Page 12 of 132 FirstFirst ... 210111213142262112 ... LastLast
Results 551 to 600 of 6554

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #551
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Jučer me uhvatila neka manija kuhanja, iako sam imala ručak skuhan još od nedjelje (varivo od ječma i poriluka), skuhala sam još juneći gulaš s njokima, a onda sam do 10 navečer nakuhavala lončinu graha da ga zaledim za dane kad neću imati ovakvu inspiraciju. Fakat ne znam što me uhvatilo, nije to baš često tako

  2. #552

    Default

    A ja danas pravila divan kolac


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #553
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    toliko se o hrani piše na forumu zadnjih dana da se moram tu javiti. jučer rižoto sa pancetom, shitaki gljivama i celerom i salata od rikole, danas lokarde na grilu i salata od rikole, cherry rajčica, skute i pinjola, sutra turske mesne okruglice i salata od cvjetače sa grožđicama, bademima i prženim kaparima, prekosutra juha od hokaido tikve sa kiselim vrhnjem, prženim košticama bundeve i malo pancete, a u petak planiram srdele ili incune, još nisam sigurna kako ću ih pripremiti. u subotu negdje vani, a u nedjelju u dezurstvo nosim parmigiana di melanzana, da produljim ljeto barem okusnim pupoljcima.

  4. #554
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    turske mesne okruglice

    Moze recept za ovo?
    Tenks

  5. #555
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    pola kile mljevenog mesa

    2/3 salice svježih krušnih mrvica
    1/4 šalice vode

    1 čajna žlicica soli
    1 jaje
    2 češnja češnjaka
    pola žličice mljevenog kumina
    pola žličice mljevenog korijandra
    mala chillija
    2 velike žlice tostiranog sezama

    dakle, sve pomijesati, raditi kuglice veličine loptice za golf, popeći ih sa svih strana na tavi te staviti u pećnicu na 180 na još 20ak minuta.

  6. #556
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    toliko se o hrani piše na forumu zadnjih dana da se moram tu javiti. jučer rižoto sa pancetom, shitaki gljivama i celerom i salata od rikole, danas lokarde na grilu i salata od rikole, cherry rajčica, skute i pinjola, sutra turske mesne okruglice i salata od cvjetače sa grožđicama, bademima i prženim kaparima, prekosutra juha od hokaido tikve sa kiselim vrhnjem, prženim košticama bundeve i malo pancete, a u petak planiram srdele ili incune, još nisam sigurna kako ću ih pripremiti. u subotu negdje vani, a u nedjelju u dezurstvo nosim parmigiana di melanzana, da produljim ljeto barem okusnim pupoljcima.
    Ajme ni Ana Ugarković se ne bi posramila :respect:

  7. #557
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Sad cu zvucati kao beti ali to je sve brzo gotovo. Najdulje traje smisljanje menija, a to kombiniram prije spavanja, opusta...

  8. #558
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Sasa, za rizoto slaninu prvo preprzis ili? I kakve su to gljive? Jedu i djeca?

    I da, svaka cast za menije! Zvuci odlicno!

    Ja ovaj tjedan pauziram u kuhanju jer mi je tu svekrva )

  9. #559
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    ja rizoto radim ovako: nasjeckam spek (sad imam neki genijalni iz italije od obitelji od koje naručujem i parmezan, ne znam jel ima vražjih nitrata), celerov korijen, luk i poriluk- bijeli dio pa stavim na maslinovo ulje i maslac, pustim 10 minuta pa dodam rižu, mješam dok ne postakli pa zalijem bijelim vinom, a onda mic po mic dolijevam kipući temeljac. temeljca imam smrznutog uvijek. dodam timijana usput. malo soli i papra. kad je gotovo umiješam grumen maslaca i parmezana. dok se to kuha na maslacu pržim gljive narezane na listiće. shitake su užasno fine gljive, meni su fine kao lisičarke ili vrganji, puno puno puno bolje od sampinjona ili bukovača. v. jede malo gljiva, a mala naravno ne. s tim da njih dodajem zadnje u rižoto pa lako maloj odvojim porciju.

  10. #560
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Tako radim i ja sve vrste rižota, a naučila od Jamie Olivera
    I obožavam rižoto, i samog i kao prilog.

  11. #561
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    saša, od čega radiš temeljac?
    Last edited by marta; 17.09.2014 at 12:14.

  12. #562
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    ovisno o tome od čega je juha. dakle ili pileći ili juneći/teleći. a unutra sve ko za juhu. grincajg, prepečeni luk i to.

  13. #563
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    Najdulje traje smisljanje menija, a to kombiniram prije spavanja, opusta...
    ovako i ja, al onda zaspim na utorku

  14. #564
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    ja sam isto jednom vidjela dzejmija kako tako radi rižoto i to je bilo to. do tad mi je riža bila najgluplja namirnica na svijetu, a oni tzv. rižžoti gdje se zasebno nešto skuha pa pridoda riži grozni. a ovo bude kremasto, sočno, za prste polizat.

  15. #565
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    ovako i ja, al onda zaspim na utorku
    to je zato sto si preopuštena, fali ti neuroze. ja ponekad smislim i za dva tjedna, a i za par nadolazećih praznika.

  16. #566
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    sasa, kad imas juhu od bundeve, to vam je cijeli rucak? (odnosno vecera)

  17. #567
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    da. radim ju gustu. isto na temeljcu. i dodam kiselog vrhnja i pancete ( sad me vertex fakat zeznula s tim nitratima) i sjemenki. budemo gladnjikavi prije spavanja- ne večeramo, ali meni je to ok.

    znam da sam nedavno baš komentirala kako kod nas doma nikad nije bilo hrane na biranje- bili smo dosta siromasni i onda za večeru je uglavnom bilo kruha i pekmeza, što i nije bio kraj svijeta, i često smo kao klinci preskakali večeru. ili jeli jako malo za ručak, kad je bilo prisiljeno zelje i sl. a danas su nam u svakom trenutku dostupne najfinije namirnice- ja nisam sigurna da je to baš dobro. mislim, ja kad vidim fine kiflice, uvijek sam gladna. iako realno nisam.

  18. #568
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Mi uvijek pojedemo svu juhu, nikako da taj temeljac dodje na red.

  19. #569
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Mi uvijek pojedemo svu juhu, nikako da taj temeljac dodje na red.
    isto ovako.
    i onda rižoto radim po istom jamie principu, al s vodom. što je naravno neusporedivo.

  20. #570
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Ja stavim zakuhati jednu goveđu kocku kad nemam svog temeljca... I bude fino.

  21. #571
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Fakat, mogla bih uzeti onaj povrtni temeljac u DM-u.

  22. #572
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    marta ja isto vecinom uzmem onaj povrtnih temeljac iz dm, odnosno ovdje ima u bio ducanu i drugih sa manje soli i bez kvasca (hefeexstrat). nije tako super kao pravi temeljac, ali ide.

  23. #573
    bodo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    869

    Default

    S obzirom da pravim ajvar za ručak se grah sam kuha
    Last edited by bodo; 17.09.2014 at 13:02.

  24. #574
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    da. radim ju gustu. isto na temeljcu. i dodam kiselog vrhnja i pancete ( sad me vertex fakat zeznula s tim nitratima) i sjemenki. budemo gladnjikavi prije spavanja- ne večeramo, ali meni je to ok.

    znam da sam nedavno baš komentirala kako kod nas doma nikad nije bilo hrane na biranje- bili smo dosta siromasni i onda za večeru je uglavnom bilo kruha i pekmeza, što i nije bio kraj svijeta, i često smo kao klinci preskakali večeru. ili jeli jako malo za ručak, kad je bilo prisiljeno zelje i sl. a danas su nam u svakom trenutku dostupne najfinije namirnice- ja nisam sigurna da je to baš dobro. mislim, ja kad vidim fine kiflice, uvijek sam gladna. iako realno nisam.
    ma d,a za veceru je to i meni ok. jer je juha gusta i zasitna. a ako neko hoce moze uzet komadic sira, ili slanu srdelu na kruh..ili slicno.
    mi isto gledamo da navecer jedemo manje i jednostavnije.
    cura jede u skoli, muz uvijek ruca u pauzi posla, on ide rano i vraca se kasno s posla (ovdje je to uobicajno, svi restorani nude nmittagsmenu-e po vrlo prihvatljivim cjenama), ja kako kad, tako da navecer u principu ide nesto laganije.

    pitala sam zato, jer me uvijek isfrustriraju te brzine kuhanja, koji ljudi opisuju na forumu. ja mislim da sam brza i okretna, pa ipak mi ne uspijevaju ti ruckovi od 10 minuta.
    onda sam vidjela da apri obicno radi jedno jelo (a ne juhu, glavno, prilog, salata) pa sam to od nje za navecer i pokupila. naprosto jedno jelo i salata. odnosno ljeti i samo neka bogata salata. kisss apri

    beti me tamo bacila u komu sa svojim ruckom od 27 minuta.
    ali ja nemam expres lonac (nekako imam averziju, ni sama ne znam zasto), tako da je mesna juha od 10 minuta nemoguca, osim toga puno povrca znaci i puno posla. snicle mozes ta 4 minute, ali mi snicle ne jedemo cesto.
    recimo kad radim minestrone juhu, ako oni na pijaci nemaju vec izrezanu mjesavinu (nekad imaju), traje dok ja to sve sasjeckam, pa 10-at minuta. i dok zazutim kapulu, ubacim - proces pripreme je 15 minuta. pogotovo ako jos extra sa strane kuham mladi grah, koji pri kraju ubacim u minestrone.

    pa ako uz to, recimo na vikend, ako ide povrce i neka riba ili pile u pecnici, dok to sve nasjeckas, poslozis.... i salata... ispod 40 minuta meni ne ide.

    eve preksinoc sam radila mahune u salsi i proso, i trebalo mi je dobrih pola sata. a to je fakat jednostavno jelo. ali dok ocistim peteljke mahuna i nasjeckam ih, ode 10 minuta. stavim na paru- posto su debele mahune u igri, treba im 20 minuta.
    za to vrijeme stavim proso- 15 minuta, dok se kuha proso napravim salsu, opet 10 minuta (nasjeckaj cesnjak, persin, bosiljak...) dakle ispod pola sata ne ide, ato je fakat brzo i jednostavmo jelo.

  25. #575
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    to je zato sto si preopuštena, fali ti neuroze. ja ponekad smislim i za dva tjedna, a i za par nadolazećih praznika.

    sasa, nemaš pojma kako mi je krivo što sam ti pokvarila pancetu! To je bilo po onoj: put u pakao popločan je dobrim namjerama :D

  26. #576
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Daj napisi recept za minestrone seni!

  27. #577
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default Što danas kuhate /39.dio/

    Meni tako dobro zvuce ovi vasi recepti, a meni se sve svede na puku jednostavnost :D
    Jucer samo pileci file i brokula leso. Meni fino, djeca lizu tanjure :D ali nema tu egzotike.
    Temeljca nikad nemam, ali sad vidim da ima alternativa u dm-u.

    Za veceru jedemo lagano. Muz nista a ja salate, juhe i sl.
    Kad sam umorna i neraspolozena, onda jedem najmiliji mi kruh i maslac i divku. Sa secerom
    Last edited by Anci; 17.09.2014 at 15:37.

  28. #578
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    Probajte u rižoto na kraju dodati žlicu bučinog ulja, može i u kombinaciji s maslacem...prefino.

  29. #579
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Otići ću do lidla vidjeti ima li još korma ili tikka masala umaka (ima za tikka masalu dobar recept tu, ali to ne stignem, lakše je s gotovim http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/pi...---353241.html)
    Ako nema, jednostavno ću pileće filete i možda brokulu na lešo.

  30. #580
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Gledala te kocke u DM-u, gledale one mene, vratila ih na policu, palmino ulje i ekstrakt kvasca. Ne mogu si pomoć.
    Idem kuhat temeljac...

  31. #581
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Podrzavam. Nije ni slicno pravom temeljcu.

  32. #582
    Mia and me's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Zagreb
    Posts
    236

    Default

    Zeleni rezanci u umaku od dimljenog lososa, kozica i tikvica

  33. #583

    Default

    Zene ja sam prije 2 dana opet pravila narandza kocke Kolac je inace prelije. E sad me brine prvi put je ispao ok mada sam dodala kasiku gustina da bude tvrdji fil nekako je bio zidak i ispao je ok. Ovaj put sam pravila duplu mjeru ,i u fil stavila 2 kasike gustina ali je bukvalno iscurio fil nije moglo da se sijece,ljevalo je po kolacu.Nema sanse da se stisne.Do cega moze biti? Meni jedino pada na pamet maslac koji se dodaje kada se skuha fil da je bio rijedak,ili.....ne znam.Sta mislite mogu li umjesto maslaca da stavim margarin za kolace mozda ga vise stisne


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  34. #584
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Ostaci roštilja i salata od poriluka

  35. #585
    Lola13's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    198

    Default

    Teletina i krumpir u pecnici, juha od junetine i cikla salata

  36. #586
    modesty71's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zagreb, kvatrić
    Posts
    481

    Default

    Kak radiš salatu od poriluka, Sani?

  37. #587
    Mia and me's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Zagreb
    Posts
    236

    Default

    Pileći file sa žara punjen sirom s povrće sa žara

  38. #588
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    modesty71 salata je skroz jednostavna i prefina.
    Nareže se sirovi poriluk. Ja ga režem tanko, ali može se kako tko voli.
    Pomiješa se sa sirom grabancijašem, začini sa uljem i octom. Ne soli se jer je sir dosta slan.

  39. #589
    Lola13's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    198

    Default

    Junetina leso pire krumpir i paradajz sos

  40. #590
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Lola13 View Post
    Junetina leso pire krumpir i paradajz sos
    Ovo je baš tradicionalni ručak! Volim to, ali mm nije ljubitelj kuhanog mesa, pa obično nemam takav ručak za cijelu obitelj.

    Kod nas je danas kineski stir-fry s piletinom i brokulom. I juha od mrkve.

  41. #591
    Lola13's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    198

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ovo je baš tradicionalni ručak! Volim to, ali mm nije ljubitelj kuhanog mesa, pa obično nemam takav ručak za cijelu obitelj.

    Kod nas je danas kineski stir-fry s piletinom i brokulom. I juha od mrkve.

    Nije ni moj, ali ne radim to cesto pa danas nema izbora :D
    Na kraju mu ipak bude fino, ali ne tak kak meni

  42. #592
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam uvela novi sistem-napravila menu ploču za tjedan dana i na kartice stavila jela koja pravim..subotom imamo dan iznenađenja i izvlačimo kartice za cijeli tj , te idemo u nabavku stvari. Mogu vam reći da sve super funkcionira, nema frktanja i zavrtanja nosom na neka jela jer se unaprijed zna da ćemo imati to i to, ja ne mozgam šta ću kupiti, šta praviti tj. mozgamo svi zajdeno subotom u jutro. Do sam sam ja sama smišljala cca za cijeli tj i držala za sebe listu okvirno, pa je znalo biti da oni to nebi, da i nisu baš toga željni..sad toga nema jer svi sve znamo unaprijed šta slijedi.
    evo idući tj - faširke + špinat + pire + juha
    juneći gulaš dva dana
    tortilje s piletinom i dodacima
    pastrva i krumpir salata
    iznenađenje-roštilj
    ned idemo u goste ( i za to postoje kartice )

  43. #593
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    sasa, šta kuhaš ovih dana?

    tražim inspiraciju

  44. #594
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    teleći gulaš s njokima paradajz salata - ne znam zašto sumi paradajzi sad finijinego po ljeti ova godina je stvarno luda

  45. #595
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    tangerina tek sad vidim.
    u ponedjeljak sam radila popečke od cvjetače i feta sira uz salatu od rikole i potočarke i pečene crvene paprike i česnjaka i malo skute.
    u utorak smo jeli srdele malo marinirane u soja sosu uz salatu od brokule i oraha.
    u srijedu mahune ljubičaste uz teletinu, varivo.
    jučer parmigianu sa tikvicama.
    danas srdele opet, ovaj put filetirane pa sa chilijem, pinjolima, persinom i svježim mrvicama kruha slagane i zapečene u pećnici.

  46. #596
    modesty71's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zagreb, kvatrić
    Posts
    481

    Default

    Quote Originally Posted by Sani1612 View Post
    modesty71 salata je skroz jednostavna i prefina.
    Nareže se sirovi poriluk. Ja ga režem tanko, ali može se kako tko voli.
    Pomiješa se sa sirom grabancijašem, začini sa uljem i octom. Ne soli se jer je sir dosta slan.
    Sani1612, zvuči zanimljivo, probat ću. A nije poriluk tvrd dok je sirov? Nisam ga nikad probala sirovog. Otprilike koji ti je omjer - ima li više sira ili poriluka, ili podjednako?

  47. #597
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Poriluk ti bude taman
    Ako ga narežeš tanko bude hrskav kao kupus salata, čak i manje. Kada mu dodaš sir, malo ulja i ocata i izmješaš još omekša.
    Na dva poriluka, tj.onaj bijeli dio ja dodam jedan trokut grabancijaša.

  48. #598
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Duugo nisam ovdje pisala, kad mi se cini da se vrtim u krug.
    uglavnom danas: juha, kuhano iz juhe, paradajz i kopar sos, pire
    Last edited by zhang; 19.10.2014 at 08:53.

  49. #599
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    danas juneća juhica, vratina sa krumpirom, bundevama i batatom u pećnici i kupus salata.
    sutra ista ta juha, popečci od karfiola, kupus salata i možda malo slanine da zamiriši

  50. #600
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    u ponedjeljak sam radila popečke od cvjetače i feta sira uz salatu od rikole i potočarke i pečene crvene paprike i česnjaka i malo skute.
    ajme, potočarka nema toga ovdje, niti je itko čuo za nju

    ja sam jučer blitvu s krumpirima i osliće na tavi, danas domaća piletina s krumpirima i juha

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •