Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6547

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Ponedjeljak- soufle od spinata i salata matovilac, utorak- juha od cvjetace i gruyera, srijeda- pile peceno u mlijeku s limunom, cimetom i kaduljom uz potocarku, cetvrtak- gnudi od ricotte u umaku od maslaca i kadulje, petak- kozice pecene na pestu od pinjola, dimljene paprike i cesnjaka sa rikolom i parmigianom, subota- beouf bourguignon s domacim njokima, salata, torta od ljesnjaka i kave uz domaci sladoled od kikirikija, nedjelja- rizoto sa pancetom, porilukom i gljivama.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    nedjelja- rizoto sa pancetom, porilukom i gljivama.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.

  3. #3
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    Cvijeto, koliko toga pojede tvoj mladi nogometaš?

    Meni se čini da bih morala lončinu od 10 litara rižota skuhati da svima nama bude dosta, a naglaskom na mlade
    Posljednje uređivanje od Jurana : 25.01.2017. at 12:26

  4. #4
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeto, koliko toga pojede tvoj mladi nogometaš?

    Meni se čini da bih morala lončinu od 10 litara rižota skuhati da svima nama bude dosta, a naglaskom na mlade
    jučer nije jeo jer ima popodne školu pa je on jeo od dan ranije šnicle i skuhao si je rižu.
    ali inače - normalno, ništa sad pretjerano. ono - jedan pjat, ako mu je fino onda dva.
    recimo jučer je pojeo 2 šnicle, rižu i brdo salate. e, salate je u stanju pojesti sam onu najveću ikeinu drvenu zdjelu to me najviše živcira, napravim salatu, punu zdjelu, stavim na stol, i kad sjednemo jesti - salate više nema.

  5. #5
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.
    kod mene je jucer bilo s bulgurom

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,405

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?

  7. #7
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.

  8. #8
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,405

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...



    Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?
    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.

  10. #10
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...





    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.
    trik je možda da prvo na maslinovom ulju popržiš sa svih strana radič, onako na veće komade, četvrtine recimo, kao na grilu. samo malo. pa izvadiš to i nastaviš normalno dalje. i na kraju u rižoto dodaš taj radič, narezan. tako sam ja napravila po nekom receptu, ali mi onda ostane pregorko što meni ne smeta, ali moji ne vole.

    tash, ja i bijelo i zeleno. da, na isti način. umjesto kapule stavim poriluk i pancetu samu popržim, pa izvadim van, i onda dinstam poriluk, a na kraju vratim pancetu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •