Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nano ja nisam iz ovih krajeva ali su mi svi slavonci (ja sam odrasla u drugoj republici), pa zato znam sve te nazive.
    Peterlin sve to je bilo redovito na menu kod mene doma, ali ja nisam nikad radila ni jedno od tih jela. opcenito krumpirovo tijesto mi ide slabo.
    to nisam naucila niti od majke niti od bake i jako mi fali.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 12.02.2020. at 09:50

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Nano ja nisam iz ovih krajeva ali su mi svi slavonci (ja sam odrasla u drugoj republici), pa zato znam sve te nazive.
    Peterlin sve to je bilo redovito na menu kod mene doma, ali ja nisam nikad radila ni jedno od tih jela. opcenito krumpirovo tijesto mi ide slabo.
    to nisam naucila niti od majke niti od bake i jako mi fali.
    Želiš trik za brzu izradu krumpirovog tijesta? Eeee, moja svekrva misli da sam ja majstor, a ja uredno varam - koristim instant pire za izradu krumpirovog tijesta za knedle, jer ako ga sama kuham, nikad ne mogu postići savršenu jednoličnost mase.

Eh, sad - ne znam baš napisati recept jer to je "ofrlje", ali ovako - napravim instant pire po uputama, dodam 1 jaje i nakon toga dodajem brašno (od oštrog se lakše mijesi) koliko treba - obično cca 100 g (1 šalicu od 2 dl, možda ne punjenu do vrha), da dobijem fino glatko tijesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •