-
ja patku najviše volim pripremljenu kao pekinšku pa se servira sa malim kineskim palačinkama, umakom od šljiva, mladim lukom i korijandrom.
ispečem ju u pećnici- ovisno o veličini 2-4 h na 180 dok korica nije hrskava, a patka pečena. prije pečenja dobro ju posolim i popaprim i natrljam 5spice-om. u patku stavim malo đumbira. bude fakat fino. veronikine patke su baš dobre, ali ja sam zadovoljna i blagusom.
recepti: ova teletina-zagrijati pećnicu na 180, teletinu nasjeći na komade veličine 5 cm, 700g recimo, potom prodinstati dvije mrkve, dva luka, malo celera, češnjaka, ružmarina, lovora, štapić cimeta, malo suhih gljiva, pa zapeći teletinu sa svih strana, potom dodati pelate- 800 g, pola boce crnog vina (Chianti ja koristim), posoliti, popapriti, dovesti do vrenja i staviti u pećnicu na jedno 3 sata ili dok teletina nije mekana da se može grabiti žlicom.
poplpete od tune- za nas 4 dosta mi je stejk od 400g, narežem ga na manje komade 2 cm, pa na maslinovom ulju popržim dok ne dobije boju sa svih strana, potom pomiješam sa malo parmezana, poprženim pinjolima, lišćem limete, sokom limete, korijandrom, malo krušnih mrvica, cimeta, origana, dva jaja. U međuvremenu napravim umak od rajčica, standardno, luk, češnjak, peršin, origano, pa popržim u male kuglice (golf veličine) oblikovanu tunu i poslužim ih s umakom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma