Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
Rastika je divna. Nisi trazila recept, ali ipak. Rastici izrezes skarama onu zilu u sredini, pa smotas listove u cigaretu i narezes na tanke trakice (5mm). Onda napravis dresing od zgnjecenog mladog cesnjaka, naribanog parmezana, maslinovog ulja i soka limuna. Moze i chilija malo. Dodas soli i papra. To fino umasiras u rastiku i pustis malo (10min) da se sve prozme. Krusne mrvice napravis sama od nekog dobrog kruha, ja koristim svoj sourdough. Ne volim da su jako sitne. Nego ipak malo krupnije- to u blenderu napravim i poprzim ih na maslinovom ulju. Posipas rastiku s njima i limunovom koricom i dodatnim parmezanom.
A sad vignole. Na maslinovom ulju sotiras 15ak minuta dosta maldog luka nasjeckanog, malo speka ili prsuta i mladi cesnjak. Na laganoj vatri. Usput posolis i popapris. Onda dodas bob (koji ja uvijek blansiram i ogulim, ali vjerovatno ide i bez toga), grasak, sparoge nasjeckane, malo blitve ili rastike ako ti je ostalo od salate i dodas jedno salicu vode. Poklopis i pustis da njezno vrije kojih 20 minuta. To bude gusce konzistencije. Na kraju dodas limunovu koricu, nasjeckanu mentu i persin, limunovog soka, malo parmezana i pokapas s dobrim maslinovim uljem! Kolicine povrca variraju ovisno o stanju u frizideru.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislis na vignole? Evo tu je recept.
Da starter je ono što uzgojiš u teglici pa raste i pada, to je divlji kvas, i divan je. Moj se zove Chad i cudom nije stradao u potresu jer je hrpetina toga s te police pala i razbila se. S Chadom radim svasta- od kruha, preko foccacia, bombolina, pizza, burger peciva, bapki etc. I ne trebam germu!