Page 72 of 131 FirstFirst ... 2262707172737482122 ... LastLast
Results 3,551 to 3,600 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #3551
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Grah sa suhim rebarcima

  2. #3552
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Lili ti počela kuhati,?

  3. #3553
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Danas špinat, pire, svinjska jetrica, paradajz juha, sutra grah sa buncekom

  4. #3554
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Jelena.o ne razumijem te

    Pa oduvijek sam kuhala rad.danom ako djeci taj dan u školi nije meni po volji.

    Druga stvar što nitko od nas ne jede 2x kuhani obrok u danu, inače bacim hranu a to ne volim. Muž i ja jedemo na poslu, nema šanse da bih ja čekala povratak doma u 17h da bi ručala. Moram ručat al baš ručat (ne nešto čalabrknut) izmedju 12 i 12:30h.

  5. #3555
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Grčka salata, a za one kojima baš treba meso - gotovi pureći cordon bleu iz Lidla. Ulijenila sam se, zapravo u ovo doba godine jednostavno ne stižem kuhati baš svaki dan, pa ide ovako. Uz grčku salatu obično ispržim pileće ili pureće bijelo meso, ali nisam imala. Ove kordonce držim u ledu za slučaj hude sile kad nemam vremena ili sastojaka, a to je ispalo danas.

  6. #3556
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    jučer švedske kuglice, pire i kelj na lešo, zelena salata
    danas pileća krilaca u bbq sosu, prilog će baka neki od krumpira ili žganci, salata.. možda mahune na lešo za ove koji pojačano zeleno jedu
    Hvala curama na ideji za juhu od kelja, odlična je

  7. #3557
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    heljdina kaša s povrćem
    i možda kobase ako se mesojedni dio familije bude jako bunio

  8. #3558
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    ponedjeljak juneće šnicle u saftu s njokima za djecu
    utorak pire od batata i popečci od brokule i parmezana
    jučer varivo od (smrznutih) mahuna - nije sezona al je jedino varivo koje moja djeca vole
    danas gnocchi alla romana sa grilanim gljivama i zelenom salatom
    sutra i dalje ne znaaam
    vjerojatno Lo mein nudli jedan dan
    i vjerojatno ću morati ponoviti ove popečke od brokule jer su se djeca raspametila na to

  9. #3559
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    jesu ti popečci s parmezanom neki posebni ili klasični tipa što ti dođe pod ruku?

  10. #3560
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    pa vjerujem da se može bilo što što dođe pod ruku ali ja sam se vodila ovim receptom https://smittenkitchen.com/2012/06/b...esan-fritters/
    ali nisam gnječila tu brokulu, samo sam ju pomiješala sa smjesom od jaja

  11. #3561
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Grčka salata, a za one kojima baš treba meso - gotovi pureći cordon bleu iz Lidla. Ulijenila sam se, zapravo u ovo doba godine jednostavno ne stižem kuhati baš svaki dan, pa ide ovako. Uz grčku salatu obično ispržim pileće ili pureće bijelo meso, ali nisam imala. Ove kordonce držim u ledu za slučaj hude sile kad nemam vremena ili sastojaka, a to je ispalo danas.
    Ja sam tako otkrila nama prefinu pureću štrucu (od Vindona) začinjenu travama. Inače ne konzumiramo takve stvari, ali fakat je preukusna a brzo je se napravi. U pećnici s krumpirima, a dobra je i kad je se nareže na kriške debljine prsta, pa na grilu ispeče.

  12. #3562
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ja sam tako otkrila nama prefinu pureću štrucu (od Vindona) začinjenu travama. Inače ne konzumiramo takve stvari, ali fakat je preukusna a brzo je se napravi. U pećnici s krumpirima, a dobra je i kad je se nareže na kriške debljine prsta, pa na grilu ispeče.
    Pa da - ne hranimo se time, ali povremeno pojedemo. Fala na ideji - potražit ću ovu štrucu, moja djeca su obožavatelji mesne štruce (domaće) ali za ovakve situacije nije loše znati za ovo i imati u pričuvi nešto za brzu pripremu.

  13. #3563
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    juha iklice, riža sgraškom

    veliki piletina
    mali purretina
    Last edited by jelena.O; 20.02.2020 at 12:22.

  14. #3564
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Peterlin nema šanse da im se ne svidi, garantiram.
    Ja je kupujem u Kauflandu mislim.

  15. #3565

  16. #3566
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    E upravo to mašnice.
    Čak sam je nedavno ulovila na nekoj promo akciji za 19kn.

  17. #3567
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    ponedjeljak juneće šnicle u saftu s njokima za djecu
    utorak pire od batata i popečci od brokule i parmezana
    jučer varivo od (smrznutih) mahuna - nije sezona al je jedino varivo koje moja djeca vole
    danas gnocchi alla romana sa grilanim gljivama i zelenom salatom
    sutra i dalje ne znaaam
    vjerojatno Lo mein nudli jedan dan
    i vjerojatno ću morati ponoviti ove popečke od brokule jer su se djeca raspametila na to
    Ajme, sve se cini fino

  18. #3568
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas sam ustala mrvicu ranije i pripremila oslića a la bakalar, jer ne volim da riba stoji od prethodnog dana. Ima još krem juha od butternut bundeve.

    Djeca imaju svojih obveza, pa ih nisam htjela opterećivati, a ovo ionako ne bi skuhali. Da su oni birali, vjerojatno bi ispržili gotove panirane filete ili riblje štapiće i napravili salatu od graha iz konzerve.

  19. #3569
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Srdelice i blitvu s krumpirom. Završio lovostaj, a mi ribu obožavamo.

  20. #3570
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Danas pureći zabatak sa porilukom.

  21. #3571
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Srdelice i blitvu s krumpirom. Završio lovostaj, a mi ribu obožavamo.
    je je, al u Zagrebu na Dolcu, sve neke sitne srdelice. nadam se da će MM sutra biti bolje sreće

  22. #3572
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Srdelice i blitvu s krumpirom. Završio lovostaj, a mi ribu obožavamo.
    Super da ponovno krecu..i mi ih volimo
    Danas juha od spinata
    Pastrve s krumpirom i kukuruznim brasnom iz pecnice
    Matovilac i zelena salata

  23. #3573
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Odaj svoj recept taj krumpir i kukuruzni brašno
    Last edited by jelena.O; 21.02.2020 at 13:46.

  24. #3574
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Je msle di srdele kad Talijani love velike cijelo vrijeme
    Dzabe lovostaj

  25. #3575
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Kak ne bi imali lovostaj. Jesu li u EU ili nisu?

  26. #3576
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kak ne bi imali lovostaj. Jesu li u EU ili nisu?
    Tako je. Imaju lovostaj. I u to vrijeme prodaju smrznutu ribu, kakva se može naći i kod nas.

  27. #3577
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Ne njihova je bila ftiška ali je bilo ih je manje
    Očito niste išle u ribarnicu od 16.12. do danas

  28. #3578
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Mislila sam džabe nama lovostaj kad Talijani i ostali rade kaj hoće

  29. #3579
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Odaj svoj recept taj krumpir i kukuruzni brašno
    nista posebno, samo krumpir narežem na kockice, posolim, posipam s kurkumom i žlicom kukuruznog brašna i malo maslinovog ulja i pečem

  30. #3580
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Danas grah sa zeljem
    Sutra moje omiljeno jelo
    Rucak koji ne kuham ja

  31. #3581
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by llella View Post
    Danas grah sa zeljem
    Sutra moje omiljeno jelo
    Rucak koji ne kuham ja

    Danas i sutra rostilj (malo se mm nismo dogovorili oko kolicina pa imamo duplo ), ali dobro ce doci jer cemo sutra vjerojatno negdje u prirodu.

    Ponedjeljak jos ne znam sto cu, mozda neki saft i tijesto. Utorak pohano i pire.

  32. #3582
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Za rucak grah jeli...za veceru pizza. Sutra pohano iz pecnice...marinira se vec meso u jogurtu senfu i zacinima

  33. #3583
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Javi kako je ispalo
    Danas juha salata
    Mali riža batat i puretina u pećnici
    Veliki tijesto s sirom

  34. #3584
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Gulaš od jelena. I probat ću napravit šufnudle od batata. Valjda će mi uspjet

  35. #3585
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Ako staviš jaje onda bude meni je bilo lakše tad kad sam radila ispekla ko pljeskavicu

  36. #3586
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Uvijek stavim jaje

  37. #3587
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    ok ja nisam mogla jer klinac ne jede

  38. #3588
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Pureći batki i krumpir.

  39. #3589
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Ručak za 15 min, jer mi se ne da i jer je vilenjak bolestan i skoro ništa ne jede danima. Salata od krumpira s lukom, crvenim radičem i komadići pilećih prsa prženih na kokosovom ulju i senfu. Ostatak piletine ću u salatu za posao, za sutra.

  40. #3590
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Dečkima bataci u bbq marinadi i krumpir, meni i mm wok od piletine i povrća sa staklenim rezancima. Povrtna juha.

  41. #3591
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Šufnudli od batata su ispali odlični. Stavila sam dva manja jaja, polubjelo pirovo brašno i oštro pšenično, sve otprilije. Tijesto je bilo fosta ljepljivo, al krajnji rezultat odličan

  42. #3592
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Tuna s grilla, blitva/krumpir/batat, cikla salata

  43. #3593
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Juha od piletine, kuhano meso iz juhe za mene...
    Pohana piletina, restani krumpir, zelena salata.

    Za sutra ostaci juhe i mesa od danas, kuskus s povrćem, salata od daikona i mrkve s bučinim uljem.

    Utorak - kiseli kupus s grahom, ne znam za meso, možda mini pljeskavice...
    Srijeda - ćufte
    drugi dio tjedna - daleko mi je, ali imam poriluk i maslenu buču, nešto ću smisliti

  44. #3594
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    nadobudno mislila da će osstati nekaj i za danas ali ne

    ima juhe

    danas zeleni ponedeljak,po klinkinoj želji, dosta joj staktiša, ipak su svaki dan u maškarama

  45. #3595
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Pohana piletina i kuhana brokula i poslije ću pokušati napraviti varivo od graška s piletinom, ako smislim kako. Plus mafini.
    Napokon sam shvatila kako napraviti tanke filete. Jej.

  46. #3596
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    nadobudno mislila da će osstati nekaj i za danas ali ne

    ima juhe

    danas zeleni ponedeljak,po klinkinoj želji, dosta joj staktiša, ipak su svaki dan u maškarama
    i ja sam bila nadobudna, ništa nije ostalo

  47. #3597
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Pohana piletina i kuhana brokula i poslije ću pokušati napraviti varivo od graška s piletinom, ako smislim kako. Plus mafini.
    Napokon sam shvatila kako napraviti tanke filete. Jej.
    Za tanke filete trebaš dulji i tanji nož - položiš na dasku, poklopiš rukom i režeš - iz jednog fileta izađu 3-4 odreska. Ne smiju biti pretanki, jer se tada u prženju osuše i budu tvrdi.

    Grašak - ja ga kuham klasično (od smrznutog) tako da prodinstam mrkvu narezanu na kockice na malo ulja, dodam 2 žlice zobenih pahuljica, 1 žličicu sušenog kopra ili peršina, 1 žličicu crvene paprike, prstohvat sušenog češnjaka i pol litre vode. Na to frk smrznuti grašak (properem kroz sito). Ako mi je premalo graška, dodam još 1-2 krumpira narezanog na sitne kockice ili ga naribam. Dodajem vode po potrebi, da povrće ne bude na suhom, ali i da ne dobijem juhu. Sol i papar naravno i to je to.

    Ti možeš najprije propržiti piletinu (bijelo meso narezano na rezance, kao za stir-fry), a dalje je sve isto.

    U ovo se može frknuti pol paketa gotovih njoka ali na samom kraju, da se ne pretvore u ljepilo. Ja češće radim noklice sama (1-2 jaja, na svako jaje 1-2 žlice ulja i 2 žlice oštrog brašna - to zamiješam i ostavim da gluten umreži, pa ukuham u varivo kad je već gotovo. Treba nekih štajaznam desetak minuta da se skuhaju. ne smije to biti gusto, inače ispadnu tvrdi. Zakuhavaju se u varivo dok ključa. U tom slučaju treba ipak više vode, jer "popiju" tekućinu.

    Ekspres varivo od graška - uzmi konzervu graška, napravi zapršku sa uljem (ili na špeku, još bolje) i zobenim pahuljicama, dodaj začine po želji i frk gore cijeli sadržaj skupa s vodom... Gotovo za pet minuta. Možeš i u to staviti mrkvu na početku, ali naribaj na sitni ribež. Ako je rijetko, dodaj još malo zobenih. U ovo bi moji sinovi uvalili vrhnje za kuhanje.
    Last edited by Peterlin; 24.02.2020 at 15:07.

  48. #3598
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Juha od junetine
    Dinstana junetina
    dinstano kiselo zelje
    pire krumpir
    cikla i kiseli krastavci

  49. #3599
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Hvala Peterlin.
    Evo, kuhka se. Još samo da dodam grašak.
    Ranije sam ispržila srdele. Jbm male su. Poblentavila sam dok sam ih očistila. Kanila sam još krafne, ali dosta mi friganja za danas. Idem po gotove.

  50. #3600
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Jučer
    Juha od blitve i prosa
    oslić na tavi
    rizi bizi
    salata i matovilac

    Danas
    juha od mahuna i amarantha
    bolonjez
    integralno i bezglutensko tijesto
    cikla

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •