Stranica 134 od 134 PrviPrvi ... 3484124132133134
Pokazuje rezultate 6,651 do 6,686 od 6686

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6651
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    daj tekstić
    https://poliklinika-helena.hr/nutric...vo-u-prehrani/

    Smotana sam

  2. #6652

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,153

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Neće vidjet juhu ako nije obična juneća. Navikao se na par stvari koje jedino hoće i sad iz tog uskog kruga izbacuje van pomalo.
    A meso iz juhe jel jede? Možda meso, pire i paradajz sos. Ili mu u juhu narezuckaj meso i mrkvu.
    U ekspres loncu je sve to brzo gotovo, a možeš skuhati i više, pa da imaš kroz par dana.

  3. #6653
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,925

    Početno

    Imam super malu kuhinju i mali frizer, doslovno nemam gdje držat viškove hrane. Neće ni vidjet pire. Jučer nije htio ni čokoladni biskvit pojesti. Uzela sam uputnicu za kks, jer ovo više nisu samo... ne znam, moje loše vještine kuhanja. I dosta mi je da ništa ne mogu kuhati osim 2 stvari. Grah s kiselim zeljem nisam radila sto godina. :///

    Danas grah sa suhim mesom.

  4. #6654
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Sretno Zuta.
    Ja sam jedna od onih iz onih stoseva da svi sirupi za apetit sto sam ih popila
    u djetinjstvu sada su proradili...
    Odi se posavjetuj s ljecnikom, sretno...
    U
    medjuvremenu juhe, lakse je s ekspres loncem..
    I uopce ne mislim da ne kuhas dobro...

  5. #6655

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,153

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Imam super malu kuhinju i mali frizer, doslovno nemam gdje držat viškove hrane. Neće ni vidjet pire. Jučer nije htio ni čokoladni biskvit pojesti. Uzela sam uputnicu za kks, jer ovo više nisu samo... ne znam, moje loše vještine kuhanja. I dosta mi je da ništa ne mogu kuhati osim 2 stvari. Grah s kiselim zeljem nisam radila sto godina. :///

    Danas grah sa suhim mesom.
    Ne treba ti frizer za juhu za sve vas za 2 dana. Samo u frižider stavi. A meso iz juhe možete za jedan ručak pojesti (neki sa pireom, a neki bez).
    Dobro je bar da juhu hoće jesti.
    A jel hoće neko bazično meso npr. pečeni picek/zabatci/batci ili neki komad mesa u rolu s krumpirima. Večina klinaca to voli.

  6. #6656
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,925

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

    Danas grah sa suhim mesom.
    Preambiciozan plan. Od jurcanja okolo nisam stigla. Msm možda i bih, ali mi se nije kuhalo, već sam marinirala pileća krilca kratko i pržila u dubokom ulju. Vjerovale ili ne, prvi put, ispalo je odlično. Međutim klincima se ne sviđa što pilići imaju krvne žilice u krilcima.

  7. #6657
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,925

    Početno

    tefil, kad meso baš pečem, a ne pržim, pileće, mali kaže da mu smrdi...
    ovako hoće pojesti iz tave pečeni odrezak, sve dok nema umaka
    iz pećnice ne baš

  8. #6658

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,153

    Početno

    A onda ti nema druge nego šnicli - od čeg god klinci hoće jesti.

  9. #6659
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Jucer losos u tavi, blitva s krumpirom na lešo.
    Danas juha, dinstano povrće s krumpirom, pureći odresci i zelena salata. Muškima sam spekla po šnicl na naglo, pa na tom ulju dinstala luk, papriku, krumpir prethodno u ljusci skuhan, dodala tikvice pred kraj i na samom kraju izblendani paradajz sa cešnjakom, bosiljkom i puno peršina. Ubacila par žlica te mjesavine i u juhu na kraju. Svoj šnicl sam skuhala u juhi.
    Ispekla kruh.
    Sutra smo pozvani na ručak. Nadam se da ce mi se navecer dati napraviti pekmez. Imam smrznutog voća za pekmez. Zadnju sam flasicu otvorila.

  10. #6660
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ispekla kruh.
    Jucer poslije posla sam pekla - kukuruzno, raženo, crno (Jurana me podsjetila na crno, tjesto sam prije posla zamijesila). Prebrzo se pojeo, prefriski je bio za veceru.

    Danas opet, ovajput kukuruzno, psenicno integralno i bijelo brasno, ali sam tempirala da bude poslije vecere tako da se nadam da ce do ponedjeljla izdrzati.

    Kad gledam po masi, pojede se puno kruha. Ali nitko od njega nije debeo. I dalje smo ispod 150 kg, svi troje zajedno. Moji mozda nisu rodjeni da budu debeli, al ja definitvno jesam.

  11. #6661
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,773

    Početno

    Jelena, vaauu kako vas troje moze bit ispod 150kg??? Vi ste fenomen.
    Mi smo mrsavi, ali ja s dvoje djece bome tučem 150 kila.

    A da sam uzela muza...ihaaaj ...dobro on je i viši i jači...

  12. #6662
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Nema me cijeli vikend. Imaju lonac ragua i vjerojatno tjestenine.
    Smisljam jelovnik za tjedan, stariji ode...
    Za nas dvoje je tek muka sloziti jelovnik...
    Vjerojatno puno juha od povrca, za dalje cemo vidjeti..

  13. #6663
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, vaauu kako vas troje moze bit ispod 150kg??? Vi ste fenomen.
    Mi smo mrsavi, ali ja s dvoje djece bome tučem 150 kila.

    A da sam uzela muza...ihaaaj ...dobro on je i viši i jači...
    64+54+30
    Malo nam fali

  14. #6664
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Al nismo ni visoki. Skupa smo cca 484
    Ja sam najdeblja, definitivno. Jedina od koje bi se dali čvarci napraviti

  15. #6665
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,773

    Početno

    Ajme luda si totalno

    Pa cek muz ti ima 64 kg???
    Onda je fakat sićušan za muskarca, lako tebi njega nahranit.

    Al i ti si vitka i fit, kakvi cvarci ženo draga...

    Uglavnom ja danas kuhala nisam nego kcerka nesto s TikToka, odlicno joj je ispala puretina i prilog, mljaaac....

  16. #6666
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Ma zapravo je nebitna nasa statistika u ovoj temi, samo gledam - pojeli smo oko 1 kg kruha u 24 sata. MM uvjerljivo najvise. Dosta ljudi izbjegava kruh, a jede majoneza i vrhnje, meni nezamislivo, u prvom redu ne znam sto bi moje tijelo trebalo od majoneze, osim ako je neka fensi domaca. Tko ne voli kruh, ok, ali mislim da, ukoliko ne postoji medicinski razlog za to, nema potrebe izbjegavati. Samo sto se to odnosi samo na nas domaci kruh. U kupovnima nema uopce vlakana, tako da te ne brojim.

  17. #6667
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Je, domaći kruh se ne može mjeriti s kupovnim.
    Danas rižoto s juetinom i povrćem.
    Možda juha od bukovača, ako stignem.
    A kruh smišljam kako bi bilo da ga zamjesim navečer pa sutra popodne tek pečem, možda s minimalno kvasca...

  18. #6668
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Mozes normalno zamijesiti tijesto, potapsaj s uljem i stavi odozgora plasticnu foliju. Stavi u frizider. Ne smijes ga pustiti da se zbilja digne pri sobnoj.
    Kad ga izvadis, premijesi i pusti na toplom da se digne. Mozes i na sobnoj temp, ako imas vremena.
    Nece drugi dan biti losije tijesto, moze samo biti bolje.

  19. #6669
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Problem je što mi ne stane u fružider najčešće, al sad je hladno pa može i na terasu...

  20. #6670
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,773

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma zapravo je nebitna nasa statistika u ovoj temi, samo gledam - pojeli smo oko 1 kg kruha u 24 sata. MM uvjerljivo najvise. Dosta ljudi izbjegava kruh, a jede majoneza i vrhnje, meni nezamislivo, u prvom redu ne znam sto bi moje tijelo trebalo od majoneze, osim ako je neka fensi domaca. Tko ne voli kruh, ok, ali mislim da, ukoliko ne postoji medicinski razlog za to, nema potrebe izbjegavati. Samo sto se to odnosi samo na nas domaci kruh. U kupovnima nema uopce vlakana, tako da te ne brojim.
    Slažem se, nema potrebe izbjegavat.
    I sve domaće je puno slasnije.

