Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6723

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,599

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, ali treba mi za slatku bazlamacu.

    Zhang, imas pravo, trebam navratiti.
    (presla sam na Fitday).
    Evo tu ima recepata:
    http://forum.roda.hr/threads/56564-Bazlamače

    Ja radim ovako i OK mi je:

    4dl kukuruznog brasna
    4 jaja
    1 dl ulja
    2 dl kiselog vrhnja
    (Moze i svjezi sir ili jogurt umjesto vrhnja)
    1 pkt praska za pecivo
    Mlijeko po potrebi
    Šećera po želji.
    2 jabuke, sljive, orasi...
    Malo soli u snijeg

    Miksati zumanjke s vrhnjem, dodati ulje, brasno i prasak. Dodati naribane jabuke, umijesati njezno cvrsti snijeg.

    Izliti u veci protvan (cca 33x37), dodati sljive, orahe i sl. i peci na 210 C cca 20 min. Pred kraj premazati vrhnjem ako imaš.

  2. #2
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Evo tu ima recepata:
    http://forum.roda.hr/threads/56564-Bazlamače

    Ja radim ovako i OK mi je:

    4dl kukuruznog brasna
    4 jaja
    1 dl ulja
    2 dl kiselog vrhnja
    (Moze i svjezi sir ili jogurt umjesto vrhnja)
    1 pkt praska za pecivo
    Mlijeko po potrebi
    Šećera po želji.
    2 jabuke, sljive, orasi...
    Malo soli u snijeg

    Miksati zumanjke s vrhnjem, dodati ulje, brasno i prasak. Dodati naribane jabuke, umijesati njezno cvrsti snijeg.

    Izliti u veci protvan (cca 33x37), dodati sljive, orahe i sl. i peci na 210 C cca 20 min. Pred kraj premazati vrhnjem ako imaš.
    Moja baka je radila bez voca, pa bi premazivala domacim pekmezom od sipka.
    Hvala na receptu!

  3. #3
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,599

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Moja baka je radila bez voca, pa bi premazivala domacim pekmezom od sipka.
    Hvala na receptu!
    Zapravo se gotovo ni ne osjete jabuke, samo se postigne sočniji kolač. Zato umjesto pekmeza su mi šljive i orasi. Meni se prilično ne da guliti i ribati jabuke i prati ribež za dvije jabuke, al se isplati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •