Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Joj da, pečena paprika... I mi završavamo sezonu. Skuhala sam JAKO ljuti umak od paprika i feferona, sasvim malu količinu (4 x 0,5 dl) tog otrova, ali čini mi se da će mm i mlađi sin to brzo razdužiti.

Ideju smo dobili na manifestaciji Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, kad su moji muški našli jedan štand "Samo ljuto" i kupili bočicu jako ljutog umaka od chilli papričica. Poslije ih nikako nismo uspijevali naći, pa sam se domislila da sama napravim neki takav bućkuriš. U međuvremenu ih je moj brat našao na jučerašnjem sajmu zimnice i kupio novu količinu, tako da ćemo sad usporediti.

Ont. jučer i danas domaća juha od teletine i kokošjih drapa, pohana piletina (na koju mm i mlađi sin stavljaju taj jako ljuti umak), prženi patlidžani s pestom od češnjaka i peršina, jučer je bio restani krumpir, a danas ću vjerojatno skuhati rižu. Za mog starijeg i mene (koji se ne volimo daviti u ljutini) obične pečene paprike, vjerojatno zadnja tura za ovu jesen.
Jeste pogledali web shop od volim ljuto?