Imam super malu kuhinju i mali frizer, doslovno nemam gdje držat viškove hrane. Neće ni vidjet pire. Jučer nije htio ni čokoladni biskvit pojesti. Uzela sam uputnicu za kks, jer ovo više nisu samo... ne znam, moje loše vještine kuhanja. I dosta mi je da ništa ne mogu kuhati osim 2 stvari. Grah s kiselim zeljem nisam radila sto godina. :///
Danas grah sa suhim mesom.
Sretno Zuta.
Ja sam jedna od onih iz onih stoseva da svi sirupi za apetit sto sam ih popila
u djetinjstvu sada su proradili...
Odi se posavjetuj s ljecnikom, sretno...
U
medjuvremenu juhe, lakse je s ekspres loncem..
I uopce ne mislim da ne kuhas dobro...
Ne treba ti frizer za juhu za sve vas za 2 dana. Samo u frižider stavi. A meso iz juhe možete za jedan ručak pojesti (neki sa pireom, a neki bez).
Dobro je bar da juhu hoće jesti.
A jel hoće neko bazično meso npr. pečeni picek/zabatci/batci ili neki komad mesa u rolu s krumpirima. Večina klinaca to voli.
Preambiciozan plan. Od jurcanja okolo nisam stigla. Msm možda i bih, ali mi se nije kuhalo, već sam marinirala pileća krilca kratko i pržila u dubokom ulju. Vjerovale ili ne, prvi put, ispalo je odlično. Međutim klincima se ne sviđa što pilići imaju krvne žilice u krilcima.
tefil, kad meso baš pečem, a ne pržim, pileće, mali kaže da mu smrdi...
ovako hoće pojesti iz tave pečeni odrezak, sve dok nema umaka
iz pećnice ne baš
A onda ti nema druge nego šnicli - od čeg god klinci hoće jesti.
Jucer losos u tavi, blitva s krumpirom na lešo.
Danas juha, dinstano povrće s krumpirom, pureći odresci i zelena salata. Muškima sam spekla po šnicl na naglo, pa na tom ulju dinstala luk, papriku, krumpir prethodno u ljusci skuhan, dodala tikvice pred kraj i na samom kraju izblendani paradajz sa cešnjakom, bosiljkom i puno peršina. Ubacila par žlica te mjesavine i u juhu na kraju. Svoj šnicl sam skuhala u juhi.
Ispekla kruh.
Sutra smo pozvani na ručak. Nadam se da ce mi se navecer dati napraviti pekmez. Imam smrznutog voća za pekmez. Zadnju sam flasicu otvorila.
Jucer poslije posla sam pekla - kukuruzno, raženo, crno (Jurana me podsjetila na crno, tjesto sam prije posla zamijesila). Prebrzo se pojeo, prefriski je bio za veceru.
Danas opet, ovajput kukuruzno, psenicno integralno i bijelo brasno, ali sam tempirala da bude poslije vecere tako da se nadam da ce do ponedjeljla izdrzati.
Kad gledam po masi, pojede se puno kruha. Ali nitko od njega nije debeo. I dalje smo ispod 150 kg, svi troje zajedno. Moji mozda nisu rodjeni da budu debeli, al ja definitvno jesam.
Jelena, vaauu kako vas troje moze bit ispod 150kg??? Vi ste fenomen.
Mi smo mrsavi, ali ja s dvoje djece bome tučem 150 kila.
A da sam uzela muza...ihaaaj ...dobro on je i viši i jači...
Nema me cijeli vikend. Imaju lonac ragua i vjerojatno tjestenine.
Smisljam jelovnik za tjedan, stariji ode...
Za nas dvoje je tek muka sloziti jelovnik...
Vjerojatno puno juha od povrca, za dalje cemo vidjeti..
Al nismo ni visoki. Skupa smo cca 484
Ja sam najdeblja, definitivno. Jedina od koje bi se dali čvarci napraviti![]()
Ajme luda si totalno
Pa cek muz ti ima 64 kg???
Onda je fakat sićušan za muskarca, lako tebi njega nahranit.
Al i ti si vitka i fit, kakvi cvarci ženo draga...
Uglavnom ja danas kuhala nisam nego kcerka nesto s TikToka, odlicno joj je ispala puretina i prilog, mljaaac....
Ma zapravo je nebitna nasa statistika u ovoj temi, samo gledam - pojeli smo oko 1 kg kruha u 24 sata. MM uvjerljivo najvise. Dosta ljudi izbjegava kruh, a jede majoneza i vrhnje, meni nezamislivo, u prvom redu ne znam sto bi moje tijelo trebalo od majoneze, osim ako je neka fensi domaca. Tko ne voli kruh, ok, ali mislim da, ukoliko ne postoji medicinski razlog za to, nema potrebe izbjegavati. Samo sto se to odnosi samo na nas domaci kruh. U kupovnima nema uopce vlakana, tako da te ne brojim.
Je, domaći kruh se ne može mjeriti s kupovnim.
Danas rižoto s juetinom i povrćem.
Možda juha od bukovača, ako stignem.
A kruh smišljam kako bi bilo da ga zamjesim navečer pa sutra popodne tek pečem, možda s minimalno kvasca...
Mozes normalno zamijesiti tijesto, potapsaj s uljem i stavi odozgora plasticnu foliju. Stavi u frizider. Ne smijes ga pustiti da se zbilja digne pri sobnoj.
Kad ga izvadis, premijesi i pusti na toplom da se digne. Mozes i na sobnoj temp, ako imas vremena.
Nece drugi dan biti losije tijesto, moze samo biti bolje.
Problem je što mi ne stane u fružider najčešće, al sad je hladno pa može i na terasu...
Ovaj kruh možeš zamijesiti dan ranije:
https://forum.roda.hr/threads/66523-...highlight=Kruh
(a može se peći i u airfryeru)
Ma moze skoro svaki. To se zove hladma fermentacija i jako je rasprostranjena.
Jednom je J. Oliver na tvu rekao da propuh ubija germu. Kosjenka, morala bi pod poklopcem drzati vani tijesto, i to u hladu.
danas sarma i pire
jučer gotovi umak od rajčice sa širokim rezancima, kupus salata, bistra juha
Bijelo meso pečeno u frajeru, krmići na naglo, salata i neko povrće.
Danas gulaš od veprovine sa šurlicama.
Danas kuham i 2 ručka za naredna 4 dana (jer sam na putu) - grah s tjesteninom, čušpajz mahune s krumpirom, mrkvom i kobasicama
Fini rižoto od tikvica, korjenastog povrća i piletine, ispao je mljaaac a ja baš nisam ljubitelj riže, tjestenine i sl.
Dinstano povrce s crvenom lećom (luk, patliđan, mahune, crvena leća, povrtni temeljac, tikvica, shiitake, maslinovo, soya sos, mirin, na kraju zajedno miksan paradajz, cesnjak, bosiljak i persin).