-
Osoblje foruma
U moj falafel uvijek ide kvalitetan slanutak iz konzerve. I obavezno mu skinem one ljuskice jer zapravo one (najvise) napuhavaju.
Recept: Konzerva slanutka (mislim da je kolicina oko 400g), iscijem vodu. Jedan omanji luk ili nekoliko cijelih mladih lukova. Sjeckani cesnjak ili peceni cesnjak u prahu (ovo drugo zapravo daje super okus), sjeckani persin. Par zlica tahinija, maslinovo ulje po zelji, mala zlicica kumina, mala zlicica mljevenog korijandera (korijena, nikako smrdulju od lista iliti cilantro), malo crvene paprike. Sve ubacim u food processor i dodam jedno umuceno jaje. Sjeckam/mijesam. Formiram male polpete, s obzirom da ih je lakse ispeci u pecnici od kuglica. Pecem na papiru za pecenje dok mi se ne svidja kako izgledaju, a na temperaturi od oko 180C. Mrvicu ih poskropim maslinovim uljem prije pecenja. Ovaj put sam ih uvaljala u prezle prije pecenja, a ponekad ne valjam ni u sto. (Ne volimo panko.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma