Page 46 of 131 FirstFirst ... 3644454647485696 ... LastLast
Results 2,251 to 2,300 of 6547

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #2251
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Mislim da ljudi na našim prostorima općenito dobro kuhaju, samo se previše drže tradicije, a premalo igraju maštom, začinima, nespojivim okusima. Treba osloboditi sebe i za kuhinjskim pultom. Meni je npr. mamina kuhinja prefina, ali dosadna (nemojte joj to reći, odrekla bi me se). Ne možeš 10 godina spremati neku namirnicu na dva, tri ista načina.
    Treba imati lijepu prostranu kuhinju.

  2. #2252
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by seni View Post
    I očekujem, da za nesto godina uz svoj glavni posao, otvori neku simpatičnu zalogajnicu malo drukčijeg tipa.
    ono par puta na tjedan, obavjest dobiješ dan, dva prije...

    E, vidiš... i to je jedna lijepa opcija...
    Već se veselim!

  3. #2253
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    E napisat cu ti doma recept za sporopecenu u vinu u loncu u pecnici, ta ce sigurno biti mekana. A dio mozes i samljeti. Pa puniti raviolice. Mljac.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    svekrva zaklala mladog pivca. I ja bi recept.

  4. #2254
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    jao što bih ja to voljela! no ne znam obzirom na novu poreznu politiku

    ugl recept:

    zagrijati pećnicu na 200. onda na maslinovom ulju (najbolje u većem loncu koji može u pećnicu, tzv.dutch oven ili nešto sl) prodinstati kroz 10 minuta dva srednje velika luka, malo celera (stabljika, dvije ili malo korijen) i dvije tri mrkve narezane na klutiće uz par grančica svježeg timijana. oko pola kg piletine nasjeckati na kockice. može se kombinirati tamno i svijetlo meso. bez kostiju. malo posipati brašnom- dosta je jedna mala žličica. pa ubaciti u lonac s povrćem i malo popržiti sa svih strana. onda dodati pola litre bijelog vina. ne mora baš biti arhivsko, ali nemojte baš zadnji trash jer će se osjetiti. i jedna piksa pelata od 400g. meni su najbolji mutti. dodati malu žličicu soli. malo friško mljevnog papra., promiješati, dovesti do vrenja, poklopiti pa ubaciti u peećnicu na sat vremena, onda skinuti poklopac i pustiti još pola sata.

  5. #2255
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    danas za mm-a:
    palacinke s prsutom i rukolom, juha od domace piletine i piletina u umaku od suhih sljiva i currya sa basmati rizom, salate: zelena i ribani kupus, desert: cosa nostra family cake
    Last edited by Ginger; 14.01.2017 at 18:47.

  6. #2256
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    Ja radim piletinu slično kao sasa.
    In umido..samo ja ne koristim pećnicu nego nastavim u tom loncu. Dobije se guuusti, aromatičan umak. Kao prilog mi najbolje paše nježna palenta na mlijeku s mrvu parmezana.
    Nekad ubacim i šaku dvije gljiva. Prefino.

  7. #2257
    Marija's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,064

    Default

    Danas: gusta juha od povrća, tjestenina, bolonjez, zelena salata

    Nedjelja: neka bistra juha, tortilje (danas umijesila i ispekla), piletina s povrćem, guacamole, taco umak, a iskoristiću i ostatke bolonjeza

  8. #2258
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Ipak juha od pijevca, perkelt ili tingul, žganci, salata koju mm donese. Za desert kaiserschmarrn
    Sasa, hvala za recept.
    Last edited by Kosjenka; 15.01.2017 at 10:35.

  9. #2259
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Ostalo mi rize od jucer pa cu naribat mrkvu unutra i napravit popecke. Prilog cu izmisliti
    Juha od batata, grah salata

  10. #2260
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ponedjeljak- soufle od spinata i salata matovilac, utorak- juha od cvjetace i gruyera, srijeda- pile peceno u mlijeku s limunom, cimetom i kaduljom uz potocarku, cetvrtak- gnudi od ricotte u umaku od maslaca i kadulje, petak- kozice pecene na pestu od pinjola, dimljene paprike i cesnjaka sa rikolom i parmigianom, subota- beouf bourguignon s domacim njokima, salata, torta od ljesnjaka i kave uz domaci sladoled od kikirikija, nedjelja- rizoto sa pancetom, porilukom i gljivama.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #2261
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    nedjelja- rizoto sa pancetom, porilukom i gljivama.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.

  12. #2262
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Cvijeto, koliko toga pojede tvoj mladi nogometaš?

    Meni se čini da bih morala lončinu od 10 litara rižota skuhati da svima nama bude dosta, a naglaskom na mlade
    Last edited by Jurana; 25.01.2017 at 12:26.

  13. #2263
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.
    kod mene je jucer bilo s bulgurom

  14. #2264
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Jučer; kalapajsani krumpir + teletina iz pećnice + salata od cikle i kkukuruza
    i salata od ječma s paprikom, crvenim lukom, rajčicom, kukuruzom, grahom + bučino ulje

    Danas; juha id butter tikve, rizi bizi + meso (od jučer) + zelena salata

    Sutra; ričet varivo

  15. #2265
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Cvijeto, koliko toga pojede tvoj mladi nogometaš?

    Meni se čini da bih morala lončinu od 10 litara rižota skuhati da svima nama bude dosta, a naglaskom na mlade
    jučer nije jeo jer ima popodne školu pa je on jeo od dan ranije šnicle i skuhao si je rižu.
    ali inače - normalno, ništa sad pretjerano. ono - jedan pjat, ako mu je fino onda dva.
    recimo jučer je pojeo 2 šnicle, rižu i brdo salate. e, salate je u stanju pojesti sam onu najveću ikeinu drvenu zdjelu to me najviše živcira, napravim salatu, punu zdjelu, stavim na stol, i kad sjednemo jesti - salate više nema.

  16. #2266

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,405

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    jeiii, evo da i ja skuham nešto kao sasa
    iako, bez gljiva, jučer sam imala ovo - rizoto s porilukom i pancetom. a druga omiljena varijanta mi je s pancetom i crvenim radičem, onim duguljastim.
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?

  17. #2267
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Ovakoc.
    Stavila sam peći kocke bez brašna. Dopustite mi da ih preimenujem u čokoladnu kajganu.
    Umalo mi se prepekoše.
    Upacala sam file pileta u običnom ulju, dodala češnjak, papra, currya. Pekla na tavi. Ubacila pred kraj pola šalice vrhnja za kuhanje. Bila sam ja iscijedila i dva limuna. Kao, dodat ću i to, ali mi je bilo preriskantno.
    Za to vrijeme se kuhala integralna riža, pred kraj ubacila mrkvu i grašak, a kad se skuhalo bučinog ulja. U frižideru stoji kuhana cikla. To ide za šalatu.
    Na čokoladnu kajganu sam nabacila filu. To sve sad tako stoji i čeka malu da se probudi. Nadam se da će htjeti jesti.

    A mala... mala je prvi put u ovih godinu i pol zaspala sama samcata.
    Last edited by zutaminuta; 25.01.2017 at 13:41.

  18. #2268
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ovakoc.
    Stavila sam peći kocke bez brašna. Dopustite mi da ih preimenujem u čokoladnu kajganu.
    Umalo mi se prepekoše.
    Upacala sam file pileta u običnom ulju, dodala češnjak, papra, currya. Pekla na tavi. Ubacila pred kraj pola šalice vrhnja za kuhanje. Bila sam ja iscijedila i dva limuna. Kao, dodat ću i to, ali mi je bilo preriskantno.
    Za to vrijeme se kuhala integralna riža, pred kraj ubacila mrkvu i grašak, a kad se skuhalo bučinog ulja. U frižideru stoji kuhana cikla. To ide za šalatu.
    Na čokoladnu kajganu sam nabacila filu. To sve sad tako stoji i čeka malu da se probudi. Nadam se da će htjeti jesti.

    A mala... mala je prvi put u ovih godinu i pol zaspala sama samcata.
    Ručak ne bih puno komentirala, osim da bi se moj stariji svakako pozvao (ljubitelj piletine, vrhnja za kuhanje, bučinog ulja - svega što si napisala).

    Pišem ovo samo da djetetu čestitam na uspješnom samouspavljivanju. Nadam se da će to postati pravilo. Sretno!

  19. #2269
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Aurora* View Post
    Ja cesto pravim riozoto samo s porilukom. Ali, zanima me rizoto s radicem, kako njega pravis?
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.

  20. #2270
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?

  21. #2271
    sunce moje malo's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ZG
    Posts
    787

    Default

    danas mahune, + čokoladna rolada.
    sutra odresci u umaku od šampinjona, riža i salata, pileća juha.

  22. #2272

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,405

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    a isto :D
    na maslinovom ulju popržim narezanu kapulu, kad se zacakli dodam pancetu. kad se panceta poprži, dodam radič narezan na trakice. to par minuta. onda podlijem vinom i čekam da ispari. onda dodam rižu, onako na suho, isto da se zacakli. i onda podlijevam sve to s temeljcem dok se riža ne skuha. prije nego maknem s vatre, dodam kockicu putra i na kraju naribam parmezan. i još si svatko nariba parmezana na pjat.
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...



    Quote Originally Posted by Tashunica View Post
    na isti način radis i s porilukom?

    poriluk samo bijeli dio ili i zeleni?
    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.

  23. #2273

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Krem juha od komorača i krumpira, vjerojatno bolognese i koh od riže sa sosom od malina. Za mm štrudla sa špinatom i feta sirom.

  24. #2274
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Aurora* View Post
    Hvala. Po tom principu i ja radim rizoto. Ali za radic bih zeljela da nekako ostane cvrst i zadrzi svoju boju, pa sam se bojala da to na taj nacin ne mogu postici. Ne raskuha li se radic sasvim, odnosno uvene i izgubi boju, ako ga tako pripremis?
    Jednom sam jela odlican rizoto s radicem koji je divno izgledao, poput svježeg, i od tada mastam da i ja znam takav napraviti, ali ne znam koji je trik za to...





    Ja u glavnom koristim bijeli dio, eventualno jos koji cm zelenog iznad njega, ako je cvrst i dobro izgleda.
    trik je možda da prvo na maslinovom ulju popržiš sa svih strana radič, onako na veće komade, četvrtine recimo, kao na grilu. samo malo. pa izvadiš to i nastaviš normalno dalje. i na kraju u rižoto dodaš taj radič, narezan. tako sam ja napravila po nekom receptu, ali mi onda ostane pregorko što meni ne smeta, ali moji ne vole.

    tash, ja i bijelo i zeleno. da, na isti način. umjesto kapule stavim poriluk i pancetu samu popržim, pa izvadim van, i onda dinstam poriluk, a na kraju vratim pancetu.

  25. #2275
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Zapeceni poriluk, popecci od graha i sezama, juha od rajcice.

  26. #2276
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    trik je možda da prvo na maslinovom ulju popržiš sa svih strana radič, onako na veće komade, četvrtine recimo, kao na grilu. samo malo. pa izvadiš to i nastaviš normalno dalje. i na kraju u rižoto dodaš taj radič, narezan. tako sam ja napravila po nekom receptu, ali mi onda ostane pregorko što meni ne smeta, ali moji ne vole.

    tash, ja i bijelo i zeleno. da, na isti način. umjesto kapule stavim poriluk i pancetu samu popržim, pa izvadim van, i onda dinstam poriluk, a na kraju vratim pancetu.
    upravo se kuha. s tim da sam ja dodalo i malo češnjaka i podlila vinom.

    nisam baš neki ljubitelj riže i jako me zanima kako će ispasti.

  27. #2277
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Zapeceni poriluk, popecci od graha i sezama, juha od rajcice.
    Apsu moze recept za poriluk i popečke? Zvuči jako fino

  28. #2278
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Poriluk - prodinstati luk, dodati poriluk i pustit da omeksa, zalit sa vrhnjem za kuhanje, ubacit u vatrostalnu posudu, dodat na vrh kiselo vrhnje i jedno jaje i zapec.

    Popeci od graha - iscjedit konzervu graha,prebacit u posudu i dobro zgnječiti rukama, dodat malo oštrog brašna da poveže i nasipati sezama. Posolit, dodat persin i oblikovat popecke, pec ili na ulju ili na pek papiru u pecnici.

  29. #2279
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Jučer: špinat na mlijeku, pire i jaja
    Danas: juha od teletine sa griz knedlima, leso meso i povrće iz juhe. Za desert krafne iz Vinceka, njam!
    Sutra: snicle purece u umaku sa gljivama, riza
    Subota: varivo od slanutka i poriluka
    Nedjelja: juha, pohana piletina i pečeni krompir. I švedski kolač sa lješnjacima.

  30. #2280
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    Quote Originally Posted by Tashunica View Post
    nisam baš neki ljubitelj riže i jako me zanima kako će ispasti.
    jako, jako fino.
    zapravo ovo mi je najfinija riža koju sam probala i definitivno ponavljam.

  31. #2281
    Vlattka's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Osijek
    Posts
    435

    Default

    Večeras kuham mahunarke s karijem, prema ovom receptu: https://www.biobio.hr/recepti/mahuna...palentom-1611/
    Brzo, jednostavno, super mi je. Stoti put ovo jedem u par mjeseci
    Samo palentu izostavljam, to mi je previše, same mahunarke su i više nego dovoljne. Možda bi ok bila neka salata, al ništa danas od toga.

  32. #2282
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Više nitko ne kuha otkad je zatoplilo?!?
    A na tržnici obilje...

    Što pripremite za blagdane?

    Sutra: rizoto sa plodovima mora
    Sub: juha od povrća, pohana piletina, špageti sa salsomNed: juha, pečeno pile sa krumpirima. Uz kuhanu šunku, jaja, kapulicu za doručak. Mozda malo francuske salate. Torta sa jagodama. Pinca kupovna.

  33. #2283
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Danas peceni batat, dinstana zelena leca i blitva na leso.
    Sutra cu neku ribu i kelj s krumpirom na leso. I zelenu salatu.

  34. #2284
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Malo ljetnih jelovnika...
    Danas:
    teleci ajgemahtec i apricot knedle

  35. #2285
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    popečci od tikvice iz vrta, riža i salata od svega i svačega, isto vrtna, ne može "ljetnije"

  36. #2286
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja sam radila ovih dana parmigianu i pečenu piletinu (batci i zabatci, začinjeni sa medom, soja sosom, acetom, maslinovim)
    punjene tikvice (s mljevenim mesom)
    pečene trlje i kao prilog mahune s krumpirima

  37. #2287
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    meni kuhanje opako pocinje ici na zivce
    svaaaaki dan...dorucak, rucak, vecera, a i uzina
    i stalno je netko gladan, mamicu im!
    jedva cekam da ove 3 sprasim baki na tjedan dana i da mm i ja zivimo na salati
    ajd, mozda i ponesto mesa i sira, ako mm spremi

  38. #2288
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    obećala sam se spajki. što kuham u zadnje vrijeme

    parmigiana melanzana, za sada sam s tikvicama, ali očekujem već ovaj vikend lijepih patliđana s kojima je još bolja
    mlade mahune s pestom od badema i timijana uz salatu od tikvica grilanih i mariniranih u maslinovom ulju i bosiljku i cesnjaku
    mlado korijenasto povrće, mlado lišće i mladi grašak na kremi od maskarponea, djumbira i malo wasabija
    wok od povrća, gljiva, piletine
    gnude od ricotte sa przenom kaduljom u beurre blanc umaku
    ravioli s kozicama
    marokanske mesne okruglice sa umakom od jogurta, korijandra i tahinija
    vikendima- sporopečena rebrica karamelizirana na roštilju uz domaći barbicue umak i mlade krumpire ili naan pogačice
    burgere u domaćim pecivima od batata sa svinskim "kobasičastim" pljeskavicama i mariniranim škampima
    karamelizirani bolonjez uz domaću paštu
    domaći sladoled, od kave, od slanog maslaca, od vanilije i kikirikija, umaci od karamele ili čokolade
    male pite od sezonskog bobičastog voća, najvolim borovnice
    karamelizirane marelice
    male tekuće tortice od čokolade sa dulche le leche sredinom
    čokoladna mousse torta
    to je to otprilike

  39. #2289
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    obećala sam se spajki. što kuham u zadnje vrijeme

    parmigiana melanzana, za sada sam s tikvicama, ali očekujem već ovaj vikend lijepih patliđana s kojima je još bolja
    mlade mahune s pestom od badema i timijana uz salatu od tikvica grilanih i mariniranih u maslinovom ulju i bosiljku i cesnjaku
    mlado korijenasto povrće, mlado lišće i mladi grašak na kremi od maskarponea, djumbira i malo wasabija
    wok od povrća, gljiva, piletine
    gnude od ricotte sa przenom kaduljom u beurre blanc umaku
    ravioli s kozicama
    marokanske mesne okruglice sa umakom od jogurta, korijandra i tahinija
    vikendima- sporopečena rebrica karamelizirana na roštilju uz domaći barbicue umak i mlade krumpire ili naan pogačice
    burgere u domaćim pecivima od batata sa svinskim "kobasičastim" pljeskavicama i mariniranim škampima
    karamelizirani bolonjez uz domaću paštu
    domaći sladoled, od kave, od slanog maslaca, od vanilije i kikirikija, umaci od karamele ili čokolade
    male pite od sezonskog bobičastog voća, najvolim borovnice
    karamelizirane marelice
    male tekuće tortice od čokolade sa dulche le leche sredinom
    čokoladna mousse torta
    to je to otprilike

  40. #2290
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    I ja se pridružujem divljenju!
    Blago tvojoj obitelji, pa ti si pravi chef

  41. #2291
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    I uopće me sad sram napisat da smo mi ručali, ne znam ono, punjenu papriku

  42. #2292
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Ili masne ćevape iz Čingača.

  43. #2293
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by LolaMo View Post
    I uopće me sad sram napisat da smo mi ručali, ne znam ono, punjenu papriku
    Ti si bolja od mene. Ja sam odledila porciju smrznute sarme.

  44. #2294
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    svi ste bolji od mene...mm i ja zivimo na salatama (djeca koja ne cicaju su kod bake)
    ajd, danas radim pulled pork i racunam da nam je time pokriven cijeli vikend

    sasa
    odi spat

  45. #2295
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    sasa, uzmi neki neplaćeni/go/we i prijavi se u slijedeću sezonu masterchefa. svi ćemo navijati za tebe :D

  46. #2296
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    ginger, i mi smo na salatama. evo ti jedna moja, ako ti tvoje dosade
    dakle, skuhaš paštu. na maslinovom ulju popržiš dobro piletinu na kockice. onda pomiješaš tu piletinu, paštu i feta sir. i onda ostaviš da se sve ohladi. kad se dobro ohladilo, dodaš paprike, pomidore i krastavce, sve narezano na kockice (cherry pomidore na pola). sol, papar. i onda sve to pomiješaš, maslinovo ulje, aceto. što hladnije, to bolje :D

    danas imamo kuhane mahune s maslinovim i češnjakom i malo octa (tek toliko), al tu mi pak ne paše aceto nego vinski i pržene odkoštene pileće zabatke, na kraju jedino ih zadnje poslijem s malo vina i pustim da ispari.

    jučer frigani inćuni i brdo salate. i kruh. :D
    Last edited by cvijeta73; 30.06.2017 at 15:55.

  47. #2297
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    sasa, uzmi neki neplaćeni/go/we i prijavi se u slijedeću sezonu masterchefa. svi ćemo navijati za tebe :D
    X

  48. #2298
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Quote Originally Posted by LolaMo View Post
    I uopće me sad sram napisat da smo mi ručali, ne znam ono, punjenu papriku
    ja baš obožavam punjenu papriku i sve sam si mislila da ju napravim idući tjedan.

  49. #2299
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by LolaMo View Post
    I uopće me sad sram napisat da smo mi ručali, ne znam ono, punjenu papriku
    punjena paprika je fenomenalno jelo!

  50. #2300
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Kako je zivnuo topik.
    Mi smo ovaj tjedan imali punjene paprike.
    Salsu s palentom.
    Salate.
    Danas teleci medaljoni u bijelom umaku s rizom.

Page 46 of 131 FirstFirst ... 3644454647485696 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •