Očistimo srdelice (a može i druga riba, jedino nam je mol bio promašaj jer je presuh).
Narežemo povrće (krumpir, tikvice, mrkva, paprika, batat... što trenutno imamo).
Istresemo na pleh, na papir za pečenje, malo polijemo maslinovim uljem i začinima po želji (pažljivo promiješamo).
I gurneš u pećnicu.
Pazimo da bude manje-više u jednom sloju, odn. da nije pretrpano pa se lakše zapeče. Stavimo na oko 180 stupnjeva da se to pomalo peče. Pred kraj malo pojačamo za zahrska, ali ne pretjerano. Po potrebi okrećemo i miješamo. Nekad i zaboravimo.Ne bude presuho i zato nam je super.
Juneća juha, lešo meso, prženi krumpirići i miješana salata od ribane cikle i kristalke. Za desert ili bolje rečeno večeru - tiramisu (koji je ispao savršeno).
Sutra: svinjske šnicle u umaku od vina i krumpir s maslacem i peršinom. Za salatu možda krastavci?
juha od rajčice, pileći ražnjići, rizi bizi. desert jagode sa šlagom
Jučer pečena janjeća rebarca s puno povrća i krumpirića, danas odrezak od tune i salata od svježeg špinata i parmezana.
I da sam vrijedna domaćica skuhala bih odmah opet ono varivo od boba i ječma za sutra, jer je prefino, ali baš mi se i ne da :/
Juha,Pileca prsa i zabatak marinirani u jogurtu i curyu i ispeceni u pecnici sa krimpiricima,salata od paradajza i krastavaca![]()
lignje s krumpirima i paprikama u pecnici
potocnica na salatu
Njoke sa 3 vrste sira i zelena salata
mladi krumpir, zelena salata, trešnje i jagode za desert
Jučer lagano varivo od kelja. Za večeru topli sendviči.
Prekjučer varivo od krumpira i pilećih prsa.
Gulas od svinjetine,torta od bjele i tamne cokse
Shepherd's Pie i zelena salata.
Za desert homemade puding od limuna.
Jučer: Špagete s tikvicom, mrkvom i češnjakom na maslinovom ulju, krastavci na salatu.
Danas: varivo od leće i ječma, salata - svježa ribana cikla.
ovaj tj:
pileći kepap u lepinji s vrhnjem
junetina u pivu + pire
faširanci + sataraš + riža
pileći ražnjići (uz dodatak paprike i slanine)+ pommes
pastrva s krumpirom i blitvom
uz sve ogromne količine sezonske salate i sladoled Burbon vanilija iz Lidla s dodacima musla ili šarenih bombončića, svježeg voća, preljeva (po željama)..za desert
Ćufte u paradajz umaku i pire
Mi opet po tikvicama - ovaj put punjene (s piletinom i raznim povrćem).
Gulas od jucer i pita od sira i krumpira
Nista.... unazad mjesec i pol 3 puta sam mozda kuhala... zadnje mesnu strucu prije mozda 3 tj..
Prekjučer su bile špagete sa purećim bolonjezom i šopska salata
Jučer krumpiri ploške, divlje gljive (zlatni šampinjoni i lisičarke) i pureći medaljoni sve zajedno zapečeno po Jamie Oliver receptu
Danas vegetarijanski quiche od bundeve i poriluka
Sutra tortilje s piletinom
Jucer: kraljevska salata
Danas: pita od krumpira i sira
Pita od sampinjona i piletine
Punjeni i zapeceni sampinjoni
Njoke u umaku od vrhnja i sampinjona,paradajz i krastavci
Pileca juha,mesna struca i pileci zabatak sa mlincima,zelena salata
Brancin i razno povrće - sve pečeno u pećnici.
danas sam zabrijala na "nedjeljni" rucak pecena piletina, mlinci i zelena salata![]()
Gulas od svinjetine sa punooo povrca i pite: krumpir i sir,krumpir i mljeveno.
Jučer: pohana piletina, povrće na maslacu
Danas: ostaci pohane piletine, umak od mrkve, karfiol na pari
Sutra: Enchilada Mexicana (opet, s piletinom), zelena salata
Danas - sataraš s rižom
Sutra - tjestenina s umakom od blitve
Četrvtak - patlidžani punjeni mljevenim mesom
Petak - varivo od kupusa
WOK od dvije vrste mesa (piletina, puretina), povrće, soja sos, riža
WOK od dvije vrste mesa (piletina, puretina), povrće, soja sos, riža
Pečena kokoš i mladi krumpiri, mlinci, zelena salata. Nije me bilo dugo doma pa ispunjavam MD-ovu želju!
Tako i ja 2-3 puta godišnje ispoham piletinu i ispečem je uz krumpire, MM-u u želju. Meni je tlaka pohati, a i nije baš najzdravije jelo.
Mi ćemo danas pileći curry s rižom, za desert imam spreman keks u pudingu rashlađen u zdjeli. Ok, nije ni to u skladu s prehrambenom piramidomali isto spada u one deserte "dvaput godišnje"
![]()
Da se i ja upisem nakon poduzeg vremena...pileca juha, piletina s gril tave, rizoto s tikvicama i zelena salata! Za desert, cokoladni sladoled i visnje
Zobena kasa sa grahom i suhim mesom
Svinjski lombul u umaku od crnog vina i pekmeza od šljiva, rižot od povrća.
Punjena paprika,pire krumpir
Kolač od trešanja,ima ih previše pa da iskoristim
Kraljevska salata i palacinke sa nutelom