. Nikako se naviknut da nas više nije 4 neg 3. Tak da danas opet ne kuham.
    Još mi i frižider postaje problem. Male posudice s ostatcima mi užasno puno zauzmu
    Ufff, slažem se... Mi nemamo viškova na ovaj način, ali imamo na drugi. Znam često odnijeti hranu svom bratu koji je samac i ne pada mu na pamet kuhati sarmu i slično, svekrva pošalje klopu nama, pa odnesemo mi njoj (isto uglavnom jela koja se ne isplati kuhati za jednu osobu) tako da vječito imam hrpe manjih posuda u frižideru i špajzi, punih i praznih. Čovječe, mogla bih otvoriti catering.

  14. #14
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    To mi je postalo stvarno opterećenje. Pogotovo kaj nitko od nas pretjerano ni ne voli pregrijanu hranu. Frižider je stalno jrcat. Nema mjesta za neki kremasti kolač, za kiselo tijesto koje se treba dizat i tako to. S tim da MM spada u muške koji malo jedu pa nemrem na njega računat da bu pojel ostatke

  15. #15
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    To mi je postalo stvarno opterećenje. Pogotovo kaj nitko od nas pretjerano ni ne voli pregrijanu hranu. Frižider je stalno jrcat. Nema mjesta za neki kremasti kolač, za kiselo tijesto koje se treba dizat i tako to. S tim da MM spada u muške koji malo jedu pa nemrem na njega računat da bu pojel ostatke
    Gdje je ona antirecesijska tema
    Meni ništa ne ostane. Jedino kad mi mama silom nešto uvali, pobrka mi cijeli tjedni ritam.
    Mi uvijek imamo koliko nam treba. Jedino što ako mi netko bane na vrata, nemam onako neke količine "ako tko dođe...". Korona minimira posjete pa sad to i nije problem.

    Ja sam zaredala nešto mesnatu hrane, nisam baš sretna, tako se potrefilo. Imali smo prvo dva dana gulaš vepar/junetina/svinja jedan dan sa slanim krumpirom, jedan dan s rižom i još je MM treći dan jeo s tijestom. Jučer sam skuhala svinjski file na saft, skroz nemasno, s hrpom piriranog povrća. Dva filea sam prvo u pećnici na 90 °C pekla 1,5 sat. Al opet za dva dana pa mijenjam priloge i salate. A bilo bi i za 3, ali ide u zamrzivač. Jedva čekam neko lagano varivo.

  16. #16
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?

  17. #17
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    Kapulicu, paprike, tikvice, grašak, izdanke soje, mrkvu, brokulu, kupus, mrkvu... ne sve odjednom, nego što se nađe.

  18. #18
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    što imam. a uvijek imam luk, mrkvu, celer, smrznuti grašak
    osim toga, tikvica, zelje, brokula, karfiol, svježa paprika ...

  19. #19
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da bu ovaj kao onaj koji mi je najbolje ispao. Konačno sam kupila raženo brašno pa je starter s njim
    Super! Ja ga hranim sa tip 700, uz 10% razenog. Cak sam razmisljala da jos smanjim razeno. Mislim da kod kvasa dosta ulogu igra ucestalost hranjenja.
    Ja ga hranim svaki dan i bas buja

  20. #20
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    Sto ima u frizideru
    Paprika, tikvica, mrkva, luk/poriluk...
    I obozavam idijske orahe ili kikiriki na kraju dodati

  21. #21
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Sto ima u frizideru
    Paprika, tikvica, mrkva, luk/poriluk...
    I obozavam idijske orahe ili kikiriki na kraju dodati
    X

    Moji sinovi obožavaju kukuruz šećerac, pa je to kod nas često. Ostalo je sve već spomenuto.

  22. #22
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Dosad sam stavljala slično - papriku, mrkvu, tikvicu, ponekad štapiće celera, luk (koji mi zna ispasti nekako gorak u woku :/ ). Grašak nisam dosad, al mi zvuči zanimljivo, kao i kukuruz.

    Brokulu nisam još nikad, al imam je sad u frižideru - jel je prvo malo prokuhate?

  23. #23
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dosad sam stavljala slično - papriku, mrkvu, tikvicu, ponekad štapiće celera, luk (koji mi zna ispasti nekako gorak u woku :/ ). Grašak nisam dosad, al mi zvuči zanimljivo, kao i kukuruz.

    Brokulu nisam još nikad, al imam je sad u frižideru - jel je prvo malo prokuhate?
    Da, ali može i bez blanširanja ako je tanko narežeš.

    Piletinu mariniram u sojinom umaku, češnjaku i kajenskom papru i još špricnem soja sos po povrću pri kraju.

  24. #24
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    a koje začine stavite?

  25. #25
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a koje začine stavite?
    U wok s piletinom i povrćem? Jao, nemam nekog recepta - uglavnom što dohvatim...

    Redovito stavljam korijander u prahu, soja sos (bez pretjerivanja) ili tamari. Đumbir (oprezno), ponekad kurkumu ili curry (ali to stoji na stolu, pa moj mlađi sin zasipava sve redom)...

    Ovisno o povrću stavljam ostale začine - ako imam unutra tikvicu ili mahune, stavljam kopar i kim. Ponekad stavim bosiljak i timijan.

    Od ostalih dodataka često koristim pržene suncokretove sjemenke, obične ili ove s čilijem: https://balticfresh.com/image/cache/...2L-800x800.png

    U neke kombinacije paše mi sezamovo i laneno sjeme, bundevine sjemenke golice, ma nema kraja kombinacijama...

  26. #26
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    E da, Peterlin, dobro si me podsjetila na mahune, njih obožavam u woku.

    Od začina stavljam zapravo vrlo malo - sol papar, eventualno chilly i korijander, ali obavezno soja sos.

  27. #27
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kad smo kod woka - ja moram jaaako dobro paziti da ne prekuham povrće, nego da mi ostane hrskavo. Često se zaribam s tim. Prije sam mrkvu drapala onim nožem za guljenje povrća, ali sam od toga odustala i sad je radije narežem na štapiće, kao i celer.

    Treba paziti na redoslijed - prvo meso, pa izvadim i stavim sa strane, pa onda povrće redom od onog koje se najdulje priprema (korjenasto), preko luka do lisnatog koje je odmah gotovo (kineski kupus).

    Fine su mi i one kineske tanke mahune graška, ali to ne znam gdje bih nabavila, osim ako ne kupim neku gotovu smrznutu mješavinu.

  28. #28
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Evo ovdje jedne mješavine začina za wok - piše koje su sve biljke unutra: https://farmashop.hr/trgovina/zacins...savina-zacina/

  29. #29
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    povrće ne volim kuhati prethodno. radije stavim ranije u wok (npr karfiol, koji je tvrđi i duže mu treba), skupa s mrkvom i celerom, pa omekša. Brokulu malo kasnije, recimo s tikvicom. volim da je povrće al dente.

    kad je samo povrće u woku (bez dodanih umaka kasnije), onda često stavim soja sos. Klasika malo papra ili čilija, soli po potrebi (ali u principu ne treba sol, ako ide soja sos).
    na tanjuru naribati malo sira.
    usitnjeni kikiriki kad stavljam, to ide na kraju u wok.

  30. #30
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Jelena, nama se smanjio broj ukućana. Otišao je onaj koji najviše jede. Vjerujem da ću se ufurat u novu situaciju ali mi još nije uspjelo. Kuhaš 19 godina, količinu postepeno prilagođavaš rastu djece. I onda se nekaj promijeni. Čak i manje kupim, al kad krenem trpat u lonac, količina ispadne za 4 osobe

  31. #31
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, nama se smanjio broj ukućana. Otišao je onaj koji najviše jede. Vjerujem da ću se ufurat u novu situaciju ali mi još nije uspjelo. Kuhaš 19 godina, količinu postepeno prilagođavaš rastu djece. I onda se nekaj promijeni. Čak i manje kupim, al kad krenem trpat u lonac, količina ispadne za 4 osobe
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    On se zna žaliti da mu je premalo. Iako sve rjeđe jer je prestao trčati, samo sjedi za kompom od jutra do mraka.

  32. #32
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    Legenda kaza da je na jednom rucku u Dalmaciji ostalo krumpira nakon rucka...

  33. #33
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    On se zna žaliti da mu je premalo. Iako sve rjeđe jer je prestao trčati, samo sjedi za kompom od jutra do mraka.
    otkad si napisala koliko jaja ti je dovoljno za večeru za vas troje, stalno se pitam jel ti muž gladan

    mi ćemo danas lagano, uzela sam malih mola i trlja, uz to planiram blitvu s krumpirimav i salatu cikla-mrkva-jabuka

  34. #34
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    otkad si napisala koliko jaja ti je dovoljno za večeru za vas troje, stalno se pitam jel ti muž gladan
    Ajme, ne znam kako mi je promaklo ovo.
    Nadam se da ga ne poznas u RL jer bi sve postalo jasno

    Ja ni ne znam da sam pisala o jajima.

  35. #35
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Nano, svaki puta kad ostane, smrznes pa jedan dan izvadis 3 razlicita jela pa sto se kome svidi...

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,289

    Početno

    Misliš da je to bilo u Dalmaciji?
    Kod mene doma se jelo puno krumpira,ok bilo nas je i puno ,a kod muža su tek toliko jeli jel svekar Međimurac nije volio krumpir. I kad dođeš u takvu kuću jedva pojedeš koji,zato sad guštam po svom,jedino mi žal kaj klinac ne smije ih ,tada ni bilo i češće.Muž pojede tel toliko,ponekad kad je jako fino napravljeno ,a naravno je skoro na knap jer diveći uzeli već podosta ,pa mu velim od kad ti to jedeš,ja mislila da je samo za nas troje.

  37. #37
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    danas tortilje s mesom i povrćem (ostaci bolonjeza od jučer )

  38. #38
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Tuna i krumpir salata

  39. #39
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Lički kupus

  40. #40
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Kako ja volim trlje. A na žalost MM ne. Onda radimo kompromis, djeca i ja trlje, on nekaj drugo.
    I sad čekam kaj će donijet sa ribarnice

  41. #41
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Losos u pećnici i nikako da se odlučim što ću za prilog, a već bih trebala početi kuhati... Imam glavicu kelja, jel ga probao netko nekad umiješati u pire?

  42. #42
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Mi cesto radimo prilog od kelja kuhanog s krumpirom: na kraju se malo usitni krumpir, posoli, popapri, nasitno cesnjak i obavezno kiselo vrhnje da sve poveze, prefino bude.

  43. #43
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    rosa, super zvuči, probat ćemo

  44. #44
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    rosa, super zvuči, probat ćemo
    Super, javi kak ste zadovoljni!

  45. #45
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Super, javi kak ste zadovoljni!
    Ma na kraju je mm rekao da je on kelj kupio za neki svoj recept s rolanim lungićem, pa sam ga morala ostaviti za to (danas on kuha, pa ću prijaviti kak je uspjelo )

    pa sam onda samo onda filete lososa ispekla u rerni, a za prilog pire s mrkvom i češnjakom, i miješanu salatu. I fini chardonnay

  46. #46
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Poriluk s rižom i faširanci. Kuglof banana nut bread.

  47. #47
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Juha, pohano i pire, djecja radost!
    I strudla sa grizom i visnjama.

    Za sutra se mariniraju rebarca. Uz to ce biti peceni krumpirici.

  48. #48
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Bečki, krumpir i blitva. Kiselo zelje na salatu. Palačinke

  49. #49

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Danas pileći paprikaš s domaćim šurlicama + zelena salata.

  50. #50
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Ispeći ću svinjsku koljenicu sa senfom. Hladno je i dobro će doći da pećnica dugo radi

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •