Stranica 19 od 132 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #901
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    krem juha od boba
    lešo meso od jučer iz juhe na salatu.

  2. #902
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    krem juha od boba
    lešo meso od jučer iz juhe na salatu.
    Ooo, bob je fini! Hvala na podsjećanju - dugo ga nisam kupila.

    Kod nas je špinat i riža, od mesa pureći file na naglo. Nemam mašte, a ni puno vremena.

  3. #903
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Pa zar sad ima boba? Ili kupujete zaleđeni?
    Ja ga isto jako volim u varivima.

  4. #904
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    zaleđeni od leda sam kupila

  5. #905
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Tijesto s mesnim kuglicama, bijelim umakom s pršutom i đumbirom.
    Je l nije neka fora s bobom da ima nešto toksično u ovojnici pa da treba nekako namakati? Ja sam kupovala isto taj smrznuti, potajno se nadam ako ima nešto toksično da su to uklonili, a friški se ne usudim kupiti.

  6. #906
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ne znam jel' toksično nego ima ljudi koji su intolerantni na bob, jedna forumašica je imala ogromnih problema radi boba, pa je tu bila napisala priču o tome.
    Favizam se zove ta intolerancija na bob.

  7. #907
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    cvijeto, kako kuhaš tu juhu?
    ja imam gomilu zaleđenog domaćeg boba

  8. #908
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Moj omiljeni recept s bobom je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/bob-s-jecmenom-kasom/
    tu sam prvi put srela i "dalmatinski pešt", od tada mi je on vrlo česti sastojak za brojna druga variva.

  9. #909
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    n.grace, a ne raspadne ti se ta crvena leca?
    meni se uvijek previse raskuha

  10. #910
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Kaae, malo mi je falafel "brasnast", a radila sam po tvom receptu
    Di sam fulala?

  11. #911
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace, a ne raspadne ti se ta crvena leca?
    meni se uvijek previse raskuha
    Pa i treba se raskuhati. Da se ne kuzi da nije meso.

  12. #912
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Rizi-bizi, pileci file na naglo, salata od pecene paprike.

  13. #913
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    juha od paradajza (hvala mami na domaćem paradajzu kojeg je napravila valjda 100 L )
    dva rižota (ja jela oba, naravno): jedan s piletinom, drugi sa šampinjonima. salata cikla.

    baš sam si bila kul kako sam imala sve zaleđene temeljce pa sam ih ubacila u rižoto i osjetno je finiji.

  14. #914
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i treba se raskuhati. Da se ne kuzi da nije meso.
    aaaaaaaaaa
    a ja mislila staviti smedju, da se ne raspadne

    Ja danas kuham pire, odledila sam maminu sarmu

  15. #915
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    I mislim da je bob jedna od rijetkih stvari koje na volim jesti
    Ono, bas ne mogu
    Probala dva puta u ne ide

  16. #916
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Anci, i ja sam zajvalna mami na domacem paradajzu

  17. #917
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja jako volim bob. znam tu priču oko favizma, al biće da ga nemamo. iako, čini mi se da ga nije imala ni ta forumašica pa se odjednom pojavilo
    jedemo ga dok je mlad s mahunama, a kasnije s blitvom, artičokama, u maneštrama.
    ovo od angie mi zvuči fino isto.
    a ovu krem juhu ti radim ko i sve krem juhe, onako - dosadno
    na maslinovom ulju prodinstam kapulu, naribani celer i mrkvu, dodam bob i vodu, kad se skuha sa štapnim mikserom, dodam peršin i protisnuti češnjak, i još svakom na tanjur malo kapnem ulja. eventualno pol krumpira unutra.

  18. #918
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    cvijeto, ti ne guliš bob od opne?

  19. #919
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Doma sam bolesna ko pas. Nemam snage za veliko nakuhavanje... Sva sreca imam malo svjeze brokule i karfiola pa sam mislila napraviti tjesteninu s nekim umakom od tog povrca.
    Imate neki brzinski recept ili je ok samo,skuhat malo,povrce, maknut vodu i zalit vrhnjem te pomjesat s tjesteninom. Dodala bi eventualno malo svjezeg sira.

  20. #920
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    giuseppe,
    ja brokulu i cvjetaču skuham i onda bacim na maslinovo, i zgnjačim gnječilicom za pire. dodam malo češnjaka i vode u kojoj se tjestenina kuhala, pospem parmezanom
    nekad dodam i vrhnja, kako mi se da.
    a majkemi, jednom sam i pinjole stavila u to
    Posljednje uređivanje od betty blue : 19.02.2015. at 14:02

  21. #921
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace, a ne raspadne ti se ta crvena leca?
    meni se uvijek previse raskuha
    crvena leća se uvijek raspadne pri kuhanju
    zato i jest odlična za ovaj umak, probaj

  22. #922
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    thnx
    a ja prestala kupovati crvenu, jer sam mislila da nesto krivo radim

    betty

  23. #923

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Imate neki brzinski recept ili je ok samo,skuhat malo,povrce, maknut vodu i zalit vrhnjem te pomjesat s tjesteninom. Dodala bi eventualno malo svjezeg sira.
    Bas kako si rekla, skuham brokulu i spagete svako zasebno, al dente.
    U tavi na maslac ubacim nasjeckani cesnjak i 1 trokut dimsi sira sa dosta vrhnja, kad se otopi u umak dodaj tjesteninu i brokulu.
    Po zelji mozes dodavati i parmezan i zacine ...

  24. #924
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    cvijeto ne možeš dobiti favizam, radi se o genetskoj varijanti, rodiš se s tom varijantom gena koja dovodi do smanjene aktivnosti enzima i favizma tj.hemolitičke anemije kad pojedeš bob. ima više mogućih genskih polimorfizama pa je možda ta mačka s rode prije jela bob, manje, ili ga je samo probala, a ovaj put ga je unijela previše obzirom da ima manje enzima.

    anci rižoto bez temeljca ko srdele bez pinjola.

  25. #925
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224
    Posljednje uređivanje od Jurana : 19.02.2015. at 15:02

  26. #926

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Možda glupo pitanje, ali treba li taj Ledov bob guliti ? Nikada ga nisam kupila, pa ne znam..

  27. #927
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja ne gulim bob. ni fažol.

  28. #928
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Crvena leća je super brzinski ručak za izbirljivce. Kapula, leća, na kraju kurkuma - super umak uz tjesteninu od heljde.

    Danas je mm radio piletinu u cornflakesu. Prvo sam mislila da me zafrkava. Ubacio je u pećnicu na masni papir i bilo je prefino i zanimljivo.

  29. #929
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    n.grace bolonjez sa tjesteninom

  30. #930
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja bob gulim kad mu je sezona na izmaku pa jako zadeblja korica.
    ne mogu više dočekati da krene divota na placu, mladi luk, rotkvice, šparoge, mladi češnjak.... još malo!!!
    dosta više kelja i zelja.

  31. #931
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    pih, sasa, ko da ti kuhas kelj i zelje

    al i ja jedva cekam

  32. #932
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Przeni krumpirici i incuni, zelena salata.
    Direktno sa Dolca.
    sasa, ubola sam rotkvice i mladi luk za sutra. :D

  33. #933
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    jesu dobri? čini mi se ko da je još malo prehladno..

  34. #934
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Doma sam bolesna ko pas. Nemam snage za veliko nakuhavanje... Sva sreca imam malo svjeze brokule i karfiola pa sam mislila napraviti tjesteninu s nekim umakom od tog povrca.
    Imate neki brzinski recept ili je ok samo,skuhat malo,povrce, maknut vodu i zalit vrhnjem te pomjesat s tjesteninom. Dodala bi eventualno malo svjezeg sira.
    Moji doma obožavaju tjesteninu (pogotovo bezglutensku kad ju uspijem nabaviti) s umakom od brokule. Samo skuham brokulu u slanoj vodi, čak malo dulje da omekša, pa je lagano izgnječim viljuškom i zalijem maslinovim uljem. Od začina - češnjak i papar. Ponekad uz brokulu kuham i mrkvu (na ploške ili kockice), ponekad ne.

    Vrhnje - zaobiđi ako imaš problema s disanjem, mliječni proizvodi potiču stvaranje sluzi u dišnim putevima.

  35. #935
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    jesu dobri? čini mi se ko da je još malo prehladno..
    Hladno je , ali nisu losi.
    i rotkvice su ok.

  36. #936
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne gulim bob. ni fažol.
    ja sam bob par puta, kad je bio malo stariji gulila. i okus je super.
    ali to je takva fatureta, da ga radje onda duze zvacem.

    nisam ni sumnjala, da sasa guli. kiss!

  37. #937
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    I ja gulim ako je malo duže stajao, ali kad sam skužila koja je to muka jako pazim da ga odmah pripremim. Kad je skroz mlad sve je predivno nježno i mekano!

  38. #938
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Ja gulim bob za pesto od boba koji toliko obozavam da mi nista nije tesko

  39. #939
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    A danas smo jeli komarcu s gradela i blitvu s krumpirima
    I nesto mi se sve cini da cu sutra upravo spomenuti pesto od boba, s tjesteninom

  40. #940
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    tang, kako taj pesto radiš?

  41. #941
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Sad ti ne znam tocno kolicine, morala bih iskopat, ali bejsikli:
    Cca pola kila skuhanog i oguljenog boba
    1 tvrdo kuhano jaje
    Mozda 50g maslaca
    2 cesnja cesnjaka, originalno ide sirov ali ja to ne volim pa ga nasjeckam i kratko popecem na maslinovom ulju
    Koje isto ide unutra, po procjeni
    2 zlice skute ili svjezeg sira
    Sol, papar
    Par listica svjeze mente (nije obavezno ali daje super okus, kad nemam mentu stavim suhi kopar)

    Mislim da sam sve navela. Uglavnom smiksas, ako ti je pregusto dodas malo maslinovog. Jednom sam stavila manje masl., a vise maslaca i napravila pastetu, to je isto super

  42. #942
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Ali ne pravim ga sutra, idem kod bake i nadam se da ce nekakva peka bit u igri

  43. #943
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Sad vidim, originalno ne ide maslac, to sam dodavala samo u pastetu valjda. Ostalo je ok

  44. #944
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Danas bih mogla pohano, rizi bizi i ciklu. I pecene paprike punjene sirom (to sam nekada prije radila, morala bih se podsjetiti kako, ili improvizirati).

  45. #945
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Subota-
    Blitva/ krumpir leso, fasiranci od puretine
    nedjelja -
    juha od mrkve, janjetina na marokanski ( neka improvizacija janjeceg buta sa puno zacina da se ne osjeti da je janjetina), riza ( ponestalo kuskusa-a), zelena salata sa mladim lukom i rotkvicama, cimet-rolice
    ponedjeljak - grah varivo sa kobasicom

  46. #946

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Juneće šnicle u umaku od povrća, riža, cikla

  47. #947
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Sasa, bijah u harissi i kupih wasabi sezam. Probala bih al me sram na ulici, pa ce pricekat dok dodjem doma. Nije bilo aceta od ljesnjaka, a taman su na snizenju sva aceta

  48. #948
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    n.grace thnx na receptu, mm veli da mu je ovaj bolonjez bolji od pravog

    danas smo u gostima na rucku
    sutra jos ne znam

  49. #949
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ja sam danas kuhala dorucak
    Jaja Benedict,ajme kako je to bolesno savrrsenooo!
    Za rucak smo s prijateljima,peći ćemo rostilj,prekrasno nam je vrijeme planiramo biti vani

  50. #950
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    krem juha od brokule i prosa
    tijesto u umaku od karfiola i pureći medaljoni
    kiseli krastavci

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •