Page 53 of 131 FirstFirst ... 343515253545563103 ... LastLast
Results 2,601 to 2,650 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #2601
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Dok se Munkica ne javi - ja sam baš ovu nedjelju pekla patku od cca 2,5 kg. Sigurno 2 dana na 140 i onda još po osjećaju na 180 kako bi se zarešala ne znam koliko dugo. I fakat ništa nije bilo suho - a ni patka nije bila jako masna jer sam već rekla da dio masnih dijelova odrežem za juhu

  2. #2602
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Ja ću je peć i neću se mrzit.

    Emily, za ostatke: http://www.womanandhome.com/recipes/...y-duck-lasagne

  3. #2603
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    sad bi je i ja pekla najradije! al za vikend idem na put, dok se vratim pojest ćete mi sve patke iz Lidla

  4. #2604
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Svjeze!
    Bome si ju ispekla Nano kroz ta dva dana!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #2605
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    taman dok je ona žena okotila bicikl, ispekla se patka

  6. #2606
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    hahaha. 2 sata. sorry hehehehe

  7. #2607
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    Bome si ju ispekla Nano kroz ta dva dana!
    baš tak, od nje nije ostalo ni masti ni kosti

  8. #2608
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    taman dok je ona žena okotila bicikl, ispekla se patka

  9. #2609

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Sasa, ajd složi radionicu kuhanja za nas neuke
    Čitam ovu patku, zvuči mi fantastično, miriši mi cijeli dan... Ali što su ove palačinkice, kako ih posložiš?
    Meni treba slikovnica s uputama...

  10. #2610
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    meni ni radionica ne bi pomogla da to sve shvatim

  11. #2611
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Na kojoj temperaturi? Poklopljeno ili otklopljeno? Zalijevaš li tu patku čime dok ju pečeš?
    Na nekih 180-200 oC, poklopljeno. Podlijem sa nekih 1 dl vode ili bistre juhe na početku (ako je juha već prije skuhana). Otklopim eventualno jednom, da provjerim da li je gotova. Ne otvaram previše da para ne pobjegne. Vlagu daje ona jabuka koja je unutra. Može se još jedna jabuka staviti i pored patke. Na kraju kad je već skoro gotova, uklonim poklopac i pečem možda zadnjih 5 minuta bez poklopca da se uhvati korica. Patku ne okrećem, prsa su prema gore, a leđa prema dolje.
    Last edited by Peterlin; 24.10.2017 at 14:58.

  12. #2612
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    Bome si ju ispekla Nano kroz ta dva dana!

  13. #2613
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by MikiMama View Post
    Sasa, ajd složi radionicu kuhanja za nas neuke
    Čitam ovu patku, zvuči mi fantastično, miriši mi cijeli dan... Ali što su ove palačinkice, kako ih posložiš?
    Meni treba slikovnica s uputama...
    ja navijam sa Sasin youtube kanal

  14. #2614
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    nek sam ja vas sve lijepo nasmijala danas.

    No ja u frizeru imam još jednu Lidl patku a i jedna domaća je u dolasku.

    Te dvije ću peći ipak nešto kraće

  15. #2615

    Join Date
    May 2017
    Posts
    33

    Default

    Danas friške lignje na žaru i lešo krumpir

  16. #2616
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    To je baš dobra ideja kod većih patkica. Koliko ju dugo pečeš na laganoj temperaturi?
    Ja isto koristim thermopan jako puno u kuhanju, uopće ne znam kako sam živjela i kuhala prije par godina
    Ovisi o veličini, ali uglavnom koristim termometar. Kad temperatura na najdebljem dijelu (unutrašnjost zabatka uz kost ili prsa) bude oko 60 C, onda pojačam ili upalim grill. Preporuka je preko 70 C da budes sigurna da je dovoljno pečena. MM i ja volimo rozkasto meso, ali trenutačno si to (bar ja) ne mogu priuštiti.
    S patkom od 3 kg bi to moglo biti pa 4-5 sati. Taman da ti zazubice narastu

  17. #2617
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Baš sam išla guglat' kaj je to thermopan i nisam skužila ...

    No, ako je to isto što i termometar za pečenje, onda okej .
    Btw, dobila sam ga davnih godina iz Amerike (to je valjda i njihov izum?), a koristim ga isključivo kad radim roastbeef.
    Ah, kaj mi je sad ovo trebalo, sad mi se jede roastbeef

  18. #2618
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    thermapen (krivo sam napisala) https://thermometer.co.uk/catering-t...rmometers.html
    Miki mama http://www.absolutevisit.com/blog/pe...beijing-china/
    ovako izgleda, pa zamotaš!

  19. #2619
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Otisla ja u lidl po paktku. A tamo nema patki. Dosla doma s hrpom stvari jer je tjedan talijanske kuhinje.

  20. #2620
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Otisla ja u lidl po paktku. A tamo nema patki. Dosla doma s hrpom stvari jer je tjedan talijanske kuhinje.
    Patke su od četvrtka!

    Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

  21. #2621
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default


    Onda u cet ponovo u lidl.

  22. #2622

    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    101

    Default

    Sutra ćemo neku piletinu u umaku od gljiva s rižom. Danas smo jeli zadnje ostatke od prekjučer

  23. #2623
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    U Lesnini smo našli termometar za pečenje za nekih 70 kn.

  24. #2624
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,981

    Default

    Ja ispod patke stavim mrkvu koja glumi rešetku.
    Jučer klincima četvrt pileta s krumpirima, mi pohane gljive koje se navodno zovu panjičke. Danas neke faširance iz pećnice, patliđan za mene , a njima neki prilog moram smisliti, možda kelj s krumpirom.

  25. #2625
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ja ispod patke stavim mrkvu koja glumi rešetku.
    Jučer klincima četvrt pileta s krumpirima, mi pohane gljive koje se navodno zovu panjičke. Danas neke faširance iz pećnice, patliđan za mene , a njima neki prilog moram smisliti, možda kelj s krumpirom.
    Joj, ovo s mrkvom moram zapamtiti. Odlična ideja.

    * * *
    Gljive se zovu panjevčice, ako ih budete tražili na internetu. Ja nikad ne razlikujem te gljive, koje su puze, koje panjevčice, koje grmače (ili grmovečke, kako ih zovu u mom kraju) ali sve trebaju termičku obradu. Dobar tek!

  26. #2626
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Jučer je bio festival sira, pa sam danas napravila tjesteninu s ribanim tvrdim sirom i peče se obični kakao biskvit koji ću pokriti bananama i čok. glazurom.

  27. #2627
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Juha od tikvica, svinjeći kare sa krumpirom i povćem iz pećnice . Desert kupljenji kuglof

    Procitavši festival sireva sjetih se fine kombinacije tvrdih jakih sireva sa medom i orasima...kako je too finooo..i čašica vina..to će nam danas biti večera. Jedva čekammm

  28. #2628
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Cet: varivo od lece sa kobasicama
    Pet: riblja juha, kozice i pašta zelena
    Danas: teleci saft sa puno povrca, palenta
    Sutra: juha od tikve, mesna struca, prokulice, kuglof

  29. #2629
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Kupila patku. Ali ne i 5 zacina. Kupila u cemu cu je peci. Kupila termometar za provjeru temp. Sad sam je nasolila i stavila u frizider. Bar sam sol imala doma. Jer za tu patku sam sve kupila
    Sutra cu napraviti maslo. Sad mi se ne da. I onda peci.
    S njim ce krumpiri. Sasina verzija na zalost neki drugi put. Jer sutra moramo jos sastavljati neke police.

  30. #2630
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Koja si ti štreberica, ak izuzmemo začine

    Nisam skužila za šta ti treba maslo? Valjda ne za patku?
    Last edited by NanoiBeba; 28.10.2017 at 20:25.

  31. #2631
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Pa sta ne trebam neku mast stavit?

  32. #2632
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Aha, maslo na patku? Kaj ja znam. Valjda moze. Ja maslo koristim samo za palačinke. Možda bih ja trebala proširiti repertoar korišenja masla
    Ja na svo pečenje stavljam svinjsku mast

  33. #2633
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Ja pak na sva pecenja stavim maslo.

  34. #2634
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Budem probala. Baš mi ga je ponestalo. Nikak uloviti kilu maslaca na placu. Tko zna koja je cijena sad. Mozda 100 kn za kilu

  35. #2635
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Spajka a kaj si kupila to u čem će se peć? Ja ne stavljam nikakve masnoće na pečenke, nakon nekog doba pusti sama mast pa podlijes s time

  36. #2636
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    ne treba ti nikakvo maslo spajka za patku, ali iskoristi ga za krumpire!

  37. #2637
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,981

    Default

    danas lažna ragu juha, srneći gulaš s knedlama, kupus salata.

  38. #2638
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Krumpiri idu obavezno u maslu. To onozavamo.
    Jelena kupila sam od gus zeljeza posudu s poklopcem. Teska.
    Ono sto sam zeljela je 1600 kn. Malo mi je previse. Ovo je punooo jeftinije a i zgodno izgleda.

  39. #2639
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Takvu sam ja imala, zahrđala je pa sam ju bacila. Nije baš da sam ju koristila.

  40. #2640
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Spajka, koliko plaćaš naskac. Da ne ne "ožene". Ak uopće uspijem naći kilu domaćeg maslaca

  41. #2641
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Krumpiri idu obavezno u maslu. To onozavamo.
    Jelena kupila sam od gus zeljeza posudu s poklopcem. Teska.
    Ono sto sam zeljela je 1600 kn. Malo mi je previse. Ovo je punooo jeftinije a i zgodno izgleda.
    Tvoja je onda od emajlA? Za dvesto kuna. Ima li ko keramičku?

  42. #2642
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Je l' vama maslo i maslac isto? :neupućena:

  43. #2643
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    hm, izgleda da spajalica misli na ghee, kad kaže da će napraviti maslo. Tj. nije joj to isto što i maslac.

  44. #2644
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Quote Originally Posted by Forka View Post
    Je l' vama maslo i maslac isto? :neupućena:
    Maslo je ono što se dobiva obradom maslaca. Takoreć čista mliječna mast.

  45. #2645
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Ghee je fency naziv. Ali to je mast iz maslaca.
    Jelena nije emajlirana niti je od 200 kn. Samo sam izjavila da.mi je puno bilo dati 1600 kn.
    Mima nadam se da nece. A izvana emejlirana.

  46. #2646
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Fancy je ali sam ga upotrijebila da znamo na što se misli Naime, kao što znamo jer je već bilo nesporazuma, u Dalmaciji mnogi ljudi za obični maslac kažu maslo.

    Moram priznati da mi nije jasno zašto koristite maslo (ghee) za pečenje, nikad čula (što nije neobično jer nisam baš upućena kuharica)

    Što se tiče gusnatog pekača, neće ti sigurno zahrđati ako ga budeš održavala kako treba (premda ne znam kako treba). Ja svoj nisam koristila i samo je stajao u špajzi.

  47. #2647
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Quote Originally Posted by Forka View Post
    Je l' vama maslo i maslac isto? :neupućena:
    Mi nismo Dalmatinci.

    I to je maslo. Naši stari su koristili i radili maslo jer domaći maslac ima kratak rok trajanha.
    A ovaj fensi naziv, kak je spajka pristojno rekla koriste po jednako fensi dućanima sa jednako fensi cijenom

  48. #2648
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Maslo se vrlo jednostavno napravi kuhanjem maslaca. Al je bit u tome da se ne koristi dućanski maslac.
    Maslo je pročišćeni maslac - odnosno maslac iz kojeg je kuhanjem isparila voda.

  49. #2649
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    I zato što je pročišćen podnosi više temperature, odnosno na njemu se može peći i pržiti bez da izgori.

  50. #2650
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Ja sam samo jednom uzela maslo i nikad više. Smrdi mi kao svinjska mast. Jaja na maslu uopće nisu bila ukusna.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •