Mene ulovila sezona pilića pa sam opet kupila cijelo pile u subotu na placu, nekih 1,7 kg. Od vrata, nogu, želuca, repa, vršaka krilaca sam napravila juhu s puno povrća. Izrezala pola filea i to ispekla na tavi uz restani krumpir i zelenu salatu.
Ostatak pileta sam opet napacala s putrom, soli i začinskim biljem za nedjelju, plus jetrica sam si sačuvala, i u nedjelju opet u glinenoj ispekla, zaboravila sam podliti vinom, samo sam narezala jetrica, mrkve, peršina, pastinaka, luka, paprike, pola paradajza i nekoliko krumpira, češanj češnjaka i podlila slanom vodom. Napravilo se dosta tekućine i poslije ručka sam sve ostatke mesa skinula i spremila u jednoj posudi u frižider, napravila se želatina.

U ponedjeljak sam samo isprala rižu vodom i istresla tu želatinu da napravim rižoto, meni je OK, malom je genijalno, tate nije bilo.

S jednim piletom riješila tri ručka
Sad neko vrijeme nećemo jesti piletinu više.

Mogla bih tu palentu napraviti baš, al sam skeptična kako će mali reagirati. Pokušat ću ga angažirati da mi "pomogne", možda mu bude finije, al meni odu živci od njegove pomoći kad se žurim