Page 73 of 131 FirstFirst ... 2363717273747583123 ... LastLast
Results 3,601 to 3,650 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #3601
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice

  2. #3602
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Imas kozjeg sira na Dolcu, skroz dolje, Moravec. Kakav si kukuruz koristila?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3603
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Secerac, iz konzerve.
    Mogla sam i bez.

    A dolac mi je van svijeta, na zalost. Ili na srecu jer bih sve pare tamo ostavila

  4. #3604
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice
    Hvala sasi, ona ju je meni otkrila!

  5. #3605
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Spekla sam meso s krumpirom, juhu povrtnu, kolač od kakaa. Zadovoljna sam. Sve po ps-u. Prije dvije godine se nisam usudila peći meso s krumpirom, ali sad vidim da i nije tako komplicirano.

  6. #3606
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    Zuta to je tradicionalno u našoj kuhinji ako se jede krumpir

  7. #3607
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice
    svaki godine u zimsko doba nestane svježeg kozjeg sira (mislim na onaj capro fresh) jer tad koze imaju kozliće
    uskoro će se vratit kad kozlići krenu na dohranu

  8. #3608
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Spekla sam meso s krumpirom, juhu povrtnu, kolač od kakaa. Zadovoljna sam. Sve po ps-u. Prije dvije godine se nisam usudila peći meso s krumpirom, ali sad vidim da i nije tako komplicirano.

    bravo zuta.
    meni je donedavno to meso iz pecnice npr. teletina bilo misteriozno za napraviti. nikad nisam bila zadovoljna, da mi se u ustima topi kako bi se reklo.
    onda mi je nedavno poznanik, profesionalni kuhar, na ne samo moje, vec nas par je njurgalo, rekao pa koji vam je to je nalakse za napraviti.
    stavis u pecnicu i zaboravis, moze i bez mariniranja.
    trik je staviti na cca 160C i peci satima (ujutro stavis pa do rucka biude gotovo). pred kraj pojacaj malo jacinu grijanja.
    ja sam prvi put mislila ovo satima pa dosta je dva, a ono nista, pa asm pojacala ali svejedno bilo je super.

  9. #3609
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Ja ne znam isfrigati teleće šnicle na naglo.

    Jedino su meki ako ih dugo pržim/pirjam.

  10. #3610
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    svaki godine u zimsko doba nestane svježeg kozjeg sira (mislim na onaj capro fresh) jer tad koze imaju kozliće
    uskoro će se vratit kad kozlići krenu na dohranu
    To mi je bilo palo na pamet da bi mogao biti razlog....

  11. #3611
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    Hvala sasi, ona ju je meni otkrila!
    I sasi hvala

  12. #3612
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Meni meso nikad nije dovoljno pečeno ako nije prepečeno. Slično i s jajima. Žrtvujem teksturu i okus, ali mora mi biti baš do kraja. Isprepadale su me nastavne lekcije iz biologije. Nikad neću zaboraviti staklenke formaldehida i neprijaznih oblika života, i tako. Jbg. Ovo s duuugim pečenjem ću baš isprobati.
    Danas ću probati napraviti umak od pancete i gljiva s njokama koje sam ranije zamrznula. Baš mi se jedu gljive.
    Ostatku familije samo tradicionalno. Juha i meso.
    Last edited by zutaminuta; 28.02.2020 at 10:19.

  13. #3613
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Moje dugogodišnje iskustvo pečenja i kuhanja je takvo da moj najbolji savjet...za meao iz pecnice pogotovo velike komade treba napacati cak i 2,3 dana prije. Odlično mi je sa krupnom soli, paprom, curry, kurkuma, ako jače meao onda i senf. Češnjak na ploškice i crveni luk. I zalijati uljem. I posudu (najčešće u vatrostalnoj pacam) prekrijem prozirnkm folijom. Drugi dan okrenem meso da se izmjesa to ulje i upija. Bude jaaako mekano i fino. Najnovije sam isprobala senf i jogurt mariniranje dan prije. Stvarno se isplati. Tako radim i meso za roštilj samo bez senfa.

  14. #3614
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Moje dugogodišnje iskustvo pečenja i kuhanja je takvo da moj najbolji savjet...za meao iz pecnice pogotovo velike komade treba napacati cak i 2,3 dana prije. Odlično mi je sa krupnom soli, paprom, curry, kurkuma, ako jače meao onda i senf. Češnjak na ploškice i crveni luk. I zalijati uljem. I posudu (najčešće u vatrostalnoj pacam) prekrijem prozirnkm folijom. Drugi dan okrenem meso da se izmjesa to ulje i upija. Bude jaaako mekano i fino. Najnovije sam isprobala senf i jogurt mariniranje dan prije. Stvarno se isplati. Tako radim i meso za roštilj samo bez senfa.
    Potpis...

    Ja koristim curry i kurkumu za perad (puricu, koja je suha i nema intenzivan okus), a za svinjetinu koristim senf. Krupna sol obavezna. Količina: 2% na težinu mesa za perad, 2,2% za svinju i teletinu.

  15. #3615
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Spinat juha
    Przeni komadi oslica
    Krumpir salata i restani krumpir
    Matovilac

  16. #3616
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    E i ja ubacila tih vaših krem juha koje nisu samo karfiol ili brokula tikva
    Bit će nešto od mene
    Sutra naručena sarma. Ako sve uspijem naći zorom

  17. #3617
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Još sam napravila punu zdjelu salate od cikle, krumpirov kruh i tjesteninu s makom. Pa je li moguće da mak na 100 g ima 9 mg željeza dok meso govedine tek 3 mg? Ajme, samo treba rokat po maku i nema anemije.

  18. #3618
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Slabije je iskoristivo željezo iz namirnica biljnog podrijetla

  19. #3619
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    Iako imali mnoštvo nedaća sarma je samo kaj nije gotova

  20. #3620
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Danas: paradajz juha, pohano meso i bukovace, pire, razne salate.
    Sutra: bistra juha, otkosteno rolano peceno pile i mlinci, salate
    Pon: juha, ostatak mesa, riza, mozda sataras ili neko drugo povrce
    Uto: piletina na kineski, riza, cimulice sa mirinom i sezamom
    Za dalje ne znam.. Treba smisliti nesto sto ce svi pojesti bez puno natezanja..

  21. #3621
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Što su cimulice s mirinom?

  22. #3622
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
    ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit

    ja bih recept za te krekere i okruglice!
    jaooooo link više ne radi, a jako mi treba sad

  23. #3623
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    snašla sam se, lažna uzbuna

  24. #3624
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Bacila sam zabatke na povrće, mrkva, krumpir, brokula, paprika, gljive, zalila maslinovim.
    Juhu od pileta i povrća, s rezancima.
    Mafini od maka i oraha i maslinovog ulja.
    Salata od cikle od jučer.
    Meni je kompletan.

  25. #3625
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Što su cimulice s mirinom?
    Cimulice su mladi izdanci kupusa. Samo se kratko skuhaju. A mirin je japanski zacin, tj. vino/rakija slicno sakeu, samo sladji.
    Nedavno sam otkrila da mi se svidja zajedno. Nisam imala nikakav prilog uz rizu i meso, a cimulice su bile u frizideru pa sam ti iskombinirala, zajedno sa tostiranim sezamom, sezamovim uljem i rizinim octom i jako mi se svidjelo.
    Prefine su mi i sa maslinovim uljem.

  26. #3626
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Heljdina kasa sa grahom i slanutkom...ovaj puta bez kobasa

  27. #3627
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Pureci odresci na naglo
    Kvinoja s tikvicama
    Salata od pecene paprike s cesnjakom i bucinim uljem

  28. #3628
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Cimulice mogu biti i od kelja, odnisno i drugih kupusnjača. Na našem.placu su najčešće od zelja i kelja, pa moram paziti da ne uzmem kelj jer su mi one od zelja bolje

  29. #3629

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Danas napravila špagete carbonara...
    Ne sjećam se kad sam ih zadnji puta radila, mislim da je ovo prvi puta da sam ih djeci radila...

  30. #3630
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Cimulice mogu biti i od kelja, odnisno i drugih kupusnjača. Na našem.placu su najčešće od zelja i kelja, pa moram paziti da ne uzmem kelj jer su mi one od zelja bolje
    Da, od zelja su finije. Mi ih obično jedemo kao lešadu s krumpirom, uz maslinovo ulje i malo češnjaka.

  31. #3631
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    Ja ih jedem same s uljem

  32. #3632
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Da, od zelja su finije. Mi ih obično jedemo kao lešadu s krumpirom, uz maslinovo ulje i malo češnjaka.
    I to je fino
    Ja nemam pojma ima li kod mene tih od kelja, uvijek vidim ove od zelja..

  33. #3633
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Grah.

  34. #3634
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    mm je donio te od kelja s utrinskog placa. uglavnom donese od zelja. ove od kelja su mi rasturile probavu...bila sam napuhnuta ko balon.

  35. #3635
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Pile s mlincima. Kupus salata.
    Sutra flekice s kupusom i fasiranci.

  36. #3636
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Lasagne, zelena salata i rukola

  37. #3637
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Juneća juha za juholjuba, rižot s piletinom i povrćem, grana padanom, salata od cikle i kima. Sve nešto kao lijeno, a ispalo je baš prefino da me i nejedač pohvalio.

  38. #3638
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Juneca juha
    Rostilj- mm se iskazao
    Pomfri - kod nas se tako rijetko jede pa curama bio skoro pa praznik
    Matovilac i zelena salata

  39. #3639
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Lasagne, zelena salata i rukola
    I kod nas lazanje, samo je salata matovilac i mišancija, a ima i juha od bundeve u koju sam ubacila po šaku kukuruza i grašk

    Jučer špinat, pire i kobasice

    Za sutra će ostati lazanja, a ispekla sam i bučnicu koje će isto ostati.

    Za utorak i srijedu juneći saft
    Četvrtak će vjerojatno biti ne da mi se dan -pureće okruglice od vindije i kroketi
    Petak krumpir s rižom i salata
    Vikend... Ko zna, daleko je
    Last edited by babyboys; 01.03.2020 at 18:35.

  40. #3640
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Subota - teleći paprikaš, špecli, zelena salata
    Nedjelja - domaća juha s gris-knedlima, pečena purica (polovica - ostalo od Božića, pa praznim škrinju), krumpir u slanoj vodi, povrtni faširanci (to je bilo planirano za večeru, ostao mi je jedan za današnji gablec)
    Ponedjeljak - varivo od leće s korjenastim povrćem, cikla
    Utorak - planiramo dinstano kiselo zelje, restani krumpir i pečenu krvavicu
    Srijeda - imam butternut tikvu, pa ćemo vidjeti vjerojatno krem juha od polovice tikve, a drugu polovicu za rižoto, uz to piletina s curry-jem ili marinirana u umaku od soje i neka salata

  41. #3641
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Orzoto s vrganjima (i ja praznim frizer)

  42. #3642
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Bolonjez, ispao je pregust i nešto slan. Mhm...

  43. #3643
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    Juha
    Veliki krvavice i krumpir
    Klinac. Rizi bizii puretina

  44. #3644
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Juha kelj quinoa
    Ostaci rostilja od jucer
    Rizi bizi i kukuruz sa strane pa tko voli doda u rizi bizi
    Matovilac i zelena salata

  45. #3645
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    uto bilo pile s krumpirom, sri mahune s viršlama, čet juha od junetine, danas orada s blitvom
    Učestalila sam meso u kuhanju jer nitko ne želi ništa ni pipnuti ako nema mesa.

  46. #3646
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Kod mene u utorak špageti bolonjeze, ja sam s umakom radila nabujak od kelja
    u srijedu grah i buncek
    četvrtak pileći rižot
    danas čekam da me iznenade
    a sutra planiram nešto riblje, što nađem

  47. #3647
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    uto bilo pile s krumpirom, sri mahune s viršlama, čet juha od junetine, danas orada s blitvom
    Učestalila sam meso u kuhanju jer nitko ne želi ništa ni pipnuti ako nema mesa.
    Dok su ti djeca u rastu, nije to ništa loše.

    Moji svojevoljno preskoče meso ako je grah za ručak, iako u njemu obično nema mesa, pogotovo kad je mladi grah. Suhi grah znam skuhati sa suhim mesom, ali ne baš veliku količinu. Mesa.
    Ono što kod nas prolazi bez mesa je još leća, slanutak i omiljeni grašak s noklicama. Eto, uglavnom mahunarke.
    Last edited by Peterlin; 06.03.2020 at 16:49.

  48. #3648
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas oslić s krumpirom, paradajz juha. Nemam ništa zeleno, moram za večeru smisliti neko povrće, a nemam ideja...Mozda salata od mahuna iz konzerve, s kuhani jajima i bučinim uljem.

  49. #3649
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Peterlin, ovo ti je dobra fora sa mahunama i jajima. Taman za brzu i laganu veceru.

    Danas: tuna i losos, krumpir salata, leca na salatu
    Sutra: juha, lazanje, salate
    Pon: tortilje

  50. #3650
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Brat je bio u berbi medvjeđeg luka. Sad ga ubacujem svugdje gdje mi padne na pamet. Npr u lešo povrće uz srdele. Pa sam jučer radila slanu pitu od sira s njim. Sutra ga mislim ubacit u rižu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •