ove su od buta, malo tvrđe.
ja ih malo prvo s batomiako ovdje tvrde da se tako ne smekšaju, al neka ih. posolim.
onda ih stavim na maslinovo ulje (za kuhanje koristim ekstra vergine, al neko jeftino, talijansko, a za sirovo koristim svoje najnajbolje s murtera), zajedno s kapulom na četvrtine. popržim ih na naglo s obje strane, da uvate boju.
onda podlijem vodom i dodam dosta češnjaka, svako zrno prerežem na pola.
i tako podlijevam nekih sat vremena, možda i sat i pol. da budu skroz mekane. ako svako malo zaboraviš dodati vode, još bolje, malo se, kako mi kažemo "taka" za padelu, pa toć bude poslije još bolji. bitno je da češnjak ne zagori.
nikakvi drugi začini. kapula isto bude fina.
toć se napravi od maslinovog ulja, soka koje pusti meso i češnjaka. i kapula koja da okus, al ostane u komadu. i meni je tako jako fino.