ma d,a za veceru je to i meni ok. jer je juha gusta i zasitna. a ako neko hoce moze uzet komadic sira, ili slanu srdelu na kruh..ili slicno.
mi isto gledamo da navecer jedemo manje i jednostavnije.
cura jede u skoli, muz uvijek ruca u pauzi posla, on ide rano i vraca se kasno s posla (ovdje je to uobicajno, svi restorani nude nmittagsmenu-e po vrlo prihvatljivim cjenama), ja kako kad, tako da navecer u principu ide nesto laganije.
pitala sam zato, jer me uvijek isfrustriraju te brzine kuhanja, koji ljudi opisuju na forumu. ja mislim da sam brza i okretna, pa ipak mi ne uspijevaju ti ruckovi od 10 minuta.
onda sam vidjela da apri obicno radi jedno jelo (a ne juhu, glavno, prilog, salata) pa sam to od nje za navecer i pokupila. naprosto jedno jelo i salata. odnosno ljeti i samo neka bogata salata. kisss apri
beti me tamo bacila u komu sa svojim ruckom od 27 minuta.
ali ja nemam expres lonac (nekako imam averziju, ni sama ne znam zasto), tako da je mesna juha od 10 minuta nemoguca, osim toga puno povrca znaci i puno posla. snicle mozes ta 4 minute, ali mi snicle ne jedemo cesto.
recimo kad radim minestrone juhu, ako oni na pijaci nemaju vec izrezanu mjesavinu (nekad imaju), traje dok ja to sve sasjeckam, pa 10-at minuta. i dok zazutim kapulu, ubacim - proces pripreme je 15 minuta. pogotovo ako jos extra sa strane kuham mladi grah, koji pri kraju ubacim u minestrone.
pa ako uz to, recimo na vikend, ako ide povrce i neka riba ili pile u pecnici, dok to sve nasjeckas, poslozis.... i salata... ispod 40 minuta meni ne ide.
eve preksinoc sam radila mahune u salsi i proso, i trebalo mi je dobrih pola sata. a to je fakat jednostavno jelo. ali dok ocistim peteljke mahuna i nasjeckam ih, ode 10 minuta. stavim na paru- posto su debele mahune u igri, treba im 20 minuta.
za to vrijeme stavim proso- 15 minuta, dok se kuha proso napravim salsu, opet 10 minuta (nasjeckaj cesnjak, persin, bosiljak...) dakle ispod pola sata ne ide, ato je fakat brzo i jednostavmo jelo.