Meni je isto dobro ispečena patka jako fina. Moram to naučiti. Moja svekrva ju savršeno ispeče.
Meni je isto dobro ispečena patka jako fina. Moram to naučiti. Moja svekrva ju savršeno ispeče.
Neš ti mudrosti - staviš u pećnicu i pečeš. Od začina - sol (2% na težinu patke - krupna - utrljati večer prije, a drugi dan obrisati kožu da se ne naprave ružni mjehuri), ja u nju obavezno stavim lovorov list, a ostalo je opcija (luk crveni i bijeli, jabuka, agrumi bilo kakvi). Moj sin obožava kad se kora posipa s onom začinskom solju za piceke, ali meni to nije uvjet. Može crvena paprika sama, u malim količinama. I pečeš 1 sat po kili na temperaturi 180 stupnjeva, u ugrijanu pećnicu ide. Ja pečem pokrivenu, ne zato da patka bude bolja, nego da mi ne zašprica pećnicu, ali pred kraj otvorim da dobije reš koricu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.11.2017. at 16:28