Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Danas pile, riža, pana cotta.

Ovako dobro zvuči, ali rezultat, uh... Dakle, krenem da ću peći pile. Upalim 24kitchen i taman onaj turski par objašnjava pile. Ovako recept ide. Pile ostavi 20 minuta na sobnoj temp, zatim posoli, papri, u pile turi češnjak, limun i svjež estragon. Zatim pile u tepsiju na plin, 10 minuta, pa dodaj 2 dcl temeljca, 1/2 dcl suhog vina, maslac, pa u peć. Sat i pol. Sve napravim osim ovo s estragonom i pečenjem na plinu. Kožica pileta ne naliči ni na što. Ko iz noćne more, priljubila se uz meso i samo posušila/ogumenila. Vino daje grozan miris, a ne umami. Je li do vina, je li do mog ukusa. Meso je ok pečeno, ali sve skupa fail u odnosu na klasično pečenje.

Pana cotta, jučer isto na 24sata, objašnjava ženska, očisti kardamom, stuče, doda u vrhnje, šećer, pa želatinu, procijedi i eto. Zamijenila sam želatinu agar agarom, vrhnje s mlijekom od zobi. To se stisnulo, vjerojatno je slatko, ali ovaj kardamom je užas užasa. Tako intenzivan i uopće se ne uklapa u desert.

Jedino riža uspjela.
Ti si meni super. Volis isprobavati i imas ekipu koja podrzava ekspreimente.