Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
Molim te, koja je razlika između đuveđa i sataraša, đuveđ je s rižom ili ima još neka?
Danas doma piletina i dinstani kapula, balancan, paprika, tikvice....a la đuveđ ili sataraš ili nešto treće uz to malo kuhane riže.
Nema tu razlike - đuveđ ili točnije đuveč je turski naziv za isto jelo, a znači "jelo iz jednog lonca" (đuveče = lonac, mislim da se zapravo tako zove zemljana posuda u kojoj se u pećnici priprema to jelo).

Sataraš je mađarska riječ za višemanje istu stvar.

Da je francuska riječ u pitanju, mislim da bi se zvalo ratatouille.

Sve je to varijanta "jednolončnice" od sezonskog povrća. U đuveđ se obično dodaje riža. Kod mene u Podravini se isto jelo s krumpirom zove gorički krumpir - ovako nešto: https://www.recepti.hr/recepti/vasi-...oricki-krumpir