Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6711

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Krpice sa zeljem.
    Moji sinovi bi ti se rado pozvali na ručak, jer im je to omiljeno jelo, ali ja to vrlo rijetko kuham - obično ne dođem na red, jer ih baka uredno snabdijeva, pošalje im veliku zdjelu svakih desetak dana

Danas ne kuham, jer smo mm i ja sami, pa jedemo ostatke od jučer (pileća juha, pureći faširanci s curryjem i zobenim pahuljicama, lešada od kelja i mrkve).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moji sinovi bi ti se rado pozvali na ručak, jer im je to omiljeno jelo, ali ja to vrlo rijetko kuham - obično ne dođem na red, jer ih baka uredno snabdijeva, pošalje im veliku zdjelu svakih desetak dana

Danas ne kuham, jer smo mm i ja sami, pa jedemo ostatke od jučer (pileća juha, pureći faširanci s curryjem i zobenim pahuljicama, lešada od kelja i mrkve).
    peterlin molim recept za ovo, zvuci ukusno, obozavam curry

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin molim recept za ovo, zvuci ukusno, obozavam curry
    Ma ništa posebno - jedan paket mljevene puretine (500 g) ubacim u zdjelu, dodam 1 jaje, sol i začine, 2-3 žlice vode, 1 žlicu ulja i par žlica zobenih pahuljica (teško mi je reći koliko - recimo 2-3 jušne), samo da se smjesa poveže. Oblikujem kugle, uvaljam ih u prezle ili oštro brašno ako namjeravam pržiti u ulju. Treba paziti da se ne pretjera s količinom zobenih pahuljica. Bolje malo manje staviti, jer ako se pretjera, ispadnu žilavi (ne pitaj kako znam ). Smjesa mora biti onako malo mekša, a ako ostaviš stajati 5-10 min, pahuljice će povući višak vlage i dat će se lijepo oblikovati. Ispadne 12-14 kom.

Začini po želji: 1 luk kozjak sitno sjeckani (ili obični, ne puno - količina koja stane u jušnu žlicu), jedan režanj češnjaka sitno sjeckani ili na vrh noža sušenog, žličica mljevene crvene paprike+prstohvat ljute, žličica ili dvije mljevenog curryja, papar, sušeni ili svježi peršinov list...

Ako faširance pečem u pećnici, valjanje u prezle čak nije bitno, ali je tada pametno staviti još 1 žlicu ulja u smjesu, jer je puretina sama po sebi dosta suha. Ja sam lijenčina, pa pečem na pek-papiru, 200 0C, štajaznam 10 minuta samo na donjem grijaču i ventilatoru, pa još 20 minuta na oba grijača i ventilatoru. Može ih se i okretati, ali ne da se to meni kad su u pećnici... Kad se prže u tavi, moram okrenuti barem dvaput, jer hoće ostati sirovi iznutra. Imam tavu odgovarajuće veličine, tako da mi svi stanu odjednom.

Napomena: može to i bez jajeta, ali moji sinovi više vole kad stavim jaje, pa eto... Isprobaj razne kombinacije, vidjet ćeš što ti se najviše sviđa.

Evo i malo tuđe pameti za usporedbu: https://www.coolinarika.com/recept/p...nih-pahuljica/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2019. at 10:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •