Što danas kuhate /39.dio/

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. dunja&vita:-)))'s Avatar

    dunja&vita:-))) said:

    Default

    krem juha od povrca
    fuzi u bijelom umaku sa tartufatom
     
  2. dunja&vita:-)))'s Avatar

    dunja&vita:-))) said:

    Default

    Eh da, rozata za desert.
     
  3. Ginger's Avatar

    Ginger said:

    Default

    Klasicni nedjeljni rucak - teleca juha s povrcem, domaci peceni picek, pire, zelena salata s cesnjakom, strudla od jabuka
     
  4. karantena35 said:

    Default

    Nedjeljom je uvijek stol bogat

    Krem juha od rajčice, pečeno pile, zapečeni krumpir sa sirom, a za desert sladoled.
     
  5. cvijeta73's Avatar

    cvijeta73 said:

    Default

    majko moja, il sam ja smotana i nije mi za kuhat nego onako po svom il ne znam. sat vremena sam filetirala hebene srdele, već su svi umrli od gladi, pojeli sendviče i ne znam ko će, osim mene uopće jest te sendviče od srdela. ispatih se ko isus na križu.
     
  6. sirius's Avatar

    sirius said:

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    majko moja, il sam ja smotana i nije mi za kuhat nego onako po svom il ne znam. sat vremena sam filetirala hebene srdele, već su svi umrli od gladi, pojeli sendviče i ne znam ko će, osim mene uopće jest te sendviče od srdela. ispatih se ko isus na križu.
     
  7. MikiMama said:

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    majko moja, il sam ja smotana i nije mi za kuhat nego onako po svom il ne znam. sat vremena sam filetirala hebene srdele, već su svi umrli od gladi, pojeli sendviče i ne znam ko će, osim mene uopće jest te sendviče od srdela. ispatih se ko isus na križu.

    ovakva sam i ja s ribom ...
    priznam ju samo gotovu serviranu i očišćenu na tanjuru ...
     
  8. Angie75's Avatar

    Angie75 said:

    Default

    Ajoj, suojećam

    Kod nas quiche lorraine.
     
  9. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    n.grace thnx na receptu, mm veli da mu je ovaj bolonjez bolji od pravog
    ajde super, baš mi je drago

    danas pileća juha s domaćim rezancima, pečeni kunić s krumpirima i povrćem, salata od cikle i hola kocke za desert
     
  10. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Praznim frizider,pa je bio burek sa sirom.
    Za sutra sam izvadila svinjska rebra. Inace ih mariniram u puno zacina,soja sos i med,al to mi je dosadilo. Ima neko drugu ideju kako spremit svinjska rebra?
     
  11. karantena35 said:

    Default

    Danas jedemo ostatke od jučer. Nema bacanja u smeće, to je ipak hrana
    Last edited by karantena35; 23.02.2015 at 08:18.
     
  12. Romeo85's Avatar

    Romeo85 said:

    Default

    Mahune cuspajz... Ciscenje od vikenda
     
  13. rehab said:

    Default

    Danas, po želji sina, zapečena tjestenina sa sirom i cikla.
     
  14. cvijeta73's Avatar

    cvijeta73 said:

    Default

    maneštra od biži špakati (oni suhi biži, polovice). i dosta. ako netko bude gladan nek si friga jaja uz to
     
  15. Angie75's Avatar

    Angie75 said:

    Default

    Mislim da ću danas pastirsku pitu, ako stignem do mesara da mi izmelje meso.
    Ako zakasnim, piletina s curryjem i rižom.
     
  16. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    maneštra od biži špakati (oni suhi biži, polovice). i dosta. ako netko bude gladan nek si friga jaja uz to
    Jel se žuti polubiž kao da je mljeveno meso ili sve ide nekako drukčije?
     
  17. Sani1612's Avatar

    Sani1612 said:

    Default

    Grah i ričet, pečene kobasice uz to.
     
  18. cvijeta73's Avatar

    cvijeta73 said:

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Jel se žuti polubiž kao da je mljeveno meso ili sve ide nekako drukčije?
    ja uvijek isto - popržim na maslinovom ulju kapulu, naribani celer, dodam prethodno namočene biže, i mrkvu na kockice. kuham dosta dugo, da se biži raspadnu. pred kraj dodam šaku riže, al da ostane rijetko. jer se voli zgusnut pa umjesto maneštre ispadne rižoto. na samom kraju dodam protisnuti češnjak i peršin.
     
  19. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Hvala.

    Ja sam dosad od polubiža (sušenog graška) radila samo pire, koji odlično ide uz lešo meso, a u njega mi ide samo češnjak, ne i kapula.
     
  20. Angie75's Avatar

    Angie75 said:

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    u njega mi ide samo češnjak, ne i kapula.
    po meni, gdje god ide češnjak, može i kapula, a i obratno!
     
  21. Peterlin's Avatar

    Peterlin said:

    Default

    Subota (bili smo kod mojih roditelja): pileća juha, pečeni picek s mlincima, zelena salata
    Nedjelja: ostatak juhe od subote, pečenice, hajdinska kaša, cikla
    Ponedjeljak: poriluk varivo

    Planovi za dalje:
    Utorak: sekeli gulaš
    Srijeda: rižoto od piletine (ili šareni rižoto i pileći faširanci - kako djeca izaberu)
    Četvrtak: nešto s mahunama (abšmalcane)
    Petak: pastrve iz tave, slanutak i kukuruz na salatu
     
  22. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    po meni, gdje god ide češnjak, može i kapula, a i obratno!
    Kako to dinstanje uglavnom kreće od kapule, onda je ja ponekad izbacim, da bude malo drukčije.
    Ispadne malo manje slatkasto.
     
  23. llella's Avatar

    llella said:

    Default

    danas- juha od mahuna i amarantha, tijesto sa umakom od skuše,krastavci
    ut- filana paprika i pire
    sri- ričet, za mm kobasica
    čet-juha od kelja i quinoqe, riža i piletina
    pet- paradajz juha, salata od hobotnice
    sub- juha od bundeve i prosa, zapečeno tijesto
     
  24. Jelena's Avatar

    Jelena said:

    Default

    Danas: Juneći šnicli u bijelom umaku s povrćem i basmati riža.
    Sutra: Brokula lešo i pureći šnicli, najvjerojatnije na roštilj tavi.
     
  25. Ginger's Avatar

    Ginger said:

    Default

    Danas: juha od povrca, u pecnici zapeceno pilece bijelo meso s lukom, vrhnjem i sirom + tjesenina, zelena salata
    Sutra nesto s janjetinom, stigla friska, njamiiii
     
  26. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    danas opet pileća juha s puno povrća i rezancima i lazanje
    sutra varivo od poriluka i slanutka
    u srijedu ću brudet od tune i skuše i palentu
     
  27. rehab said:

    Default

    Danas nastavljam eksperimentirati s teletinom Stavila sam je u marinadu od senfa, kopra, češnjaka, soli i papra, pa ću je ispeći. Za prilog, mahune na salatu.
     
  28. Rebbeca's Avatar

    Rebbeca said:

    Default

    Jučer: Varivo mahune sa krumpirom, mrkvom i domaćim špekecom
    Danas: Kokošja juhica, bolonjez, zelena salata
     
  29. Anci's Avatar

    Anci said:

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Danas nastavljam eksperimentirati s teletinom Stavila sam je u marinadu od senfa, kopra, češnjaka, soli i papra, pa ću je ispeći. Za prilog, mahune na salatu.

    Sve mi pase
    Bas volim mahune na salatu. I teletinu :D

    Jucer pureci snicli, brokula i prokulice, putar salata. Juha od dan prije.

    Danas pileca juha i rizoto s piletinom. I temeljcem
     
  30. Ginger's Avatar

    Ginger said:

    Default

    Licki lonac s janjetinom
     
  31. spajalica's Avatar

    spajalica said:

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post

    Danas pileca juha i rizoto s piletinom. I temeljcem
    kod mene nije s piletnimo vec teletinom, ostalo sve isto
     
  32. Cocolina's Avatar

    Cocolina said:

    Default

    grah
     
  33. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Skuhala sam "bolognese" od leće kako ga radi n.grace i oduševila sam se. Prva pomisao mi je bila: kako mi ovo nitko nije prije rekao?

    Djeca tako-tako.
     
  34. AdioMare's Avatar

    AdioMare said:

    Default

    a onda moram probati!

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    kao i klasičan, samo umjesto mljevenog mesa ide crvena leća

    ja radim ovako: na maslinovom ulju popržim sitno sjeckanu glavicu luka, dodam jednu veću ribanu mrkvu, ribani korijen celera (po ukusu, mi volimo pa stavim dosta, recimo pola manjeg korijena), sjeckanog češnjaka po ukusu, gore stavim šalicu (za čaj) oprane crvene leće, oko decilitar-dva pasiranog paradajza, sušenih začina (origano, bosiljak, ružmarin - što volite), sol, papar i zalijem vodom da pokrije leću i kuham (voda zna brzo ukuhati pa pazim i po potrebi dolijevam još vode), probam i dodam još začina ako treba

    gotovo je kad sve omekša i zgusne se

    jako je fino, jedemo i sa špagetima i sa smeđom rižom
    da ga ne tražim opet već kad sam ga jednom našla.
     
  35. cvijeta73's Avatar

    cvijeta73 said:

    Default

    je, n.grace ima super recepte. od kad je napisala one svoje orehnjače, od božića, svaka dva tjedna ih radim
    iako, malo sam skeptična prema ovoj leći, moram priznati
    Last edited by cvijeta73; 24.02.2015 at 14:37.
     
  36. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Jedino što ja nisam imala crvenu leći, nego običnu (zelenu?).

    Cvijeto, i ja sam bila skeptična, ali trebala sam u nešto uvaliti leću koju sam dobila.
    I nisam požalila.
    Last edited by Jurana; 24.02.2015 at 14:38.
     
  37. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    cvijeta

    napravi pola mjere, s pola šalice leće pa baci ako ti ne valja

    hvala, cure, baš mi je drago da vam se sviđa lećni bolonjez

    e da, i posipamo ga ribanim parmezanom, baš kao i obični

    neki dan sam gledala 24 kitchen i tip je pričao kako u Turskoj leću koriste umjesto mljevenog mesa
    radio je polpetice, skuhao crvenu i žutu leću, pomiješao s bulgurom (rekao je da može ići bilo koja kuhana žitarica), zdinstao dosta luka na listiće, dodao pasiranu crvenu papriku, paradajz i začine, sjecani peršin, sve to izmiješao i oblikovao male njokiće

    mislila sam da će to pržiti ili peći, ali nije, samo ih je tako poslužio, sa salatom
     
  38. Anci's Avatar

    Anci said:

    Default

    I ja cu sigurni probati, mada mi je nezamislivo jesti to sa spagetima, ne znam zasto.
    Ok, ja vrlo malo jedem tjesteninu, ali probat cu svakako.
     
  39. sirius's Avatar

    sirius said:

    Default

    Dinstani grasak, pire krumpir, pohani pileci file sa sezamom( u pecnici).
     
  40. Ginger's Avatar

    Ginger said:

    Default

    Danas poriluk varivo, pecene kobasice

    sirius, jel pospricas uljem kad pohas u pecnici?
    Ja rijetko poham, al onda klasicno
     
  41. sirius's Avatar

    sirius said:

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    Danas poriluk varivo, pecene kobasice

    sirius, jel pospricas uljem kad pohas u pecnici?
    Ja rijetko poham, al onda klasicno
    Da, moras premazati masni papir sa malo ulja , na svaki komadic koji pohas stavis malo maslaca, i okreces za vrijeme pecenja ( barem jednom).
     
  42. rehab said:

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post
    Sve mi pase
    Bas volim mahune na salatu. I teletinu :D
    Ne bi se baš najela
    Umak ispao savršen, sve odlično začinjeno, mahune super, ali teletina i dalje malo žilava.
    Pekla sam je sat vremena s poklopcem, pola sata bez poklopca, isječenu na male komade, marinirala, podlijevala, i opet žilavo

    Danas varivo, glavati kupus.
     
  43. AdioMare's Avatar

    AdioMare said:

    Default

    ja isto ne znam gdje griješim kad pečem meso u pećnici, u komadu
    mogla bih ispohati cipelu da bude mekana, ali s pečenjem se baš namučim da ne bude kao džon
     
  44. AdioMare's Avatar

    AdioMare said:

    Default

    i da znaš, rehab, zbog tvog pisanja se i meni nekidan jela teletina s lešo mahunama
     
  45. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    Anci, možeš jesti umak s povrćem - tikvicama, brokulom, cvjetačom
    mi ga jedemo i uz smeđu rižu
    ne moraš s tjesteninom
     
  46. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ne bi se baš najela
    Umak ispao savršen, sve odlično začinjeno, mahune super, ali teletina i dalje malo žilava.
    Pekla sam je sat vremena s poklopcem, pola sata bez poklopca, isječenu na male komade, marinirala, podlijevala, i opet žilavo
    jučer je muž radio vratinu, ispalo je odlično
    on najprije pirja u voku marinirano meso izrezano u šnicle s lukom dobrih sat i pol, na laganoj vatri
    onda premjesti u pećnicu i zapeče
    to je bilo nešto prefino, meso meeeekano, topi se u ustima
    možda bi bilo dobro tako raditi i s teletinom? (prvo dinstati, pa zapeći)
     
  47. Mima's Avatar

    Mima said:

    Default

    I ja kuham bolonjez od leće (smeđe) i super nam je, svi jako volimo to jelo.

    Jedino mi je u zadnje vrijeme leća iz DM-a jako loša. Gdje vi kupite leću?
     
  48. Peterlin's Avatar

    Peterlin said:

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ne bi se baš najela
    Umak ispao savršen, sve odlično začinjeno, mahune super, ali teletina i dalje malo žilava.
    Pekla sam je sat vremena s poklopcem, pola sata bez poklopca, isječenu na male komade, marinirala, podlijevala, i opet žilavo

    Danas varivo, glavati kupus.
    Možda je do mesa. Ako je malo starija teletina, nema šanse da ne bude žilava. Inače, sat vremena ti je malo ako si pekla cca 2 kg mesa. I treba peći na prilično visokoj temperaturi jer puno ovisi i o pećnici. 200 stupnjeva je minimum. Ako je manje (čak i u mojoj relativno novoj pećnici s ventilatorom) ostane to meso žilavo. Moja ofrlje prosudba - možda je trebalo dulje peći s poklopcem, a puno kraće bez poklopca. Staviš na gril, samo da uhvati koricu. Gotovo je kad se dobro odvaja od kosti (ako ima kosti) ili kad viljuška lagano ulazi u meso, kao u putar.

    Prije rezanja treba meso prohladiti jer se inače raspada ako je dobro pečeno.
     
  49. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    I ja kuham bolonjez od leće (smeđe) i super nam je, svi jako volimo to jelo.

    Jedino mi je u zadnje vrijeme leća iz DM-a jako loša. Gdje vi kupite leću?
    ja isto uzimam u dm-u, nisam skužila da je loša
    imaš u konzumu i u billi, od bio&bio ako ti tamo nije praktično ići

    nisam probala raditi sa smeđom lećom, nama je odlično s crvenom
     
  50. Mima's Avatar

    Mima said:

    Default

    Ma ja dosta kuham smeđu leću, i kao varivo, a nekako mi je ta iz DM postala loša jer se pretvori u same ljuspice, prije mi je bila puno bolja.
    Ili sam prije kupovala u bio&bio ?! Hmm, moguće da je i to.