Peterlin prvotno napisa
nadam se da ti pekač ima poklopac...
Ako ima - nemaš brige.
Ako nema - poklopi nečim, makar folijom (iako ju ja baš ne volim koristiti tijekom termičke obrade, ali to su samo moje muhe u glavi) sve do pred sam kraj, pa tek zadnjih desetak minuta otvori da dobije koricu.
Drugi način za pečenje mesa u cijelom - ako nemaš poklopac, prije pečenja meso treba "zataliti" - uzmeš ulje (cca 1,5 dl) i dooobro ga zagriješ u džezvi ili nekoj drugoj posudi s ručkom, da se ne opečeš. Kad je ulje dobro kipuće, preliješ preko mesa koje je već smješteno u posudu za pečenje, tako da ulje "zapeče" žilice i stvori koricu. Meso će ostati sočnije.
Treći način - zapeci meso na tavi sa svih strana - to je isto, samo treba manje masnoće, ali ponekad je nespretno ako pečeš veliki komad.
Dobar tek!