Što danas kuhate /39.dio/

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice
     
  2. sasa avatar

    sasa said:

    Početno

    Imas kozjeg sira na Dolcu, skroz dolje, Moravec. Kakav si kukuruz koristila?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Secerac, iz konzerve.
    Mogla sam i bez.

    A dolac mi je van svijeta, na zalost. Ili na srecu jer bih sve pare tamo ostavila
     
  4. betty blue avatar

    betty blue said:

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice
    Hvala sasi, ona ju je meni otkrila!
     
  5. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Spekla sam meso s krumpirom, juhu povrtnu, kolač od kakaa. Zadovoljna sam. Sve po ps-u. Prije dvije godine se nisam usudila peći meso s krumpirom, ali sad vidim da i nije tako komplicirano.
     
  6. jelena.O avatar

    jelena.O said:

    Početno

    Zuta to je tradicionalno u našoj kuhinji ako se jede krumpir
     
  7. tangerina avatar

    tangerina said:

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    https://smittenkitchen.com/2009/03/c...ese-cornbread/
    Ovo sam danas. S time da vec 3 dana trazim svjezi kozji sir, nema ga nigdje. Pa sam stavila kravlji i naribala tvrdi kozji. Jos nisam probala, eno se hladi.

    Hvala, betty, za otkrice ove stranice
    svaki godine u zimsko doba nestane svježeg kozjeg sira (mislim na onaj capro fresh) jer tad koze imaju kozliće
    uskoro će se vratit kad kozlići krenu na dohranu
     
  8. spajalica avatar

    spajalica said:

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Spekla sam meso s krumpirom, juhu povrtnu, kolač od kakaa. Zadovoljna sam. Sve po ps-u. Prije dvije godine se nisam usudila peći meso s krumpirom, ali sad vidim da i nije tako komplicirano.

    bravo zuta.
    meni je donedavno to meso iz pecnice npr. teletina bilo misteriozno za napraviti. nikad nisam bila zadovoljna, da mi se u ustima topi kako bi se reklo.
    onda mi je nedavno poznanik, profesionalni kuhar, na ne samo moje, vec nas par je njurgalo, rekao pa koji vam je to je nalakse za napraviti.
    stavis u pecnicu i zaboravis, moze i bez mariniranja.
    trik je staviti na cca 160C i peci satima (ujutro stavis pa do rucka biude gotovo). pred kraj pojacaj malo jacinu grijanja.
    ja sam prvi put mislila ovo satima pa dosta je dva, a ono nista, pa asm pojacala ali svejedno bilo je super.
     
  9. Jurana avatar

    Jurana said:

    Početno

    Ja ne znam isfrigati teleće šnicle na naglo.

    Jedino su meki ako ih dugo pržim/pirjam.
     
  10. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    svaki godine u zimsko doba nestane svježeg kozjeg sira (mislim na onaj capro fresh) jer tad koze imaju kozliće
    uskoro će se vratit kad kozlići krenu na dohranu
    To mi je bilo palo na pamet da bi mogao biti razlog....
     
  11. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala sasi, ona ju je meni otkrila!
    I sasi hvala
     
  12. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Meni meso nikad nije dovoljno pečeno ako nije prepečeno. Slično i s jajima. Žrtvujem teksturu i okus, ali mora mi biti baš do kraja. Isprepadale su me nastavne lekcije iz biologije. Nikad neću zaboraviti staklenke formaldehida i neprijaznih oblika života, i tako. Jbg. Ovo s duuugim pečenjem ću baš isprobati.
    Danas ću probati napraviti umak od pancete i gljiva s njokama koje sam ranije zamrznula. Baš mi se jedu gljive.
    Ostatku familije samo tradicionalno. Juha i meso.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 28.02.2020. at 10:19
     
  13. mašnica avatar

    mašnica said:

    Početno

    Moje dugogodišnje iskustvo pečenja i kuhanja je takvo da moj najbolji savjet...za meao iz pecnice pogotovo velike komade treba napacati cak i 2,3 dana prije. Odlično mi je sa krupnom soli, paprom, curry, kurkuma, ako jače meao onda i senf. Češnjak na ploškice i crveni luk. I zalijati uljem. I posudu (najčešće u vatrostalnoj pacam) prekrijem prozirnkm folijom. Drugi dan okrenem meso da se izmjesa to ulje i upija. Bude jaaako mekano i fino. Najnovije sam isprobala senf i jogurt mariniranje dan prije. Stvarno se isplati. Tako radim i meso za roštilj samo bez senfa.
     
  14. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dugogodišnje iskustvo pečenja i kuhanja je takvo da moj najbolji savjet...za meao iz pecnice pogotovo velike komade treba napacati cak i 2,3 dana prije. Odlično mi je sa krupnom soli, paprom, curry, kurkuma, ako jače meao onda i senf. Češnjak na ploškice i crveni luk. I zalijati uljem. I posudu (najčešće u vatrostalnoj pacam) prekrijem prozirnkm folijom. Drugi dan okrenem meso da se izmjesa to ulje i upija. Bude jaaako mekano i fino. Najnovije sam isprobala senf i jogurt mariniranje dan prije. Stvarno se isplati. Tako radim i meso za roštilj samo bez senfa.
    Potpis...

    Ja koristim curry i kurkumu za perad (puricu, koja je suha i nema intenzivan okus), a za svinjetinu koristim senf. Krupna sol obavezna. Količina: 2% na težinu mesa za perad, 2,2% za svinju i teletinu.
     
  15. llella avatar

    llella said:

    Početno

    Spinat juha
    Przeni komadi oslica
    Krumpir salata i restani krumpir
    Matovilac
     
  16. jelena.O avatar

    jelena.O said:

    Početno

    E i ja ubacila tih vaših krem juha koje nisu samo karfiol ili brokula tikva
    Bit će nešto od mene
    Sutra naručena sarma. Ako sve uspijem naći zorom
     
  17. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Još sam napravila punu zdjelu salate od cikle, krumpirov kruh i tjesteninu s makom. Pa je li moguće da mak na 100 g ima 9 mg željeza dok meso govedine tek 3 mg? Ajme, samo treba rokat po maku i nema anemije.
     
  18. Jurana avatar

    Jurana said:

    Početno

    Slabije je iskoristivo željezo iz namirnica biljnog podrijetla
     
  19. jelena.O avatar

    jelena.O said:

    Početno

    Iako imali mnoštvo nedaća sarma je samo kaj nije gotova
     
  20. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Danas: paradajz juha, pohano meso i bukovace, pire, razne salate.
    Sutra: bistra juha, otkosteno rolano peceno pile i mlinci, salate
    Pon: juha, ostatak mesa, riza, mozda sataras ili neko drugo povrce
    Uto: piletina na kineski, riza, cimulice sa mirinom i sezamom
    Za dalje ne znam.. Treba smisliti nesto sto ce svi pojesti bez puno natezanja..
     
  21. mašnica avatar

    mašnica said:

    Početno

    Što su cimulice s mirinom?
     
  22. Angie75 avatar

    Angie75 said:

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    tang, evo ti recept za taj labneh http://www.ottolenghi.co.uk/labneh-w...d-oregano-shop
    ja ga često radim i to je uvijek, baš uvijek hit

    ja bih recept za te krekere i okruglice!
    jaooooo link više ne radi, a jako mi treba sad
     
  23. Angie75 avatar

    Angie75 said:

    Početno

    snašla sam se, lažna uzbuna
     
  24. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Bacila sam zabatke na povrće, mrkva, krumpir, brokula, paprika, gljive, zalila maslinovim.
    Juhu od pileta i povrća, s rezancima.
    Mafini od maka i oraha i maslinovog ulja.
    Salata od cikle od jučer.
    Meni je kompletan.
     
  25. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Što su cimulice s mirinom?
    Cimulice su mladi izdanci kupusa. Samo se kratko skuhaju. A mirin je japanski zacin, tj. vino/rakija slicno sakeu, samo sladji.
    Nedavno sam otkrila da mi se svidja zajedno. Nisam imala nikakav prilog uz rizu i meso, a cimulice su bile u frizideru pa sam ti iskombinirala, zajedno sa tostiranim sezamom, sezamovim uljem i rizinim octom i jako mi se svidjelo.
    Prefine su mi i sa maslinovim uljem.
     
  26. llella avatar

    llella said:

    Početno

    Heljdina kasa sa grahom i slanutkom...ovaj puta bez kobasa
     
  27. rosa avatar

    rosa said:

    Početno

    Pureci odresci na naglo
    Kvinoja s tikvicama
    Salata od pecene paprike s cesnjakom i bucinim uljem
     
  28. NanoiBeba avatar

    NanoiBeba said:

    Početno

    Cimulice mogu biti i od kelja, odnisno i drugih kupusnjača. Na našem.placu su najčešće od zelja i kelja, pa moram paziti da ne uzmem kelj jer su mi one od zelja bolje
     
  29. MikiMama said:

    Početno

    Danas napravila špagete carbonara...
    Ne sjećam se kad sam ih zadnji puta radila, mislim da je ovo prvi puta da sam ih djeci radila...
     
  30. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Cimulice mogu biti i od kelja, odnisno i drugih kupusnjača. Na našem.placu su najčešće od zelja i kelja, pa moram paziti da ne uzmem kelj jer su mi one od zelja bolje
    Da, od zelja su finije. Mi ih obično jedemo kao lešadu s krumpirom, uz maslinovo ulje i malo češnjaka.
     
  31. jelena.O avatar

    jelena.O said:

    Početno

    Ja ih jedem same s uljem
     
  32. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, od zelja su finije. Mi ih obično jedemo kao lešadu s krumpirom, uz maslinovo ulje i malo češnjaka.
    I to je fino
    Ja nemam pojma ima li kod mene tih od kelja, uvijek vidim ove od zelja..
     
  33. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Grah.
     
  34. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    mm je donio te od kelja s utrinskog placa. uglavnom donese od zelja. ove od kelja su mi rasturile probavu...bila sam napuhnuta ko balon.
     
  35. spajalica avatar

    spajalica said:

    Početno

    Pile s mlincima. Kupus salata.
    Sutra flekice s kupusom i fasiranci.
     
  36. NanoiBeba avatar

    NanoiBeba said:

    Početno

    Lasagne, zelena salata i rukola
     
  37. palčica avatar

    palčica said:

    Početno

    Juneća juha za juholjuba, rižot s piletinom i povrćem, grana padanom, salata od cikle i kima. Sve nešto kao lijeno, a ispalo je baš prefino da me i nejedač pohvalio.
     
  38. llella avatar

    llella said:

    Početno

    Juneca juha
    Rostilj- mm se iskazao
    Pomfri - kod nas se tako rijetko jede pa curama bio skoro pa praznik
    Matovilac i zelena salata
     
  39. babyboys avatar

    babyboys said:

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Lasagne, zelena salata i rukola
    I kod nas lazanje, samo je salata matovilac i mišancija, a ima i juha od bundeve u koju sam ubacila po šaku kukuruza i grašk

    Jučer špinat, pire i kobasice

    Za sutra će ostati lazanja, a ispekla sam i bučnicu koje će isto ostati.

    Za utorak i srijedu juneći saft
    Četvrtak će vjerojatno biti ne da mi se dan -pureće okruglice od vindije i kroketi
    Petak krumpir s rižom i salata
    Vikend... Ko zna, daleko je
    Posljednje uređivanje od babyboys : 01.03.2020. at 18:35
     
  40. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    Subota - teleći paprikaš, špecli, zelena salata
    Nedjelja - domaća juha s gris-knedlima, pečena purica (polovica - ostalo od Božića, pa praznim škrinju), krumpir u slanoj vodi, povrtni faširanci (to je bilo planirano za večeru, ostao mi je jedan za današnji gablec)
    Ponedjeljak - varivo od leće s korjenastim povrćem, cikla
    Utorak - planiramo dinstano kiselo zelje, restani krumpir i pečenu krvavicu
    Srijeda - imam butternut tikvu, pa ćemo vidjeti vjerojatno krem juha od polovice tikve, a drugu polovicu za rižoto, uz to piletina s curry-jem ili marinirana u umaku od soje i neka salata
     
  41. NanoiBeba avatar

    NanoiBeba said:

    Početno

    Orzoto s vrganjima (i ja praznim frizer)
     
  42. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    Bolonjez, ispao je pregust i nešto slan. Mhm...
     
  43. jelena.O avatar

    jelena.O said:

    Početno

    Juha
    Veliki krvavice i krumpir
    Klinac. Rizi bizii puretina
     
  44. llella avatar

    llella said:

    Početno

    Juha kelj quinoa
    Ostaci rostilja od jucer
    Rizi bizi i kukuruz sa strane pa tko voli doda u rizi bizi
    Matovilac i zelena salata
     
  45. zutaminuta avatar

    zutaminuta said:

    Početno

    uto bilo pile s krumpirom, sri mahune s viršlama, čet juha od junetine, danas orada s blitvom
    Učestalila sam meso u kuhanju jer nitko ne želi ništa ni pipnuti ako nema mesa.
     
  46. tangerina avatar

    tangerina said:

    Početno

    Kod mene u utorak špageti bolonjeze, ja sam s umakom radila nabujak od kelja
    u srijedu grah i buncek
    četvrtak pileći rižot
    danas čekam da me iznenade
    a sutra planiram nešto riblje, što nađem
     
  47. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    uto bilo pile s krumpirom, sri mahune s viršlama, čet juha od junetine, danas orada s blitvom
    Učestalila sam meso u kuhanju jer nitko ne želi ništa ni pipnuti ako nema mesa.
    Dok su ti djeca u rastu, nije to ništa loše.

    Moji svojevoljno preskoče meso ako je grah za ručak, iako u njemu obično nema mesa, pogotovo kad je mladi grah. Suhi grah znam skuhati sa suhim mesom, ali ne baš veliku količinu. Mesa.
    Ono što kod nas prolazi bez mesa je još leća, slanutak i omiljeni grašak s noklicama. Eto, uglavnom mahunarke.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.03.2020. at 16:49
     
  48. Peterlin avatar

    Peterlin said:

    Početno

    Danas oslić s krumpirom, paradajz juha. Nemam ništa zeleno, moram za večeru smisliti neko povrće, a nemam ideja...Mozda salata od mahuna iz konzerve, s kuhani jajima i bučinim uljem.
     
  49. zhang avatar

    zhang said:

    Početno

    Peterlin, ovo ti je dobra fora sa mahunama i jajima. Taman za brzu i laganu veceru.

    Danas: tuna i losos, krumpir salata, leca na salatu
    Sutra: juha, lazanje, salate
    Pon: tortilje
     
  50. NanoiBeba avatar

    NanoiBeba said:

    Početno

    Brat je bio u berbi medvjeđeg luka. Sad ga ubacujem svugdje gdje mi padne na pamet. Npr u lešo povrće uz srdele. Pa sam jučer radila slanu pitu od sira s njim. Sutra ga mislim ubacit u rižu