mileram torta je odlična, brza i jednostavna. ja nekad umjesto potrebne količ milerama stavim pola sira pola milerama i isto bude superrr
danas kod nas pileća juha, pileći batci i mlinci , kisela salata
mileram torta je odlična, brza i jednostavna. ja nekad umjesto potrebne količ milerama stavim pola sira pola milerama i isto bude superrr
danas kod nas pileća juha, pileći batci i mlinci , kisela salata
zapečene palačinke sa svježim sirom i vrhnjem
Idemo popodne na roćkas tako da će ručak biti lagani. Juha s puno povrća i malo mesa.
Jucer: ravioli (tartufi) u tartufati, puretina, zelena salata
Danas: brancin, krumpir/blitva.
Sutra (i vjerojatno prekosutra): sarma, pire, cisti kukuruzni kruh.
Jelo pravo SARMA
juneća juha, pohana piletina, rizi-bizi, salata
danas varivo od mahuna s junetinom i prosom
sutra junetina a la wild, pire krumpir i salata od kiselog zelja
Danas je sv.Kata kokošica - misec dana do Božića
Zato spremam fritule. Al neznam šta ću za ručak
Jucer sarma i domace kobasice a danas teleci rizoto.
danas pileca juhica i krpice sa zeljem
sutra ista juhica, kelj na padelu i riba
srijeda varivo od lece i kupus salata
danas pečeno pile i zelena salata
sutra musaka
Teleće šnicle s pireom i šampinjonima, u umaku od vina.
To je bilo jučer, ali morala sam se pohvaliti, baš su dobro ispale
Danas bolonjez.
jučer faširke, pire i špinat
danas kuhana junetina, povrće, sos od hrena i rajčice
sutra dinstane but šnicle u umaku od kopra i njoke
pet prokulice na neki način (nisam smislila)
sesert ovih dana mileram torta (totalno se navukli)
dajte mi ideje za prokulice.ekipa baš i nije da ih obožava pa neki zanimljiv recept tražim nebi li im nepce privuklo pažnju na prokulice
Jucer domaca teleca juha s puno povrca. Skoro opala sa stolice kad sam vidjela koliko je mesa E. pojela - voli ona meso, ali leso inace bas i ne.... Valjda joj je bas odgovaralo (prehlada).
Danas minestrone juha, prebogata povrcem, i uz to domaci LC kruh s maslacem.
zapečeni grah + zelena salata ili kiseli kupus na salatu
pohani pileći šnicli + rizi bizi + zelena salata
Dinstano zelje, žganci i domaće kobasice.
Jucer: piletina u woku sa paprikom "u boji" i umaku od vrhnja, uz to krumpir kuhan na pari i zelena salata. Za desert crostata s kakao-kremom.
Danas MM pravi morski rizoto, uz to krastavac-salata.
Jučer varivo s bijelom rotkvom,korabom,tikvicom i još raznog povrća + heljda. (Izvadila iz škrinje zalihe povrća)
Danas pečena honey krilca, lešani fažoleti!
Danas: pileca juha,puretina punjena svjezim sirom i spekom,pire od kelja,kisela salata(tursija)
Sutra: teleci odresci na podlozi od dinstanog luka,police,salata od kiselog kupusa
pileća juha i pita s porilukom.
Špek fileki, krumpir u slanoj vodi, 2 vrste salate ( od kineskog kupusa i cikla).
Ispekla jogurt pitu po novom receptu za probu, mm i njegova mama su se raspametili.
Kakva ti je to jogurt pita?
Moze recept?
Posljednje uređivanje od zhang : 30.11.2013. at 22:56
špek fileki, ja ih volim za razliku od mojih ukućana tako da ih radim 1x/2-3 god ali sam danas nadoknadila
danas sveki kuha - pašticada i domaći njoki
danas MM kuha, lungić u nekom saftu sa spätzlama i opet kineski kupus za salatu
Zapečena pasta sa sirom, kiselim vrnjem i tunjevinom
Ma bilo je već tih recepata po forumu, to je ona lažna pita koja izgleda da je od sira, a nema sira u njoj. Kolegica je neki dan na poslu slavila rođendan i donijela je tu pitu. Odmah mi se dopala pa sam užicala recept. Evo ga:
JOGURT PITA
Tijesto:
25 dag brašna (oštro)
17 dag maslaca
10 dag šećera
1 prašak za pecivo
4 žumanjka
Nadjev:
15 dag šećera (stavila sam 10 dag + 1 vanilin šećer)
3 čvrsta jogurta
2 polumasna kisela vrhnja, "plava"
5 jušnih žlica oštrog brašna
----
čvrsti snijeg od 4 bjelanjka
Priprema nadjeva: Sve osim snijega promiješati mikserom, a na kraju ručno umiješati snijeg
Priprema (bitno je planiranje vremena jer tijesto mora stajati 1 sat):
Umijesiti tijesto i razdijeliti ga na dva dijela (manji dio - cca 60% za podlogu, 40 % za pokrov). Manji dio zamotati u prozirnu foliju i zafrljiti u zamrzivač na sat vremena, veći dio u hladnjak na sat vremena.
Veći dio tijesta razvaljati u pleh, preliti nadjevom, a gore na ribež za jabuke naribati manji dio.
Peče se cca 40 min na 180oC. Pećnicu prethodno treba ugrijati. Ako je s ventilatorom, onda je temperatura niža - cca 150-160oC. Gotovo je kad dobije lagano rumenu koricu.
Puretina u bijelom umaku i tjestenina. Kupus i cikla salata.
U nedjelju teletina u umaku od vina i gljiva i cous-cous, te salata od rajcica i mozzarelle. Na desertu bili vani (topla strudla od jabuka).
Danas govedja juha sa zvjezdicama, omlet, salata od krastavaca. Ako stignem, i LC kruh.
Kokošja juha od jučer, mesna štruca i salata od crvenog meksičkog graha.
Jučer su osim juhe bila pileća jetrica i srca i riža s graškom, zelena salata i radič.
Sirovi ručak - špageti od tikvica, umak od indijskih oraščića, češnjaka, bosiljka, sušenih rajčica i malo svježih. Desert - kuglice od badema, datulja, cimeta, đumbira, soka naranče.
Lešo piletina sa mrkvicom, krumpirom i juhicom