Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Daj malo detaljnije onaj jecam, ciklu, jogurt i metvicu.
Joooj, to me podsjeća na neka druga vremena, od prije 25 godina i više - prijateljica je u Kanadi radila brojna mediteranska jela (porijeklom iz Izraela), između ostalog hummus, namaz od pečenih patlidžana i tu salatu od ječma i cikle, ali mislim da je njena bila bez jogurta...

Evo recepta: http://www.eatingwell.com/recipe/250...-barley-salad/

Ja sam lijena, pa mi se ne da peći ciklu. Obično ju skuham u ekspres loncu ili uzmem već gotovu kuhanu (Lidl - vakuumirana), cvak cvak na kockice, a u to se može dodati kuhani ričet, zelenje po želji (mm više voli rukolu od radiča, ja jedem sve) i udri... Maslinovo ulje, aceto balsamico, himalajska sol. Omiljeni začin nam je kraljevski kim, a u nedostatku istog stavljam obični.