  21. #6671

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,039

    Početno

    Ovaj kruh možeš zamijesiti dan ranije:
    https://forum.roda.hr/threads/66523-...highlight=Kruh
    (a može se peći i u airfryeru)

  22. #6672
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Ma moze skoro svaki. To se zove hladma fermentacija i jako je rasprostranjena.
    Jednom je J. Oliver na tvu rekao da propuh ubija germu. Kosjenka, morala bi pod poklopcem drzati vani tijesto, i to u hladu.

  23. #6673
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    danas sarma i pire
    jučer gotovi umak od rajčice sa širokim rezancima, kupus salata, bistra juha

  24. #6674
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    nisam probala kruh u air frayeru
    netko ima iskustva s tim?

  25. #6675
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,773

    Početno

    Jučer varivo od mahuna.

  26. #6676
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj kruh možeš zamijesiti dan ranije:
    https://forum.roda.hr/threads/66523-...highlight=Kruh
    (a može se peći i u airfryeru)
    Tako nešto i radim, na tragu recepta od KAE samo sam zaboravila da može i treba toliko stajati..
    Juha od bunedeve, rižoto od bundeve i zelena salata ...
    Proteinski domaći kruh, pečena paprika i skuta za gablec, lan i kefir s kokos ćipsom i cimetom se podrzumijeva

  27. #6677
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma moze skoro svaki. To se zove hladma fermentacija i jako je rasprostranjena.
    Jednom je J. Oliver na tvu rekao da propuh ubija germu. Kosjenka, morala bi pod poklopcem drzati vani tijesto, i to u hladu.
    Nego šta, baka kad je krofne radila kuhinjska vrata nismo otvarali
    Obično i stavim poklopac, imam neke zdijele baš za dizanje tijesta spoklopcem .

  28. #6678

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,039

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam probala kruh u air frayeru
    netko ima iskustva s tim?
    Ja sam radila u airfryeru. Do pola bi ga ispekla u silikonskom kalupu, a onda bi ga izvadila iz kalupa i stavila direktno u airfryer. U pećnici mi ipak ispadne malo bolje ali u airfryeru je brže i jednostavnije, i ne zagrijem cijeli stan pećnicom.

  29. #6679
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    920

    Početno

    Ćušpajz od kelja i faširanci.

  30. #6680
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Juneći gulaš i žganci, zelena salata

  31. #6681
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    920

    Početno

    Bijelo meso pečeno u frajeru, krmići na naglo, salata i neko povrće.

  32. #6682

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,311

    Početno

    Danas gulaš od veprovine sa šurlicama.
    Danas kuham i 2 ručka za naredna 4 dana (jer sam na putu) - grah s tjesteninom, čušpajz mahune s krumpirom, mrkvom i kobasicama

  33. #6683
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,773

    Početno

    Fini rižoto od tikvica, korjenastog povrća i piletine, ispao je mljaaac a ja baš nisam ljubitelj riže, tjestenine i sl.

  34. #6684
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,033

    Početno

    Gulaš od jučer...
    Salata i prilozi po želji

  35. #6685
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,508

    Početno

    Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila u airfryeru. Do pola bi ga ispekla u silikonskom kalupu, a onda bi ga izvadila iz kalupa i stavila direktno u airfryer. U pećnici mi ipak ispadne malo bolje ali u airfryeru je brže i jednostavnije, i ne zagrijem cijeli stan pećnicom.
    ja bih preskočila prebacivanje
    to mi je tlaka
    probat ću od početka pa kako ispadne

    jučer pileći fileti začinejni i ispečeni u air frayeru
    komadi peciva s maslinovim uljem tostirani
    mlinci, kisela paprika



    danas sarma od nekidan i kuhani krumpir
    sutra je daleko

  36. #6686
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,585

    Početno

    Dinstano povrce s crvenom lećom (luk, patliđan, mahune, crvena leća, povrtni temeljac, tikvica, shiitake, maslinovo, soya sos, mirin, na kraju zajedno miksan paradajz, cesnjak, bosiljak i persin).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •