Stranica 35 od 132 PrviPrvi ... 2533343536374585 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #1701
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Mahune na salatu. Mladi grah na salatu.

  2. #1702
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra idemo na bazen Jezerčica. E sad, što imate od prijedloga za napraviti za staviti u onaj prijenosni hladnjak? što obično nosite? nama je već krumpir salate i pohane piletine "pun nos".
    faširanci i povrče kao fingerfood (narezati krastavac i papriku na prutiće, paradajz na šnite) + voće

  3. #1703
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    faširanci i povrče kao fingerfood (narezati krastavac i papriku na prutiće, paradajz na šnite) + voće
    X

    Ovako i mi.

  4. #1704
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,524

    Početno

    sirovo povrće? malcima bi to bio najbolji vic, samo bi se pogledali. faširanci, grah salata-odličan prijedlog.

  5. #1705
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    Jaja na oko i paradajz salata. Nemam snage za drugo.

  6. #1706
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Jucer piletinu sa sirom i sunkom, uz to njoke. Danas francuski krumpir. A poslije ce klinci raditi granolu

  7. #1707

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Filana paprika koju sam skuhala u 4 ujutro.
    Bez pirea, jer ne smijem sad grijat stan.

  8. #1708
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    andream, mi se vikendima kupimo iz grada i po brdima. Prodinstam povrće sjeckano na sitno, dodam jaje, zobene i kefir i zapečem. Režem na kocke i stavim u tupperware za put.
    Posljednje uređivanje od palčica : 17.07.2015. at 16:03

  9. #1709
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Pasticcio, zelena salata.

  10. #1710
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    andream, mi se vikendima kupimo iz grada i po brdima. Prodinstam povrće sjeckano na sitno, dodam jaje, zobene i kefir i zapečem. Režem na kocke i stavim u tupperware za put.
    Njami, ovo zvuči fino.
    Koje povrće? Daš okvirne količine? Koliko zobenih?

  11. #1711

    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    42

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Njami, ovo zvuči fino.
    Koje povrće? Daš okvirne količine? Koliko zobenih?
    Prudružujem se pitanju...i molim za recept, bar okvirno...zvuči mi super...

  12. #1712
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Nemam neki recept. Odokativno ja to. Imam neki uski i duži protvan, idealan za rezanje na fete (obložim ga masnim papirom). Ako ne režem na tanje kocke.

    Recimo dvije šalice sitnijih zobenih i barem toliko ili više ribanog povrća - najčešće kapula, tikvice, mrkva. Može i poriluk, dodam i slanine. Može štošta.
    U zobene stavim prstohvat sode bikarbone i soli. Onda dodam povrće i poslije jaje i kefir, malo maslinovog ulja, koliko je potrebno da poveže masu. Začine po želji. Jedno 20 minuta se peče na 180.

    Slatka verzija, koju češće radim je s jabukama i prokuhanim grožđicama, grubo sjeckanim bademima. Također ide kefir. Ne mora ići jaje. Ili umjesto grožđica suhe smokve. Ponekad napravim sa svježim šljivama. To bude rapsodija. Zimi jabukama dodam sitno sjeckanog različitog suhog voća. Bude sočno, a ne prlja ruke na izletu.

    Žao mi je što nisam pametnije pomogla.
    Posljednje uređivanje od palčica : 17.07.2015. at 23:58

  13. #1713
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    A koliko visoka bude smjesa kad.ju staviš u protvan?

  14. #1714
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    2/3 visine protvana. Stavim žličicu (ako) sode pa ne raste nešto značajno.

  15. #1715
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    jučer- paradajz juha sa rižom, pržene srdelice i kuhani mladi krumpir, salata
    danas- prisiljeno zelje sa grahom u expres loncu
    Posljednje uređivanje od llella : 18.07.2015. at 14:59

  16. #1716
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Rostilj (sis-kebabi, punjene pljeskavice, vratina na zaru), salata od paprike i paradajza, tzatziki umak.

  17. #1717
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,524

    Početno

    čekam da netko isproba recept od Palčice pa nek napiše kak je ispalo. ne sumnjam ja da nije dobro, samo jedno je kad netko napravi već znani recept a drugo kad ga se treba prvi put napraviti. e tu obično padam na ispitu

  18. #1718
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Falafle, pomfri iz pecnice, umak od vrhnja i ljupcaca i povrtnu salatu

  19. #1719
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    E, sad si me sjetila da imam jednu gotovu smjesu za falafel iz DM-a, koja mi stoji doma za "nemam što kuahti" dane... a nije loša... mogla bi ja to sutra ujutro napraviti, pa ponijeti na posao.

  20. #1720
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    postoji gotova smjesa za falafel?

  21. #1721
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Bas? Nisam ni ja znala

  22. #1722
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Da, da...
    https://www.meindm.at/ernaehrung/sho...0015767.action

    Ja sam ju samo jednom napravila do sad... ali kao popečke... ne kao kuglice.

  23. #1723
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kako se radi pomfri iz pecnice?
    a da bude pomfri, ne pečeni krumpir

    mi danas mahune varivo, telece snicle na naglo
    za desert palacinke sa sladoledom od vanilije i preljevom od malina

  24. #1724
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Narezes krumpir na pomfri oblik i stavis u posudu, prelijes preko toga bjelanjak i promjesas. Bjelanjak daje hrskavost.
    Poslozis na pek papir, ja ne dodajem ulje no mozes prelit s malo ulja. Ja posipam bosiljkom i pecem pola sata

  25. #1725
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kako se radi pomfri iz pecnice?
    a da bude pomfri, ne pečeni krumpir

    mi danas mahune varivo, telece snicle na naglo
    za desert palacinke sa sladoledom od vanilije i preljevom od malina
    Ovo za pomfrit i za pohano iz pećnice se i ja pitam - ali sad mi ne pada na pamet probavati, dok temperature ne padnu za bar nekoliko stupnjeva.

    Mi danas curry piletinu (bijelo pileće meso na naglo, da je jaaaako brzo gotovo), rižu s lećom i hrrrrpu salate. Nemam pojma kakva će biti salata - to moja djeca imaju zadatak, da naprave kakvu žele.

  26. #1726
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    varivo od mahuna u expresu

  27. #1727
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Poriluk i fasiranci, za desert griz strudlu sa sirom.

  28. #1728
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Dva dana za redom prefine salate - šarena pašta iz Lidla, tuna, kockice feta sira, rajčice, krastavca, zelene i crne masline, maslinovo ulje. Sve iz friza, gladnije i spasonosno. Djetetu pašta i losos. Sladoled iz kućne radionosti od banana i kikirikija.

  29. #1729
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,524

    Početno

    Prosvijetlite me - što je.... falafel?
    Meni po ovim vrućinama nema gladi, jedem upravo za ručak nektarine i šljive i - presavršeno je
    Posljednje uređivanje od andream : 21.07.2015. at 12:20

  30. #1730
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Prosvijetlite me - što je.... falafel?
    Meni po ovim vrućinama nema gladi, jedem upravo za ručak nektarine i šljive i - presavršeno je
    Ne treba ti falafel po ovoj vrućini - to su okruglice od slanutka i sezama, prže se u dubokom ulju. Evo, ovaj recept sam prvi našla: http://www.coolinarika.com/recept/814065/

    Drž' se šljiva i nektarina! I ja ću tako.... eventualno još i jogurt.

    Moji klinci imaju iskoštene pileće zabatke na naglo + ciklu + mahune na salatu (oboje skuhano sinoć, kad sam već grijala kuhinju, skuhala odmah sve, a sada samo izvlačimo iz frižžidera).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.07.2015. at 12:24

  31. #1731
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Carbonara i fini domaci paradajz. Za najmladjeg juhica.

  32. #1732
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,524

    Početno

    Eh lako se meni držati voća, ovi moji su najviše gladni upravo kad svi dođemo doma. Danas ću napraviti rižu s komadima svinjetine, ubacit ću još jednu sjeckanu tikvicu i papriku da zamiriši bolje. Pravilo je sada biti što manje za štednjakom...

  33. #1733
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Falafel se ne mora peći u dubokom ulju (ja tako ništa ne pečem, a obožavam ga). Kuglice se mogu ispeći i na masnom papiru, kokosovom ulju u tavi - kako tko voli. Dovoljno je sočan, a i fin hladan u kombinaciji s povrćem i umacima - humusom i jogurt+menta kombinacijom.

  34. #1734
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ja nikad nisam uspjela napravit falafel a da mi nije ispao jako suh
    praktički nejestiv bez jogurta odnosno tzatzikija

  35. #1735
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Pa da. Ali zato kad sve dodaš i zapakiraš u tortilju bude prefin spoj.

  36. #1736
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Za crunchy pomfri iz pečnice,ja ga radim s batatom,valjda je isti princip i sa patatama...

    Narežem na što tanje štapiće (bitno da ih je što više iste veličine), uronim u ledenu vodu na koji minut pa onda posve osušim i stavim u saket, u njega ulijem malo ulja + začine po želji i onda ga zatvorim i dobro protresem. Istresem sve na rešetku prekrivenu papirom za pečenje i pazim da dobro raširim (da nema puno komada jedan preko drugog) i pečem na 220° C 25-30 min.

    ja sam već 2dn na nekim salatama (unutra ima svega i svačeg)...a sad me pre pre slatka dinja u frižideru tako mami....

  37. #1737
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja nikad nisam uspjela napravit falafel a da mi nije ispao jako suh
    praktički nejestiv bez jogurta odnosno tzatzikija
    Ma kome treba falafel? To je upropaštavanje namirnica.

    Humus je zakon!

  38. #1738
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ili još bolje kuhani slanutak sa nekim sirom, povrćem i bučinim uljem

  39. #1739
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ričet
    sutra brudet od tune i palenta

  40. #1740
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    jučer sam pohala tikvice u sezamu
    užas

  41. #1741
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    uzas su ti tikvice ili sto si pohala na onoj vrucini?

  42. #1742
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    tikvice su užas
    nije bilo kod mene tako vruće, pala je kiša...

  43. #1743
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    mahune na salatu za mene vec 2 dana, jer sam dobila punu vrecu domacih

    kako jos da ih napravim (vec su skuhane, i u frizideru)
    cuspajz ne dolazi u obzir

  44. #1744
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    pa ako nećeš dinstat, jedino da im dodaš kuhana jaja,pomadore i luk...
    ili da skuhaš i patata...

    a ako je nekog mesa ostalo za narezat na komadiće pa uvalit i to bilo bi dobro....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.07.2015. at 10:27

  45. #1745
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    vrtim tu varijantu kuhano jaje, sitno nasjeckani luk, paradajz

    ima ono nesto sa prezlama, pa preko mahuna?

  46. #1746
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    vrtim tu varijantu kuhano jaje, sitno nasjeckani luk, paradajz

    ima ono nesto sa prezlama, pa preko mahuna?
    Abšmalcane mahune?

    Ima dva načina - za ove vruće dane ne bih preporučila klasiku koju radi moja mama (mahune se skuhaju, ali moraju ostati "al dente", ocijede se, frknu u nauljenu kaserolu, preko njih se prelije vrhnje i dodaju se 2 žlice prezla prethodno preprženih na malo ulja, da dobiju boju). To se zapeče da se poveže.

    Dok je ovako vruće, ja preskačem vrhnje i pećnicu i samo na skuhane mahune frknem prezle (prepržim na ulju da postanu zlatnožuti). Po potrebi malo dosoliti i dodati svježe mljeveni papar. Moj stariji si na ovo nasipava češnjak u granulama, ali meni to bolje paše u salatu.

  47. #1747
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    joj dinstane sa velikim komadima ljubičastog luka ili srebrenca i kockicama slanine obožavam to s kruhom i paradajzom

  48. #1748
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Danas ostaci sa maštom Sama se sebi divim, pa pišem.
    Jučer, nedjelja, pečena teletina i puretina, krumpir, kupus salata i goveđa juha, naravno.

    Ostalo mesa. Puretinu, komadić cca petnaestak deka narežem na male kockice, prepržim na ulju i zalijem vindijinim vrhnjem. Za punjene palačinke. Kad već radim palačinke, napravim prvih 12 slanih, dodam šećer i napravim 20ak slatkih. U ove slatke napravim nadjev od svježeg sira, vrhnja, jaja i šećera, zarolam i prelijem karamelom ( pržim šećer i na kraju stavim kockicu putra) pa u pećnicu. Slane napunim i složim svaku na pravokutnik.

    Na ulju prepržim mladi luk, ubacim ostatke telećeg pečenja, zalijem pelatima i evo saft. Skuham paštu. Skuham donji dio od onog kupusa koji je bio jučer salata, a sada je kupus na četvrtine, i prelijem sa pancetom na kockice pofriganom na ulju.

    Zelena salata i krastavci. I još sam skuhala juhu iz vrećice ( nek se nađe)

    Umorna. Sad samo da svi dođu, a ja laganini tipkam i opuštam se.

  49. #1749
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    jučer home made hamburgeri s krekerima
    salata od pečenog luka i graha
    brza povrtna juha s razmućenim jajem

    danas sataraš

  50. #1750
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Zahladilo jeeeeeee......

    Ispekla sam jučer piceka u pećnici (što je prethodnih dana bilo nezamislivo). Skuhat ću još bezglutensku tjesteninu i na to baciti malo dinstanih tikvica i ribanog sira.

    Još narežemo paradajz i ručak dovršen u 20 minuta.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •