Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
Sto kuhate kad ste bezidejne i kad vam se ne kuha?
Meni se NIKAD ne da puno petljati oko kuhanja, ali evo popisa jela koja su najbrže gotova (uključeno konzervirano povrće i sl.):

- grah i kuruza iz konzerve + malo luka za salatu, uz to kranjske kobase ili neke brzinske gotove pljeskavice ili ćevapi (znam ih imati u ledu, smrznute pojedinačno, pa se može odbrojiti koliko komada treba i smrznuti idu u tavu)
- grašak iz konzerve i kuruza (ugrijem u mikrovalnoj s malo ulja, posipam sušenim koprom i mrvicom granuliranog češnjaka), uz to piletina na naglo ili čak gotovi pileći medaljoni ako mi se baš baš jako ne da
- tjestenina s preljevima (imam skuhan svoj domaći paradajz i đuveđ; karbonara; pesto genovese; ribani sir)
- lešada + oslić iz leda
- krvavice su brzo gotove
- grah varivo od graha iz konzerve (gotovo za 10 min)
- razna variva od smrznutog povrća (mahune, carska mješavina, grašak i mrkvica) - to je sve gotovo u roku keks

Ma ne znam, općenito mi je tlaka dugo stajati za štednjakom pa se moje kuhanje uglavnom svodi na brzinske stvari. Evo, jučer je bila kisela repa iz ekspres lonca, unutra suha rebra, sve skupa je bilo gotovo za pol sada (10 min pripreme + 20 min kuhanja u loncu, ali to treba samo paziti na vrijeme). Moja djeca su utrenirana da paze na timer. Tako smo jučer mm i ja morali van, a naš E. je pazio na ručak da se skuha do kraja. To znači da sam ja potrošila minimalno vrijeme za pripremu.

Kad bolje razmislim, više od pol sata za kuhanje trošim isključivo vikendom i to samo ponekad, a ovo brzinsko kuhanje mi je norma.