Hvala, Peterlin!
Danas varivo od mahuna s piletinom, krumpirom i prosom.
Sutra mašnice s bundevom i piletinom posipane makom (ako nađem mak u zrnu). Salata zelena i radič i salata od pečenih paprika.
Hvala, Peterlin!
Danas varivo od mahuna s piletinom, krumpirom i prosom.
Sutra mašnice s bundevom i piletinom posipane makom (ako nađem mak u zrnu). Salata zelena i radič i salata od pečenih paprika.
Nema na čemu. Evo i našeg jelovnika od vikenda + plana za ostatak tjedna:
Subota: Paradajz juha s taranom, pečena pastrva, lešada (brokula, krumpir, mrkva)
Nedjelja: Juha od telećih kostiju i pilećih drapa, pečeni picek, mlinci, za svekrvu vegetarijanski složenac (brokula i riža prelivena vrhnjem s jajcima i zapečena)
Ponedjeljak: Kisela repa s grahom, pire krumpir, krvavice
Utorak: planiramo neko varivo (slatko zelje ili tikvice), palentu i pljeskavice
Srijeda: kupio je mm 3/4 kg junetine za gulaš. Ako moj brat dođe na ručak, dodat ćemo špecle da bude dosta za sve. Uz to dvije vrste salate: kineski kupus i cikla.
Četvrtak: moram ponoviti juhu od bundeve, a još ne znam što s tim, neko tijesto s umakom + zelena salata
Petak: oslić u bijelom vinu, kuhani krumpir
Fala, fala...
Evo i pregleda što je bilo ovaj vikend (Svi sveti) i plana do kraja tjedna:
U subotu nismo kuhali ništa - obilazili groblja i otišli na roštilj na Ravnice. Popodne sam ispekla čupavce za djecu i engleski kolač sa suhim voćem za stariju generaciju.
U nedjelju sam s bratom otišla u rodni grad obići groblje i k mami na pečenu patku, mlince i salatu od crvenog zelja. MM je s djecom otišao k svojoj mami na ručak - juha, pohanci, tjestenina s gljivama i zelena salata.
U ponedjeljak su bili pureći faširanci sa curryjem, pire i sos od kopra.
Utorak - kiselo zelje s grahom, unutra suha rebra
Srijeda - mahune varivo i svinjski šnicli na naglo
Četvrtak - imam doma poriluk, uz to neke kobasice
Petak - ne znam još, možda bakalar na bijelo. Ako ne nađem ribu po svom ukusu, napravit ću francuski krumpir, uz to neka juha (imam hokaido tikvicu, ali to često jedemo u zadnje vrijeme pa možda napravim juhu od mrkve ili zelene tikvice). Fali još i endivija salata uz francuski krumpir, ali ako ju zaboravim napraviti, mrknut će djeca ciklu iz špajze.