-
Evo obećanog recepta za bolonjez od leće (jako fino!):
100 g luka, 100 g celera u listu, 100 g šampinjona i 100 g mrkve narezati na kockice. Osam žlica maslinovog ulja zagrijati i dodati (navedeno) povrće u lonac i dinstati oko osam minuta, uz povremeno miješanje. Dodati 2 žličice javorovog sirupa i tri žlice koncentrata od rajčice i više puta miješati kuhačom. Dodati 150 grama Berglinsen/Tellerlinsen - smeđe leće. Dodati 100 ml crnog vina, 200 ml povrtnog temeljca (bio kocku za povrtnu juhu dodati u 200 ml vrele vode) i 600 g oguljenih, čitavih rajčica iz konzerve.
Narezati tri češnjaka, dodati u bolonjez skupa s lovorovim listom (1-2), dvije žličice soli i suhim ružmarinom (ili svježim ako imate, ja stavim oko jednu žličicu suhog).
Kad polako zakuha, ostaviti da se krčka na laganoj vatri oko 90 minuta.
Moje izmjene:
Rijetko doma imam šampinjone, pa umjesto šampinjona stavim dodatno 50 g leće i umjesto javorovog sirupa agavin sirup, ali čisto zbog toga jer se sjetim kuhat bolonjez kad dućan ne radi (kao što je i danas slučaj). Ja kupim leću u dm-u, njihovu bio marku, isto kao i kocku za povrtnu juhu/temeljac.
Nama je jako fino i jedva čekamo današnji ručak.
Za vegane su ovdje preporučili pahuljice od kvasca umjesto parmezana, ali nisam to još nikad kupila ni jela pa ne mogu komentirat.
Dobar tek svima!
Posljednje uređivanje od annie84 : 15.09.2019. at 11:12
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma