Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
E sjetila sam se...
Ja sam u petak kad je dijete povraćalo, a mene još mučila migrena od dan ranije, smazala cijelu vrećicu kikirikija. 300 gr.
Sad mi se opet zgadio za neko vrijeme.
MM i ja isto volimo kikiriki, aliiii uz ograničenje (za oboje): Lidlova vrećica od 200 g obično izdrži cijeli tjedan za nas dvoje, uz povremene upade mlađeg sina (stariji ne može to žvakati, smeta mu ortodontski aparat). Za sada uspijevamo. Danas sam kupila novu vrećicu, a prošlotjednu još nismo pojeli. Mislim da ima još barem za danas.

S druge strane - ako mene pitaš - kikiriki je manje zlo od napolitanki, ali kad treba nešto slatko, apsAlutno sam izvan kontrole i ne biram, tako da te dobro razumijem. S razlogom imam višak kila. Za gablec sam smazala makovu štrudlu, a ponosna sam na sebe jer sam u velikom luku zaobišla današnji domjenak nakon jednog sastanka, a prošli tjedan čak i cijeli sastanak, skupa s domjenkom.

S druge strane, ne bih mogla reći da mrzim prosinac, iako je to vrijeme kad se na sve strane jede i pije i slavi, pa budem umorna od toga. Dugo vremena sam izbjegavala fešte u firmi i jurila doma djeci, ali sad... bome su se stvari promijenile. Više ne radimo pod obavezno nakit za bor od glinamola. Ove godine sam pripremala kolače za zadnji božićni sajam u OŠ - i to je došlo kraju, mlađi sin je sada u osmom razredu. Sada djeca imaju svoje društvo, svoje ideje i svoje tulume, a mi se tu i tamo pridružimo božićnim feštama na poslu ako je situacija takva da se možemo opustiti. Ništa pod obavezno. Toliko smo naučili. Kraj godine je obično krkljanac na poslu, pa čovjek nije nužno raspoložen još i za slavlje. A hrana je zimska (masno, slano i slatko) pa mi vreća jabuka u špajzi taman dođe kao odmor za želodec in črevesje.