Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, ovo ti je dobra fora sa mahunama i jajima. Taman za brzu i laganu veceru.
    Eh, tako moji sinovi "kuhaju". Litra bučinog ulja traje maksimalno 6 tjedana, a češće samo 4 tjedna . Btw. već vidim da je za cijelu njihovu generaciju priprema hrane drugačija kategorija nego za nas....

Doma imam hranu u ledu (okruglice, štrukle) i konzerviranu hranu u špajzi (vlastiti ciganski grah, đuveđ. boraniju, ponekad ajvar i slično) i hrpu konzerviranog povrća (mahune, grašak, grah, slanutak, leća).

Moji sinovi su u stanju napraviti obrok u 10 minuta upravo od toga - skuhaju tjesteninu ili njoke, istresu na njih staklenku konzerviranog povrća, naribaju sir na njih i dodaju salatu.
    Vole lešade, pa nije problem ubaciti u lonac kupus ili kelj + mrkvu + koji krumpir.

Od konzervi još imam tunjevinu i obične sardine. U frižideru imam obično neke domaće sušene kobasice i špek. Ako i nema ništa kuhano, tko ostane gladan - sam si je kriv!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, tako moji sinovi "kuhaju". Litra bučinog ulja traje maksimalno 6 tjedana, a češće samo 4 tjedna . Btw. već vidim da je za cijelu njihovu generaciju priprema hrane drugačija kategorija nego za nas....

Doma imam hranu u ledu (okruglice, štrukle) i konzerviranu hranu u špajzi (vlastiti ciganski grah, đuveđ. boraniju, ponekad ajvar i slično) i hrpu konzerviranog povrća (mahune, grašak, grah, slanutak, leća).

Moji sinovi su u stanju napraviti obrok u 10 minuta upravo od toga - skuhaju tjesteninu ili njoke, istresu na njih staklenku konzerviranog povrća, naribaju sir na njih i dodaju salatu.
    Vole lešade, pa nije problem ubaciti u lonac kupus ili kelj + mrkvu + koji krumpir.

Od konzervi još imam tunjevinu i obične sardine. U frižideru imam obično neke domaće sušene kobasice i špek. Ako i nema ništa kuhano, tko ostane gladan - sam si je kriv!
    Vi biste bili spremni za samoizolaciju da nedajbože zatreba.

Da je cvijeta sad na forumu, napisala bi vam da budete oprezni s medvjeđim lukom i da se njen susjed otrovao nečim za što je mislio da je medvjeđi luk, a nije bio. Nego je bio nešto otrovno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Vi biste bili spremni za samoizolaciju da nedajbože zatreba.
    Sad je doba rezidbe. Te zalihe redovno završe u vikendici u doba proljetnih radova, kad nemaš vremena za roštilj, a treba riješiti kućne "robne rezerve", hehehe...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •