Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6713

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,405

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?

  2. #2
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.

  3. #3
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,405

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...



    Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?
    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.

  5. #5
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...





    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.
    trik je možda da prvo na maslinovom ulju popržiš sa svih strana radič, onako na veće komade, četvrtine recimo, kao na grilu. samo malo. pa izvadiš to i nastaviš normalno dalje. i na kraju u rižoto dodaš taj radič, narezan. tako sam ja napravila po nekom receptu, ali mi onda ostane pregorko što meni ne smeta, ali moji ne vole.

    tash, ja i bijelo i zeleno. da, na isti način. umjesto kapule stavim poriluk i pancetu samu popržim, pa izvadim van, i onda dinstam poriluk, a na kraju vratim pancetu.

  6. #6
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    trik je možda da prvo na maslinovom ulju popržiš sa svih strana radič, onako na veće komade, četvrtine recimo, kao na grilu. samo malo. pa izvadiš to i nastaviš normalno dalje. i na kraju u rižoto dodaš taj radič, narezan. tako sam ja napravila po nekom receptu, ali mi onda ostane pregorko što meni ne smeta, ali moji ne vole.

    tash, ja i bijelo i zeleno. da, na isti način. umjesto kapule stavim poriluk i pancetu samu popržim, pa izvadim van, i onda dinstam poriluk, a na kraju vratim pancetu.
    upravo se kuha. s tim da sam ja dodalo i malo češnjaka i podlila vinom.

    nisam baš neki ljubitelj riže i jako me zanima kako će ispasti.

  7. #7
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam baš neki ljubitelj riže i jako me zanima kako će ispasti.
    jako, jako fino.
    zapravo ovo mi je najfinija riža koju sam probala i definitivno ponavljam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •